PDA

View Full Version : Πρόβλημα με ελληνικά σε Windows 98!

Low Man's Lyric
16-11-2004, 08:08
Γεια χαραντάν!

Πήγα να επανεγκαταστήσω τα Windows 98 SE Greek σε ένα φίλο που είχε προβλήματα ο υπολογιστής του.Είχε 2 partition στο σκληρό, άφησα το δεύτερο που είχε πράγματα μέσα και έκανα φορμάτ τον πρώτο και τα εγκατέστησα.Το πρώτο περίεργο (που δεν ξέρω αν επηρεάζει το πρόβλημα καθώς κατά τ' άλλα ο υπολογιστής δουλεύει κανονικά) ήταν ότι πριν είχε Αγγλικά Win98, εγώ μετά το φορμάτ του πέρασα Ελληνικά, αλλά τα Windows που εγκαταστάθηκαν φαίνονται να είναι... Αγγλικά! :047:

Τεσπά το πρόβλημα είναι ότι οι φάκελοι που είχαν ελληνικούς χαρακτήρες στο δεύτερο partition αντί για το όνομα "Φάκελος" πχ. βγάζουν "_______" και δεν ανοίγουν ούτε γίνονται rename.Το ίδιο και τα αρχεία.Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και σε κάτι άλλα πραγματάκια όπως στον τίτλο των σελίδων στον explorer και στον Outlook Express που όταν πας να δώσεις όνομα με ελληνικούς χαρακτήρες σε ένα νέο mail λογαριασμό δεν βγάζει ελληνικά αλλά κάτι περίεργους χαρακτήρες σαν αρχαία ελληνικά κάπως με τόνους από πάνω.Στα υπόλοιπα πράγματα όμως βλέπουμε και γράφουμε κανονικά τα ελληνικά.

Τα έγραψα λίγο αναλυτικά, μήπως μπορείτε να ψιλιαστείτε τι φταίει και αν καταλάβετε να μου γράψετε τι μπορώ να κάνω για να το διορθώσω.

Ευχαριστώ και καλή συνέχεια στο φόρουμ σας στο οποίο γράφω πρώτη φορά και ελπίζω να βρίσκω πάντα απαντήσεις. :109:

Kiki_D
16-11-2004, 10:15
Καλώς ήρθες στο PcTechnology. Σίγουρα ήταν Ελληνικά τα windows που πέρασες? Γιατί λίγο δύσκολο να φαίνονται Αγγλικά μετά. Επίσης ψάξε στις τοπικές ρυθμίσεις να δεις τι γλώσσες υπάρχουν και τι κωδικοσελίδες.

john_dr
16-11-2004, 10:26
Παίξε λίγο με τις ρυθμίσεις για τις γλώσσες όπως σου είπε η Kiki και αν χρειαστεί ξανά δοκίμασε επανεγκατάσταση από πάνω τα 98 ίσως επιλέγοντας άλλη γλώσσα - χώρα. Πάντως σε καμιά περίπτωση μην κάνεις scandisk πριν διορθώσεις το πρόβλημα.
Μου είχε τύχει και μένα. Δεν είμαι 100% σίγουρος πως το διόρθωσα, αλλά είχα κάνει το λάθος να ΜΗΝ ακυρώσω scandisk σε partition με αποτέλεσμα να χάσω αρχεία που σε τελική δεν είχαν πρόβλημα.

Orthodox
16-11-2004, 18:22
Ναι πολύ σωστά, αυτό είναι πολύ σημαντικό, τα αρχεία δεν έχουν πάθει ζημία και δεν πρέπει να κάνεις scandisk. Το πρόβλημα είναι ότι έβαλες τα Windows 98 English και άφησες τα default regional settings που είναι σαφώς τα Αγγλικά. Κοίταξε στο Control Panel να βρεις τα region & language settings και στο regional / location option βάλε ως προεπιλογή το Greek. Στο language επίσης βάλε και τα Ελληνικά κάνε μια επανεκκίνηση και πιστεύω να σε ok…

Low Man's Lyric
16-11-2004, 20:56
Και όμως ήταν Ελληνικά Windows.Τα Regional Settings τα έβαλα Greek αλλά δεν διόρθωσε κάτι, ή μάλλον διόρθωσε αλλά μερικώς το πρόβλημα, αφού πριν δεν μπορούσα ούτε τα ελληνικά σε σαϊτ να δω ή να γράψω, ενώ μετά αυτό φτιάχτηκε.Τα άλλα όμως παρέμειναν.

Μήπως δεν έγινε πλήρως φορμάτ το πρώτο partition του δίσκου και εγκαταστάθηκαν από πάνω από τα παλιά τα Windows;Αν και δε νομίζω αφού έκανα κανονικά "format c:".

Orthodox
16-11-2004, 23:52
Μήπως δεν έγινε πλήρως φορμάτ το πρώτο partition του δίσκου και εγκαταστάθηκαν από πάνω από τα παλιά τα Windows;Αν και δε νομίζω αφού έκανα κανονικά "format c:".

Αν έγινε κάτι τέτοιο τότε δικαιολογείται…
Δεν αντιγράφηκαν σωστά όλες οι σχετικές βιβλιοθήκες (*.dll) και γραμματοσειρές (fonts) που αναλαμβάνουν την, ας το πούμε, “μεταγλώττιση” των Windows σε Ελληνικά. Αυτό μπορεί να γίνει για διάφορους λόγους (corrupted αρχεία κλπ) οπότε, από τη στιγμή που έχει 2 partition ο δίσκος το καλύτερο που έχεις να κάνεις (πιο σωστή λύση) να φορμάρεις εκ νέου και να περάσεις μια καθαρή εγκατάσταση των Windows. Μπορείς βέβαια να τα περάσεις και από πάνω αλλά οι πιθανότητες είναι σαφώς λιγότερες και αν φτιάξει αυτό θα βγει κάτι άλλο.
Λύση χωρίς άλλη εγκατάσταση (πιο γρήγορη) είναι να περάσεις manually τα fonts στον ανάλογο φάκελο…

Κατά τη γνώμη μου αν έχεις τα XP τότε αυτή θα ήταν η καλύτερη λύση απ’ όλες τις άλλες… :002:

Υ.Γ.: Τα fonts (*.FON) θα τα βρεις στο CD των Win98 στο WIN98_45.cab & WIN98_46.cab. Επίσης τα True Type Fonts (*.TTF) είναι στα WIN98_49.cab / WIN98_50.cab & WIN98_64.cab………