View Full Version : Ειναι Δυνατόν??Ντροπή και Αισχος!!
Painkiller
14-03-2007, 01:48
Λυστε μου ρε παιδια μια απορία.
Ειναι δυνατον να πας και να παρεις ΝΕο Λαπτοπ Συγκεκριμένα το
http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=69975842&product=932426
ΠΛηρωνοντας 1299 ευρω.
Να σου εχει ta Vista Home Premium Και Να σου σερνεται σαν να εχεις βαλει τα XP
σε pentium3 1GHZ με 256 ram?????:120: :120:
Δηλαδη ποσο βαρια ειναι πια αυτα τα Vista ???
Και στην τελική γιατι τα βαζουν σε μηχανήματα τα οποια δεν τα τρεχουν άνετα
και μή έχοντας και άλλη επιλογή
λεγοντάς σου οτι δεν υποστιρίζει καθολου ta XP.
Εγω πήρα το μηχάνημα και έλεγα θα είμαι αρχοντας απο εδω και περα με intel core 2Duo στα 1,83GHz Kai 1 GB ram kai 7600GO, νόμιζα οτι θα πεταέι η ομάδα.
Και βλέπω τα svista να μου σβήνουν τα όνειρα μου:109: :027:
Ντροπή Και Αίσχος πάνε τα 1300 ευρω μου τα φάγανε.
Και δεν φταίει τοσο η mIcrosoft που τα έκανε βαρία όσο η εκάστοτε εταιρία η οποία διανεμει μηχανήματα στα οποια γνωρίζει οτι το λειτουργικό σερνεται.
Τι να πει κανεις. Διαβαζωντας το post σου με επιασε απελπισια. Δεν το περιμενα απο την Toshiba να συμμετασχει στο <<κολπο>> της Microsoft.
Μετα απο κατι τετοια περιμενουμε να δουμε φως στο Linux!!
Me :068: :120: BillGates
Με δίσκο στις 5400 στροφές, δεν μου φαίνεται και πολύ παράξενο.
JimmyFox
14-03-2007, 02:33
Bγάλε τα εφέ και δες τι διαφορές θα έχει στην απόδοση.
giorgos th.
14-03-2007, 02:49
και συγγνωμη αλλα επειδη δεν τρεχει καλα τα Vista δεν σημαινει πως σου εφαγαν 1300Ε....
Painkiller
14-03-2007, 10:51
σημαινει γιατι σαν υπευθηνη εταιρια θα επρεπε να μην τα εχει επιλεξει στην παρουσα φαση ως λογισμικο.
1. νομιζω οτι εισαι υπερβολικός, ως προς το βαθμό "σουρσίματος" :)
τα Vιστα θα έπρεπε να τρέχουν, σε αυτο το συστημα σου, όπως θα έτρεχαν τα XP, με δίσκο 5400rpm, και μνήμη 512, και ενεργά τα Luna theme, όλα τα εφέ ενεργά, indexing service, windows defender, system restore, και ολα τα default Που νομίζει η ms οτι χρειάζεσαι.
Οτι τα Βιστα, για να τρέχουν άνετα, δηλαδή περιπου οπως τα XP με 1Gb, θα ήθελαν 2Gb RAM, εχει γραφτεί επανηλλημένα σε ολα τα φορουμ και τα review.
Το οτι κολλάνε μια ταμπέλα στο σασί, "vista ready", δεν θα επρεπε να σε εφησυχάζει. και το P3-1Ghz, 256Mb ειναι σαφέστατα "XP ready". Ready να τα δεχτεί εννοούν :) :) :051: format, install, 1ο boot, login, σερφάρισμα με IE, και διαβασμα των mail. τυπική χρήση desktop δηλαδή :078:
δεν λενε τι θα γινει με άνοιγμα 10 εφαρμογών. επρεπε να υπάρχει στικεράκι "Vista Flyer"
2. η αίσθηση που δινουν τα Βιστα αμεσως μετα την ολοκλήρωση της εγκατάστασης, πιστευω ειναι και υποκειμενική υπόθεση.
Προσωπικά, επειδή χρησιμοποιώ τα XP εδώ και 6 χρόνια, σε πολλους διαφορετικούς υπολογιστές, απο duron/P3 sta 600mhz/256 μεχρι P4 ΗΤ 3.0 και AMD X2, αλλα σε όλους: με classic theme, και χωρις antivirus,
με το που χρησιμοποίησα τα Vista, απογοητεύτηκα απο τη βραδύτητα.
Αλλοι χρήστες που εχουν συνηθίσει τοσα χρονια με Luna και αλλα εφετσηδικα themes, antivirus, firewall, διαφορα antispyware σε συνεχή επαγρύπνηση, απορούν και λένε ..."καλά που τα ειδατε τα βαριά βίστα", σ'εμένα πετάνε!!
3. το "δεν υποστηρίζει τα XP" δεν το κατάλαβα. ακουγεται σαν ψέμα, προιόν άγνοιας, ή παρεξήγηση.
ποιός το λέει? το manual, ο πωλητής, ή εσύ το ανακάλυψες και πως;
τι εννοούν? οτι αν βαλεις μονος σου xp δεν σε καλυπτουμε σε περιπτωση προβλήματος;
οτι δεν μπορουμε να σου δώσουμε τα xp νόμιμα, αντι των βιστα, χωρίς αλλαγή στην τιμή;
περιεργο ακουγεται.
Το ηθικό θέμα ειναι άλλο: αν εχεις πληρώσει νομιμη αδεια Βιστα, και να βαλεις πειρατική κοπια xp για να δουλευεις, ειναι τουλάχιστον σουρεαλιστικό :109:
Οπότε, το συστημα θελει λιγο tweaking. ή απενεργοποιείς άχρηστες υπηρεσίες, κατεβαζεις νεώτερους drivers, ή πληρώνεις: αλλη μια μνήμη, ή/και δίσκο 7200 (το τι θα γινει με την αυτονομία, με 7200 ειναι άλλο καπέλο).
Ειναι καιρός που το αγόρασες; αν αισθάνεσαι τοσο ριγμένος, πάνε τον πισω και πες οτι δεν σε ικανοποιεί το προϊόν. Προσωπικά το θεωρώ υπερβολικό, αλλα εσυ πληρωσες, εσυ ξερεις τις απαιτήσεις σου.
Παιδιά τι να πώ, κι εγώ που παίρνω τηλέφωνο προμηθευτές για να μου δώσουν άδεια χρήσης XP όλοι μου μουρμουράνε να πάρω Vista λές και έχουν το μέλι (ή μήπως το έχουν, λόγω καλύτερου ποσοστού; )
Painkiller
14-03-2007, 12:11
Το οτι κολλάνε μια ταμπέλα στο σασί, "vista ready", δεν θα επρεπε να σε εφησυχάζει. και το P3-1Ghz, 256Mb ειναι σαφέστατα "XP ready". Ready να τα δεχτεί εννοούν format, install, 1ο boot, login, σερφάρισμα με IE, και διαβασμα των mail. τυπική χρήση desktop δηλαδή
δεν λενε τι θα γινει με άνοιγμα 10 εφαρμογών. επρεπε να υπάρχει στικεράκι "Vista Flyer
Καταρχήν δεν γράφει vista ready H capable. Γραφει απλά windows Vista.
Ειναι να ανεπίτρεπτο να πουλάς νέο καλό μήχάνημα το οποίο απλά να δέχεται τα vista αντί να τα δουλέυει.
ΑΝ ήθελα απλά να τα δέχεται θα τα εβαζα στον P4-2Ghz, 512Mb που έχωκαι θα τα άφηνα έτσι να κάθονται.
το "δεν υποστηρίζει τα XP" δεν το κατάλαβα. ακουγεται σαν ψέμα, προιόν άγνοιας, ή παρεξήγηση.
ποιός το λέει? το manual, ο πωλητής, ή εσύ το ανακάλυψες και πως;
τι εννοούν? οτι αν βαλεις μονος σου xp δεν σε καλυπτουμε σε περιπτωση προβλήματος;
οτι δεν μπορουμε να σου δώσουμε τα xp νόμιμα, αντι των βιστα, χωρίς αλλαγή στην τιμή;
περιεργο ακουγεται.
Δηλαδη ο κατασκευαστης επισημα λεει οτι δεν εχει, ουτε προκειται να διαθεσει Drivers για XP.
Και καλα με μερικους drivers πχ nvidia,intel.
Του κατασκευαστη πχ toshiba που θα τους βρεις.?
Δεν εχουν προβλημα στο να προσπαθεισεις να τα βαλεις αφου ξερουν οτι δεν θα γινει δουλεια.
