PDA

View Full Version : Segmentation Fault

nognir
04-03-2007, 22:24
Ορισμένα προγράμματα δεν ξεκινούν, όπως το amaroK, chromium, WinE.
Από κονσόλα παίρνω το εξής μήνυμα:
Segmentation fault
Έχει τύχει σε κανέναν άλλο; Τρέχω σε Debian Sid

panoc
04-03-2007, 23:04
συγκεκριμενα για το amarok σου απαντησα εδψ http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?p=306050 το κοιταξες/δοκιμασες ?

απο ενα προχειρο google ειδα ενα σωρο διαφορετικους λογους, δεν εβγαλα καποια ακρη.

nognir
05-03-2007, 17:03
Δεν δούλεψε αυτό που μου έγραψες. Φαντάζομαι πως κάποια library ή κάποιος compiler θα έχει πρόβλημα, υπάρχει τρόπος να κάνω downgrade από unstable σε testing; Γιατί μετά από την μετάβαση σε unstable άρχισαν τα προβλήματα

backgroundman
06-03-2007, 13:30
Δεν δούλεψε αυτό που μου έγραψες. Φαντάζομαι πως κάποια library ή κάποιος compiler θα έχει πρόβλημα, υπάρχει τρόπος να κάνω downgrade από unstable σε testing; Γιατί μετά από την μετάβαση σε unstable άρχισαν τα προβλήματα

Κακώς έβαλες unstable. Δεν νομίζω να μπορείς να περάσεις σε testing όπως είσαι, μάλλον θα πρέπει να το εγκαταστήσεις απο την αρχή.
Η unstable έκδοση περιέχει πακέτα που δεν έχουν τεσταριστεί και στην ουσία τα τεστάρεις εσύ και αναφέρεις τα προβλήματα που έχεις.
Η testing περιέχει τα τελευταία πακέτα τα οποία έχουν τεσταριστεί κάπως και είναι λίγο δύσκολο να έχεις προβλήματα.
Η stable περιέχει συγκεκριμένα πακέτα τα οποία έχουν τεσταριστει 1-2 χρόνια και δεν έχουν προβλήματα. Δεν περιέχει καινούργια πακέτα και προορίζεται για servers και routers.

DarthMoul
06-03-2007, 13:47
Δεν είναι απαραίτητο ότι όλα τα segfaults που πέρνεις έχουν την ίδια αιτία. Κατά 99% είναι κάποια βιβλιοθήκη σε έκδοση που δεν ταιριάζει με το πρόγραμμα που θέλεις να φορτώσεις.

WAntilles
06-03-2007, 14:04
Καλά έκανε και έβαλε unstable.

Είναι σταθερότατο και πολύ πρόσφατο.

Μην κρέμεστε από τα ονόματα. Αυτά επιλέγονται κυρίως για λόγους μόστρας και P.R..

Το unstable του Debian είναι πιο συντηρητικό από το κίτρινο "~ testing" του Gentoo.

Είναι ένα μίγμα πράσινου "stable" για σχεδόν όλα τα πακέτα υποβάθρου (kernel, base layout, X, desktop) και μόνο πολύ λίγα κίτρινα "~ testing" σε κάποιες GUI εφαρμογές κυρίως multimedia.

Δοκιμάστε κάτι πριν το κρίνετε.

Και δεν θα κερδίσει τίποτα αν πάει πίσω σε testing.

Μόνο παλαιότερο software και θα ξαναφυλακιστεί στη λογική και τα στεγανά των κβαντισμένων εκδόσεων.

Εξάλλου τους τελευταίους 3 μήνες το unstable είναι τόσο "παγωμένο" - διότι αναμένεται συνεχώς και ποτέ δεν βγαίνει ως τελικό 4.0 stable το testing - που πρακτικά ταυτίζεται με το testing.

Απλά νόμιζε ο φίλος, ότι το Linux κάνει για παιχνίδια και για Windows emulation.

Αν αυτός είναι ο λόγος, φίλε μου, που έβαλες Linux, θα σου πρότεινα να πας πίσω στα Windows όπως είσαι.

Το Linux έχει πάρα πολλά virtues, αρετές και θετικά. Και πολλά ισχυρά σημεία. Όχι όμως αυτά τα 2 που σε ενδιαφέρουν.