PDA

View Full Version : Sun/Solaris για Intel/Itanium και IBM/PPC

DarthMoul
22-07-2004, 10:51
Μετά την πρόσφατη ανακοίνωση της Sun για άνοιγμα του κώδικα του Solaris, έρχεται άλλη μία ανακοίνωση για το porting του λειτουργικού σε Itanium και PPC. To Solaris αυτήν την στιγμή τρέχει σε x86 και sparc και είναι το πρώτο λειτουργικό που υποστήριξε πλήρως τα 64bits του Hammer.

http://news.zdnet.co.uk/business/0,39020645,39161196,00.htm

john_dr
22-07-2004, 10:55
Σοφή κίνηση. Σοφή διότι, δεν ξέρω, έχω την εντύπωση ότι αν δεν δοκιμάσει άνοιγμα η SUN πάει για φούντο. Ή κάνω λάθος?

DarthMoul
22-07-2004, 11:06
Σοφή κίνηση. Σοφή διότι, δεν ξέρω, έχω την εντύπωση ότι αν δεν δοκιμάσει άνοιγμα η SUN πάει για φούντο. Ή κάνω λάθος?
SUN και SGI είναι με την πλάτη στον τοίχο. Κρίμα γιατί είναι εταιρίες που παράγουν τεχνολογία, όχι σαν μερικές, μερικές :019:
Και οι δύο χρειάζονται συμμαχίες για να επιβιώσουν. Η Sun τα βρήκε με την AMD και ουσιαστικά σταμάτησε την ανάπτυξη του Sparc. Η SGI έκανε το ίδιο με τους MIPS και τώρα παίζει πιο πολύ με Itanium.

vagalati
22-07-2004, 21:20
Ιδιαίτερα η SGI μας έχει δώσει πολλά, όσον αφορά την τεχνολογία. Τη σημερινή τεχνολογία των επιταχυντών 3D (κάρτες γραφικών, με απλά λόγια) την χρωστάμε εν μέρει σε αυτή. Μην ξεχνάμε ότι μας έδωσε το OpenGL.

Όσο για τη Sun, είδε κανείς απο εσάς το Looking Glass (το οποίο το άνοιξε-opensourced); Εγώ είδα το demo video του, και δεν κρύβω ότι ενθουσιάστηκα. Κατά τα άλλα, υποτίθεται ότι το Longhorn θα ήταν το πρώτο λειτουργικό που θα τα πρόσέφερε αυτά...

DarthMoul
22-07-2004, 22:05
Ιδιαίτερα η SGI μας έχει δώσει πολλά, όσον αφορά την τεχνολογία. Τη σημερινή τεχνολογία των επιταχυντών 3D (κάρτες γραφικών, με απλά λόγια) την χρωστάμε εν μέρει σε αυτή. Μην ξεχνάμε ότι μας έδωσε το OpenGL.

Όσο για τη Sun, είδε κανείς απο εσάς το Looking Glass (το οποίο το άνοιξε-opensourced); Εγώ είδα το demo video του, και δεν κρύβω ότι ενθουσιάστηκα. Κατά τα άλλα, υποτίθεται ότι το Longhorn θα ήταν το πρώτο λειτουργικό που θα τα πρόσέφερε αυτά...
Το όνομα Long Horn πρέπει να ήταν ιδέα της γυναίκας του Bill Gates. Λέτε να υπονοούσε κάτι; :111:

vagalati
22-07-2004, 22:39
Το όνομα Long Horn πρέπει να ήταν ιδέα της γυναίκας του Bill Gates. Λέτε να υπονοούσε κάτι; :111:

LOL :077:

DarthMoul
22-07-2004, 22:52
Και η Sun πάντως έχει δώσει πάρα πολλά όπως το rpc, η java και φυσικά το grid computing. Γενικότερα στην τεχνολογία δυκτίων όπως είναι το internet αλλά και στο clustering νομίζω κάλυψε επάξια το κενό που άφησε η DEC και με το παραπάνω μάλιστα. Αν δεν υπήρχε η Sun σήμερα το internet θα ήταν ακόμα σε πρωτόγονη μορφή.