PDA

View Full Version : Βάζω ADSL Η γνώμη σας...

Morph
12-11-2004, 00:57
Για πείτε μου για το setup που σκέφτομαι βάζοντας adsl.

Παίρνω 1 από τα modem που έχει 4 ethernet ports συνδέω 2 pc και ενα wrless access point (linksys)

1. To access point χρειάζεται να είναι adsl router ή αφού θα είναι το modem αρκεί αυτό για να μοιράσει ιντερνετ και στα ενσύρματα και στα ασύρματως συνδεδεμένα pc?

2. ποιό modem να διαλέξω? Υπάρχουν 2
a. Alcatel SpeedTouch 510i 85E
b. Siemens SpeedStream 5400i 117E
Θα μπεί πάνω σε isdn, αν και αυτό μπορεί να αλλάξει σε pstn αναλόγως... και σε αυτή την περίπτωση τα μοντελα είναι τα ίδια αλλά χωρίς το ι και το alcatel κοστίζει 80Ε

3. Ποιόν provider προτιμάτε? (για 6μήνες θα το έχω) Δώστε ταχύτητες download για να συγκρίνουμε

4. Υπάρχει κάτι άλλο να προσέξω Πρίν το βάλω?

DVD_GR
12-11-2004, 01:22
vivodi πολυ φθηνη και ακομα σχετικα γρηγορη,
φιλος εχει οτε και εχει τρομεραα προβληματα,ειδικα τα σαββατοκυριακα,
εχει ακομα και προβληματα προσβασης σε ολοκληρα subnets....

Morph
12-11-2004, 01:34
Είμαι μεταξύ vivodi και forthnet, στην οποία ήδη έχω σλυνδεση isdn. καλύτερες ταχύτητες δίνει h vivodi? Εχει και δυνατότητα να μην πληρώνεις τον πΟΤΕ?

12-11-2004, 01:59
Ριξε μια ματια και στο
http://www.telecompare.gr
για τι ακριβως θελεις και τι τιμες υπαρχουν στην αγορα.

Morph
12-11-2004, 02:25
Από modem ποιό να προτιμήσω?

Chrismist
12-11-2004, 09:51
Aν σε ενδιαφερουν τα online παιχνιδια, ξεχνα την vivodi λογω ping..
Απο modem εγω εχω το speedtouch 530i και ειναι μια χαρα, κανενα προβλημα στην λειτουργια, ευκολη εγκατασταση. Το συγκεκριμενο δεν ειναι ρουτερ ομως (εχει μια ethernet υποδοχη).

DVD_GR
12-11-2004, 17:10
ναι στη βιβοντι αυτο εκανα,λεγεται full llu = πληρης αποδεσμευση τοπικου βροχου στα κινεζικα...δηλαδη δεν πληρωνεις τον πΟΤΕ ΠΟΤΕΕΕΕ!!!!

Morph
13-11-2004, 01:43
Κοιτόντας όμως στις χρεώσεις, στην ιστοσελίδα (γιατι στο 13880 δεν κατάφρα να βγάλω γραμμή) είδα υπολόγισα και μου βγαίνει περίπου ίδιο με το να βάλω forthnet :(

Επιπλέον, επειδή ταξιδεύω πολύ, δεν ξέρω αν θα με καλύπτει σε pstn σύνδεση από άλλα μέρη της Ελλάδος. Και αυτό το λέω γιατι είδα το αστεράκι που λέει "όπου υπάρχει κάλυψη του δικτύου της vivodi". υπάρχει περίπτωση να μην έχω πρόσβαση από κάπου?

ARJ
13-11-2004, 12:55
Βασικα η καλυψη της vivodi ειναι μηδαμινη ακομα αν και αναπτυσετε με γρηγορους ρυθμους στην Αθηνα. Τωρα επαρχεια δεν γνωριζω τι παιζει αλλα αν ταξιδευεις δυστηχως πρεπει να μεινεις στον πΟΤΕ

neat
13-11-2004, 21:37
Για να απαλαγείς απο τον ΟΤΕ πρέπει να έχει δικό της δίκτυο στην περιοχή σου.Πήγενε στη σελίδα της www.vivodi.gr και βαλε το τηλέφωνο σου να δεις αν καλύπτεσαι.Αν γράφει "Παρέχεται μέσω ΟΤΕ" τον ΟΤΕ δεν το γλυτώνεις.Πάντως να ξέρεις κάτι.Αν καλύπτεσαι απο την vivodi πληρώνεις ένα πάγιο αλλά πολύ μικρότερο απο τον ΟΤΕ.Επίσης αν μετατρέψεις τη γραμμή που έχεις σε vivodi αλλάζεις τηλεφωνικό νούμερο.Αν πχ έχεις νούμερο 210 3000000 θα γίνει 211 33000000.Το 211 ειναι το πρόθεμα που χρησιμοποιεί η vivodi.

