PDA

View Full Version : Ερώτηση για Camera

billgem
22-06-2007, 13:22
Καλησπέρα σε όλους,
Έχω την κάμερα Live! Cam Vista IM της Creative και ψάχνω οδηγούς για το Suse 10, η Creative δεν έχει και αλλού που έψαξα δεν βρήκα, αν ξέρει κανείς κάτι είναι ευπρόσδεκτο, Ευχαριστώ.

foxbat
22-06-2007, 15:59
Η κάμερα σου χρησιμοποιεί τον ελεγκτή ov519 της Omnivision. O driver που χρειάζεσαι είναι ο ov51x_jpeg, τον οποίο θα βρείς εδώ http://www.rastageeks.org/ov51x-jpeg/index.php/Main_Page

billgem
24-06-2007, 23:03
Η κάμερα σου χρησιμοποιεί τον ελεγκτή ov519 της Omnivision. O driver που χρειάζεσαι είναι ο ov51x_jpeg, τον οποίο θα βρείς εδώ http://www.rastageeks.org/ov51x-jpeg/index.php/Main_Page

Το βρήκα αυτό που μου λες αλλά δεν καταλαβαίνω τι θέλει, είμαι νέος στο Linux, αυτό το make που λέει ενοεί το αρχείο makefile, μάλλον θα το παρατήσω όμως γιατί το βλέπω πολύ μπελά όλο το σκηνικό, ευχαριστώ πάντως.

mike7902000
28-06-2007, 00:01
πατας απο την κονσολα ./configure ./make su (kwdiko)./make install

billgem
28-06-2007, 22:11
πατας απο την κονσολα ./configure ./make su (kwdiko)./make install

Θα το δοκιμάσω, ευχαριστώ.

Το δοκίμασα, τζίφος πάλι, μου βγάζει το εξής:
bash: syntax error near unexpected token `('
και δεν μπορώ να καταλάβω τι θέλει, δοκιμάζω τα κενά μήπως παίζουν αλλά πάλι το ίδιο, έχω μπει βέβαια σα root και εκεί που λες (kwdiko) βάζω τον κωδικό του root, έτσι?

mike7902000
30-06-2007, 04:19
ναι τον κωδικο εννοω.με την διαφορα οτι...
κανεις σαν απλος χρηστης ./configure Μετα ./make μπαινεις σαν root(δηλαδη πατας su και σου ζηταει κωδικο οπου+τον βαζεις) και κανεις ./make install και οχι να βαζεις τον κωδικο μεσα σε παρενθεσεις.αν παλι δεν τρεχει κοιτα να κατεβασεις το τελευταιο gcc

billgem
01-07-2007, 13:03
ναι τον κωδικο εννοω.με την διαφορα οτι...
κανεις σαν απλος χρηστης ./configure Μετα ./make μπαινεις σαν root(δηλαδη πατας su και σου ζηταει κωδικο οπου+τον βαζεις) και κανεις ./make install και οχι να βαζεις τον κωδικο μεσα σε παρενθεσεις.αν παλι δεν τρεχει κοιτα να κατεβασεις το τελευταιο gcc

Ευχαριστώ και πάλι αλλά μάλλον θα το παρατήσω οριστικά, εξάλλου όταν βλέπω καταστάσεις προϊστορικής εποχής (CommandPromt, Terminal και τα ρέστα) με πιάνει αναφυλαξία, μπορεί να είναι σίγουρο από πλευράς ιών αλλά δε λέει, έχω και άλλες διανομές πάντως και λέω να τις δοκιμάσω μήπως έχουν εγκαταστάτες τουλάχιστον, βλέπεις προέρχομαι από την πλατφόρμα του κλασικού Macintosh και όταν πρωτοπήρα Pc με win98 το 1999 ένιωσα αυτό που λένε από δήμαρχος κλητήρας, για σκέψου εδώ που πρέπει να πληκτρολογώ εντολές, αν πάντως το MacOsX για Intel έβλεπε ότι έχω πάνω στο κομπιούτερ δεν θα το συζητούσα καθόλου το θέμα του Linux, αλλά βλέπεις δεν το μελέτησα σωστά το hardware, για την ακρίβεια δεν το ήξερα πέρυσι που πήρα σχεδόν καινούργιο κομπιούτερ, ότι υπάρχει MacOs για Intel.

DimGR
01-07-2007, 13:56
Ευχαριστώ και πάλι αλλά μάλλον θα το παρατήσω οριστικά, εξάλλου όταν βλέπω καταστάσεις προϊστορικής εποχής (CommandPromt, Terminal και τα ρέστα) με πιάνει αναφυλαξία, μπορεί να είναι σίγουρο από πλευράς ιών αλλά δε λέει, έχω και άλλες διανομές πάντως και λέω να τις δοκιμάσω μήπως έχουν εγκαταστάτες τουλάχιστον, βλέπεις προέρχομαι από την πλατφόρμα του κλασικού Macintosh και όταν πρωτοπήρα Pc με win98 το 1999 ένιωσα αυτό που λένε από δήμαρχος κλητήρας, για σκέψου εδώ που πρέπει να πληκτρολογώ εντολές, αν πάντως το MacOsX για Intel έβλεπε ότι έχω πάνω στο κομπιούτερ δεν θα το συζητούσα καθόλου το θέμα του Linux, αλλά βλέπεις δεν το μελέτησα σωστά το hardware, για την ακρίβεια δεν το ήξερα πέρυσι που πήρα σχεδόν καινούργιο κομπιούτερ, ότι υπάρχει Μάκος για Intel.

