View Full Version : Ξερετε πως μπορω να ρυθμισω το tiny personal firewall?
??? H αν υπαρχει καποια σελιδα που να λεει τι να κανεις για την σωστη ρυθμιση του.
Δυστυχώς δεν μπορώ να σου απαντήσω σε κανένα από τα δύο ερωτήματα με σαφή και άμεσο τρόπο.
Αυτό που μπορώ να σου πω, είναι πως σε γενικές γραμμές, υπάρχουν δύο ειδών "επιθέσεις" που ένα firewall καλείται να καλύψει. Οι "από εξωτερική πηγή" και οι "εκ των έσω". Συνήθως, οι default ρυθμίσεις των firewall είναι υπεραρκετές για να αντιμετωπίσουν τις επιθέσεις "από εξωτερική πηγή". Τα προβλήματα συνήθως ανακύπτουν σε επιθέσεις "εκ των έσω", δηλαδή σε λογισμικό που έχει εγκατασταθεί εν αγνοία μας και προσπαθεί να επικοινωνήσει με "έξω".
Αρχικά λοιπόν θα σου προτείνω να βάλεις τις default ρυθμίσεις του firewall και στη συνέχεια να επισκεφθείς την Symantec (http://security.symantec.com/sscv6/default.asp?productid=NIS2004&langid=in&venid=sym) και να κάνεις το τεστ (προσομοίωση "επίθεσης" από εξωτερική πηγή). Ανάλογα με το αποτέλεσμα, μπορείς να αφήσεις τις ρυθμίσεις (αν το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό) ή αν χρειάζεται (αν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό) τις αλλάζεις και επαναλαμβάνεις το τεστ.
Στη συνέχεια, κατεβάζεις το Pcaudit (http://www.pcinternetpatrol.com/page/view/49) και το εκτελείς. Το πρόγραμμα είναι προσομοίωση ενός trojan horse, και κάνει έλεγχο για επιθέσεις "εκ των έσω". Αναζητά όλα τα προγράμματα που έχεις εγκατεστημένα στον υπολογιστή σου και έχουν δυνατότητα σύνδεσης στο ίντερνετ, μεταμφιέζεται σε αυτά (ένα προς ένα) και προσπαθεί να συνδεθεί στο ίντερνετ. Προσοχή, όλες οι αιτήσεις πρόσβασης που θα εμφανισθούν είναι false. Άν οι ρυθμίσεις του firewall είναι σωστές, θα ειδοποιηθείς για όλες τις προσπάθειες του Pcaudit και θα τις "κόψεις". Έτσι ελέγχεις τις ρυθμίσεις του firewall σε "επίθεση εκ των έσω". Ανάλογα με τα αποτελέσματα, ρυθμίζεις και το firewall.
Ο τρόπος αυτός είναι εμπειρικός και δύστροπος, αλλά δεν έχω κάτι καλύτερο να προτείνω.
Το προβλημα μου ειναι αυτο ακριβως. Με το pcaudit εκανα τεστ και μου βρηκε τα παντα. Σχεδον καμια προστασια. Ακομα και το desktop μου ειδα στο τελος.!!!!!
Ευχαριστω παντως, θα το κοιταξω μηπως βγαλω ακρη. παλια ειχα το sygate personal firewall και ηταν πιο ευκολο στην ρυθμιση.
Θα δω. Ευχαριστω. :)
Το προβλημα μου ειναι αυτο ακριβως. Με το pcaudit εκανα τεστ και μου βρηκε τα παντα. Σχεδον καμια προστασια. Ακομα και το desktop μου ειδα στο τελος.!!!!!
Να κάνουμε μια διευκρίνηση, αν και δεν γνωρίζω ακριβώς την λειτουργία του δικού σου firewall.
Το pcaudit "μεταμφιέζεται" σε άλλα προγράμματα και προσπαθεί να συνδεθεί στο ίντερνετ. Αν εμφανίζεται λοιπόν μήνυμα προειδοποίησης από το firewall, για κάθε ένα πρόγραμμα που ζητά να συνδεθεί και εσύ αρνηθείς την πρόσβαση σε όλα, τότε το pcaudit δεν θα καταφέρει να συνδεθεί στον σέρβερ και να στείλει τα στοιχεία που "έκλεψε".
Το πρόβλημα είναι όταν το firewall ΔΕΝ σου βγάλει μήνυμα προειδοποίησης (για κάποιο/α πρόγραμμα/τα) οπότε η σύνδεση του pcaudit στον σέρβερ του θα γίνει, χωρίς εσύ να καταλάβεις τίποτα. Τότε υπάρχει πρόβλημα.
Αυτο ακριβως συμβαινει. Δεν μου εβγαλε καμια επιλογη απλα σε καποια φαση τα ειδα ολα!!!!! Desktop κατι που ειχα γραψει στο wordpad και λοιπα....
Μαλλον θα το βγαλω και θα βαλω κανα αλλο γιατι ενω φαινεται πολυ καλο πρεπει να ειναι πολυ δυσκολο στην ρυθμιση λογω απειρων επιλογων. Εγω τουλαχιστoν δεν καταλαβαινω τιποτα απο οσα λεει το συγκεκριμενο firewall.
Αυτο ακριβως συμβαινει. Δεν μου εβγαλε καμια επιλογη απλα σε καποια φαση τα ειδα ολα!!!!! Desktop κατι που ειχα γραψει στο wordpad και λοιπα....
Μαλλον θα το βγαλω και θα βαλω κανα αλλο γιατι ενω φαινεται πολυ καλο πρεπει να ειναι πολυ δυσκολο στην ρυθμιση λογω απειρων επιλογων. Εγω τουλαχιστoν δεν καταλαβαινω τιποτα απο οσα λεει το συγκεκριμενο firewall.
Με βάση τα παραπάνω, θα σου έλεγα ότι υπάρχει σίγουρα πρόβλημα στις ρυθμίσεις.
Βάλε καλύτερα το Zone Alarm. Είναι δωρεάν, είναι αξιόπιστο και εύκολα παραμετροποιήσιμο.
Πρόσεξε μόνο κατά την αρχική εγκατάσταση, να επιλέξεις να κάνει εκείνο configuration των προγραμμάτων (νομίζω είναι η επιλογή auto configure).
Οκ ευχαριστω. θα κατεβασω zonealarm :)
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.