Morph
14-11-2004, 21:52
λοιπόν vivodi is history :(

Τώρα, είμαι μταξύ 2 επιλογών για provider. (για 6 μήνες)
1. Forthnet 384/128
2. ΟΤΕnet με ογκοχρέωση 3gb με 11.74€

με τη δευτερη επιλογή γλιτώνω 87.68€. Δεν παίζω online παιχνίδια και δεν κατεβάζω ταινίες. Το μόνο που με προβληματίζει είναι οτι κάποιοι είπαν πως η ΟΤΕνετ δεν έχει καλές ταχύτητες. Τι λέτε να προτιμήσω; Ειδικά όσοι έχετε ΟΤΕ νετ τι ταχύτητες download εχετε?

ThorLite
14-11-2004, 21:57
3GB? τοσο κατεβαζω καθε μερα τωρα βεβαια αν το εχεις μονο για websurf ισως σου κανει το 2. για websurf πιστευω οτι καλη ειναι η OTEnet παντως εγω εχω Τellas 384/128......

Morph
14-11-2004, 22:21
E, δε κατεβάζω πολλά, βέβαια δεν ξέρω αν καταναλώνονται τα 3gb από το surfing γρήγορα...

neat
14-11-2004, 23:40
3gb απο surfing είναι αδύνατο.Πάντως δες και την περίπτωση της vivodi (σαν ISP)μπορείς να πάρεις γραμμή 256/128 με 20€ χωρίς περορισμούς.Προσοχή:Δεν εννοώ γραμμή απο vivodi αλλά πρόσβαση.Όπως θα πάρεις απο την forthnet έτσι μπορείς και απο την vivodi

DVD_GR
14-11-2004, 23:44
σε ενημερωνω εξ εμπειριας αρκετων και οχι λιγων φιλων μου οτι αντιμετωπισαν πολλα προβληματα με τον οτε,οχι οτι ισως δεν αντιμετωπισεις αναλογα,απλα σε ενημερωνω...
επισης οταν δεις πρακτικα να ανεβοκατεβαινουν χιλιαδες πακετα και να μην μπορεις να ανοιξεις ουτε σελιδα τοτε θα καταλαβεις οτι η ογκοχρεωση ειναι ενα ωραιο κολπο για να βαλουν χερι στην τσεπη μας....

Morph
15-11-2004, 01:51
3gb απο surfing είναι αδύνατο.Πάντως δες και την περίπτωση της vivodi (σαν ISP)μπορείς να πάρεις γραμμή 256/128 με 20€ χωρίς περορισμούς.Προσοχή:Δεν εννοώ γραμμή απο vivodi αλλά πρόσβαση.Όπως θα πάρεις απο την forthnet έτσι μπορείς και απο την vivodi

Μμμ... ναι, καλές τιμές, αλλά για PSTN πρόσβαση θα έχει από επαρχία? (Ε, όχι και τπτ απάτητα μέρη, αλλά...)

σε ενημερωνω εξ εμπειριας αρκετων και οχι λιγων φιλων μου οτι αντιμετωπισαν πολλα προβληματα με τον οτε,οχι οτι ισως δεν αντιμετωπισεις αναλογα,απλα σε ενημερωνω...
επισης οταν δεις πρακτικα να ανεβοκατεβαινουν χιλιαδες πακετα και να μην μπορεις να ανοιξεις ουτε σελιδα τοτε θα καταλαβεις οτι η ογκοχρεωση ειναι ενα ωραιο κολπο για να βαλουν χερι στην τσεπη μας....

Καλά κάνεις και το λές, απάτη με αυτά είναι εύκολη υπόθεση. Έδώ με την ISDN128 και πέφτει πολύ κλέψιμο.

Για την ISDN, τί προτείνετε, να την κόψω ή να βάλω ADSL επάνω στην ISDN. 2 τηλ. δε μου χρειάζονται. Ο μόνος λόγος να την κρατήσω είναι αν θα είναι καθαρότερη η γραμμή και καλύτερες ταχύτητες

neat
15-11-2004, 13:02
Αν ενοείς να έχεις εναλλακτική πρόσβαση με Dialup η απάντηση είναι όχι.Η vivodi δεν παρέχει dialup.Πήγαινε στη σελίδα τους www.vivodi.gr βάλε το τηλέφωνο σου και δες αν καλύπτει την περιοχή σου.

Για να κάνεις την ISDN πάλι PSTN πρέπει να πληρώσεις κάτι.Επίσης σε πολλές περιπτώσεις οι έχοντες ISDN έχουν πλεονέκτημα στο χρόνο ενεργοποίησης αλλά δεν είναι κανόνας.Επίσης με ISDN θα χρειαστείς μόνο ένα splitter αν έχεις PSTN σε κάθε πρίζα που έχεις τηλέφωνο πρέπει να βάζεις και ένα φίλτρο.Ο ΟΤΕ σου δίνει μόνο ένα φιλτρο.Τα άλλα πρέπει να τα αγοράσεις.

