PDA

View Full Version : boot from ext. H.D.

Zuelzerbant
20-05-2007, 17:42
Αν έχεις ήδη κατεβάσει μία έκδοση,γίνεται με κάποιο τρόπο να bootάρει από εξ. HD??...Τί χρειάζεται να γίνει??

Stella
12-06-2007, 00:33
Αν έχεις ήδη κατεβάσει μία έκδοση,γίνεται με κάποιο τρόπο να bootάρει από εξ. HD??...Τί χρειάζεται να γίνει??
ΟΤΑΝ ΛΕΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΗΔΗ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΜΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ?
ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΠΟΥΤΑΡΕΙΣ ΑΠΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΣΚΛΗΡΟ ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ?
ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΕΞ.ΣΚΛΗΡΟ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΡΟΦΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ USB ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΦΟΡΗΤΟ Η/Υ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΤΟΝ ΔΙΣΚΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ.
ΤΟΝ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΟ ΕΣΩΕΡΙΚΟ ΤΟΥ PC ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΟΡΜΑΡΕΙΣ(ΦΟΡΜΑΡΙΣΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ)
ΤΟΥ ΠΕΡΝΑΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΠΟΥ ΘΕΣ ΣΑΝ ΝΑ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ.
ΤΟΝ ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΒΙΟS ΔΕΝ ΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΑΥΤΟ-ΤΟ ΝΑ ΜΠΟΥΤΑΡΕΙΣ ΑΠΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΜΕΣΟ-ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΧΑΜΗΛΗΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ.
ΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ USB ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΕΛΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΟΙ ΠΙΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ BIOS ΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ.
ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟ BIOS ΚΑΙ ΚΑΠΟΥ ΣΟΥ ΛΕΕΙ BOOT ΑΠΟ ΑΦΑΙΡΟΥΜΕΝΟ ΜΕΣΟ (ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΩΣ ΣΟΥ ΤΟ ΒΓΑΖΕΙ) ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ENABLE.
TO SΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ.
ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΨΑΧΝΕΙ ΤΟΥΣ DRIVERS ΠΑΤΑΣ ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΣΕ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΜΕΝΟΥ ΤΟΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ BOOTABLE ΣΥΣΚΕΥΩΝ (EMENA EINAI TO F9-ΣΤΟΥ ΚΟΛΛΗΤΟΥ ΜΟΥ TO DEL) ΕΣΕΝΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ.
ΕΚΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΣΚΛΗΡΟΥΣ ΣΟΥ-ΤΑ DVD & CD-ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΦΑΙΡΟΥΜΕΝΟ ΣΚΛΗΡΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ

dellman
12-06-2007, 00:37
http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/faq.php Να τους θυμίσω.....

ΥΓ. Στέλλα γράφε μικρά τα κεφαλαία δείχνουν ότι φωνάζεις

Zuelzerbant
14-06-2007, 00:42
Έχω Vista στο laptop μου και έχω κατεβάσει διάφορες εκδόσεις των linux,αλλά δε θέλω να τις δοκιμάσω μέσω του VMware Server.Μάλλον θα εγκαταστήσω Kubuntu 7.04.''Απλά'',το πρόβλημα είναι ότι για κάποιο λόγο,ενώ στην αρχή ήταν μια χαρά,μετά από λίγο καιρό άρχισε να μου βγάζει μνμ ότι η ενημέωση των χώρων αποθήκευσης απέτυχε και δε μ έβγαζε τον DVD-writer (Matshita) και δεν μπορώ να το κάψω σε CD και να bootάρει από'κει.Ο εξωτερικός σκληρός δίσκος που έχω,είναι ένας WD (My-Book) στα 250 GB.

regent
14-06-2007, 10:06
Απ' ότι καταλαβαίνω, το Laptop δεν βλέπει το DVD-RW σου. Οπότε πήγαινε στην διαχείριση υλικού (δεν ξέρω που είναι στα Vista αλλά δεν φαντάζομαι να είναι δύσκολο να βρεις) και κάνε κατάργηση του διαύλου στον οποίο είναι πάνω το drive. Έπειτα κάνε επανεκκίνηση για να το βρει εκ νέου. Αν δεν το βρει, κλείσε για λίγο το σύστημα και άνοιξέ το μετά από λίγη ώρα. Όσον αφορά το να Bootάρεις από εξωτερικό δίσκο θα πρέπει να τον έχει δει το bios και να τον έχει στην επιλογή bootable device, συνδυασμός πολύ δύσκολος να βρεθεί σε laptop.

