PDA

View Full Version : Τα έχω κάνει σαλάτα... (VISTA)

kracken_74
06-05-2007, 12:26
Καλημέρα καλό μου forum...

Επιγραμματικά......:
Στο σκληρό μου δισκο έχω εγκατεστημένα Win XP SP2
Είχα αφήσει ένα partition για να βάλω τα Vista. Ως εδώ καλά. Ta vista εγκαταστάθηκαν μια χαρα...
Έχω άλλους 2 σκληρους που τους θέλω για back up, τους οποίους όμως θα μπορώ να βλέπω κ από τα 2 λειτουργικα. Το πρόβλημα είναι το εξης:

Ο ένας από τους back up δίσκους φαίνετε κανονικά κ στα 2 λειτουργικα. Ο άλλος, στο XP δεν εμφανίζετε παρά μόνο στο Disk Managment ως
"GPT Protective Partition (Healty)". Τα XP δεν με αφήνουν να κάνω τίποτα. Πρέπει να σημειώσω εδώ ότι το format στο συγκεκριμένο δίσκο έγινε μέσω των Vista...μάλλον εκεί εχω κάνει το λάθος. Καμιά πρόταση?

Επίσης το config του PC μου είναι: Ε6420 Dual Core, MSI P985 Platinum κτλ..κτλ.. Βλέπω ότι πολλοι drivers για τα Vista είναι είτε X32 είτε Χ64. Εγώ πως μπορώ να ξέρω τι σύστημα είναι το δικό μου?

Ευχαριστώ!

makio
06-05-2007, 13:55
δεξι κλκ στον 'υπολογιστη'>ιδιοτητες / το αναφερει καπου στη μεση

οσον αφορα τον δισκο δεν μπορω να σου απαντησω ,παιζει ρολο νομιζω με τι δικαιωματα μπαινεις στον υπολογιστη (διαχειρηστης κλπ)
αλλο ενα κουφο για μενα ειναι τα αρχεια...TXT - δλδ ανοιξα μεσω vista αρχεια .txt που ειχα φτιαξει με ΧΡ, τα τροποποιησα ελαφρως (απλη εγγραφη) και μετα ζηταγαν να τα σωσω με 'καποιες' ιδιοτητες αλλιως ..δεν.!
δλδ ΑΝ χρειαστει να τα ανοιξω απο ΧΡ μπορει και να μην τα βλεπουν!(δνε το εχω δοκιμασει)

Rhondia
06-05-2007, 16:40
αν εχεις τα 64bit Vista θα βαλεις τους 64bit drivers..και τουμπαλιν..
Αυτο το βλέπεις στο παράθυρο του My Computer Help-About Windows..
Ή αν θυμαμαι καλα απο τα vista οταν ανοιγουν σου βγάζουν ενα παραθυράκι που λενε καποιες πληροφορίες για το σύστημα σου και την έκδοση των vista.. την 32bit μπορει να την γράφει και ως ''χ86''

kracken_74
06-05-2007, 16:57
Τα vista μου λένε 32bit.
Αυτό από τι εξαρτάται...?

Θα μπορούσα να τα βάλω σε 64bit? εχει δηλ. να κάνει με τις δυνατότητες του επεξεργαστή μου ή απλώς με το λειτουργικο?

tacticalcube138
06-05-2007, 18:42
Με το λειτουργικό.
Πρέπει να είναι όμως και ο επεξεργαστής με τις εφαρμογές 64bit για να λέμε ότι έχουμε 64bit.
Τώρα μπερδεύτηκα.

kracken_74
06-05-2007, 19:14
Με το λειτουργικό.
Πρέπει να είναι όμως και ο επεξεργαστής με τις εφαρμογές 64bit για να λέμε ότι έχουμε 64bit.
Τώρα μπερδεύτηκα.

H CPU μου είναι INTEL E6420 Dual Core...δεν κανει για 64bit?

tacticalcube138
06-05-2007, 20:07
Όλες οι CPU είναι 64bit αγαπητέ.
P4, C2D, Celeron, A64, Sempron.
Τα εκατομμύρια όμως προγράμματα για τα XP είναι 32bit.

Rhondia
06-05-2007, 20:45
Δεν ειναι ολοι οι cpu 64-bit, πχ o P4 δεν ειναι...
Ο δικος σου ο Core 2 Duo ειναι...
Για να το εκμεταλευθεις ομως πρεπει να εχεις και 64-bit λειτουργικο (Vista x64) και ενα 64-bit πρόγραμμα...
Το καλο ειναι οτι σε εναν 64 δουλευουν τα 32, σε εναν 32 ομως δεν δουλευουν τα 64...
Ναι θα μπορουσες να εχεις τα x64 Vista αλλα ειναι νωρις ακομα για τους drivers...

kracken_74
09-05-2007, 09:30
Ευχαριστώ πού παιδες για τις απαντήσεις σας...
Για το θέμα που έλεγα για το δίσκο...τελικά έκανα τελείως delete το partition μεσω VISTA κ μετά το έκανα format από τα XP... τώρα όλοι βλέπουν όλους!

Ευχαριστώ κ πάλι

tacticalcube138
09-05-2007, 12:37
Ευχαριστώ πού παιδες για τις απαντήσεις σας...
Για το θέμα που έλεγα για το δίσκο...τελικά έκανα τελείως delete το partition μεσω VISTA κ μετά το έκανα format από τα XP... τώρα όλοι βλέπουν όλους!

Ευχαριστώ κ πάλι

Μα τί πράγματα είναι αυτά!