View Full Version : win95 tabs in win98
Έχω πάρει ανάποδες με τη συγκεκριμένη φάση και όποιος μπορεί ας βοηθήσει. Μου έχει ξανατύχει οπότε μάλλον η ιστορία απλά επαναλαμβάνεται.
Υπάρχει λοιπόν στον driver μιας κάρτας (quantum3d obsidian sb50-4220) ένα αρχείο ονόματι q3dps.dll. Αυτό είναι και το υποφενόμενο που ΘΑ έπρεπε να τοποθετεί στο display settings panel των win και ένα extra tab για settings της κάρτας. Μπαίνει στη registry κάτω απο CLSID και καλείται απο τον inprocserver32. Έλα όμως που το tab είναι άφαντο. Το είχα ξανασυναντήσει σε κάποιους drivers μιας s3 οι οποίοι σε win98 δεν εμφάνιζαν το tab ενώ στα win95 κανονικά. Είμαι σίγουρος πως άμα βάλω 95άρια το tab ως δια μαγείας θα εμφανιστεί. Έχει υπ όψην του κανένας κάποιον τρόπο περι τέτοιας συμβατότητας?
Candyman
03-05-2007, 13:33
Μιλάς για την obsidian με 3dfx chip?
Πω πω... Που την θυμήθηκες ρε αδερφε;
Για δες εδώ: http://members.driverguide.com/driver/detail.php?driverid=121652&action=filfo
Στο link που δίνεις είναι οι drivers της Χ2 (obsidian με voodoo2). Το δοκίμασα κι αυτό το 3dqps2.dll (με rename) και δεν δούλεψε.
Υ.Γ. Ναι και με amethist = 2tmus και 8ΜΒ....η μόνη 800x600 ικανή voodoo 1...μέρος της συλλογής :)
Candyman
03-05-2007, 14:16
The 50-4200 was a card never sold by Quantum3D but if you take a 50-4220 and remove the Amethyst daughtercard that's exactly what you have. What is puzzling is Quantum3D stressed that 2 MB of frame buffer was all that was needed since the cards were so fast and that ram buffer for the TMU's was more important! And here they go and make a main Obsidian board with more FBI ram then TMU ram, might explain why it was only available with Amethyst installed.
http://www.thedodgegarage.com/3dfx/q3d_obsidian.htm
Χμμμ... 'λε πακέτ' μου μυρίζει......
Δες το λινκ και πέσμου... μήπως δεν υπάρχουν drivers πουθενά πια;
Δοκίμασες με generic 3dfx glide drivers να δεις αν παίζει σωστά;
Για δες εδώ: http://www.users.on.net/%7Etriforce/glidexp/
κι εδώ: http://www.voodoo3dfx.com/
ίσως βρεις κάτι να σε βοηθήσει (αν δεν τα έχεις ψάξει ήδη)...
Μπορεί να παίξει και το εν λόγω πρόβλημα να μην συμβαινει πια. Ακόμα και με οδηγούς unofficial... Μια δοκιμή δεν έβλαψε ποτέ κανέναν... ;)
To dodgegarage είναι του gdonovan (φίλου) οπότε δεν μου κάνουν έκπληξη τα όσα λέει πάνω κάτω γνωστά τα περι κατανομής της μνήμης για τα texture και του framebuffer. To glideXP είναι άσχετο. Για drivers ξέρω που υπάρχουν και έχω τους release 3 της Quantum. Το πρόβλημά μου δεν επικεντρώνεται στα της κάρτας, αυτά τα γνωρίζω. Στα windows περισσότερο και την άρνησή τους να "δείξουν" το tab.
Candyman
03-05-2007, 14:43
Αυτό το πρόβλημα γινότανε στα W98 και σε άλλες 3dfx. Το .dll που λές όμως περιλαμβάνεται στους οδηγούς. Ίσως κάποιοι enthusiast-made drivers από κανέναν πορωμένο να έχουν βελτιωθεί σε αυτό το πρόβλημα (θεωρητικά λέω). Γι'αυτό σου έδωσα και τα λινκς.
Ειπες το αρχείο έχει διαγραφεί η απλά δεν εμφανίζεται το tab; Γιατί αν έχει διαγραφεί προφανώς πρέπει να το βρεις και να το ξαναρίξεις στο folder του.
Μου έχει τύχει παρόμοιο πρόβλημα κι εμένα (σε απλή 3dfx voodoo) αλλά δεν θυμάμαι πως το έλυσα δυστυχώς...
Κάτι με τους οδηγούς ή το registry ή και τα δύο έκανες και έπαιζε σωστά μετά. Ελα όμως που δεν θυμάμαι; Και στο νετ δεν βρίσκω στοιχεία...
Απλά σου έυχομαι καλό κουράγιο και καλό ψάξιμο man, μια και δεν μπορώ να βοηθήσω άλλο...
Αυτό το πρόβλημα γινότανε στα W98 και σε άλλες 3dfx. Το .dll που λές όμως περιλαμβάνεται στους οδηγούς. Ίσως κάποιοι enthusiast-made drivers από κανέναν πορωμένο να έχουν βελτιωθεί σε αυτό το πρόβλημα (θεωρητικά λέω). Γι'αυτό σου έδωσα και τα λινκς.
Οι μόνες 3dfx κάρτες με δικό τους dll config tab utility ήτανε η orchid righteous 3d η monster3d και η miro highscore 3d. Μιας και τις έχω όλες, δεν εμφανίζουν κανένα πρόβλημα με τους original driver τους στα 98άρια. Ο μόνος που έγραψε drivers για voodoo 1 ήταν ο iceman και ήτανε βασισμένοι στους τελευταίους reference δηλαδή με το dx5 core και το ogl mini icd της 3dfx. Αλλά αυτοί οι drivers αν και παίζουν με οποιαδήποτε voodoo 1, σε μια obsidian χάνεις τα extra optimizations της quantum3d (άλλωστε τζάμπα τα φορά τα 75άρια τα silicon :002:?).
Ειπες το αρχείο έχει διαγραφεί η απλά δεν εμφανίζεται το tab; Γιατί αν έχει διαγραφεί προφανώς πρέπει να το βρεις και να το ξαναρίξεις στο folder του.
Απλά δεν βγάζει το tab....τον τρόπο λειτουργίας του dll τον έχω περιγράψει στο 1ο post.
Απλά σου έυχομαι καλό κουράγιο και καλό ψάξιμο man, μια και δεν μπορώ να βοηθήσω άλλο...
tnx
Candyman
03-05-2007, 15:03
Οι μόνες 3dfx κάρτες με δικό τους dll config tab utility ήτανε η orchid righteous 3d η monster3d και η miro highscore 3d.
Αν δεν απατώμαι ήταν και η hercules stingray 3d.
Αυτή ήτανε rush :P....άλλου παππά ευαγγέλιο αυτές μ ένα alliance να τα κάνει μαντάρα στο pci bus mastering.
Candyman
03-05-2007, 15:12
Χαχαχαχα... Ναι, το Voodoo Rush είχε και το chip της Alliance ( Αν θυμάμαι καλά ήταν για την 2D απεικόνιση αυτό; ).
Πολλά προβλήματα όντως...
Τεσπα, είμαι και off-topic.. Sorry mods.
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.