PDA

View Full Version : σβησιμο ubuntu

LAGOS-DK
06-09-2007, 16:57
παιδια μπορω να σβησω ολοκληροτικα τα ubuntu χωρις format?

NGF
06-09-2007, 17:15
Ναι μπορεις. Πρωτα μπες στα windows και με το εργαλειο http://www.download.com/MbrFix/3000-2094_4-10485991.html ξαναγραφεις το mbr ωστε να φυγει ο grub απο την εκκινηση. Αυτο επισης μπορεις να το κανεις και με cd των windows αλλα θα ειναι πιο ευκολο με το εργαλειο που ειπα. Μετα αφου κανεις τη δουλεια με το εργαλειο που εδωσα θα κανεις restart και θα μπεις με το live cd του ubuntu και θα σβησεις τα partition του ubuntu. Στη θεση τους φτιαχνεις ntfs partition. Το εργαλειο του ubuntu που φτιαχνει τα partition λεγεται partition editor η καπως ετσι και ειναι στο μενου Συστημα->Διαχειρηση η καπως ετσι

sofos
06-09-2007, 19:49
νουμπο-ερωτηση,αν διορθωσεις το mbr με το "εργαλειο" και κανεις restart θα μπορεις να μπεις windows και απλα να σβησεις το partition ext3 του λινουξ πχ με το partition magic απο win??? ή δεν θα μπαινει win και θα πρεπει μετα το restart απο live cd να γινει σβησιμο του ext3?

WAntilles
06-09-2007, 19:56
Για partitioning να χρησιμοποιείτε το cfdisk.

Είναι μακράν το πιο αξιόπιστο και ασφαλές.

LAGOS-DK
06-09-2007, 23:03
νουμπο-ερωτηση,αν διορθωσεις το mbr με το "εργαλειο" και κανεις restart θα μπορεις να μπεις windows και απλα να σβησεις το partition ext3 του λινουξ πχ με το partition magic απο win??? ή δεν θα μπαινει win και θα πρεπει μετα το restart απο live cd να γινει σβησιμο του ext3?

οπα ρε μεγαλε νουμβο-ερωτηση γιατι εσυ στην ηλικια μου ηξερες να φτιαχνεις λιτουργικα ρε turbo ?:021: :021: :021: :094: :094: :094:

NGF
06-09-2007, 23:19

Το πρωτο. Θα μπει κανονικα windows και θα μπορει να σβησει με καποιο προγραμμα οπως partition magic το ubuntu. Εγω απλος ειπα το live cd σαν πιο γρηγορη λυση αφου το εχει ηδη στα χερια του

aspirin
07-09-2007, 00:34
sVista τα ubuntu να δούμε τί θα καταλάβεις. Θα έχεις ένα σύστημα που θα θέλει φορμάτ σε 6 μήνες χεχεχε

LAGOS-DK
07-09-2007, 00:50
γιατι ρε φιλε φορματ?

apotsi
07-09-2007, 10:25
sVista τα ubuntu να δούμε τί θα καταλάβεις. Θα έχεις ένα σύστημα που θα θέλει φορμάτ σε 6 μήνες χεχεχεΓιατί σε 6 μήνες... ???
Εγώ δηλαδή που έχω τα XP μου πάνω από 3+ χρόνια...; Είναι απλό... αν τα προσέξεις, θα σε προσέξουν. Συχνό καθάρισμα δίσκου & registry, ενημέρωση οδηγών, απεγκατάσταση άχρηστων ή αχρησιμοποίητων προγραμμάτων, κτλ, κτλ... και τα παραθυράκια σας θα τρέχουν απροβλημάτιστα για πολύ καιρό.

Sorry για το off topic...

sofos
07-09-2007, 10:55
οπα ρε μεγαλε νουμβο-ερωτηση γιατι εσυ στην ηλικια μου ηξερες να φτιαχνεις λιτουργικα ρε turbo ?:021: :021: :021: :094: :094: :094:

ο χαρακτηρισμος πηγαινε στον εαυτο μου και οχι σε σενα.παιζει να ειμαι περισσοτερο noobas απο εσενα,επομενως ηρεμησε και διαβαζε πιο προσεκτικα.επειδη δεν ξερω απο boot loaders ρωτησα με την ευκαιρια και εγω κατι..

thx NGF για την απαντηση..