προϊστορική εποχή το shell ? τόσα ξέρεις τόσα λες . ότι να σου πω εδώ θα είναι λίγα για την αμάθεια σου. Aκου κει προϊστορικό

manolis
01-07-2007, 14:02
To oτι κάποιος έχει μια εσφαλμένη άποψη δεν πιστεύω οτι μας δινει το δικαίωμα να του επιτεθούμε. Αντίθετα μάλιστα μπορούμε να αποδείξουμε το αντίθετο με όμορφο τρόπο ωστε να καταλάβει και αυτός και οι άλλοι γιατι δέν ειναι έτσι τα πράγματα :) Παρακαλώ να γίνουν οι απαραίτητες μετατροπές και η κουβέντα μας ας συνεχιστεί με ομορφο τρόπο.

Φιλικά

billgem
01-07-2007, 15:08
Συγνώμη αν σας πρόσβαλα αλλά όταν έχεις μάθει την εύκολη λύση του εγκαταστάτη, το να ξαναγυρίσεις στην εποχή της πληκτρολογήσεις εντολών, που δεν τη χώνεψα με τίποτα, μου φαίνεται τελείως αδιανόητο, τώρα να μου λέτε κάποιοι από εσάς που ξέρουν Linux τι πρέπει να κάνω και να προκύπτουν συνέχεια νέα προβλήματα, εντάξει σας ευχαριστώ, αλλά πρέπει να μου δίνετε βοήθεια συνέχεια και δεν το θεωρώ σωστό αυτό.

manolis
01-07-2007, 15:17
Συγνώμη αν σας πρόσβαλα αλλά όταν έχεις μάθει την εύκολη λύση του εγκαταστάτη, το να ξαναγυρίσεις στην εποχή της πληκτρολογήσεις εντολών, που δεν τη χώνεψα με τίποτα, μου φαίνεται τελείως αδιανόητο,

Σίγουρα ειναι λίγο εως πολύ περίεργο. Αλλα όλα τα πράγματα για μένα εχουν + και - . Στο λινουξ μου πιστεύω πως εχω μεγαλύτερη ταχύτητα μεγαλυτερη ασφάλεια και το βασικο? Κατι το καινουργιο χωρίς χαζά προβλήματα που μου δημιουργεί μια ορεξη για ψάξιμο :)

τώρα να μου λέτε κάποιοι από εσάς που ξέρουν Linux τι πρέπει να κάνω και να προκύπτουν συνέχεια νέα προβλήματα, εντάξει σας ευχαριστώ, αλλά πρέπει να μου δίνετε βοήθεια συνέχεια και δεν το θεωρώ σωστό αυτό.

Για ψάξε πχ τα posts μου στην κατηγορία λινουξ... ΜΗΝ το σκεφτεσαι καν. Χαρά μου και χαρά μας. Το φόρουμ δεν υπάρχει μόνο για τους Guru των pc. Ειναι για ΌΛΟΥΣ όσους τους αρέσει το "άθλημα":) Και σκέψου το εξης: Γεννήθηκε κάποιος να τα ξέρει? Μπααα λεω εγώ

Φιλικά

Iannis
01-07-2007, 16:28
προϊστορική εποχή το shell ? τόσα ξέρεις τόσα λες . ότι να σου πω εδώ θα είναι λίγα για την αμάθεια σου. Aκου κει προϊστορικό

μπα καθολου
MS-DOS κατάσταση
και καθόλου σωστός τρόπος παλικάρι εκ μερους σου
Για χαλάρωσε λιγακι

Συγνώμη αν σας πρόσβαλα αλλά όταν έχεις μάθει την εύκολη λύση του εγκαταστάτη, το να ξαναγυρίσεις στην εποχή της πληκτρολογήσεις εντολών, που δεν τη χώνεψα με τίποτα, μου φαίνεται τελείως αδιανόητο, τώρα να μου λέτε κάποιοι από εσάς που ξέρουν Linux τι πρέπει να κάνω και να προκύπτουν συνέχεια νέα προβλήματα, εντάξει σας ευχαριστώ, αλλά πρέπει να μου δίνετε βοήθεια συνέχεια και δεν το θεωρώ σωστό αυτό.

και εγω μαζι σου
Εχω βαλει Sabayon Linux που ειναι με διαφορα η ποιο plag-play διανομή
μονο για folding

Εαν δεν ηταν το folding δεν θα το επιχειρούσα
To Old for RockRoll :001: