PDA

View Full Version : Wireless USB οδηγοί?

gerogero
25-02-2007, 16:37
Παιδιά θα ήθελα την βοήθειά σας σχετικά με ένα Wireless USB που έχω και το linux. Δεν αναφέρομαι σε κάποια συγκεκριμένη διανομή αλλά μήπως ξέρει κανείς αν υπάρχει οδηγός για το Belkin Wireless G Plus MIMO USB? Ευχαριστώ εκ των προτέρων...:006:

WAntilles
25-02-2007, 17:52
Να παίρνεις πάντα περιφερειακά ethernet και όχι USB.

dellman
25-02-2007, 18:17
Ωραία καμία λύση έχεις να προτείνεις για το πρόβλημα του φίλου μας???

regent
26-02-2007, 03:24
Για κοίτα εδώ (http://fxr.watson.org/fxr/source/dev/usb/usbdevs?v=NETBSD) (το ίδιο είναι και εδώ (http://cvsweb.netbsd.org/bsdweb.cgi/src/sys/dev/usb/usbdevs?rev=1.449&content-type=text/x-cvsweb-markup)).
Ελπίζω να έχουν κάποια σχέση με αυτό που ζητάς...

Επίσης εδώ (http://people.ubuntu.com/~fabbione/irclogs/ubuntu-2006-06-15.html) είναι κάποιο Log από το irc κανάλι του Ubuntu και κάποιος με το nickname snooplsm έχει τον ίδιο adapter (Model No F5D9050) και του δίνουν οδηγίες. Αν δεν βαριέσαι ρίξτου μια ματιά. Μιας και δεν σκαμπάζω από Linux δεν ξέρω αν τελικά τα κατάφερε ο τύπος...

nikpet
26-02-2007, 19:47
dlink 810
dlink 900+
ovislink wl-5460ap
linksys wrt54g/gs

Με μία πάρα πολύ πρόχειρη σκέψη :P όλα αυτά έχουν ethernet, είναι web based gui άρα και συμβατά με linux δίχως να απαιτούνται drivres παρά gui στο linux και φυσικά μπορούν να παίξουν σαν client πάνω σε ένα access point...

gerogero
28-02-2007, 16:39
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις και για τα links! Θα τα διαβάσω και θα δώ αν μου κάνουν...

nikpet: Έχω ήδη συσκευή και δεν σκοπεύω να πάρω άλλη μιας και αυτή δουλεύει άψογα σε windows... (900 - 1000KB/s σε 8 Mb/s γραμμή που νομίζω ότι είναι το τέλειο οπότε δεν θα ασχοληθώ με άλλη συσκευή μιας και αυτή είναι η πρώτη μου τώρα.) Ευχαριστώ πολύ για την λίστα όμως διότι αποτελεί πηγή συσκευών wireless για linux και μπορεί να ενιαφέρει άλλους όπως ίσως και εμένα αργότερα...:)

Wantilles: Γνωρίζω τις απόψεις σου περί ethernet + linux και συμφωνώ απόλυτα διότι όντως εαν είχα ethernet κι όχι wi-fi τότε θα ήταν πιο απλά τα πράγματα. Το πρόβλημα όμως είναι ότι προσπάθησα να χρησιμοπιήσω wireless κι έτσι να την πώ την αμαρτία μου, μου άρεσε! Γι' αυτό ψάχνω κάποιο τρόπο να το δουλέψω πειραματικά στο linux...
Δεν είναι ανάγκη επειδή το linux είναι αδύναμο σε υποστήριξη drivers να φάμε τα μούτρα μας από τα καλώδια στους διαδρόμους, δεν συμφωνείς?:087:

WAntilles
28-02-2007, 19:04
Wantilles: Γνωρίζω τις απόψεις σου περί ethernet + linux και συμφωνώ απόλυτα διότι όντως εαν είχα ethernet κι όχι wi-fi τότε θα ήταν πιο απλά τα πράγματα. Το πρόβλημα όμως είναι ότι προσπάθησα να χρησιμοπιήσω wireless κι έτσι να την πώ την αμαρτία μου, μου άρεσε! Γι' αυτό ψάχνω κάποιο τρόπο να το δουλέψω πειραματικά στο linux...
Δεν είναι ανάγκη επειδή το linux είναι αδύναμο σε υποστήριξη drivers να φάμε τα μούτρα μας από τα καλώδια στους διαδρόμους, δεν συμφωνείς?:087:

1. Διόρθωσέ με, αλλά υπάρχουν και wireless ethernet access points ή όχι;

2. Εσύ μπορεί να θεωρείς "ότι το Linux είναι αδύναμο σε υποστήριξη drivers". Εγώ πάλι λέω ότι περιφερειακά που επειδή απαιτούν την ύπαρξη driver (USB) και δεν είναι cross-platform όπως άλλα που δεν απαιτούν (ethernet), είναι αδύναμα περιφερειακά, και ο ενημερωμένος χρήστης τα αποφεύγει δια ροπάλου.

gerogero
02-03-2007, 01:09
Δεν νομίζω να έχεις άδικο Wantillles διότι ιδέα δεν έχω για τα wireless ethernet και το θέμα δεν είναι αυτό. Μπορεί όντως τώρα που το ανέφερες εαν βρώ κάτι που με συμφέρει να πάω και να το πάρω και δεν θα επωφελήσει μόνο το linux αλλά και τα windows... Πίστεψέ με χαίρομαι πολύ που εδώ και 4 χρόνια δεν με ένοιαξε το internet λόγω ethernet...