περιεργο ακουγεται
Δεν ειναι οτι δεν το κανουν αυτο. ΕΙναι οτι σου λενε (νταβατζιδικα) Οτι Οι σειρες αυτες απο εδω και πέρα θα υποστιρήζουν moνο τα Windows Svista.
Και αυτο ειναι το σημειο στο οποιο ριχνω την ευθυνη στο κατασκευαστη.
Η MIcro$oft καλα εκανε και εβγαλε ένα Βαρυ λειτουργικο και προσπαθει να το πουλησει.
Εσυ κατασκευαστη γιατι με υποχρεώνεις ντε και καλά στον μονοδρομο αυτου του λειτουργικου μη βγαζοντας Drivers για τα υπόπλοιπα λειτουργικά.
Ναι ήμουν λιγο υπερβολικός στο μου τα φάγαν τα 1300 ΕΥρω.
Αλλά εγω ήθελα ενα γρήγορο μηχάνημα για να κάνω την δουλεία μου ( Και όχι καμια βαριά OFFICE 2007 κατα κυριο λόγο αντε και λίγο corel, kai εννοειται όλες τις βασικές multimedia εφαρμογές.)
Και Δεν ειναι οτι δεν τις δουλέυει, είναι οτι τις δουλέυει ετσί που ωστέ δεν μπορείς να μέινεις ικανοποιημένος σε συγκριση με το αν είχε xp
για να μην σας κουράζω άλλο : To Σημείο του προβλήματος ειναι ο καταναγκασμος ισοβια σε vista απο τον κατασκευαστη (Οχι απο την micro$oft).
Το Μηχάνημα το έχω 3 μέρες. Ξέρει κανεις μπορώ να το Αλλάξω? (ΠΛΑΙΣΙΟ)
Πουλα το κανα 1000αρικο να δεις πως θα φυγει!!!
Πουλα το κανα 1000αρικο να δεις πως θα φυγει!!!
Ωραία πρόταση. Μου δανίζεις 1300€ να σου επιστρέψω αύριο τα 1000€? Τα υπόλοιπα μου τα χαρίζεις.
@Painkiller Αν δώσεις το laptop σου σε 9 άτομα οι 3 θα πούνε ότι πετάνε τα Vista, 3 ότι πάνε σχετικά καλά και οι υπόλοιποι 3 ότι σέρνονται.
Το ότι το μηχάνημα έχει το αυτοκολλητάκι των Vista δεν σημαίνει ότι... μασάει σίδερα. Μπορεί να σου κόστισε 1300€ αλλά δεν είναι κορυφαίο laptop κατά την γνώμη μου. Ούτε ο δίσκος των 5400 στροφών είναι κορυφαίος, ούτε το 1GB, αλλά και ούτε ο C2D με τα 2ΜΒ cache που τελικά ίσως να μην αρκούν για κάτι τόσο πολύπλοκο όσο τα Vista. Επίσης η 7600 πιθανόν είναι αρκετά κατώτερη των αντίστοιχων desktop 7600, πόσο μάλλον όταν συνήθως φέρνουμε στο μυαλό μας τις 7600GT και όχι τις GS.
Υπήρχε μια συζητήση εδώ αν θυμάμαι καλά που συζητάγαμε για τα Preinstall win στα λαπτοπ. Είχαμε καταλήξει ότι μπορείς να ζητήσεις από τη MS ότι δεν συμφωνείς με την άδεια χρήσης και να τα επιστρέψεις στη MS. Δεν ξέρω φυσικά τι γίνεται με τα Vista. Πάρε τη Ms και πες τους ότι εσύ θες να βάλεις μόνο λίνουξ και δεν τα χρειάζεσαι και τα πλήρωσες άδικα...
Πιστεύω ότι κάτι θα καταφέρεις....
lordelesar
14-03-2007, 12:49
...
Το Μηχάνημα το έχω 3 μέρες. Ξέρει κανεις μπορώ να το Αλλάξω? (ΠΛΑΙΣΙΟ)
Νομίζω ότι για 10 μέρες μπορείς να το επιστρέψεις ως μη-ικανοποιητικό.
Πάντως θα συμφωνήσω με τον random στο ότι η ταχύτητα είναι υποκειμενική. Και σε εμένα σέρνονται τα vista σε σχέση με τα ΧΡ. Με την διαφορά ότι η εγκατάσταση των δεύτερων μετά από 5+ χρόνια εμπειρίας, είναι highly tweaked, με ακριβώς ότι χρειάζομαι πάνω, δεν φορτώνει τπτ περιττό και είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα που θέλω.
Πάντως από προσωπική εμπειρία (έχω δουλέψει σχεδόν όποιο λαπτοπ κυκλοφορεί στην αγορά) προσπάθησε να φέρεις την εγκατάσταση στα μέτρα σου. Συνήθως τα καινούρια λαπς φορτώνουν τα πάντα... Από trial πργράμματα μέχρι drivers για τοστιέρες.
Δες τα services, το startup, δες από το add remove τι δεν χρειάζεσαι, απεγκατέστησε το Norton (ή όποιο άλλο 60-day trial Που σίγουρα έχει μέσα) και βάλε το δικό σου AV, δες windows components και βγάλε ότι δεν χρειάζεσαι (πχ γιατί να έχει hearts ή spider solitaire?) κλπ...
Επίσης τώρα πια το hardware στα λαπτοπς δεν είναι τόσο proprietary όσο παλιά. Για όλα μπορείς να βρεις drivers στο site του αρχικου κατασκευαστή (Intel, ATI, nVidia) ενώ ότι δεν μπορείς να βρεις θα υπάρχει σίγουρα στους drivers κάποιου άλλου μοντέλου ;)
Αν αυτοί είναι μια φορά έξυπνοι, εμείς είμαστε 10 :026:
Painkiller
14-03-2007, 12:52
Με τα χαρακτηριστικα αυτα αν είχε πάνω τα XP θα πέταγε το μηχάνημα και θα μας έλεγε και ένα τραγούδι!!
Σίγουρα δεν έχω αυταπάτες και δεν περίμένω τις αντίστοιχες επιδώσεις μου θα είχαν τα αντοιστηχα desktop, ειδικά για την 7600Go
ΚΑλα λες για τα vista οτι το σημά δεν λέει τιποτα σπουδαίο.
Εγώ αυτο που λέω είναι οτι ενώ είναι ένα μηχάνημα το οποίο θα ****υσε με τα XP
σου βάζουν τα Vista
και πάει πιο αργά απο ότι ο P4 2,4 με 512 ram se XP
ΚΑι επαναλαμβάνω οτι το σημείο της προσοχής ειναι αυτό
To Σημείο του προβλήματος ειναι ο καταναγκασμος ισοβιος σε vista απο τον κατασκευαστη (Οχι απο την micro$oft)
Σε αυτό έχεις δίκιο, οπότε πάρε την Μ$ όπως σου είπε ο Dellman και πες τους ότι δεν δέχεσαι το συμφωνητικό των Vista και αφού δεν υποστηρίζει ΧΡ, θα καταφύγεις σε άλλη λύση (λέγε με Linux).
Painkiller
14-03-2007, 13:00
Επίσης τώρα πια το hardware στα λαπτοπς δεν είναι τόσο proprietary όσο παλιά. Για όλα μπορείς να βρεις drivers στο site του αρχικου κατασκευαστή (Intel, ATI, nVidia) ενώ ότι δεν μπορείς να βρεις θα υπάρχει σίγουρα στους drivers κάποιου άλλου μοντέλου
Κοιτα όπως το θέτεις αξίζει να το προσπαθήσω και ότι γίνει.
ΠΟΥ μπορώ όμως να βρώ ποίοι είναι οι απαραίτητοι drivers gia to laptop.
Δηλαδη έχουμε
CPU?
chipset
souncard
VGA
LAn
WiFI
Bluetooth
Thouchpad
???
Anyway ευχαριστω για την ανταπόκριση
Θα δω τι θα κάνω ξεκινώντας απο tweaking .
DarthMoul
14-03-2007, 13:01
Σε αυτό έχεις δίκιο, οπότε πάρε την Μ$ όπως σου είπε ο Dellman και πες τους ότι δεν δέχεσαι το συμφωνητικό των Vista και αφού δεν υποστηρίζει ΧΡ, θα καταφύγεις σε άλλη λύση (λέγε με Linux).
Δεν είναι θέμα M$ αυτό. Είναι θέμα Toshiba. Εκεί πρέπει να μιλήσει πρώτα.