Morph
19-11-2004, 13:26
Αν έχω το modem μπρώ να το συνδέσω κατευθείαν στην γραμή ISDN και να έχω ADSL ή πρέπει να περιμένω να μου στείλουν τους μετατροπείς του ΟΤΕ? πήρα πριν λίγο στον οτε και λέει μια οτι αν έχω το modem μπορεί να το βάλω κατευθείαν επάνω και να συντονιστεί από τώρα (έστω και αν δεν με έχουν ειδοποιήσει από τον ΟΤΕ)

neat
19-11-2004, 17:42
Αν δεν έχεις πάρει splitter δε θα λειτουργούν τα υπόλοιπα τηλέφωνα.Αν δεν εχει γίνει η ενεργοποίηση της γραμμής σου και δεν έχεις πάρει πρόσβαση απο κάποιο provider δε θα μπεις στο internet.

Morph
23-11-2004, 00:36
Τελικά ακύρωσα το us robotics 9106 (λόγω έλλειψης διαθεσιμότητας). Μου ενεργοποίησαν την ADSL και ΔΕΝ ΕΧΩ MODEM. Αύριο πρωί – πρωί πάω να πάρω modemακι. Θέλω γρήγορα τη συμβουλή σας για το τι να προτιμήσω.

Modem / switch 4 port (για γραμμή ISDN)

Alcatel 510i
Lyxel (ποιό? Δεν είχα χρόνο να ψάξω – είναι καλύτερα από τα alcatel?)
Αλλο? Επειδή πάντα υπάρχει το περιθώριο για καλύτερη λύση.

Θα έχω σύνδεση Forthnet και αυτοί πουλάνε τα zyxel. Παίζει το ενδεχόμενο να υπάρχει καλύτερη συμβατότητα με το δύκτιό τους?

Η γραμμή μου είναι σε DSLAM alcatel ή intracom (αν αυτό παίζει ρόλο)

Τελικά η λύση του modem / Wireless access point (όπως ήταν το usr9106) ίσως να μην πολυ-βολεύει μιας και το ασύρματο δεν θα το χρησιμοποιώ συνέχεια και θα έχω πρόβλημα μήπως μοιράζω ιντερνετ στη γειτονιά όταν θα λείπω. Αν είναι ξεχωριστά, σβήνω το wifi και ησύχασα.

Περιμένω εναγωνίως τις γνώμες σας μέχρι αύριο πρωί.

Ευχαριστώ!

overclocked
23-11-2004, 01:09
παρε το 510i ειναι μια χαρα......και 4ports και firewall κυριλε ειναι....και εγω αυτο θα παρω αν δε παρω το usrobotics...

Morph
23-11-2004, 02:42
Μερικές πληροφορίες για το στήσιμο:

Αυτή τη στιγμή έχω σε 5πορτο swich 4 pc και print server.
λέω να πάρω modem με 4 ports. Βάζω 2pc, wirless (μονο access point χωρίς ethernet ports) και στην τελευταία πόρτα του modem το 5port swich στο οποίο θα υπάρχουν το print server κ άλλα 2 pc. Δεν θα δουλέψει έτσι? (ώστε όλοι να βλέπουν ιντερνετ κ να ανταλλάσσουν αρχεία)

Μου φαίνεται απλό κ λογικό να δουλεύει έτσι αλλά ειναι Οκ αυτό? (γιατί η λογική από την πράξη πολλές φορές απέχουν...)

Morph
23-11-2004, 09:07
Με απλά λόγια, συμφαίρει το swich να είναι:
1 το μοντεμ και πάνω του να μπαίνει το wap ή
2 το wireless access point και πάνω του να μπαίνει το μοντεμ?

Σε λίγες ώρες πρέπει να το έχω. Πείτε τις τελευταίες ιδέες...

Ευχαριστώ

Morph
23-11-2004, 20:56
To πήρα και σας γράφω με σύνδεση adsl (που δυστυχώς όμως ΣΕΡΝΕΤΑΙ). Με το ζόρι 25Κbytes/s download και πολλές φορές ούτε αυτά.
Με το dc++ ανοικτό,κάνει download συνολικα 13Κβ και upload 14kb και δεν μπορώ να κάνω browsing :((

πηγαίνει αργότερα και από ISDN

spc
23-11-2004, 21:05
με 14 upload τι περιμένεις;
φυσικά πρέπει να το περιορίσεις

Morph
23-11-2004, 21:11
πώς περιορίζεται?

Αρα αν γίνεται Upload sta 128 γεμίζει η σύνδεση? δεν έχει περιθόρια για download σε ανάλογες ταχύτητες? (από τα 128 εως τα 384 μένουν άλλα 256)

Αλλα και από mcaffe κατέβαζε σε max 25kbytes/s (χωρίς τίποτα άλλο ανοικτό)

spc
23-11-2004, 21:14
το πιο εύκολο είναι από τις ρυθμίσεις του εκάστοτε p2p προγράμματος
σε υπεραπλουστευμένη γλώσσα: αν γεμίσει το upload μπλοκάρει και το down γιατί και το down χρειάζεται να στέλνει όσο λαμβάνει