Αυτό που λέω είναι ότι, ναι ρε παιδί μου μπορεί να μου την βιδώσει πάλι τώρα και να βάλω το ethernet πίσω και να ησυχάσω. Από την άλλη όμως θα έχω νικηθεί γιατί όντως το αγαπάω αυτό το wireless (έστω usb) που έχω. Γιατί θα πρέπει κάποιος να συμβιβάζεται διαρκώς στο linux?

Να αλλάξω τρόπους εργασίας και προγράμματα διότι στο κάτω κάτω επιλογή μου είναι και έστω θέλω να πειραματίζομαι... Το άδικο κομμάτι είναι όμως οι συσκευές όπως θα πρέπει να ξηλωθώ σύμφωνα με τα λεγόμενά σου ώστε να απολαύσω wireless στο linux. Ενώ άμα ήταν windows και τολμούσε να μην δουλέψει θα έφευγε αμέσως πίσω στο μαγαζί... Αν πω όμως ότι δεν δουλεύει στα linux, τότε καρφί δεν θα τους καίγεται διότι δεν έγραφε στο κουτί ρίποτα για linux όταν το αγόρασα και το ήξερα...

Τέλως πάντων αυτό που θα ήθελα να ισχύει τουλάχιστον για το linux είναι να υπάρχει ένας generic οδηγός που να βολέψει, αν όχι τότε τί να πω ας μείνει για άλλη φορά!:102:

Υ.Γ.: Το NdisWrapper μπορώ κάπως να το χρησιμοποιήσω ή θα χάσω τον καιρό μου? Αν ξέρει κάποιος ας βοηθήσει...:085:

WAntilles
02-03-2007, 01:18
Γιατί θα πρέπει κάποιος να συμβιβάζεται διαρκώς στο linux?

Γιατί θα πρέπει κάποιος διαρκώς να συμβιβάζεται με τα προβλήματα του USB, το υψηλό CPU usage, το τραγικό throughput, την άθλια αποκρισιμότητα, και το πενιχρότατο multitasking; Συν την εξάρτηση από drivers;

Τα μόνα περιφερειακά USB που έχω σε 5 μηχανάκια εδώ πέρα είναι ενσύρματα ποντίκια Microsoft.

panoc
02-03-2007, 01:57
wan πεειδη δε κατεχω πολλα απο wireless, μια pci καρτα με atheros (ετσι λέγεται?) δεν κανει το ίδιο καλά τη δουλεια?

@gerogero για access point ενα skroutz θα σε κατατοπεισει http://www.skroutz.gr/products/list?keyphrase=access+point&page=1&cat_id=129

WAntilles
02-03-2007, 02:50
Παιδιά με wireless δεν έχω ασχοληθεί ποτέ.

Απλά ξέρω ότι ο,τιδήποτε ethernet είναι καλύτερο από ο,τιδήποτε σε USB.

gerogero
02-03-2007, 02:54
Γιατι τα usb είναι υλικά wantilles και έτσι όπως έχει γίνει η αγορά, υπάρχει μέχρι και usb ψυγείο! Το θέμα είναι ότι το linux που είναι κώδικας πρέπει να προσαρμοστεί στο υλικό κι όχι το υλικό στον κώδικα...

Γιατί? Μα για το ευρύτερο καλό όλων μας όπως και για ευκολία χρήσης.

Είδες τώρα που με τυραννάει? Μπορεί να έχεις δίκιο αλλά ποιός πιστεύεις μπορεί να αλλάξει γρηγορότερα? Το linux έτσι ώστε να παρέχει υποστήριξη για παραπάνω οδηγούς ή να καταργηθούν τα απανταχού usb???:102:

WAntilles
02-03-2007, 03:25
Γιατι τα usb είναι υλικά wantilles και έτσι όπως έχει γίνει η αγορά, υπάρχει μέχρι και usb ψυγείο! Το θέμα είναι ότι το linux που είναι κώδικας πρέπει να προσαρμοστεί στο υλικό κι όχι το υλικό στον κώδικα...

Μόνο που ξεχνάς ότι καταρχήν δεν είναι θέμα υλικού και κώδικα.

Αλλά είναι θέμα το αναμφισβήτητο γεγονός ότι το USB υλικό είναι μή ποιοτικό.

gerogero
02-03-2007, 08:35
Μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί δεν είναι θέμα υλικού και κώδικα? Τα drivers στα windows γιατί με βολεύουν τόσο και δεν παίζουν σε linux? Δεν περιμένω να καταφέρει η κοινότητα να βγάλει οδηγούς μήτε ισάξιους με την κατασκευάστρια εταιρία αλλά μήτε και ανοιχτούς οδηγούς για κάθε συσκευή!!!! Μήν τρελαθούμε. Αυτό είναι δουλειά των εταιριών οι οποίες ούτε που θέλουν να ξέρουν πέρα από linux (εδώ αφήνουν τα mac απ'έξω τί λέμε τώρα...).

Όσον αφορά το usb υλικό που λες ότι δεν είναι ποιοτικό, τον καταλαβαίνω τον λόγο σου και πιστεύω όντως ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση το ethernet είναι πιο σταθερό, πιο γρήγορο και πιο εύκολο και απροβλημάτιστο στην εγκατάσταση' δεν αντιλέγω!

Μήν κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας όμως. Το usb υπάρχει και γνώμη μου είναι πως ΠΡΕΠΕΙ να υποστηρίζεται είτε αυτό σημαίνει κλειστούς ή ανοιχτούς κώδικες και τα τοιάυτα. Φιλικά Γιάννης.:)