View Full Version : Vista 64 Vs Vista 32
warezuser
08-09-2007, 14:34
σε ενα 64bit συστημα αν βαλω τα 32bit ή τα 64bit vista, θα δω καποια διαφορα γενικα στην αποδοση η οχι!
tristeno
08-09-2007, 16:06
Για ποιές εφαρμογές ακριβώς?
warezuser
08-09-2007, 18:54
γενικα στην ολοι αποδοση του υπολιστη...
Απ'ότι έχω ακούσει τα 64bit Vista έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις από το σύστημα, ειδικά σε μνήμη. Μπορεί να το επιβεβαιώσει κανένας αυτό;
tristeno
08-09-2007, 19:36
Στην συνολική απόδοση δεν έχουν διαφορά. Σε συγκεκριμένες εφαρμογές έχουν μεγάλη, αλλά από ότι κατάλαβα μάλλον για γενική χρήση μιλάς.
Σε συγκεκριμένες εφαρμογές έχουν μεγάλη
Μπορεις να πεις κανενα παραδειγμα γενικής χρησης γιατι εγω νομιζω οτι εχουν μονο σε προγραμματα που εχουν σχεση με μαθηματικους υπολογισμους πχ matlab προγραμματα ή προγράμματα γραφικών 3dstudiomax(για αυτο δεν ειμαι σιγουρος)...
Καπου ειχα δει μια εικόνα ενος παιχνιδιου που ειχε την αντιστοιχεια 32 σε σχεση με 64 bit πανω σε εναν amd . Η ποιότητα εικόνας εχει μεγαλη διαφορα αλλα δεν ξερω αν ηταν μουφα....
αν κατάλαβα καλά θέλεις γενική χρήση υπολογιστή. οποτε βάλε 32bit γιατί τα 64bit απότι έχω καταλάβει είναι για να δικαιολογήσουν τους 64bit cpu. μάλλον περισσότερα προβλήματα θα δεις...
Έχω δοκιμάσει και τις 2 εκδόσεις (32 & 64 bit) και τελικά έμεινα στα 64bit. Μου δίνουν την εντύπωση πως είναι (ελαφρώς) ταχύτερα.
Ως προς τις επιδόσεις τα πράγματα παίζουν: γενικά οι εφαρμογές εκτελούνται με την ίδια ταχύτητα (32μπιτες). Μόνο στο ConvertXtoDVD είδα μεγάλη διαφορά αν και δεν είναι 64μπιτη εφαρμογή!
Και ναι, κατναλώνουν λίγο περισσότερη μνήμη σχετικά με τα 32μπιτα (δεν ξέρω γιατί...).
Σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος και δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα.
Αν υπάρχουν drivers για το hardware σου, give it a shot...
Είχα τα 64 bit vista για 4 μήνες και τα έκανα φορμάτ. Το μεγάλο τους πρόβλημα είναι ότι δεν δέχονται unsigned drivers. Υπήρχε μία επιλογή που το παρέκαμπτε αλλά μετά από ένα update δεν λειτουργούσε πλέον. Ετσι έπρεπε κάθε φορά που άνοιγα το PC να πατάω f8 και να το επιλέγω από το menu. Η μεγάλη διαφορά των 32 με τα 64 bit είναι στο συνολικό ποσό μνήμης που μπορούν να χρησιμοποιήσουν.
warezuser
09-09-2007, 11:22
Στο pinncle studio plus 11 και το cs3 με ενδιαφερει... αντε και στα games... :P
tristeno
09-09-2007, 11:50
Οπότε μάλλον αποκλειστικά γενική χρήση.
32 τότε για τον απλό χρήστη.
lordelesar
09-09-2007, 12:01
Είχα τα 64 bit vista για 4 μήνες και τα έκανα φορμάτ. Το μεγάλο τους πρόβλημα είναι ότι δεν δέχονται unsigned drivers. Υπήρχε μία επιλογή που το παρέκαμπτε αλλά μετά από ένα update δεν λειτουργούσε πλέον. Ετσι έπρεπε κάθε φορά που άνοιγα το PC να πατάω f8 και να το επιλέγω από το menu. Η μεγάλη διαφορά των 32 με τα 64 bit είναι στο συνολικό ποσό μνήμης που μπορούν να χρησιμοποιήσουν.
Μέχρι τώρα δεν έχω βρει driver να μην είναι unsigned, εκτός του ATItool. Γενικά έχοντας και τις δύο εκδόσεις των Business (αυθεντικά και με το νόμο, όχι περίεργες σπασμένες κόπιες) και έχοντας δοκιμάσει και τις δύο, έχω μείνει στα 64. Παρόλο που όντως καταναλώνουν περισσότερη RAM, δίνουν αίσθηση πιο σταθερού λειτουργικού. Πρέπει να ομολογήσω πάντως ότι έχω καιρό να βάλω τα 32, οπότε μπορεί να έχει διορθωθεί το θέμα με τα διαφορα updates.
Η δική μου πρόταση είναι τα 64, απλά και μόνο για να έχεις τη δυνατότητα σε 1/2/n χρόνια να βάλεις 4g μνήμης.
[...]
Καπου ειχα δει μια εικόνα ενος παιχνιδιου που ειχε την αντιστοιχεια 32 σε σχεση με 64 bit πανω σε εναν amd . Η ποιότητα εικόνας εχει μεγαλη διαφορα αλλα δεν ξερω αν ηταν μουφα....
Μιλάς για το FarCry64, το οποίο έχει όντως διαφορά, με μεγαλύτερα textures και μεγαλύτερo viewing distance. Μάλιστα ήταν ένα patchάκι το οποίο κατέβαζες από την AMD, προφανώς για διαφημιστικούς λόγους (A64).
Δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή μου άλλη 64άμπιτη προσπάθεια σε παιχνίδι έκτοτε.
...
Μιλάς για το FarCry64, το οποίο έχει όντως διαφορά, με μεγαλύτερα textures και μεγαλύτερo viewing distance. Μάλιστα ήταν ένα patchάκι το οποίο κατέβαζες από την AMD, προφανώς για διαφημιστικούς λόγους (A64).
.....
:033: ΑΑαμμμ μπραβο!!!Ητανε μια διαφημιση της oktabit για τους dual core (ΑΜD 3800X2) πανω σε μια 7600GS ...Ειχε μεγαλη διαφορα στο ματι (μου ειχε κανει εντυπωση τοτε)....
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.