Για να μιλήσουμε λίγο σοβαρά, δε φταίει κανένας κατασκευαστής αλλά η MS η οποία υποχρεώνει τους κατασκευαστές να αγοράζουν άδειες Vista.
lordelesar
14-03-2007, 13:04
Κοιτα όπως το θέτεις αξίζει να το προσπαθήσω και ότι γίνει.
ΠΟΥ μπορώ όμως να βρώ ποίοι είναι οι απαραίτητοι drivers gia to laptop.
Δηλαδη έχουμε
CPU?
chipset
souncard
VGA
LAn
WiFI
Bluetooth
Thouchpad
???
Anyway ευχαριστω για την ανταπόκριση
Θα δω τι θα κάνω ξεκινώντας απο tweaking .
Είτε με πρόγραμμα (Everest, Sandra κλπ) είτε και από τον manager των win. Δεξί κλικ πάνω στο My computer -> manage -> device manager.
Δοκίμασε το και στην τελική αν δεν πετύχει, του κάνεις ενα full recovery και το πας πίσω πακέτο.
Γιώργο αυτό με την MS αν δεν κάνω λάθος μόλις πρόσφατα βγήκε στην Αμερική απόφαση υπέρ κάποιου που ήθελε linux και αυτό μετά από χρόνια δικαστηρίων. Αν δεν κάνω λάθος "αποδέχεσαι" τους όρους των Vista με την αγορά του μηχανήματος.
Στο site της Toshiba υπάρχουν ΜΟΝΟ drivers για Vista. Δεν νομίζω ότι μπορεί να υποχρεώσει η Μ$ την Toshiba να μην παρέχει drivers για ΧΡ και ας τους έχει έστω μόνο στο site της.
Painkiller
14-03-2007, 13:10
Σε αυτό έχεις δίκιο, οπότε πάρε την Μ$ όπως σου είπε ο Dellman και πες τους ότι δεν δέχεσαι το συμφωνητικό των Vista και αφού δεν υποστηρίζει ΧΡ, θα καταφύγεις σε άλλη λύση (λέγε με Linux)
Εδω σας θέλω όμως.
H toshiba λέει οτι οποιοδήποτε προβλήμα έχω με hardware η software θα αντιμετοπίζεται Απολυτως και μόνο για τα vista. Και αν εγώ κάνω το παραπάνω
ναι μεν θα εχω ακόμη την εγγύηση αλλά χάνω πρακτικά την υποστίριξη!!!1:068: :068: :120:
οποτε πρέπει να προσπαθήσω να βαλω 2ο λειτουργικό στο 2ο partition του laptop(XP-Linux)
και οταν πηγαίνει για service αυτοι να μπορουν να δουν τα svista sto partition 1
Καλά είπε καποιος οτι έχει παιχτεί μεγάλο παιχνίδι με τους κατασκευαστές και την micro$oft.
lordelesar
14-03-2007, 13:15
Εδω σας θέλω όμως.
H toshiba λέει οτι οποιοδήποτε προβλήμα έχω με hardware η software θα αντιμετοπίζεται Απολυτως και μόνο για τα vista. Και αν εγώ κάνω το παραπάνω
ναι μεν θα εχω ακόμη την εγγύηση αλλά χάνω πρακτικά την υποστίριξη!!!1:068: :068: :120:
οποτε πρέπει να προσπαθήσω να βαλω 2ο λειτουργικό στο 2ο partition του laptop(XP-Linux)
και οταν πηγαίνει για service αυτοι να μπορουν να δουν τα svista sto partition 1
Καλά είπε καποιος οτι έχει παιχτεί μεγάλο παιχνίδι με τους κατασκευαστές και την micro$oft.
Μην μασάς κατ'εμέ... Από το τηλ δεν μπορούν να δουν τι τρέχεις και αν κάποια στιγμή πάθει κάτι το μηχάνημα και πρέπει να το στείλεις, κάνε ένα recovery πρώτα. Θα μου πεις βέβαια, "αυτή τη δουλειά θα κάνουμε τώρα" και δεν θα έχεις άδικο... Όπως είπαν και παραπάνω its your money, your game...Απλά ιδέες ρίχνουμε για να βοηθήσουμε ;)
Το να κάνεις dual boot τα ΧΡ με τα vista ήδη πάνω δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται...
Painkiller
14-03-2007, 13:19
ναι μεν θα εχω ακόμη την εγγύηση αλλά χάνω πρακτικά την υποστίριξη!!!
Αυτο πήγαινε στην περίπτωση που θα απαρνιώμουν την Αδεια Χρήσης των Vista και θα έπρεπε να τα απεγκαταστήσω. οπότε και δεν θα μπορούσα να κάνω recovery.
Για αυτο μιλάω και για DUAl Boot για τι δεν θα πρεπει να απεγκαταστήσω τα vista.
Painkiller
14-03-2007, 13:21
Απλά ιδέες ρίχνουμε για να βοηθήσουμε
και καλά κάνετε και σας ευχαριστώ
Το να κάνεις dual boot τα ΧΡ με τα vista ήδη πάνω δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται
Τι πιστέυεις οτι θα δυσλολέψει τα πράγματα?
Το θεμα ειναι οτι ο ανθρωπος πληρωσε 1300 ευρω, και η Toshiba τον υποχρεωνει ή να βαλει svista ή να κοψει τον λαιμο του και να βαλει xp και οτι δουλεψει. Το θεμα ειναι ομως οτι και αν ακομα δουλεψει, εστω και με καποια μειον ο υπολογιστης, επειτα δεν θα εχει καποια περαιτερω υποστηριξη ουτε απο την Toshiba, αλλα και ουτε απο τους hardware κατασκευαστες απο τους οποιους απαρτιζετε το μηχανημα του.
Χωρια του ποσο ψαξιμο θα ριξει για να το φερει σε σταθερη κατασταση.
Παντως εμενα με προβληματιζει γενικα και ειδικα ο σχεδιασμος που ακολουθει η Microsoft στο λογισμικο της. Με το ρυθμο που βαινουμε σε λιγο δεν θα μας φτανει ενα δωματιο για να στησουμε τον υπολογιστη. Μηπως αντι να πηγαινουμε εμπρος τεχνολογικα, εμεις επιστρεφουμε πισω στην εποχη του πρωτου υπολογιστη. Και αν ολα αυτα για το βασικο περιβαλλον εργασιας, τοτε τι πρεπει να κατασκευαστει για τις εφαρμογες που ερχοντε. Ελεος πια!
Αφου δεν ηξερε τι πηρε ο ΙΔΙΟΣ, δε φταιει κανεις αλλος παρα ο ΙΔΙΟΣ.
Ας αγοραζε ενα με XP...
Σωστα, ετσι το βλεπω κι εγω...:)
DarthMoul
14-03-2007, 15:22
Ας αγοραζε ενα με XP...
Σαφώς. Όταν πουλάς μηχανήματα με οριακές configurations και χάνεις πελάτες, πάλι εσύ φταίς.
Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο γιατί έχει το χρήμα. Ακόμα και αν σε επιλέξει κατά τύχη, καλό είναι να μείνει ευχαριστημένος και όχι το αντίθετο.
Δεν ειναι ετσι τα πραγματα.
Μην ξεχναμε τη διαφορα του "minimum" με το "recommended".
Τα 100 χλμ/ωρα τα πιανεις και με Yugo και με Ferrari.
To θεμα ειναι πως τα πιανεις στην καθε περιπτωση...
Painkiller
14-03-2007, 15:34
Ας αγοραζε ενα με XP...
Ναι σιγουρα εχω και εγώ ευθήνη.
Αλλα οταν πας και αγοραζεις το laptop γενικα δεν καθεσαι μια μερα στο μαγαζι για να δεις ποσο βαρυ θα σου φανει με τα προγραμματα!!
Χωρια που της βιτρινας μπορει να το εχουν πειραξει να πηγαινει πιο γρηγορα(ελαφρονοντας το σε tasks).
Εγω φταιω που έσκασα 1300 ευρω!
Ο κατασκευαστης φταίει που μου πουλάει κατι το οποιο ουτε ο ίδιος δεν θα το αγόραζε.
( Δεν μπορεις να πας να παρεις αμάξι πχ 1400 κυβικά και να σου πουν επειδή εχεις την νεα έκδοση στον εγκεφαλο το αμάξι δεν μπορεί να πιάσει τα 100 Khm)
Για μενα προσωπικά ειναι ανεύθυνο να κυκλοφορουν laptop με vista τα οποία τα τρεχουν σαν χελώνες μονο και μονο για να τα έχουν καλά οι κατασκεύαστες με την microsoft.
Και ξαναλέω οτι το χειρότερο ειναι οτι με υποχρεωνει να μεινω με τα vista.
