papout
25-04-2007, 13:45
Καλημέρα παίδες. Έχω τον Pentium D 820(2.8GHz, 800fsb) πάνω στην ASUS P5LD2. Από μνήμες έχω 1GB CORSAIR XMS2 6400 και τροφοδοσία δίνω από ένα Thermaltake Toughpower 700watt. Την ψύξη του επεξεργαστή φροντίζει η ΖΑΛΜAΝ 9500 και αρκετά ανεμιστήρια στο κουτί. Τέλος για γραφικά αναλαμβάνει μια X800GTO, ενώ έχω και ένα SATA 2 250GB.
Το πρόβλημα μου ποιο είναι? Το max OC που έχω καταφέρει είναι να φτάσω τον D 820 στα 3.4 GHz (από τα 2.8MHz). Από εκεί και πάνω δεν μπορώ να κάνω bοot καν, η αν τα καταφέρω, λίγο πριν μπει στα windows πετάει μπλε οθόνη.
Οι ρυθμίσεις μου του BIOS είναι:
FSB:243
DRAM Frequency:813MHz (To mobo υποστηρίζει μέχριi 667 mnhmes, εγώ του έχω 800)
Latencys:5-5-5-12
PCI clock synchr mode: 33.33MHz
PCI Express Frequency:auto
memory volt: 1.95v
cpu volt: auto
Fsb termination volt:auto
MCH volt:auto
ICH volt:auto
Δεν ξέρω πως και αν πρέπει να πειράξω τις τάσεις στα fsb termination, MCH kai ICH. Το περίεργο με αυτήν την μητρική είναι ότι αν με αυτές ακριβώς τις ρυθμίσεις βάλω το PCI Express Frequency στα 100 που είναι το default, δεν μου κάνει ούτε post το pc, παραμένει σβηστή η οθόνη.
Το πρόβλημα μου ποιο είναι? Το max OC που έχω καταφέρει είναι να φτάσω τον D 820 στα 3.4 GHz (από τα 2.8MHz). Από εκεί και πάνω δεν μπορώ να κάνω bοot καν, η αν τα καταφέρω, λίγο πριν μπει στα windows πετάει μπλε οθόνη.
Οι ρυθμίσεις μου του BIOS είναι:
FSB:243
DRAM Frequency:813MHz (To mobo υποστηρίζει μέχριi 667 mnhmes, εγώ του έχω 800)
Latencys:5-5-5-12
PCI clock synchr mode: 33.33MHz
PCI Express Frequency:auto
memory volt: 1.95v
cpu volt: auto
Fsb termination volt:auto
MCH volt:auto
ICH volt:auto
Δεν ξέρω πως και αν πρέπει να πειράξω τις τάσεις στα fsb termination, MCH kai ICH. Το περίεργο με αυτήν την μητρική είναι ότι αν με αυτές ακριβώς τις ρυθμίσεις βάλω το PCI Express Frequency στα 100 που είναι το default, δεν μου κάνει ούτε post το pc, παραμένει σβηστή η οθόνη.