PDA

View Full Version : Dual Boot Suse & windows Xp

gskrekos
12-05-2007, 13:36
Παιδια βοηθεια εχω ενα 500 σκληρο που εχω τα windows και πηρα και ενα 160 για να βαλω linux. Κανω εγκατασταση τα linux στον μικρο(δευτερο) και τωρα δεν μου βγαζει επιλογη για boot στα windows. Τι πρεπει να κανω???

cabrinha
12-05-2007, 14:13
Θα πρεπει να αλλαξεις ενα αρχειο ωστε να σου δινει για επιλογη τα windows. Aρχικα πες μας ποιον boot loader χρησιμοποιεις. Grub? Lilo? Kαποιον αλλο?

Εαν εχεις grub για αρχη κανε ενα copy paste το menu.lst. Βρισκεται στο φακελο /boot/grub/.

john_dr
12-05-2007, 14:16
Πάτα F8 κατά το boot ώστε να σου φορτώσει η μητρική το "Boot menu" και επέλεξε τον δίσκο που είναι περασμένα τα windows. Λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα.

cabrinha
12-05-2007, 14:33
Προβλημα δε θα εχει. Κατα 99% θα δουλεψει. Απλα δεν ειναι βολικο.

gskrekos
12-05-2007, 15:15
grub χρησιμοπειω αλλα και να βγαλω τον δισκο με τα linux και παλι δεν παιζει γιατι το αρχειο του boot loader βρισκετε στο πρωτευον δισκο. Για πες αυτο για το copy paste, copy απο /boot/grub/ και paste που???

cabrinha
12-05-2007, 15:22
Ανοιξε το menu.lst και κανε επικολληση εδω τα περιεχομενα του.

kagelar34
12-05-2007, 17:17
ΒΑσικά η καλύτερη επιλογή για το MBR είναι το bootpart http://www.winimage.com/bootpart.htm

gskrekos
14-05-2007, 19:56
αφου μου τα εκανε τσουρεκια κατεβασα το live και μετα θα ξαναπροσπαθισω, ευχαριστω για την ανταποκριση.

sadosp
17-05-2007, 00:35
Εγω θα σου προτεινα να κανεις φορμαρισμα και επανεγκατασταση το suse, και οταν φτασεις στο σημειο επιλογης διπλης εκκινησης, να επιλεξεις ο grub (φορτωτης εκκινησης) να τοποθετηθει στον MBR του πρωτου δισκου σου, εκει δηλαδη που εχεις τα win μπρρρρρ dows. Ανατριχιασα παλι.

cabrinha
17-05-2007, 00:49
Εγω θα σου προτεινα να κανεις φορμαρισμα και επανεγκατασταση το suse, και οταν φτασεις στο σημειο επιλογης διπλης εκκινησης, να επιλεξεις ο grub (φορτωτης εκκινησης) να τοποθετηθει στον MBR του πρωτου δισκου σου, εκει δηλαδη που εχεις τα win μπρρρρρ dows. Ανατριχιασα παλι.

Γιατι να το κανει ολο αυτο οταν με 6 γραμμες στο menu.lst μπορει να λυσει το προβλημα?

sadosp
18-05-2007, 00:05
Εσυ καλα τα λες, το φιλο μας δεν βλεπω. Καταλαβε οταν του ειπες να κανει post εδω τα περιεχομενα του menu.lst, οτι εννοεις εδω στο site, ωστε να τα δεις και να τον βοηθησεις. Επισης ξερει οτι για να γινει αυτο πρεπει να παρει δικαιωματα root-υπερχρηστη. Ξερει πως γινετε αυτο. Και τελικα μας βλεπει η οχι?

gskrekos
18-05-2007, 23:50
Μην ανησυχητε εδω ειμαι απλως εχει πεσει και σχολη και δουλεια και δεν μπορω να ασχολειθω τωρα γιαυτο αποφασισα να βαλω το live για τωρα, ευχαριστω για ολα. ξερω να συνδεθω ως root απλως τωρα τα εχω βγαλει και δεν εχω χρονο για να ξαναρχισω!

schumifer
19-05-2007, 01:41
Κοιτάχτε μπορούμε να τον ταλαιπωρήσουμε ή να του πούμε να φτιάξει το cd με το supergrubdisk το οποίο αναλαμβάνει να αυτοματοποιήσει τη βρωμοδουλειά. Φίλε μου εμένα με έχει βοηθήσει πολύ