Δηλαδή για να καταλάβω. Υποσχέθηκε κάτι η TOSHIBA το οποίο το μηχάνημα δεν το κάνει? Δουλεύει με Vista κανονικά χωρίς προβλήματα? Τώρα αν κάποιος θεωρεί οτι είναι αργό (πράγμα εντελώς υποκειμενικό) και ότι πιάστηκε κορόιδο καλά κάνει και φωνάζει αλλά αυτό δε σημαίνει ότι έχει απόλυτο δίκιο.
Painkiller
14-03-2007, 15:46
Οταν παίρνεις ενα μηχάνημα που έχει μια υπολογιστική ισχύ πχ 10 και σου βαζει ένα λειτουργικό που στην ρίχνει στο 5 δεν εχέι ευθύνη ο κατασκευαστής στην επιλογή του λειτουργεικου που σου προσφέρει
Υποσχέθηκε κάτι η TOSHIBA το οποίο το μηχάνημα δεν το κάνει? Δουλεύει με Vista κανονικά χωρίς προβλήματα?
Με την ιδια λογική και μονο βοοτ να κανανε και να ανοιγανε και τιποτα άλλο, Ο κατασκευαστής θα ήταν εντάξει στην υποσχεσή του.
Δηλαδή παει κανεις να αγοράσει (1000 +) μηχάνημα μονο και μονο για να του λειτουργει το λειτουργικό ?? Η Για να κάνει αξιοπρεπώς την δουλεία του??
Λοιπον Painkiller για να μην σου λεει ο καθενας το μακρυ του και το κοντο του, αλλα και επειδη σιγουρα οι αποψεις του καθενος μας διαφερουν (και καλα κανουν), σου προτεινω 2 πραγματα. Ή δες καποιο παραπλησιο ή ιδιο μοντελλο σε hardware της Toshiba (εχει καποια), και αφου βαλεις xp κατεβασε οδηγους και τελος. Ή πουλα το και δεξου οτι την επαθες, οπως θα μπορουσαν να την παθουν και μερικα εκατομυρια αλλοι ανθρωποι. Τωρα το αν φταις εσυ ή φταιει η Toshiba ειναι πολυ σχετικο. Εγω λεω οτι φταιει η εταιρεια, καποιος αλλος οτι φταις εσυ, τι σημασια εχεί?
Παντα φιλικα Πανος.
Υ.Γ Επισης σε ευχαριστω γιατι με το post σου με αφυπνησες ωστε να σκεφτω καλυτερα καποια πραγματα. Υποψιν οτι σου μιλα καποιος που εχει Toshiba.
Painkiller
14-03-2007, 16:14
Ή πουλα το και δεξου οτι την επαθες, οπως θα μπορουσαν να την παθουν και μερικα εκατομυρια αλλοι ανθρωποι. Τωρα το αν φτες εσυ ή φταιει η Toshiba ειναι πολυ σχετικο. Εγω λεω οτι φταιει η εταιρεια, καποιος αλλος οτι φταις εσυ, τι σημασια εχεί?
Παντα φιλικα Πανος.
Δίκιο έχεις
Εγω αυτο που θέλω να πω και επιμένω ειναi :
Κοιτάχτε την διαφορα σε 2 μοντέλα της εταιρίας.
Μπορεί να σου κόστισε 1300€ αλλά δεν είναι κορυφαίο laptop κατά την γνώμη μου. Ούτε ο δίσκος των 5400 στροφών είναι κορυφαίος, ούτε το 1GB, αλλά και ούτε ο C2D με τα 2ΜΒ cache που τελικά ίσως να μην αρκούν για κάτι τόσο πολύπλοκο όσο τα Vista. .
1) Αυτο που Πήρα εγώ με 1300 ευρω
Κατασκευαστής Toshiba
Μοντέλο Satellite A100-011
Οθόνη 15.4" WXGA Toshiba TruBrite
Ανάλυση 1280 x 800
Επεξεργαστής Intel Core 2 Duo T5600 1,83GHz
Μνήμη 1024MB DDR2 (max 4GB)
Σκληρός Δίσκος 160GB SATA 5400rpm
Κάρτα Γραφικών nVidia GeForceGo 7600 256MB VR
Οπτικά Μέσα DVD Super Multi (Double Layer)
Λειτουργικό Windows Vista Home Prem. GR/EN
Και πηγαίνει πιο αργά σε σχέση με το πώς θα πήγαινε σε Xp
Kai
2) Το μοντέλο στα 1999 Ευρώ
Κατασκευαστής Toshiba
Μοντέλο Satellite P100-106
Οθόνη 17.0" WXGA+ Toshiba TruBrite
Ανάλυση 1440 x 900
Επεξεργαστής Intel Core 2 Duo T7400 2,16GHz
Κάρτα Γραφικών nVidia GeForceGo 7600 256MB
Με μια γρήγορη ματία πιστέυω οτί δέν ειναι τόσο η απόδοση του lpatop μου που δεν μπορεί να σηκώσει καλα τα VIsta, οσο το οτι τα vista δεν θα επρεπε να βάζουν τα vista με τις παρουσες επεξεργαστικές δυνατότητες.
Γιατι φίλε john_dr και οι υπόλοιποι και το δυνατο μοντέλο με τα 1999 να έπαιρνα θα ήταν μια απο τα ίδια στο λειτουργικό.
(Και μην πει κανένας οτι ένα laptop στα 2000 και με αυτα τα χαρακτηριστηκά ειναι κατι μέτριο για να κανει κάποιος τη δουλειά του)
Συγγνωμη το κουρασα το θέμα, σαν νέο θύμα του marketing των εταιριών
Ααααχ Microsoft, LINUX που θελεις.
DarthMoul
14-03-2007, 16:27
Δεν ειναι ετσι τα πραγματα.
Μην ξεχναμε τη διαφορα του "minimum" με το "recommended".
Τα 100 χλμ/ωρα τα πιανεις και με Yugo και με Ferrari.
To θεμα ειναι πως τα πιανεις στην καθε περιπτωση...
Κανείς δεν μπορεί να ρίξει επίσημα την ευθύνη στον κατασκευαστή. Το μηχάνημα ήταν "as advertised" και η ευθύνη τυπικά ανήκει όλη στον πελάτη αν δεν του κάνει την δουλειά του. Τον οποίο η Toshiba τον έχασε.
Αυτή την στιγμή έχεις έναν άνθρωπο οποίος πλήρωσε 1300 ευρώ για να αγοράσει κάτι κατώτερο των προσδοκιών του. Τα 1300 τα θεωρεί πεταμένα. Καλύτερα δεν θα ήταν να πλήρωνε 1400 για ένα μηχάνημα με παραπάνω μνήμη, δίσκο ή ό,τι τέλος πάντων χρειάζεται το λειτουργικό για να τρέξει αξιοπρεπώς;
Και τα 1400 ομοιως πεταμενα θα τα θεωρουσε.
Αυτη τη στιγμη ξερεις καλυτερα πιθανον απο ολους οτι μιλαμε για ενα προιον (μηχανημα + νεο λειτουργικο) πολυ ανωριμο τουλαχιστον ως προς τη δικη μας οπτικη γωνια (του πελατη εννοω)
Οπως πολυ σωστα ανεφερες το μηχανημα ειναι "as advertised" και μενω εκει.
Το αν δεν ανταποκρινεται στις προσδοκιες του χρηστη ειναι καθαρα θεμα χρηστη και των απαιτησεων του.
Γι' αυτο παντα καλο ειναι να κανει καποιος ερευνα αγορας πριν ψωνισει...
Painkiller
14-03-2007, 16:39
Αυτη τη στιγμη ξερεις καλυτερα πιθανον απο ολους οτι μιλαμε για ενα προιον (μηχανημα + νεο λειτουργικο) πολυ ανωριμο τουλαχιστον ως προς τη δικη μας οπτικη γωνια (του πελατη εννοω)
Ανώριμο ειναι το λειτουργικό!
και
Ανεύθυνος ο κατασκευαστης που το χρησιμοποιοει.
Πειτε μου τΙ δηλώνει ακριβώς το as advertised? Που το λει αυτο?
Ειναι όπως το e-bay σε μερικα που λέει αγοράζεις ότι βλέπεις ας είναι κα χαλασμένο?
JimmyFox
14-03-2007, 16:43
Δίκιο έχεις
Κατασκευαστής Toshiba
Ανάλυση 1280 x 800
Αυτό δεν το πολυκατάλαβα. Δεν είναι προφανές? Περίμενες δηλαδή τα vista να πηγαίνουν πιο γρήγορα από τα ΧΡ?
Στην τελική δεν πήρες και κάνα υπερμηχάνημα. Τα laptops είναι έτσι κι αλλιώς πιο αργά από τα desktops.
