PDA

View Full Version : Icedove (Thunderbird) και μεταφορα ρυθμισεων σε αλλο υπολογιστη με linux ή windows

panoc
17-05-2007, 11:47
Λοιπον στο debian μου εχω τον icedove ρυθμισμενο με τους λοφαριασμούς μου, τους φακελους μου, τους κανόνες μου και τις ρυθμίσεις μου.

1. Πως στο καλο μεταφερω τα παραπάνω σε αλλο icedove ?
2. Πως στο καλο μεταφερω τα παραπανω σε thunderbird στα windows?

DarthMoul
17-05-2007, 11:52
http://kb.mozillazine.org/Importing_and_exporting_your_mail

panoc
17-05-2007, 12:04
Λουκα, ευχαριστω για το λινκ αλλα δε με βοηθησε πολυ.
Το λινκ μιλαει για windows και για import απο αλλους mail clients εκτος και αν δε καταλαβα τιποτα :p
εγω θελω να κανω export απο icedove στο debian και να τα μετα import απο το laptop που εχει win και debian.

DarthMoul
17-05-2007, 12:20
Manually importing and exporting

For intermediate to advanced users: Because of slight differences in mbox formats, it's generally preferrable to use an automatic import/export if it's available. If you use IMAP, plan carefully regarding IMAP synchronization issues. To manually import/export mbox formatted files (you must have mbox formatted files),
Create the e-mail account you want to use for the imported mail (unless you will use an existing account).
Exit Thunderbird or Mozilla Suite.
Back up your profile (http://kb.mozillazine.org/Profile_backup) or Mail directory, especially if you plan to overwrite existing mbox files.
Find the mbox files in your account directory: In your Profile folder (http://kb.mozillazine.org/Profile_folder), you will see a "Mail" directory and in there you'll see one account directory named for each account.
Copy the mbox files you are importing, for example, copy "Inbox" (not inbox.msf) to the Mail account directory where you want to see the mail. Note: If you want to keep the existing mbox file of the same name in the new location, rename the file you wish to import before copying it over. For example, rename "Inbox" to "InboxOld" and "Sent" to "SentOld".
Open Thunderbird or Mozilla Suite. A folder for each file you copied should be displayed.
Open each folder and verify it contains the correct number of e-mails, that they are readable, and that you can open attachments. Sometimes, differences between mbox formats cause multiple emails to be combined into one larger e-mail or can make some e-mails unreadable.

panoc
17-05-2007, 12:21
To ΒΡΗΚΑ!
λοιπον απο το linux κανουμε copy /home/panoc/.mozilla-thunderbird\ΧΧΧΧΧ
οπου ΧΧΧΧ τυχαια αλφαριθμητικα που ειναι το profile μας
παμε στα windows στο φακελο C:\Documents and Settings\USER\Application Data\Thunderbird\Profiles\ΨΨΨΨΨ
οπου ΨΨΨΨ τυχαια αλφαριθμητικα που ειναι το profile μας και αντιγραφουμε μέσα στο ΨΨΨΨ τα αρχεια που ειναι μεσα στο ΧΧΧΧ !!!

για καλο και για κακό παιρνουμε και ενα αντιγραφο τον ΨΨΨΨ

edit
Λουκα τωρα ειδα το ποστ σου, το ειδα αυτο αλλα δε το πολυ καταλαβα, και σε μια στιγμη εγκαφαλικου οιστρου (stolen from gpulio :p ) εκανα τα παραπανω :)

schumifer
17-05-2007, 20:25
μία λεπτομέρεια. Όταν θα κάνεις επικόλληση επιβεβαίωσε ότι τα αρχεία σου στη νέα τους θέση έχουν δικαιώματα αναγνωσης επανεγγραφής για όσους θα χρησιμοποιούν το πρόγραμμα

matersci
17-05-2007, 20:49
γενικά προτείνεται να χρησιμοποιείς custom θέση για το profile σου και σε win και σε linux. Επίσης, σε dual boot pc, αν δηλώσεις το profile σε δίσκο που είναι προσβάσιμος και από τα δυο λειτουργικά, θα έχεις τα mails σε οποιοδήποτε λειτουργικό και αν bootάρεις (το έχω σε ntfs)

panoc
17-05-2007, 22:09
@shumifer το καταλαβα αυτο γιατι τα παραθυρα δε με αφηναν να παρω τα αρχεια εαν δεν ετρεχα πρωτα ενα chmod 777

@matersci ενδιαφερον αυτο που λες, αλλα ποτε (μιλαω λες και το καω χρονια :p ) δε συμπαθησα το γεγονος να μοροιαζομαι file systems, αυτο το κανω μονο μεσω δικτυου.

matersci
17-05-2007, 22:34
@matersci ενδιαφερον αυτο που λες, αλλα ποτε (μιλαω λες και το καω χρονια :p ) δε συμπαθησα το γεγονος να μοροιαζομαι file systems, αυτο το κανω μονο μεσω δικτυου.

αν έχεις ένα dual boot pc πάντως, είναι ο μόνος τρόπος να διαβάζεις τα mail σου και από τα δύο λειτουργικά (ο μόνος λόγος που χρησιμοποιώ thunderbird και όχι kmail). Και για να το πάω και ποιο πέρα, αν βάλεις το profile σου κάπου στο δίκτυο, θα μπορείς να έχεις πρόσβαση στα mail σου από όλους τους υπολογιστές στο δίκτυο, ανεξάρτητα λειτουργικού (από το laptop στο κρεβάτι :P). Το ίδιο ισχύει και για firefox. Ίδια plugins & bookmarks σε όλα τα pc, πάντα συγχρονισμένα.

Επίσης, για windows υπάρχει το mozbackup (http://mozbackup.jasnapaka.com/) που παίρνει backup και επαναφέρει το profile σου από firefox & thunderbird (μπορείς να διαλέξεις τι ακριβώς θες να συμπεριλάβει). Το αρχείο που δημιουργεί είναι απλά ένα zip με το profile σου.

WAntilles
18-05-2007, 00:31
Τα ίδια ισχύουν καί για το Sunbird.

panoc
18-05-2007, 00:33
αθριο θα δοκιμασω να μεταφερω τα profiles του icedoce(desktop) και του thunderbird (laptop) σε κοινοχρηστο χωρο στο fileserver.

γνωριζει κανεις (μπας και γλυρωσω το ψαξημο) απο που δινουμε το path για το profile?

schumifer
18-05-2007, 00:42
To mozbackup χρησιμοποιούσα κι εγώ όσο δεν ήξερα ότι μπορείς απλά να πάρεις όλο το φάκελο που λέμε και να τελειώνεις. Μπορείς ακόμη και να ορίσεις να κρατείται αυτόματα αντίγραφο ασφαλείας. Τι να το κάνεις το πρόγραμμα?

panoc
18-05-2007, 00:47
γνωριζει κανεις (μπας και γλυρωσω το ψαξημο) απο που δινουμε το path για το profile?

το βρηκα http://www.mozilla.org/support/thunderbird/profile

θα δοκιμασω αυριο :)

@matersci thx for the idea :)