View Full Version : Εγκατάσταση Linux στο κατεβαστήρι
Καλημέρες , χθες το βραδυ είπα να βάλω λινουξ και στο κατεβαστήρι μου (p3 800Mhz ,384mb ram , Nvidia FX5200 ,200GB HD ) αλλά προέκυπτε σφάλμα συνέχεια.
Το debian μου έβγαζε οτι δεν μπορούσε να κάνει mount το cd μετά την επιλογή γλώσσας-χώρας.
Το ubuntu , kubuntu 6.10 κολλούσαν στο 53 % μετά το partitioning στο creating file system
Το sabayon στην εκκίνηση (μιας και είναι live cd )
Μετά απο πολλές δοκιμές πλέον καμιά διανομή δεν βλέπει τα διαμερίσματα του δίσκου και μου λένε για πλήρες φορμάτ πράγμα που δεν θέλω.
Μήπως να έβαζα κάποια άλλη πολύ ελαφρια διανομή εφόσον το μόνο που μου χρειάζεται στην ουσία ειναι net , nfts3g , lan και remote desktop?
Επίσης να πάρω κανένα άλλο μικρό σκληρό και να τα στήσω εκεί?
Δοκιμασε το Beatrix (http://www.watsky.net/) ,ειναι πολυ καλο και ελαφρυ.
Το εβαλα στο κατεβαστηρι μου (p3 933 - 384 ram) και μαρεσε πολυ.
Εγώ στη θέση σου θα έβαζα Damn Small Linux.
50mb είναι όλη και την κατεβάζεις απο εδώ (http://www.damnsmalllinux.org/download.html)
WAntilles
19-04-2007, 13:28
Καλημέρες , χθες το βραδυ είπα να βάλω λινουξ και στο κατεβαστήρι μου (p3 800Mhz ,384mb ram , Nvidia FX5200 ,200GB HD ) αλλά προέκυπτε σφάλμα συνέχεια.
Το debian μου έβγαζε οτι δεν μπορούσε να κάνει mount το cd μετά την επιλογή γλώσσας-χώρας.
Το ubuntu , kubuntu 6.10 κολλούσαν στο 53 % μετά το partitioning στο creating file system
Το sabayon στην εκκίνηση (μιας και είναι live cd )
Μετά απο πολλές δοκιμές πλέον καμιά διανομή δεν βλέπει τα διαμερίσματα του δίσκου και μου λένε για πλήρες φορμάτ πράγμα που δεν θέλω.
Μήπως να έβαζα κάποια άλλη πολύ ελαφρια διανομή εφόσον το μόνο που μου χρειάζεται στην ουσία ειναι net , nfts3g , lan και remote desktop?
Επίσης να πάρω κανένα άλλο μικρό σκληρό και να τα στήσω εκεί?
Debian Unstable ή Arch, είναι ωραιότατα για αυτόν τον ρόλο.
Θα πάρεις τους οδηγούς της υπογραφής μου, θα πάς μέχρι πριν την εγκατάσταση των Χ - δεν τα χρειάζεσαι - και μετά στο τέλος που ρυθμίζονται τα conf αρχεία. Θα βάλεις επίσης και λιγότερους δαίμονες.
Κι είσαι έτοιμος.
Επίσης ελαφρύτατος, σβέλτος και ταχύτατος.
Δεν χρειάζεσαι Χ + desktop για τέτοιο ρόλο.
Υπάρχει το ssh και το PuTTY, ο Midnight Commander, καθώς και σοβαροί p2p clients με πλήρη web interfaces.
Tελικά μετά απο πολλές προσπάθειες στήθηκε το debian !!!! Και μάλιστα παει σφαίρα!!! :) :) :p Επιτελους! Kde να βάλω ? Ή να το το αφήσω με το gnome?
WAntilles
19-04-2007, 20:23
Tελικά μετά απο πολλές προσπάθειες στήθηκε το debian !!!! Και μάλιστα παει σφαίρα!!! :) :) :p Επιτελους! Kde να βάλω ? Ή να το το αφήσω με το gnome?
Η ταπεινή μου γνώμη είναι ότι δεν χρειάζεσαι Χ + desktop.
Και όντως, το Debian Unstable, μαζί με τα Arch & Gentoo, είναι μακράν οι πιο γρήγορες και ελαφριές διανομές Linux.
Ωραία κανένα πρόβλημα! Και χωρίς κδε κάνω! Γιατι τώρα να μπλέξω? Αφου στο κατω κατω κανω οτι θελω και ετσι. Ευχαριστώ wantilles . Για remote desktop απο τα win ή απο τo sabayon προς το debian τι προτεινεις?
Αν και πραγματι δε χρειαζεσαι x desktop ισως σε βολεψει για αρχη οπως βολεψε εμενα μεχρι αν συνηθίσω.