Όταν υπάρχουν μηχανάκια των €5.000, τα €1300 που έδωσες είναι μάλλον λίγα.
Το αν τα vista είναι αργά ή όχι δεν φταίει η Toshiba ή οποιαδήποτε κατασκευάστρια laptops ή desktops.
To αν εσύ προσωπικά δεν είσαι ευχαριστημένος από τα vista, πάλι δεν φταίει η Toshiba.
Το Laptop είχε προεγκατεστημένα Vista (εν γνώσει σου) και τα πλήρωσες (πάλι εν γνώσει). Το hardware δουλεύει με Vista και η Toshiba, λογικό είναι να σου παρέχει υποστήριξη για το λειτουργικό το οποίο έχει εγκαταστήσει. Δε βλέπω κάτι το παράλογο σε αυτό.
Η πρότασή μου? Ή το επιστρέφεις ως μη ικανοποιητικό, ή ζητάς να σου βγάλουν τα vista και να σου πληρώσουν τη διαφορά, ή τραβάς ένα image του δίσκου, κάνεις ένα format και περνάς XP.
Αλλά κατηγορίες στην Toshiba τις θεωρώ απλά ανυπόστατες. Αν έπαιρνες δηλαδή Acer ή HP με το ίδιο hardware θα πήγαιναν πιο γρήγορα τα Vista?
Ολοι οι κατασκευαστες χρησιμοποιουν πλεον το νεο λειτουργικο.
Ειναι ΟΛΟΙ ανωριμοι?
Κατι δε μου κολλαει...
DarthMoul
14-03-2007, 16:45
Και τα 1400 ομοιως πεταμενα θα τα θεωρουσε.
Οπως πολυ σωστα ανεφερες το μηχανημα ειναι "as advertised" και μενω εκει.
Το αν δεν ανταποκρινεται στις προσδοκιες του χρηστη ειναι καθαρα θεμα χρηστη και των απαιτησεων του.
Γι' αυτο παντα καλο ειναι να κανει καποιος ερευνα αγορας πριν ψωνισει...
Συμφωνώ σε όλα τα παραπάνω και προσθέτω: Αν τα Vista χρειάζονται 800 MB μετά το boot, με 1024 δεν τρέχεις ούτε solitaire. Αυτό μπορεί να μην το ξέρει ο πελάτης, σίγουρα όμως το ξέρει ο κατασκευαστής. Αν με 2048 MB και 100 ευρώ παραπάνω θα έχει πάλι παράπονο, καλύτερα να του πούμε πως τον συνδιασμό Vista + Laptop να τον ξεχάσει και να ψάξει για μηχανήματα με XP.
Τάκη, όσο καλά και να πουλάει ένα προϊόν, αν μετά την πώληση δεν έχεις "Another Happy Customer" κάτι δεν πάει καλά.
Painkiller
14-03-2007, 16:47
Αυτό δεν το πολυκατάλαβα. Δεν είναι προφανές? Περίμενες δηλαδή τα vista να πηγαίνουν πιο γρήγορα από τα ΧΡ?
Πιο γρήγορα σίγουρα όχι.
Αλλά όχι να ειναι πολλυ πιο αργά.
DidicolA
δοκιμασε με τα driver των vista να εγκαταστησεις τις συσκευες στα XP δεν χανεις τιποτα
Και παλι ειναι θεμα φιλοτιμου του πωλητη να μην σπροξει λαπτοπ με vista αλλα με ΧΡ για να μην ταλαιπωρείται ο πελατης του....
Εγω τουλαχιστον αυτο κανω.....δεν ταλαιπωρώ κοσμο....
DarthMoul
Πειτε μου τΙ δηλώνει ακριβώς το as advertised? Που το λει αυτο?
As adverised σημαίνει πως είναι σύμφωνο με τα specs. Πχ αν έλεγε 160 GB/5400 rpm δίσκο και έχει όντως 160 GB/5400 rpm είναι ας advertised.
Συμφωνώ σε όλα τα παραπάνω και προσθέτω: Αν τα Vista χρειάζονται 800 MB μετά το boot, με 1024 δεν τρέχεις ούτε solitaire. Αυτό μπορεί να μην το ξέρει ο πελάτης, σίγουρα όμως το ξέρει ο κατασκευαστής. Αν με 2048 MB και 100 ευρώ παραπάνω θα έχει πάλι παράπονο, καλύτερα να του πούμε πως τον συνδιασμό Vista + Laptop να τον ξεχάσει και να ψάξει για μηχανήματα με XP.
Τάκη, όσο καλά και να πουλάει ένα προϊόν, αν μετά την πώληση δεν έχεις "Another Happy Customer" κάτι δεν πάει καλά.
Αυτη τη στιγμη εχει πολυ περισσοτερους happy customers απο ποτε τοσο κατα την αγορα οσο και στο after sales service & support.
Ευχαριστημενοι δεν ειναι μονο εκεινοι που αποτελουν την περιπτωση του ΨΠΠ...:)
Painkiller
14-03-2007, 16:54
Τάκη, όσο καλά και να πουλάει ένα προϊόν, αν μετά την πώληση δεν έχεις "Another Happy Customer" κάτι δεν πάει καλά
Σίγουρα.
Εγώ ξέρω ότι με τον P4 στα 2,4 με 512 ram XP σε desktop δουλευα πιο γρήγορα σε σχέση με το laptop το οποιο υπερτερει σε χαρακτηριστικα έναντι του προήγουμενου.
JimmyFox
14-03-2007, 16:54
Πιο γρήγορα σίγουρα όχι.
Αλλά όχι να ειναι πολλυ πιο αργά.
Συμφωνώ, αλλά δεν ευθύνεται η Toshiba γιαυτό!
Τι σχεση εχει το desktop με το laptop?
Ακομα και με ιδιο λειτουργικο και ιδια H/W specs το DESKTOP ειναι σαφως πιο γρηγορο!!!
Αυτο δεν ειναι καινουριο...
Painkiller
14-03-2007, 17:01
Συμφωνώ, αλλά δεν ευθύνεται η Toshiba γιαυτό!
Για μενα έχει γιατί επιλέγει ενα λειτουργικό το οποιο ξέρει εκ των προτέρων τις χαμηλές επιδόσεις που έχει με το αντοιστιχο Hardware.
Στο internet δεν εχεις διαβασει σχετικα με τις μειωμενες επιδωσεις των vista σε σχεση με τα xp?
Γιατι προτιμησες vista μηχανημα?
Δηλαδή επειδή εσύ δεν είσαι ικανοποιημένος σημαίνει ότι το μηχάνημα είναι προβληματικό? ΗΜΑΡΤΟΝ!
JimmyFox
14-03-2007, 17:07
Για μενα έχει γιατί επιλέγει ενα λειτουργικό το οποιο ξέρει εκ των προτέρων τις χαμηλές επιδόσεις που έχει με το αντοιστιχο Hardware.
Ε και? Κι εσύ έπρεπε να το ξέρεις! Έβγαλε ποτέ η MS κάποιο λειτουργικό που να είναι πιο γρήγορο από το προηγούμενο?
Μήπως ήθελες να βάλει τα Windows 98 που είναι πανάλαφρα?
Ομολογώ οτι δεν καταλαβαίνω αυτή τη λογική.
Βγήκαν καινούρια Windows και τα έβαλε σε καινούριο Laptop. Τι πιο λογικό?
Τα παράπονα στην M$.
Δεν σε υποχρέωσε κανείς να το αγοράσεις όμως .Το ότι τα vista είναι πιο " Βαριά ¨από τα XP είμαι σίγουρος ότι το γνώριζες οπότε θα έπρεπε να διαλέξεις και ένα μοντέλο το οποίο είναι και πιο δυνατό για να τρέχει καλύτερα τα vista .
λοιπόν ένα θα σου πω και φιλικά πάντα...
είσαι μέλος σε ολόκληρο forum για hardware, ένα Threadaki να είχες κάνει να ζητήσεις την γνώμη του κόσμου, που κάποιους από αυτούς το έχουν ψάξει πιο καλά από σένα....δεν θα είχες πρόβλημα τώρα..
για μένα πέταξες 1300 ευρώ για όλα...γιατί δεν το άξιζε για τέτοιο setup να δώσεις τόσα...και ουσιαστικά από ότι καταλαβαίνω, τα 300 ευρώ παραπάνω είναι τα Vista....
μπορεί ο καθένας εδώ να σου δείξει Laptop Που κάνουν 1000 και έχουν Kai xp πάνω και τώρα θα έκανες καλύτερα την δουλειά σου...
