View Full Version : Ποια Linux?
Σκεφτομαι πειραματικα να βαλω Linux.
Οντας ομως αρχαριος θελω να μου πειτε ποια να επιλεξω. Να σημειωσω οτι δεν εχω ξανασχοληθει με το αθλημα αλλα να μου πεις κανεις δεν γενηθηκε με τη γνωση ολοι απο καπου ξεκινησατε.
Ποια εναι λοιπον η καλυτερη εκδοση?
Καλύτερη απο μόνη της δεν υπάρχει. Εσύ θε επιλέξεις αυτή που σου ταιριάζει. Εάν δεν έχεις μηχάνημα να αφιερώσεις για το Linux ή partition για dual boot, σου προτείνω να βάλεις κάποιο virtual machine στα win και παίξε απο εκεί. Εαν δείς οτι κολλάς και βελτιώνεσαι (στο εύχομαι) τότε κάνεις και ένα clean install. Για αρχή κοίτα Mandrake-Suse-Fedora καθώς και και κάποιο live cd.
μπά? αποφασίσαμε να μάθουμε και πισί εκτός από "All things are meant to be tweaked" ??? τέσπα, γιατί δεν με ρωτάς πρώτα? έχω Suse 9.1, Knoppix 3.4 , Fedora core 2 , Mandrake 9.2 και μόλις προχτές κατέβασα mandrake 10.0 official. διαλέγεις και παίρνεις... είναι δύσκολο πάντως!
Ok thx bro! φερε το suse 9.1
σωστα επελεξες κατα την γνωμη μου ειναι πιο user friendly version linux η suse ... Αργοτερα οταν θα μαθεις περισσοτερο για linux σου προτεινω fedora core 2 και οταν θα γινεις expert ->slackware ... Have a good job in this amazing world (***!Linux!***)
Απο μια μικρη εμπειρια θα σου συνιστουσα Red Hat,απο κει και περα γουστα ειναι!!
Prokopas
06-08-2004, 21:45
Καλύτερα που αρχίζεις με Suse. Είναι τα πιο "φιλικά".
Orthodox
06-08-2004, 22:30
SuSE και ένα βιβλιαράκι και είσαι ok…
ast@roth
10-08-2004, 19:02
Εξαρτάτε από το τι θέλεις να κάνεις. Αν απλά θες να γνωρίσεις το Linux μπορείς να αγοράσεις και να εγκαταστήσεις κάποια από τα πακέτα της αγοράς Mandrake, Red hut, Suse τα οποία συνοδεύονται από manuals, έχεις support από web και οι τιμές τους είναι αρκετά προσιτές και από γνώσεις το μόνο που χρειάζεσαι είναι να ξέρεις τι hardware ‘φοράς’. Αν σε ενδιαφέρει να μάθεις περισσότερα μπορείς να ασχοληθείς με το debian η το Linux gentoo.Ειδικότερα το gentoo το στήνεις κυριολεκτικά μόνος σου! Στο www.gentoo.org θα βρεις οδηγό εγκατάστασης. Από το ftp.ntua.gr μπορείς να βρεις και να κάψεις τα απαραίτητα cdakia για να ξεκινήσεις. Αν θες κάποιες περαιτέρω διευκρινίσεις μπορείς να μου πεις.
Για πρώτη εμπειρία suse είναι καλή επιλογή, όσο για την red hat καλή αλλά θέλει "λεφτά" και το κακό είναι ότι την προτιμούσα.
εγω θα σου ελεγα να πας για Mandrake 10 Discovery.Ευκολα ,ιδικα αν εχεις καποιο Window Manager και ειναι δωρεαν σε σχεση με το RedHat
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.