PDA

View Full Version : dsl+service pack 2(xp)=??μανταρα??

08-11-2004, 01:51
(δεν ηξερα ποιυνα βαλω αυτο το θεμα, στο software ή εδω?, Anyway το εβαλα εδω)

Προσπαθησα να βαλω το service pack 2 (οχι για κανεναν ιδιαιτερο λογο, απλα επειδη μου εβγαζε το bitcomet συνεχεια το αλερτ για το netlimiter+service pack2. Anyway, μολις το εβαλα και εκανα restart, τιποτα δεν ηταν το ιδιο πια. Μου βγηκαν αυτα τα κλασσικα για το microsoft firewall+updates+antivirus και τα εκανα disable ολα (εχω zonealarm, avast antivirus->το οποιο μετα το install toy service pack δεν προστατευε mail,p2p,instant messaging). Δεν μπορουσα να μπω σε καμμια σελιδα, ούτε καν στα settings του μοντεμ (alcatel 530, μεσω ethernet). Οι Opera, Mozilla, Internet Explorer μου εβγαζαν το ιδιο λαθος : network problem. Κοιταξα tcp/ip κτλ, ολα ειχαν μεινει τα ιδια. Τι γινεται με αυτην την ιστορια? Το εκανα uninstall για να ξαναμπω ιντερνετ. Μια φορα να βγει κατι και να μην δημιουργει προβλημα, ΔΕΝ γινεται?

jumex
08-11-2004, 03:45
αφου λες οτι δεν μπορουσες να μπεις ουτε καν στα settings του dsl modem (ethernet) τοτε σιγουρα κατι παιζει με hardware...κατι δεν δουλευει σωστα ή ειναι απενεργοποιημενο...ετσι μου φαινεται τουλαχιστον ,γιατι εστω και αν δεν εχεις internet ,στα settings (dsl modem/router) μπορεις να μπεις οποτε θες

08-11-2004, 10:22
Στα settings tou modem μπαινεις μεσω του Internet Explorer (ή Mozilla,Opera etc). Μετα το σερβις πακ το 2 δεν ανοιγε τιποτα στο ιντερνετ κανενα απο τα ανωθεν προγραμματα.

varelasj
08-11-2004, 10:44
Το εβαλα κι εγω στο 1ο pc και μπαινω κανονικα στο router (και ιντερνετ εννοειται)! Ελληνικα xp εχεις?

08-11-2004, 11:23
Oχι βεβαια. Δεν ξερω τι ειναι, αφου ειχα κανει disable ολα τα firewall, antivirus κτλ κτλ

maddoctor
08-11-2004, 14:56
Oχι βεβαια. Δεν ξερω τι ειναι, αφου ειχα κανει disable ολα τα firewall, antivirus κτλ κτλ
Μου φαίνεται έκανες ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ disable στο σύστημα, με αποτέλεσμα να του απαγορεύσεις την όποια επικοινωνία με τον έξω κόσμο.Ξαναβάλτο και καλύτερα κάνε μία-μία τις απενεργοποιήσεις.Σίγουρα κάτι απενεργοποίησες που δεν έπρεπε. :045:

ARJ
08-11-2004, 15:08
Σωστος ο maddoctor μαλλον του απαγορεψες οποιαδηποτε κυκλοφορια εξερχομενων πακετων... Μετα το uninstall ειναι ολα οκ?
Αν ναι δοκιμασε να το βαλεις εχοντας την κατασταση στο pc σου οπως θα ηθελες να ειναι με firewall antivirus κλπκλπ. ολα ενεργα... Αν ξαναγινει το ιδιο κοιτα μηπως το firewall των windows εχει μπλοκαρει τα παντα αν και δε νομιζω μονο κατι zone alarm ta κανουν αυτα....

09-11-2004, 02:34
Εννοω απενεργοποιησα ο,τι επιπλεον υπηρχε εκτος απο τα windows. Δηλαδη αναλυτικοτερα (και πως να κλεισεις τα εξερχομενα πακετα οταν εχεις την original κατασταση?) :
to firewall windows (πρωτο και καλυτερο το εκλεισα)
-zonealarm
-avast antivirus (παρατηρηση εδω : με το που εκανε μπουτ με το sp2 το avast εβγαλε οτι δεν μπορει να προστατεψει mail,p2p,instant messaging)
-spybot teatimer (μην με ρωτησετε μπας και εκλεισε κανενα registry key αυτο, το κοιταξα και του επετρεψα να τα αλλαξει ολα)
-ο,τι p2p ειχα

Με το uninstall ολα πηγαν ρολοι, οπως πριν.

Δεν γνωριζω ακριβως τι μπορει να εχει γινει, αλλα εγω εστιαζω στο γεγονος οτι να ανοιξω τα setting του modem (που τα ανοιγεις οταν συνδεεσαι με την ip 10.0.0.138 για ολα τα alcatel toylaxiston), δεν μπορουσα, εβγαζε και εκει network problem....

Θα ριξω αλλη μια ματια οταν βρω χρονο μπας και τα ξαναβαλω, αλλα γενικα εχω ακουσει απο πολλους οτι ειχαν προβληματα (π.χ. με dsl πηγαινε πιο αργα και απο pstn κτλ)

MaD
10-11-2004, 03:53
το zonealarm είχε πρόβλημα με το sp2 , για αυτό κυκλοφόρησαν καινούργια έκδοση . Είχες την πιο καινούργια... ?

maddoctor
10-11-2004, 14:30
Εγώ πάντως με την ZoneAlarm Pro 5.1.033 δεν έχω κανένα πρόβλημα.Υποθέτω εάν έχεις αυτή, τότε ούτε και εσύ δεν θα είχες πρόβλημα.Εγώ εξακολουθώ να πιστεύω ότι περιόρισες τα ΧΡ στο max!

Greek
10-11-2004, 14:57
Αλήθεια , το SP2 μπορείς να το κάνεις uninstall?

maddoctor
10-11-2004, 15:03
Αλήθεια , το SP2 μπορείς να το κάνεις uninstall?
Χαλαρά.Το έχω κάνει και μου γύρισε το σύστημα σε SP1 χωρίς κανένα πρόβλημα.Βέβαια είναι μία κίνηση που την προτείνω μόνο ως μία κίνηση πριν το format. :024:

KTM
10-11-2004, 15:05
Τρόπος κατάργησης του Windows XP Service Pack 2 από τον υπολογιστή σας (http://support.microsoft.com/?id=875350)