PDA

View Full Version : Πρόβλημα με zonealarm.

geork
10-11-2004, 21:16
Έβαλα το zonealarm(τελευταία έκδοση) ως software firewall και μλκιζεται συνέχεια με το ιντερνετ.Την μια με αφήνει να μπώ,την άλλη όχι.Αναγκάζομαι να το κλείσω για να μπώ στο ίντερνετ και μετα αν το ξαναανοίξω δεν έχει πρόβλημα.Τι γίνεται;Το ίδιο κανει και με explorer και με firefox.
Εντωμεταξύ έχω ανοίξει την πρόσβαση του explorer και του firefox στο zonealarm αυτό όμως τα δικά του!
Επίσης μερικές φορές μου λέει οτι το svchost.exe προσπαθεί να μπεί στο ιντερνετ και μου προτείνει να κάνω deny.Αυτό όντως είναι επικύνδυνο;

soler
10-11-2004, 21:39
Ειναι απλα προβλημα ρυθμισης...
Λοιπον καταρχας θα σου ελεγα να βαλεις καλυτερα την εκδοση προ...
Τωρα αν εβαλες στο προγραμ κοντρολ τραστεδ τον μοζιλα κλπ...και δεν λειτουργει...κανε απεγκατασταση..μετα εγκατασταση...
Και μολις ανοιξεις καποιον explorer θα σου βγαλει αλερτ...πατα allow και βαλε τικ στο κουτακι always...
Και θα εισαι οκ...
Τουλαχιστον αυτο εκανα εγω...οταν το χρησιμοποιουσα..

geork
10-11-2004, 22:31
Την pro εκδοση χρησιμοποιω.To θέμα είναι οτι το έχω κανει αυτό που λές και πάλι τα ίδια.Να τώρα μόλις πήγα να μπώ και ενώ έχω ορίσει τον firefox να μπαίνει παντού δεν με έβαζε στο ιντερνετ.Κλείνω το zalarm και μπαίνει.Αν το ανοίξω τωρα θα εξακολουθεί να σερφάρει χωρίς πρόβλημα.Τι να πω;
Λέω να βγάλω το firewall και να βάλω μόνο το avast.Αφού έχει hardware firewall το dsl router δεν θα αρκεί το antivirus?

Greek
10-11-2004, 22:45
Απλά μην βάλεις zone alarm και βάλε κάποιο άλλο...

soler
10-11-2004, 22:47
Toτε τι να πω και γω?
Και εμενα αυτα τα κουλα μου εκανε...
Και διορθωθηκε κανοντας αυτα που λεω...

gpulio
10-11-2004, 23:00
Την pro εκδοση χρησιμοποιω.To θέμα είναι οτι το έχω κανει αυτό που λές και πάλι τα ίδια.Να τώρα μόλις πήγα να μπώ και ενώ έχω ορίσει τον firefox να μπαίνει παντού δεν με έβαζε στο ιντερνετ.
Κατά την διάρκεια της εγκατάστασης, το Zone Alarm σου δίνει την επιλογή αυτόματου εντοπισμού και ρύθμισης των δικαιωμάτων πρόσβασης όλων των προγραμμάτων που τρέχουν στον υπολογιστή. Αν την επιλέξεις, αποκλείεται να αντιμετωπίσεις τέτοια προβλήματα.
Κλείνω το zalarm και μπαίνει.Αν το ανοίξω τωρα θα εξακολουθεί να σερφάρει χωρίς πρόβλημα.Τι να πω;
Προφανώς οι ρυθμίσεις που έχεις στο Zone Alarm, απαγορεύουν την πρόσβαση των browser στο ιντερνετ. Όταν ξεκινάς το Zone Alarm, ο browser έχει ήδη αποκτήσει πρόσβαση, οπότε δεν τον κόβει το Zone Alarm.

Λέω να βγάλω το firewall και να βάλω μόνο το avast.Αφού έχει hardware firewall το dsl router δεν θα αρκεί το antivirus?
Αν έχεις hardware firewall και αν το ρυθμίσεις σωστά τότε το software firewall δεν είναι απαραίτητο.

john_dr
11-11-2004, 00:25
Τα ίδια έχω πάθει και εγώ στο παρελθόν και στο πρόσφατο παρόν. Αλλά μόνο με την σύνδεση της SparkNet. Δεν είχα παλιότερα πρόβλημα με Edisinet και HOL.
Κάποιες ρυθμίσεις θα χρειάζεται.
Βασικά αν δεν βρίσκεις λύση βάλε άλλο πρόγραμμα.

geork
11-11-2004, 10:48
OK παιδιά,ευχαριστώ.

kagelar34
11-11-2004, 15:02
Αν έχεις hardware firewall και αν το ρυθμίσεις σωστά τότε το software firewall δεν είναι απαραίτητο.

μπορείς να πεις λίγα παραπάνω για το hardware firewall...πως υλοποιείται και τι κάνει ?

gpulio
11-11-2004, 16:53
μπορείς να πεις λίγα παραπάνω για το hardware firewall...πως υλοποιείται και τι κάνει ?
Θα σε παραπέμψω εδώ (http://www.smallbusinesscomputing.com/webmaster/article.php/3103431) όπου εκτός από τις πληροφορίες σχετικά με hardware firewall, αναλύονται και οι διαφορές με τις αντίστοιχες software υλοποιήσεις.