Zuelzerbant
14-06-2007, 14:19
Το έχω κάνει αυτό..αλλά πάλι τα ίδια πράγματα...μου βγάζει σφάλμα.

Αλλά μπορεί να bootάρει απο εκεί το laptop.....:021:

regent
14-06-2007, 17:39
Δοκίμασε και ένα firmware update.

Zuelzerbant
15-06-2007, 12:20
Μου λες πώς γίνεται αυτό;;

Δοκίμασα να το βάλω να ψάξει στο internet για την πιο ενημερωμένη έκδοση του προγράμματος οδήγησης.Μου έβγαζε ότι η πιο ενημερωμένη έκδοση,είναι κι εγκατεστημένη,αν εννοείς αυτό.

Αν τέλοσπάντων,εγκαταστήσω στον εσωτερικό linux,λέτε να συνεχίσει να υπάρχει το ίδιο πρόβλημα??

Αλήθεια,εμένα CD για τα Vista δε μου έδωσαν,τί θα κάνω??

Greek
15-06-2007, 13:20
Βασικά κοίτα αν είναι ενεργοποιημένο να βλέπει usb devices απο το boot. Αν ναι κατά το βοοτ πάτα το αντίστοιχο πλήκτροπου αλλάζει το boot order και βάλε απο EXT Drive.

Zuelzerbant
15-06-2007, 20:23
Έχει στη λίστα USB,αλλά μέχρι εκεί,δεν έχω καμιά επιλογή EXT DRIVE.Όλα του γάμου δύσκολα.....

regent
15-06-2007, 20:55
Αν έχεις την επιλογή USB βάλτην και συνέδεσε το αδίσκο. Άνοιξέ τον και εκκίνησε το Laptop. Κανονικά πρέπει να στον βρει. Και ΑΝ είναι bootable να bootάρει από εκεί. Είναι bootable όμως;

Υ.Γ.> Αλλά προβλήματα με το DVD-RW έχεις; Διαβάζει και γράφει κανονικά στα Windows; Αν θες δώσε μας μοντέλο φορητού και DVD-RW.

Zuelzerbant
16-06-2007, 00:14
Όχι,είναι σαν να μη υπάρχει.Είναι αυτό:Matshita DVD-RAM UJ-850S ATA Device.
Το laptop,είναι Toshiba Satellite A100-003.

Αν σώσω στο δίσκο το φάκελο Windows και Programme Files,είμαι καλυμμένη,ώστε να περάσω κανονικά linux;

Σας ευχαριστώ πολύ για την υπομονή σας.

Regent,Super thanks και για το άλλο topic.

regent
16-06-2007, 09:07
Νέο firmware για το drive δεν βρήκα. Θεωρώ πάντως πως για να μην το βρίσκει καθόλου υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Αν είσαι μέσα στην εγγύηση καλό θα ήταν να το πας να το κοιτάξουν. Τώρα όσον αφορά το σώσιμο τον 2 φακέλων δεν σε καλύπτουν καθώς δεν θα μπορείς μετά ανακτώντας τους να έχει εγκατεστημένα windows καθώς θα λείπουν σημαντικότατα στοιχεία του λειτουργικού (πχ. registry). Πάντως αν μπορούσες να σώσεις τα αρχεία σου και έχεις το recovery cd της toshiba για τα windows vista θα μπορούσες να κάνεις format για να περάσεις τα Linux και όποτε ήθελες ξαναέκανες format και πέταγες πάνω τα παράθυρα. Επειδή παρ' όλα αυτά δεν έχει γνώσεις για το πως γίνονται όλα αυτά ρώτα και κάποιον πιο έμπειρο.