η Toshiba βγάζει ένα προϊόν, από κει πέρα μετά από ψάξιμο και με συζήτηση με τον πωλητή, (όποιος σου τύχει) αποφασίζεις αν θα το πάρεις ή θα συνεχίσεις στο ψάξιμο....
η TOSHIBA έβγαλε αυτό το προϊόν, και τα vista τα τρέχει γιατί είναι μέσα στα requirements του Hardware...οπότε δεν έχουν καμιά παραπάνω ευθύνη...
Φιλικά,
Θεόφιλος
Painkiller
14-03-2007, 17:17
Τι σχεση εχει το desktop με το laptop?
Ακομα και με ιδιο λειτουργικο και ιδια H/W specs το DESKTOP ειναι σαφως πιο γρηγορο!!!
Αυτο δεν ειναι καινουριο...
Ναι αλλά αν δεν κανω λάθος ο Core 2 DUo 1,83 ειναι ταχύτερος απο τον p4 2,4.
Στην συγκριση του laptop με το ιδιο σε desktop σιγουρα υπερτερει το 2ο.
Και στην τελίκη δεν μιλάω για παιχνιδια και photoshop για Office 2007 μιλλάω.
Δηλαδη εγώ φταίω που πουλαει laptop βιτρίνας και μόνο για να βλέπεις ποσο ωραία ειναι ta vista??
Δεν έχει ευθυνη ο κατασκευαστής που διαθέτει στην αγορά χρέπια=(Συνδυασμος Hardware + Vista) στα 1300 ευρω ?
Δηλαδή τους αναγνωρίζουμε το δικάιωμα να Κοροίδευουν τον κοσμο(και εγω μεσα)??
Το κοροιδευουν με την εννοια οτι σου πουλλάνε κατι που δεν καλύπτει πιστευω ta standarts της εποχης.
ότι το μηχάνημα είναι προβληματικό
Δέν είπα οτι έιναι προβληματικό.
Βγήκαν καινούρια Windows και τα έβαλε σε καινούριο Laptop. Τι πιο λογικό?
Τα παράπονα στην M$.
Η Μ$ δεν φταιει σε τιποτα στην συγκεκριμενη φαση.
Λιγοι σχολιασατε το οτι ο κατασκευαστης δινει μονο vista support και δεν δίνει επίσημα meso drivers την δυνατοτητα να βαλεις τα χp an thes.
Κατασκευαστής Toshiba
Ανάλυση 1280 x 800
Kai
2) Το μοντέλο στα 1999 Ευρώ
Κατασκευαστής Toshiba
Μοντέλο Satellite P100-106
Οθόνη 17.0" WXGA+ Toshiba TruBrite
Ανάλυση 1440 x 900
Επεξεργαστής Intel Core 2 Duo T7400 2,16GHz
Κάρτα Γραφικών nVidia GeForceGo 7600 256MB
Μπορεί να κάνω και λάθος αλλά από την πρώτη φορά που αγόρασα PC πρόσεχα βασικά δύο πράγματα. Μνήμη και σκληρό δίσκο.
Τώρα τα δύο laptops διαφέρουν ως προς την οθόνη και την ταχύτητα της cpu. Οι διαφορές τους δηλαδή ως προς το hardware που θα τρέξει τα Vista είναι ουσιαστικά ασύμαντες. Αν το βασικό πρόβλημα είναι πράγματι στο 1GΒ RAM και τον σκληρό τότε ΚΑΙ με το laptop των 2000€ θα ήσουν δυσαρεστημένος. Η τιμή του laptop δεν καθορίζει τις επιδώσεις του. Αυτό πιστεύω ότι είναι και το λάθος που κάνεις από την αρχή.
JimmyFox
14-03-2007, 17:20
Δεν έχει ευθυνη ο κατασκευαστής που διαθέτει στην αγορά χρέπια=(Συνδυασμος Hardware + Vista) στα 1300 ευρω ?
Όχι φίλε μου, γιατί ακριβώς στο δίνει €1300. Αυτά τα χρήματα είναι ΛΙΓΑ για Laptop αξιώσεων όταν υπάρχουν άλλα με 4 και 5 χιλιάρικα.
Ναι αλλά αν δεν κανω λάθος ο Core 2 DUo 1,83 ειναι ταχύτερος απο τον p4 2,4.
Celeron να έχεις αν τον έχεις εφοδιάσει με 4GB και έναν καλό σκληρό ποιο γρήγορος θα είναι στα Vista ή μάλλον για να το πω σωστά ποιο καλή αίσθηση θα έχει το λειτουργικό.
Με καλυψαν ηδη...
Δισκο 7200 και μνημη 2gb 4 the win ετσι οπως μας εκανε η M$ με τα vista...
Painkiller
14-03-2007, 17:24
Laptop αξιώσεων???????
Το laptop που θέλεις να τρεξει αξιοπρεπώς τα Office???
να Βάζουν αμα είναι ταμπελάκι OFFICE NON READY.
Τι δε λες οτι είναι προβληματικό? Εκτός αν λέγοντας χρέπια εννοείς τεφαρίκια. Καταλαβαίνω ότι θες κάποιον να σου χρυσώσει το χάπι αλλά δεν είναι έτσι το πράγμα.
JimmyFox
14-03-2007, 17:26
???????
Το laptop που θέλεις να τρεξει αξιοπρεπώς τα Office???
να Βάζουν αμα είναι ταμπελάκι OFFICE NON READY.
Το office το τρέχεις και με τα Windows 2000/XP και ένα Duron 700 με 256ΜΒ RAM όπως τα έχω εγώ στο laptop της κοπελιάς μου.
Ας έπαιρνες ένα μεταχειρισμένο laptop ή ένα Acer των €560 όπως αυτό -> http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.907737 με Windows XP. Γιατί δεν πήρες κάτι τέτοιο? Σου εγγυώμαι οτι το office πετάει σε ένα τέτοιο.
Το πρόβλημα σου δεν είναι το office, είναι τα Vista.
Painkiller
14-03-2007, 17:26
Δισκο 7200 και μνημη 2gb 4 the win ετσι οπως μας εκανε η M$ με τα vista
Tην μνήμη την βλέπω να την βάζω ΄συντομα.
Οσο για δίσκο γίνεται να μεταφέρω το λειτουργικο όπως είναι με το recovery απο τον εναν στον άλλο?
Painkiller
14-03-2007, 17:31
Τι δε λες οτι είναι προβληματικό? Εκτός αν λέγοντας χρέπια εννοείς τεφαρίκια. Καταλαβαίνω ότι θες κάποιον να σου χρυσώσει το χάπι αλλά δεν είναι έτσι το πράγμα.
Κοιτα το κακό έγινε και θα μου γίνει μάθημα για το μέλλον.
Δεν θέλω κανέναν να μου χρυσώσει το χάπι.
Απλά "κράζω" κατα την γνώμη μου την πολιτική της εταιρίας για της συγκεκριμένης φυσεώς μηχανήματα που βγάζει στην αγορά.
Το καλύτερο θα ήταν να πας πίσω το μηχάνημα και να πάρεις κάποιο που σε καλύπτει.
Αν δεν θέλεις να μπεις στην διαδικασία αυτή που δεν ξέρεις και που θα σε βγάλει, κάνε άμεσα αναβάθμιση την μνήμη ( 1 stick σημαίνει και single channel που σημαίνει ότι κερδίζεις και από εκεί αφού θα γίνει dual channel ), αγόρασε και έναν γρήγορο σκληρό στις 7200 και αυτόν που έχεις με μια μικρή θηκούλα κάνε τον εξωτερικό.
Το τελικό αποτέλεσμα πιστεύω ότι θα σε δικαιώσει.
Πάντως εγώ θα έβριζα την Toshiba αν είχε 2Χ512ΜΒ μέσα.
Painkiller
14-03-2007, 17:33
Το πρόβλημα σου δεν είναι το office, είναι τα Vista.
Συμφωνώ.
Αυτο που λέω είναι οτι κατα την προσωπική μου γνώμη
μηχανημα 1300 ευρω το οποίο δεν δουλέυει έστω πχ αξιοπρεπως τα όffice δεν θα
έπρεπε να βρίσκεται στην αγορά
Για ριξε μια ματια δεξια κι αριστερα σε μηχανηματα και αλλων εταιριων που εχουν παρομοιες ή και χαμηλοτερες προδιαγραφες.
Εκει να δεις πως τρεχουν...
Για ολους το ιδιο ειναι.
Κι εμεις με τα "θηρια" desktop γιατι νομιζεις ακομα δεν εχουμε βαλει vista?
Πολυ απλα γιατι "χανουμε" απο τη δεδομενη ισχυ τους αν μεταβουμε σε vista.
