PDA

View Full Version : NTLDR is missing

DarthMoul
09-11-2004, 09:58
Σήμερα το πρωί στο γραφείο ο NT loader είχε πάει βόλτα άνευ λόγου. Ευτυχώς το μηχάνημα είναι IBM και έχει έναν δικό του μηχανισμό αποκατάστασης χωρίς να χρειάζεται format. Αν μου συμβεί αλλού, τι να κάνω για να αποφύγω το format;
Ξέρει κανείς;

dellman
09-11-2004, 10:20
Βάζεις το cd των χρ. Ξεκινάς την κονσόλα αποκατάστασης και δίνεις την εντολή bootcfg /r. Αυτό ψάχνει τα λειτουργικά που έχει εγκατεστημένα και σου δίνει τη δυνατότητα να ξαναφτιάξεις loader. Έμενα με έχει σώσει πολλές φορές

circular
09-11-2004, 11:57
Βέβαια δεν δουλεύει πάντα. Ενας φίλος πήγε να βάλει το Fedora 2 μαζί με τα XP και του χάλασε το MBR. Δοκίμασε να το φτιάξει με το FIXBOOT και απο τότε του βλέπει το πρώτο partition σαν FAT16 και φυσικά δε μπορεί να το διορθώσει - έκανε restore με το GetDataBack και φορματ.

DarthMoul
09-11-2004, 12:05
Τον κακό τους τον καιρό...Τουλάχιστον το Linux αν πάθει τέτοια ζημια, έχει boot disk που ανεβάζει τον customized kernel του συστήματος σου και κάνει mount το λειτουργικό σαν να μην τρέχει τίποτα. Απλοϊκό μεν αλλά το σύστημα θα δουλέψει (μηδενικό downtime) και δεν θα χάσεις ούτε bit από τα δεδομένα σου.

Μ'αρέσει που κάποιοι προσπαθούν να με πείσουν να βάλω windows στους servers που έχω εδώ. Η απάντηση βέβαια είναι αυτή :021:

Ούτε για desktop δεν είναι...Ευτυχώς είχα σε backup μια τεχνική αναφορά που είχα γράψει εχθές το μεσημέρι και έπρεπε να παραδόσω σήμερα το πρωί στις 9.
Αλλιώς τώρα θα είχαμε :035:

circular
09-11-2004, 12:07
Πολύ απλά δεν μπορείς να στηριχθεις 100% σε windows platforms... η μόνη λύση όπως και μόνος σου είπες είναι backup, backup, backup....

apotsi
09-11-2004, 12:19
... η μόνη λύση όπως και μόνος σου είπες είναι backup, backup, backup....
Καλύτερα... Ghost, ghost, ghost.... :045:

SLN
09-11-2004, 12:37
Κι εγω τα ιδια ειχα παθει παλια... Δεν ειχε δουλεψει η επισκευη με το cd των ΧΡ αλλα δεν ηξερα ακριβως τι να κανω και ακολουθουσα step-by-step οδηγιες κατεβασμενες απο νετ, οποτε μπορει αν μου ξεφυγε και κατι στην ολη πορεια.
Αν ειχα νομιζω ενα bootable cd μεσα δνε μου εβγαζε ntloader is missing και δουλευαν κανονικα τα παντα. Αν εβγαζα το cd και πηγαινα να φορτωσω κανονικα μονο με σκληρους εβγαζε το μηνυμα.
Ειμαι λιγο ταλαιπωρος σε αυτα μη μου πετατε πολλες ντοματες... :D

tyxeros
09-11-2004, 12:58
Εμενα μου εβγαζε τετοιο μυνημα μετα απο Oveclocking αλλα με λιγο πειραγμα των ρυθμισεων εστρωνε και φορτωναν τα windows κανονικα.

DarthMoul
09-11-2004, 14:19
Καλύτερα... Ghost, ghost, ghost.... :045:Ευτυχώς το μηχάνημα έχει IBM Rapid Restore Ultra. Αλλιώς θα τρέχαμε τώρα

Kiki_D
09-11-2004, 14:23
Λοιπόν για το "NTLDR is miising" θα μπεις με κονσόλα αποκατάστασης , θα πας στο cd στον φάκελο i386 και θα κάνεις copy το ntldr στο root. Μπορεί να χρειαστεί και 2η φορά να γίνει copy γιατί έχει τύχει να λέει ότι το έκανε αλλά τίποτα.
Για το "Unmountable boot volume" ένα chkdsk συνήθως αρκεί.