apotsi
07-09-2007, 10:57
ο χαρακτηρισμος πηγαινε στον εαυτο μου και οχι σε σενα.παιζει να ειμαι περισσοτερο noobas απο εσενα,επομενως ηρεμησε και διαβαζε πιο προσεκτικα.επειδη δεν ξερω απο boot loaders ρωτησα με την ευκαιρια και εγω κατι..

thx NGF για την απαντηση..Προφανώς ήταν παρεξήγηση. Ας μην το συνεχίσει κανείς λοιπόν. :057:

LAGOS-DK
07-09-2007, 14:46

thx NGF για την απαντηση..

ok man sorry απλα ξερεις αν πεζεις lineage μερικες φορες εκει αν δεν κσερεις να κανεις κατι σε λενε νουμβα και το θεωρησα ως προσβολη αλλα it's ok man.

σχετικα με τα ubuntu τωρα.θα σβησω απο την εκινηση πρωτα εκεινο που επιλεγω πιο λιτουργικο και μετα μπαινω windows και με το προγραμμα που μου ειπατε να σβησω το partition με τα linux και μετα θελω να βαλω σε ενα partition τα windows μαζι με τα αρχεια. αυτο θα γινει με εκεινο το προγραμμα ?

NGF
07-09-2007, 15:09
Ναι. Πρωτα αυτο "που επιλεγεις λειτουργικο" aka grub και μετα μπαινεις windows η χρησιμοποιεις το live cd του ubuntu που το εχεις ηδη στα χερια σου για τα partition

LAGOS-DK
07-09-2007, 16:02
oK thAnks gUys!!!:098: :098: :098: :098:

Hemispasm
07-09-2007, 18:51
Γιατί σε 6 μήνες... ???
Εγώ δηλαδή που έχω τα XP μου πάνω από 3+ χρόνια...; Είναι απλό... αν τα προσέξεις, θα σε προσέξουν. Συχνό καθάρισμα δίσκου & registry, ενημέρωση οδηγών, απεγκατάσταση άχρηστων ή αχρησιμοποίητων προγραμμάτων, κτλ, κτλ... και τα παραθυράκια σας θα τρέχουν απροβλημάτιστα για πολύ καιρό.

Sorry για το off topic...ditto στο laptop τα ΧΡ home παιζουν απροβληματιστα απο το Δεκεμβριο του 2004 χωρις μια μπλε οθονη με καθημερινη χρηση πανω απο 5-6 ωρες.

sVista τα ubuntu να δούμε τί θα καταλάβεις. Θα έχεις ένα σύστημα που θα θέλει φορμάτ σε 6 μήνες χεχεχε

The days of 6month formats are looong gone mate :)

aspirin
07-09-2007, 22:11
Γιατί σε 6 μήνες... ???

Sorry για το off topic...

Ο μόνοε τρόπος για να διατηρήσεις μια εγκατασταση ειναι να την κλωνοποιήσεις κ να την επαναφερεις κάθε τόσο. Έχω ζήσει 7 χρόνια τα λειτουργικα της MS και ξέρω. Αλλά το λίνουξ είναι κάτι εντελώς διαφορετικό

apotsi
08-09-2007, 01:08
Επέτρεψέ μου να διαφωνήσω μαζί σου. Μπορείς να έρθεις από το σπίτι να δείς από πότε είναι εγκατεστημένα τα Windows. Χωρίς ghost, true image, κτλ, κτλ...

NGF
08-09-2007, 10:24
Εγω αν και παλιο hardware για windows και με τα προγραμματα που χρειαζομαι με τα καταλληλα εργαλεια οπως συχνο defrag και καθαρισμους registry κτλ μπορω να πω οτι κρατιουνται καλα. Αλλα δεν πανε τα κρατιουνται οσο θελουν. Εγω παλι προτιμω το linux :112:

LAGOS-DK
21-09-2007, 16:58
παιδια κανενα προγραμμα για να σβησω τον grub?

LAGOS-DK
21-09-2007, 17:59
αντε ρε παιδια βιαζομαι!

LAGOS-DK
21-09-2007, 18:41
ΠΑιδια στο partition magic βγαζει error 702 ξερει κανεις τι ειναι?

sonic
22-09-2007, 10:22
Θα χρησιμοποιήσεις το cd των XP και τις εντολές fixmbr και fixboot. Περισσότερες πληρ. στο νετ, καθώς δεν θυμάμαι απέξω την διαδικασία.