@wan debian testing εγκατεστησε τελικα, και του ειπα να βαλει τα ρεπος του etch ωστε να μην εχει συνεχεια ανανεωσεις.
To πρόβλημα τελικά ποιό ήταν;
Μανώλη γενικά για τι χρήση τον θες; Υπόψιν πως το βέλτιστο όπως σου είπαν είναι να δουλεύεις με web interface και όχι με remote desktop.
Για remote desktop υπάρχουν πάμπολες λύσεις.
Δες για αρχή vnc, krfb
Γιαννη απο οτι καταλαβα, πρεπει να υπηρχε προβλημα συμβατοτητας που αφορα bios (αρχεια μητρικη) με τον 200αρι δισκο που ειχε.
εβαλε εναν 20αρι και συνεχισε εκει.
του ειπα να περασει κανονικα desktop, αφου για το Μανο μιλαμε :p ας μαθει εκει 5 πραγματα και συναμα θα στησει και remote και web interface για οτι θελει.
Πριν τον έβλεπε τον σκληρό (τον 200άρη); Είχα καταλάβει πως πριν είχε windows και τον έβλεπε.
πριν ειχε windows xp sp2 και τον εβλεπε.
επισης και το bios τον βλεπει αλλα αυτο δε σημαινει οτι τον υποστηριζει κιολας, ασχετα με το αν τα παραθυρα δουλευαν μια χαρα.
Αυτό μου έκανε εντύπωση, πως τα win τον είδαν ενώ το linux όχι.
Τώρα τον έχει σε controller;
οχι δεν τον εχει καθολου επανω, εβαλε μονο τον 20αρι.
του ειπα να τελειωσει με το debian στον 20αρι και μετα να τον βαλουμε με mount στο fstab (αν και δε του ειπα να τον βγαλει, απλα του ειπα να δοκιμασει να ακνει εγκατασταση με αλλο δισκο).
μπορει το debian να μην εχει προβλημα με το δυνδιασμο 200ari+bios αλλα να εχει προβλημα ο installer του.
Γιαννη απο οτι καταλαβα, πρεπει να υπηρχε προβλημα συμβατοτητας που αφορα bios (αρχεια μητρικη) με τον 200αρι δισκο που ειχε.
εβαλε εναν 20αρι και συνεχισε εκει.του ειπα να περασει κανονικα desktop, αφου για το Μανο μιλαμε :p ας μαθει εκει 5 πραγματα και συναμα θα στησει και remote και web interface για οτι θελει.
Πριν τον έβλεπε τον σκληρό (τον 200άρη); Είχα καταλάβει πως πριν είχε windows και τον έβλεπε.
Το πρόβλημα που μου έβγαζε ήταν στο cd.Μετά απο 100 φορες βάλε βγάλε το πήρε. Τώρα και αυτο που λεει ο Πανος παιζει γιατι για να στήσω τα win τότε μου ειχε βγαλει την πιστη.Δεν το ειδε ευκολα.
Πάνο τι εννοείς οτι για τον Μανο μιλάμε?:017:Μήπως οτι βιάζομαι και τα ξεσκίζω? ΛΟΛ :p που θα πάει ρε θα κάτσει μια φορά καλα...! :)
EDIT:
Πανο με τόσα που σου εχω πει πλεον βλεπω οτι μπορείς να με αντιπροσωπεύεις!! Απαντας για μενα βλεπω ε? :)
Το πιθανότερο. Είχα ένα τέτοιο πρόβλημα με ένα hub usb (τα win έβλεπαν τα περιφερειακά, το linux όχι - τελικά με debug είδα πως έστελνε λανθασμένες πληροφορίες).
Μάλλον πάντως βλέπω να καταλήγει σε controller για τους σκληρούς.
εδιτ
Δεν το ειδε ευκολα.
Πάνο τι εννοείς οτι για τον Μανο μιλάμε?Μήπως οτι βιάζομαι και τα ξεσκίζω? ΛΟΛ που θα πάει ρε θα κάτσει μια φορά καλα...!
E βρε άνθρωπε δεν είσαι και της υπομονής! Μέσα σε λίγες μέρες έχεις αλλάξει 50 διανομές :D
E βρε άνθρωπε δεν είσαι και της υπομονής! Μέσα σε λίγες μέρες έχεις αλλάξει 50 διανομές :D
Tι να κανω ρε Γιαννη που με περιοριζει το φορητο και μια δεν παιζει αυτο μια εκεινο.... Αστα να πανε... Παντως τελειωνουν τα βασανα μου σιγα σιγα (μαλλον :p) Καπου θα καταληξω και δεν θα εχω τοσα προβληματα. It smells like Debian
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.