View Full Version : Win XP Μedia center edition
Lefteris
06-11-2004, 11:44
Kαλημέρα σε όλους!
Πριν μπω στη χρονοβόρα διαδικασία του να στήσω ένα λειτουργικό από την αρχή θα ήθελα τη γνώμη όσων έχουν δοκιμάσει και ψάξει αυτό το λειτουργικό. Αναφέρομαι στην έκδοση Windows Media Center Edition 2005...
Άλλοι λένε ότι συμπεριλαμβάνει τα prof και αρκετές βελτιώσεις, άλλοι λένε ότι είναι κατάλληλο μόνο για τα "cubes".. (pc για το σαλόνι δηλαδή) και ότι δεν έχει σχέση με τα professional.
Τι ισχύει τελικά από όλα αυτά; Είναι κατάλληλα για τον απαιτητικό χρήστη; Είναι μόνο για multimedia;; Αξίζει τελικά η αλλαγή λειτουργικού;
Ευχαριστώ,
Λευτέρης
Orthodox
07-11-2004, 00:03
Τα 2005 δεν τα χω βάλει ακόμα αλλά αν κρίνω από τα κλασικά media center δεν είναι τπτ παραπάνω από τα professional με ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής / επεξεργασίας multimedia…
Τα 2005 δεν τα χω βάλει ακόμα αλλά αν κρίνω από τα κλασικά media center δεν είναι τπτ παραπάνω από τα professional με ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής / επεξεργασίας multimedia…
συμφωνω και εγω einai σαν τα κανονικα xp με ενα εξτρα προγραμμα για
τηλεοραση, βιντεο και ταινιες κτλ εχει μια μικροδιαφορα στα χρωματα
της μπαρας στο σταρτ και taskbar αλλα κατα τα αλλα φενεται ιδιο
βεβαια αν ισχυει κατι τετοιο επρεπε να ειχε βγει κανα κολπο να το βαζεις και σε κανονικα ΧΡ?
Lefteris
08-11-2004, 19:50
Γενικά άκουσα ότι είναι δεν είναι τόσο βαριά όσο τα Pro τώρα δε ξέρω κάτι άλλο για τον πυρίνα αν είναι καλύτερα, ίδια ή με βελτιώσεις. Περιλαμβάνουν πάντως το SP2.
Θα τα αντιμετωπίσουμε ως ένα νέο λειτουργικό ή ως ένα add-on όπως τα Plus?...
Orthodox
09-11-2004, 00:54
Σαν add on κολλάει καλύτερα. Μάλιστα έχω την εντύπωση ότι κυκλοφορούν προγράμματα τα οποία και καλά μετατρέπουν τα XP Pro σε MCE αλλά δεν ξέρω αν βάζουν το καθεαυτό πρόγραμμα της micro$oft ή κάποιο παρόμοιο – 3d party…
JimmyFox
09-11-2004, 01:08
Το πολύ-πολύ τα σαϊνια της micorsoft έκοψαν από το start-up τίποτα άχρηστα services και συνεπώς ελάφρυναν κάπως το λειτουργικό. Τα Pro είναι με ενσωματωμένο προγραμματάκι για Multimedia. Ή όπως λέμε : "Κάτι τρέχει στα γύφτικα..."
Orthodox
09-11-2004, 01:34
Ακριβώς,… και τα tablet μια από τα ίδια είναι, ανοίγουν με το “On-Screen Keyboard” στην εκκίνηση και έχουν επιπρόσθετα ένα πρόγραμμα για το tablet pen και ένα σημειωματάριο (Windows Journal).
Αν δείτε τα CD των εγκαταστάσεων ο φάκελος Ι386 μεταξύ των PRO – MCE – TABLET είναι κατά 99,9% ίδιος. Η εγκατάσταση των προγραμμάτων αυτών γίνεται από τον φάκελο “Components” (cmpnents) όπου κατά περίπτωση περιέχει είτε τον “TABLETPC” φάκελο είτε τον “MEDIACTR”. Ακόμα και τα PRO έχουν αυτούς τους φακέλους ή έστω ένα από τους δυο αλλά με τη διαφορά ότι λυπεί το απαραίτητο cabinet (MEDIACTR.cab ή TABLETPC.cab) και οι ρυθμίσεις για την εγκατάσταση…
Εν ολίγοις δεν έχουν καμία ουσιαστική διαφορά….
υπαρχει κανα how to πως να βαλεις mce στα απλα ΧΡ?
fantacid
09-11-2004, 03:59
Το πολύ-πολύ τα σαϊνια της micorsoft έκοψαν από το start-up τίποτα άχρηστα services και συνεπώς ελάφρυναν κάπως το λειτουργικό. Τα Pro είναι με ενσωματωμένο προγραμματάκι για Multimedia. Ή όπως λέμε : "Κάτι τρέχει στα γύφτικα..."