Πάντως εγώ θυα έβριζα την Toshiba αν είχε 2Χ512ΜΒ μέσα.
1x1024 φοραει για ευνοητους λογους...:051:
Painkiller
14-03-2007, 17:36
Το καλύτερο θα ήταν να πας πίσω το μηχάνημα και να πάρεις κάποιο που σε καλύπτει.
Αν δεν θέλεις να μπεις στην διαδικασία αυτή που δεν ξέρεις και που θα σε βγάλει, κάνε άμεσα αναβάθμιση την μνήμη ( 1 stick σημαίνει και single channel ), αγόρασε και έναν γρήγορο σκληρό στις 7200 και αυτόν που έχεις με μια μικρή θηκούλα κάνε τον εξωτερικό.
Το τελικό αποτέλεσμα πιστεύω ότι θα σε δικαιώσει.
Την μνημη την βλέπω άμεσα.
Για τον δίσκο δεν θα έχω προβλήμα με την εγγύηση?
Θα πρέπει να πάω να μου τον βάλουν αυτοί και να πληρώσω άλλα κερατιατκα ποσά.
JimmyFox
14-03-2007, 17:38
Την μνημη την βλέπω άμεσα.
Για τον δίσκο δεν θα έχω προβλήμα με την εγγύηση?
Θα πρέπει να πάω να μου τον βάλουν αυτοί και να πληρώσω άλλα κερατιατκα ποσά.
Κανονικά όχι. Απλά δεν θα σε καλύψουν σε περίπτωση που πάθει κάτι ο σκληρός. Γιαυτό σου πρότεινα πριν να κάνεις ένα image και το ξαναφορτώνεις στον παλιό για τους το πας όπως το πήρες αμα έχεις πρόβλημα.
βάλε την μνημούλα αν θες και βλέπεις....
Δισκο θα βαλεις μονος σου και δε θα χασεις εγγυηση. (εκτος πια αν το καταστρεψεις)
Μια βιδουλα ειναι και τον αφαιρεις...
Painkiller
14-03-2007, 17:39
Κι εμεις με τα "θηρια" desktop γιατι νομιζεις ακομα δεν εχουμε βαλει vista?
Πολυ απλα γιατι "χανουμε" απο τη δεδομενη ισχυ τους αν μεταβουμε σε vista.
Ναι και εγω ΑMD 4400+ ME 2GB Corssair kai A8n32-sli Εχω.
Για αυτό την πάτησα πρώτη φορα με το λάπτοπ. ειπειδη ασχολουμε όλο με desktop.
Painkiller
14-03-2007, 17:42
θα ξεκινήσω με την μνήμη.
Την Αντιγραφή του συστηματος μπορει καποιος να μου υποδείξει πως θα την κάνω? Η αν υπάρχει καποιο thread στο site?
ΣΑΣ Ευχαριστω παιδια για την βοήθεια και την κατανοηση.
Πριν από τρία περίπου χρόνια αγόρασα ένα HP nx7000. Τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του τα πάντα σε αυτό (XP, Office κ.α) σερνόντουσαν. Κάποια στιγμή βαρέθηκα και είπα να δοκιμάσω να τα εγκαταστήσω όλα από την αρχή. Μετά λοιπόν από format και εγκατάσταση του λειτουργικού εκ' νέου, όλα άλλαξαν προς το καλύτερο. Μηπως αν κάνεις και εσύ το ίδιο δεις κάποια διαφορά;
Επίσης, ποιο antivirus έχεις; Σύμφωνα με την μέχρι τώρα εμπειρία μου τα προγράμματα antivirus, εκτός από Nod32 και kaspersky, χρησιμοποιούν πολλούς πόρους του συστήματος που είναι εγκατεστημένα με αποτέλεσμα να "γονατίζουν" τις επιδόσεις του. Το παραπάνω είναι ακόμη πιο έντονο στους φορητούς λόγω του ότι φέρουν πιο αργούς σκληρούς δίσκους.
Painkiller
14-03-2007, 17:46
προς το παρόν to trial-90 του norton
προς το παρόν to trial-90 tou norton
εγώ θα έλεγα να το βγάλεις και αυτό προς το παρόν....λολ:005::005::005:
μην σου πω ότι μπορεί να ευθύνεται κιόλας που σέρνεται...:p
Φυσικα να το βγαλει.
Ειναι ΤΡΑΓΙΚΟ!!!
Painkiller
14-03-2007, 17:49
Θα βάλω το ASM kai to AVS tis AOL!
ΛΕτε να ευθύνεται τοσο πολυ που να αρχίσω να ζηταω συγγνωμη για το κράξιμο?
έχω δει πολλά λαπτοπ που όταν βγάζεις Norton, ανασταίνονται......
Painkiller
14-03-2007, 17:56
Ωραια θα το δοκιμάσω και θα σας ενημερώσω.
Παιδιά να ρωτήσω.
Αν ΟΛΟΙ οι κατασκευαστές πλέον δίνουν PC με Svista τότε ποιο το νόημα που του προτείνετε να πάει να αλλάξει το φορητό?Πάλι σε vista θα καταλήξει.
Δεν ειπαμε να γυρισει σε XP.
Απλα να ενισχυσει 2 βασικους τομεις (μνημη-δισκο) και θα ειναι μια χαρα.
προς το παρόν to trial-90 του norton
... μην σου πω ότι μπορεί να ευθύνεται κιόλας που σέρνεται...:p
Συμφωνώ απόλυτα.
Στα δύο λάπτοπ που έχω, το πρώτο που έκανα ήταν να αφαιρέσω το norton. Μάλιστα, χρησιμοποίησα το utility που δίνει η symantec για πλήρη διαγραφή του.
Κι εγώ πιστεύω πως αν βγάλεις το Norton θα δεις αξιοσημείωτη διαφορά. Εγώ πάντως είχα δει διαφορά όταν το αντικατέστησα με το NOD στο σταθερό μου.
το Α100-0111 ειναι πρωτο στις επιλογες μου για αγορα προσεχως....και καπο φιλε μου με απογοητευσες!
το μοντελο αυτο ειναι ιδιο ακριβως με το Α100-906 (απλα αλλαξαν κωδικο και το πλασαρουν με vista)
αν το δεις πιο ψυχραιμα ΑΛΛΑ του δωσεις και το χρονο που πρεπει , πιστευω οτι το μχνμα θα σε καλυψει μια χαρα
μπορει να ΗΤΑΝ desktoprep αλλα πλεον δεν θα ειναι συμφωνα με τις εξελιξεις
ολα οσα σου προτεινουν τα παιδια πιο πανω θα ειναι και τα πρωτα που θα βελτιωσω -οταν το παρω
για μενα σημαντικο ειναι βεβαια και η 'τριβη' με το νεο λειτουργικο - μην ξεχνας πως ξεκινησαν τα ΧΡ! - ακομα υπαρχουν μχνηματα με ΧΡ -256!! μνημη-celeron-onboard vga sound και οι ανιδεοι (ή μη απαιτητικοι...) νομιζουν οτι ειναι μια χαρα.....
θυμησου - σε λιγους μηνες (Σεπτεμβρη ας πουμε?) θα εχουμε αρχισει τα κολπα (tips,drivers,....service pack!!) και ολα θα πηγαινουν καλυτερα
με γειά και καλοδουλευτο
Painkiller
15-03-2007, 01:23
Εύγε λοιπον με το που πέταξα το norton ο δίσκος πρεπει να ήπιε νερό στό όνομα μου.(Μάλλον στο όνομα αυτων που το προτείνανε).
Τώρα είναι σαφώς πιο "ελαφρύ" αφού δεν σκανάρει το συστημα το norton.
Τελικά ελπίζω και με την επέκταση της μνήμης να φτάσει σε καποιο καλο επίπεδο επιδώσεων ,
Παρεπιπτοντως το vista system score ;έιναι 4,5
Με τον CPU sta 4,8
Ram 4,5
HDD 4,7
VGA 4,5
Ένα ακόμη μείον ειναι οτι θα μπορούσαν να έχουν βαλει μνήμη στα 667mhz αντί στα 533 που έχει. ( Θα μου πείτε τώρα ο πεινασμένος καρβελια ονειρέυεται)
ΠΑΝΤΩΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΡΝΗΤΙΚΟ
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ
Για τα λειτουργεικά γιατι όπως είπαν και πιο πριν άλλοι,
Αν εγώ δεν ήθελα Vista!. δεν θα έπρεπε να μου παρέχει την ίδια υποστίριξη και σε περίπτωση άλλου συνχρόνου λειτουργεικου?
