PDA

View Full Version : Προβλημα με μπλε οθονες.

gt4
11-07-2007, 13:57
Καταρχην γεια σε ολους.
Το προβλημα μου ειναι το εξης:πριν λιγο καιρο ειχα εναν 20αρη σκληρο στον οποιο ειχα προχειρα τα windows μεχρι να παρω καινουριο και ειχα και εναν 80αρη που ειχα ολα τα αρχεια.ολα καλα οσπου αρχισε να μου πεταει μπλε οθονες σε ασχετες στιγμες.λεω δεν θα ειναι τιποτα,ο σκληρος τα εχει φτησει(μιας και ηταν πολυ παλιος) υπομονη μεχρι να παρω καινουριο.Τελικα πριν 3-4 μερες πηρα καινουριο σκληρο (wd 320gb) εβαλα τα windows στον 80αρη και ολα τα αρχεια στον καινουριο.Και μολις πριν απο λιγο εκει που επαιζα pes6 κολλησε και πεταξε μπλε οθονη.Να σας πω οτι οσο ειχα μονο τον 80αρη για τα windows και τα αρχεια ποτε δεν πεταξε μπλε οθονη.Aπο θερμοκρασιες ολα μια χαρα.τι μπορει να συμβαινει? το συστημα μου ειναι:

asus a8n-sli
amd 3200+
2 tiwnmos 512 ddr1
80gb wd (IDE)+ 320gb wd(SATA 2)
Albatron 6600gt 128

Υ.Γ 1:Το τροφοδοτικο ειναι ενα παλιο 400αρη.δεν ξερω μαρκα αλα μεχρι στιγμης δεν εχει βγαλει προβλημα

Υ.Γ 2:Αν το θεμα δεν ειναι στην σωστη κατηγορια ας το αλαξει καποιος moderator.

ευχαριστω προκαταβολικα!!!

NGF
11-07-2007, 14:07
Δες τον event viewer μηπως εχει καμια καταγραφη. Επισης τι μηνυμα ακριβως πετα στην μπλε οθονη?

gt4
11-07-2007, 14:11
κατι κινεζικα πεταει.το θεμα ειναι οτι το κανει και μετα απο φορματ

NGF
11-07-2007, 14:20
Ναι ξερω ειναι τα γνωστα κινεζικα επειδη εχεις ελληνικα windows. Απλος συνηθως πεταει και ενα μηνυμα πανω πανω μεσα στα κινεζικα με κεφαλαια γραμματα αν θυμαμαι καλα. Αν το κανει και μετα το format τοτε γερνει μπρος την μερια του hardware. Δοκιμασε να παιξεις καποιο παιχνιδι βαρυ ξανα να ερθει το pc σε full load οσο γινεται. Ετσι θα ξερουμε μηπως φταιει μη επαρκη τροφοδοτικο

gt4
11-07-2007, 14:43
ξερω οτι πεταει και ενα μνμ με κεφαλαια αλα δεν θυμαμαι τι λεει.οταν το ξανακανει θα σου πω.Και εγω πιστευω οτι μαλλον τροφοδοτικο ειναι γιατι το κανει απο τοτε που συνδεσα και δευτερο σκληρο.

Εvo8-By-m-diox
11-07-2007, 14:47
Και εγω λεω οτι πρεπει να ειναι τροφοδοτηκο γιατι μνημη σιγουρα δεν ειναι εκτος σε περιπτωση π ειχες πολλα progs ανοικτα και σ ετρωγαν πολυ μνημη..εβαλες και το pes....Α κ σε περιπτωση(που πιστευω οτι θα το ελεγες εξαρχης)αμα εχεις αλλαξει (overclock) μεσο bios καντα deafult γιατι πριν πολυ καιρο ειχα same thing...

NGF
11-07-2007, 16:47
Μπορεις να δοκιμασεις και καποιο calculator απο εδω http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=1292 για μια καλυτερη γνωμη

tacticalcube138
11-07-2007, 17:58
Το τροφοδοτικό σου είναι μάλλον noname και μπορεί να φταίει αυτό.
Επίσης μπορεί να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τις μνήμες.

gt4
12-07-2007, 00:22
Και εγω λεω οτι πρεπει να ειναι τροφοδοτηκο γιατι μνημη σιγουρα δεν ειναι εκτος σε περιπτωση π ειχες πολλα progs ανοικτα και σ ετρωγαν πολυ μνημη..εβαλες και το pes....Α κ σε περιπτωση(που πιστευω οτι θα το ελεγες εξαρχης)αμα εχεις αλλαξει (overclock) μεσο bios καντα deafult γιατι πριν πολυ καιρο ειχα same thing...

overclock δεν εχω κανει.Και εκτος απο το pes ειχα ανοιχτο το winamp.Επισης το προβλημα αρχισε οταν συνδεσα και δευτερο σκληρο.Οσο ειχα μονο τον εναν ολα μια χαρα.

Το τροφοδοτικό σου είναι μάλλον noname και μπορεί να φταίει αυτό.
Επίσης μπορεί να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τις μνήμες.

το τροφοδοτικο δεν ξερω τι ειναι αλλα μαλλον noname.Μνημες δεν νομιζω οτι φταινε.