κατι τετοιο :045:
Sanctuary
04-03-2005, 14:04
Tα Windows Media Center SP2 2005 τα έχω εγκαταστήσει στο PC μου και δουλέυουν μια χαρά και τα προτείνω σε όλους όσους σκοπεύουν να κάνουν σύντομα format και δεν ξέρουν τι λειτουργικό να βάλουν! Επίσης στο www.thegreenbutton.com υπάρχουν πολλά προγράματα επιπλέον για τα media center... Ξέρει κανείς πώς μπορώ να βρώ ένα Microsoft Windows Media Center Remote Control 31206 (OEM) αν δεν το έχεις αυτό τα Media Center είναι απλά Windows SP2 2005 και τίποτα άλλο αν το έχεις όμως είναι εντελώς άλλη κατάσταση!
Sanctuary
07-03-2005, 00:05
Ξέρει κανείς κανένα άλλο site για τίποτα προγραμματάκια addons για τα media center?
Αν ναι πειτέ μπάς και δούμε ασπρη μέρα..... το remote control ακόμα αναζητείται-καταζητείται....
smurf1gr
07-03-2005, 11:07
Tα Windows Media Center SP2 2005 τα έχω εγκαταστήσει στο PC μου και δουλέυουν μια χαρά και τα προτείνω σε όλους όσους σκοπεύουν να κάνουν σύντομα format και δεν ξέρουν τι λειτουργικό να βάλουν! Επίσης στο www.thegreenbutton.com υπάρχουν πολλά προγράματα επιπλέον για τα media center... Ξέρει κανείς πώς μπορώ να βρώ ένα Microsoft Windows Media Center Remote Control 31206 (OEM) αν δεν το έχεις αυτό τα Media Center είναι απλά Windows SP2 2005 και τίποτα άλλο αν το έχεις όμως είναι εντελώς άλλη κατάσταση!
Προσωπικά χρησιμοποιώ αυτό : http://www.easyhome.gr/view_product.php?productid=30&idcat=2&idsubcat=4&idsubsubcat=-1
το οποίο έχει και ένα "σταυρό" που αντικαθιστά το mouse, καθώς και αντίστοιχα πλήκτρα για αριστερό-δεξί κλικ. Σαν ποντίκι είναι λίγο αργό (δεν έχω ψάξει πολύ, αλλά πιστεύω ότι αλλάζει η ταχύτητά του). Γενικά μου φαίνεται σαν μια καλή λύση. Επίσης, έχω ακούσει ότι το hacshop φέρνει ένα άλλο τηλεχειριστήριο, δεν το έχω δει όμως.
Sanctuary
08-03-2005, 03:48
Το εχω δει το Remote στο Hacshop και είναι αυτό,,,,, ( http://www.hacshop.gr/hac/servlet/gr.hac.display.Visualiser?action=showproduct&item=1914 )
αλλα μάλλον βρήκα το κανονικό σε ένα online μαγαζί απο Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα έχει αυτό το remote ( http://www.zero1.gr/product_info.php?products_id=14559 ) αλλα έχω ερθει σε επαφή με το μαγαζί και περιμένω επιβεβαίωση για να το παραγγείλω αν έχω νεότερα θα ενημερώσω για όσους ενδιαφέρονται.... σε όλο αυτό με βοήθησαν τα παιδιά απο το www.getin.gr ενα forum νεο αλλα αξίζει να το επισκευτείτε....
Εγώ έχω εγκατεστημένα τα win xp με το sp2 , μπορώ να βάλω από πάνω τα media center χωρίς να κάνω φορμάτ?
Mooger_Fooger
21-02-2006, 17:35
δεν νομιζω αλλα δεν υπαρχει καποιος ιδιαιτερος λογος να βαλεις τα MC αφου δεν εχουν κ καμια διαφορα ουσιαστικη!
AquaSonic
21-02-2006, 19:45
Yπαρχει καινουργιος kernel και ειναι λιγουλακι σταθεροτερο... Κατα τα αλλα ιδια πραγματα... τα τρεχω ο ιδιος. Τo media center λεει μονο αμα υπαρχει τελεκοντρολε... αλλιως ειναι για τον ανακυκλωσης...
tech_guy
24-02-2006, 00:21
2 δισκακια ειναι, το ενα εχει τα xp sp2 και το αλλο το βαζεις για tablet pc ή mce, οποτε ειναι xp με καποια add-ons
Εχω τα Media Center 2005 SP2 στο μηχανημα του σαλονιου...Εχω παρει και το control απο Ram-Shop 30€.Ειναι οντως πολυ μεγαλη ευκολια...
Η βασικοτερη διαφορα που εχουν τα Media Center ειναι οτι πολυ απλα ΔΕΝ μπαινουν σε DOMAIN!...Ειναι οπως τα Windows XP Home.
Να σας ρωτήσω και εγώ κατι, η εγκατάστασή τους πως γίνεται? Πρώτα το πρώτο cd και μετά το δεύτερο? Αν ναι το δεύτερο το εγκαθιστώ μέσα από τα windows ή θα μου ζητηθεί κατά την διάρκεια της εγκατάστασης του πρώτου?
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.