Τελως πάντων αφου την γλύτωσα φτηνά προς το παρόν με την απεγκατασταση του Νορτονα έχει καλώς.
το Α100-0111 ειναι πρωτο στις επιλογες μου για αγορα προσεχως....και καπο φιλε μου με απογοητευσες!
το μοντελο αυτο ειναι ιδιο ακριβως με το Α100-906 (απλα αλλαξαν κωδικο και το πλασαρουν με vista)
αν το δεις πιο ψυχραιμα ΑΛΛΑ του δωσεις και το χρονο που πρεπει , πιστευω οτι το μχνμα θα σε καλυψει μια χαρα
μπορει να ΗΤΑΝ desktoprep αλλα πλεον δεν θα ειναι συμφωνα με τις εξελιξεις
ολα οσα σου προτεινουν τα παιδια πιο πανω θα ειναι και τα πρωτα που θα βελτιωσω -οταν το παρω
για μενα σημαντικο ειναι βεβαια και η 'τριβη' με το νεο λειτουργικο - μην ξεχνας πως ξεκινησαν τα ΧΡ! - ακομα υπαρχουν μχνηματα με ΧΡ -256!! μνημη-celeron-onboard vga sound και οι ανιδεοι (ή μη απαιτητικοι...) νομιζουν οτι ειναι μια χαρα.....
θυμησου - σε λιγους μηνες (Σεπτεμβρη ας πουμε?) θα εχουμε αρχισει τα κολπα (tips,drivers,....service pack!!) και ολα θα πηγαινουν καλυτερα
με γειά και καλοδουλευτο
Ναι νομίζω οτι έχεις δίκιο.
Αυτο μου έιπαν στην αρχή απο την toshiba, Υπομονή μέχρι να βελτιωθούν τα πράγματα.
(Ασ μου λέγανε υπομονή πρίν τα αγοράσω)
Γιατι όταν το παιρνεις για δουλεια δεν μπορείς να κάνεις υπομονή για το μέλλον)
Πάντως
Σας έυχαριστώ όλους για την τεχνική και την ηθική υποστίρηξή σας
Painkiller
15-03-2007, 10:09
ΠΑιδια κατι ακόμη που δεν το γνωρίζω.
Otan leei core 2 duo T5600 1,83.
ειναι φυσιολογικο να μου δεινει στο devices manager 2 cpu εκ τον οποιοων ο ένας ειναι T5600 και ο άλλος Τ500???????
Στο device manager κανε uninstall τον πυρηνα που σου δειχνει "χαμηλοτερο" και μετα το restart που θα σου ζητησει θα εισαι ok αφου θα στους δειχνει και τους δυο ιδιους.
Painkiller
15-03-2007, 10:20
Α οκ
Λες αυτο να επιρέαζει καθολου την ισχυ του cpu? η ειναι εικονικό?
Ειναι εικονικο.
Δεν εχει καμια επιπτωση στην ισχυ.;)
Painkiller
15-03-2007, 13:30
Σας ποστάρω τα αποτελέσματα απο pc wizzard για να βγάλετε τα συμπερασματά σας.
Γενικές πληροφορίες
Mainboard : Intel CAPELL VALLEY(NAPA) CRB
Chipset : Intel i945PM
Processor : Intel Core 2 Duo T5600 @ 1833 MHz
Physical Memory : 1024 MB (1 x 1024 DDR2-SDRAM )
Video Card : Nvidia Corp GeForce Go 7600
Hard Disk : Hitachi (160 GB)
DVD-Rom Drive : MATSHITA DVD-RAM UJ-850S ATA Device
Monitor Type : 15 inchs
Network Card : Intel Corporation PRO/Wireless 3945ABG
Network Card : Intel Corporation PRO/100 VE Network Connection
Operating System : Windows Vista (TM) Home Premium Home Edition 6.00.6000
DirectX : Version 10.00
Windows Performance Index : 4.5
Windows performance rating
CPU : Compression : 93.40 MB/s
CPU : Compression 2 : 264.20 MB/s
CPU : Encryption : 47.80 MB/s
CPU : Encryption 2 : 432.80 MB/s
CPU : Direct Show Encode : 8.20 s
Memory : 2957.80 MB/s
Graphic DWM : 74.70 F/s
Graphic Memory : 3950.90 MB/s
Gaming Alpha : 44.70 F/s
Gaming ALU : 33.40 F/s
Gaming Texture : 38.30 F/s
Disk : 38.70 MB/s
:
Windows Experience Index : :
4.50 :
Global performance rating
Processor : Intel Core 2 Duo T5600
Frequency : 1833 MHz - (current : 997.52 MHz)
Number of Core : 2
Support : mPGA-479
Cache L1 : 2 x 64 KB
Cache L2 : 2048 KB
Voltage : 1.388 V
Processor Temperature : 40 °C
FPU Coprocessor : Present
Processor activity : : 4%
Processor Global Performance : 11390
Cache Global Performance : 7279
Memory Global Performance : 1543
Video Global Performance : 372
Hard Disk Global Performance : 72
:
PC Wizard Rating : :
2065.60 :
Cpu Rating
CPU
Whetstone (FPU) : 6171 MFlops
Whetstone (SSE2) : 8089 MFlops
Dhrystone (ALU) : 19868 Mips
Ram ratings
Bandwidth (Write Float - Prefetch) : 871.87 MB/s
Bandwidth (Write Int. - Prefetch) : 876.54 MB/s
Latency : 184 ns (184 cycles)
Bandwidth Efficiency Float : 42%
Bandwidth Efficiency Int. : 38%
.
τα ισtoγραμματα πώς να τα ανεβάσω? τα έχω μεσα σε word.
Frequency : 1833 MHz - (current : 997.52 MHz)
αυτο είναι φυσιολόγικο.
giorgos th.
15-03-2007, 13:45
μονο και μονο τα 38.7 mb/s του δισκου μου φτανουν για να εχω μια πολυ καλη αιτια καθυστερησης στο laptop..
Painkiller
15-03-2007, 14:09
μονο και μονο τα 38.7 mb/s του δισκου μου φτανουν για να εχω μια πολυ καλη αιτια καθυστερησης στο laptop..
Aυτο δεν είναι ευθήνη του κατασκευαστή να το έχει προβλέψει ?(Να εχει πιο γρηγορο σκληρο?)
giorgos th.
15-03-2007, 14:15
τωρα μου φαινεται μπαινεις στην σφαιρα του παραλογου...ο κατασκευαστης φτιαχνει διαφορα μοντελα.
για παραδειγμα,ενα με σκληρο στις 5400 σαλ και 1300Ε και ενα στις 7200 σαλ και 1500Ε.
ο καταναλωτης ειναι αυτος που θα επιλεξει και με βαση τις προδιαγραφες του καθε κομματιου ξερει πως απο καπου θα κερδισει και απο καπου θα χασει...
δεν γινεται να αγορασεις Ferrari με 10000Ε....
με λιγα λογια,οτι πληρωνεις παιρνεις..
Τα σχολια ειναι περιττα πλεον.
Τι να πει κανεις...
giorgos th.
15-03-2007, 14:26
Αυο που προσπαθουμε να εξηγησουμε ειναι πως ο κατασκαυαστης δεν φερει απολυτως καμια ευθυνη..
ναι μεν σκοπος του ειναι να μεγιστοποιησει τα κερδη του,αλλα απο την αλλη σου δινει και μια γκαμα 20 μοντελων να διαλεξεις...το φθηνο εχει 700Ε και το πιο ακριβο 2000Ε για παραδειγμα...
αν καποιος αγορασει το προιον των 700Ε και βγαινει μετα και λεει πως δεν μπορει να κανει τιποτα γιατι το μηχανημα σερνεται με τα σημερινα δεδομενα.......ας εκανε καλυτερη ερευνα αγορας κι ας επερνε κατι αλλο...
απλα τα πραγματα..
Painkiller
15-03-2007, 15:00
οκ ναι δεν το έθεσα και σωστά.
( Η λογική μου ήταν οτι αν το standart για να τρεχουν καλα τα vista ειναι ο δίσκος με 7500 στροφες το αυτόν θα έπρεπε να βάλει.)
Πάντω σίγουρα έχω και εγώ μεγάλη ευθήνη για την απροσεξία στα πράγματα κατα την αγορά.
Αν και το ακριβο μοντέλο με τα 1999 ευρω παλι με 5400 έχει.
Τελος παντων τωρα παει καλύτερα απο ότι στην αρχή και πιστέυω με τον καιρο θα το συνιθήσω.
με λιγα λογια,οτι πληρωνεις παιρνεις..
απλα τα πραγματα..
+1 στον giorgos :)
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.