View Full Version : Adsl in a box και πΟΤΕ ...
Αληθεύει οτι η fothnet έχει πάει δικασικώς με τον Οτε διότι ο δεύτερος μπολικοτάρει το συγκεκριμένο προιόν?
Αλήθεια έχει κανείς dsl μέσω αυτού του κουτιού ?
Σήμερα πήρα στο 134 τηλέφωνο για να μου που αν υπάρχει πορτ ανοιχτό. Όταν το ρώτησα αυτό με συνδέουν με μια που μίλησε με πολύ ψηλό τόνο,
δεν μπορώ να σας πω αν για τον αριθμο σας υπάρχει ελεύθερη πορτ γιατί δεν είναι στο όνομα σας η αίτηση και αν θέλετε να μάθετε να πάρετε "την εταιρία" ... που μεσολαβεί ... Και όλα αυτά σαν να με βρίζει ! Οπότε να παίρνω και της κάνω , ωραία , θέλω να μάθω αν στην περιοχή μου υπάρχει διαθεσιμότητα .. οπότε μου απάντησε με βαριά καρδια οτι ναι και της το έκλεισα στη μάπα...
Μα αν είναι δυνατόν ................
:021: :021:
Κάτι τελευταίο .. γιατί τα usb dsl modems θεωρούνται του πεταματού ?
http://www.adslgr.com/forum/thread7949.html
lefterhs
19-11-2004, 08:23
Για να καταλαβω τι παιζει με αυτο το box...
Εδω (http://www.forthnet.gr/templates/corporateProductsDetails2.aspx?c=10007368) λεει οτι δεν χρειαζεται να πληρωσεις "Τέλος ενεργοποίησης γραμμής πρόσβασης ADSL" στον πΟΤΕ υποθετω..
Και στην ενεργοποιηση υπηρεσιας (http://www.forthnet.gr/templates/corporateProductsDetails2.aspx?p=109522) οτι απλως συμπληρωνεις την αιτηση και τους τη στελνεις. Δεν λεει τιποτα για ΟΤΕ.
Δηλαδη η forthnet αναλαμβανει να σου ενεργοποιησει τη γραμμη? Εσυ δεν εχεις παρε-δωσε με τον ΟΤΕ για την ενεργοποιηση?
lefterhs
19-11-2004, 08:30
Αληθεύει οτι η fothnet έχει πάει δικασικώς με τον Οτε διότι ο δεύτερος μπολικοτάρει το συγκεκριμένο προιόν?
Δεν χρειαζεται να παει δικαστικα. Καταγγελια στη ΕΕΤΤ κανει.
Σε ενα μαθημα που ειχα παρει ειχαν καλεσει τον προεδρο της ΕΕΤΤ ως guest speaker και ειχε πει οτι ο πΟΤΕ συνεχεια δημιουργει τεχνικα προβληματα στους ανταγωνιστες του. Τα προστιμα πεφτουν βροχη, αλλα δεν υδρωνει το αφτι τους.
τα ιδια ***** κανει ο κολοτε και στη βιβοντι και ενω μου εχουν περασει τη γραμμη δεν δινουν εγκριση επιτηδες τα κ@λοπαιδια (συγνωμη για την εκφραση) αλλα τις τελευταιες μερες τα χω παρει με δαυτους,νομιζουν οτι κυβερνουνε τον κοσμο οι κακομοιρηδες....
lefterhs όντως έτσι είναι , η forthnet αναλαμβάνει τα πάντα ...
Αν και τελικά δεν είναι καλύτερο αυτό , αν διαβάσεις το πρώτο ποστ ..
Διάβασα οτι η forthnet και η hellas on line είχαν κάνει καταγγελία στην ΕΕΤΤ για το conn-x , όμως μετά απο λίγο καιρό η forthnet έβγαλε κάτι αντίστοιχο ....
Τι να πείς ..
γενικώς λέει δηλαδή αυτο το πράμα να το παρουμε για να δοκιμάσουμε κι αυτο το adsl. Ακομα με isdn ααααχ :cry:
Δεν θεωρουνται του πεταματου απλα η usb τρωει αρκετους πορους του συστηματος και καμια παρουσιαζονται και κατι ψιλοκολληματα οπως σε π.χ σε μενα,τα οποια εξαφανιστηκαν μετα την αλλαγη συνδεσης σε ethernet.
apostolt
19-11-2004, 16:16
Απο οτι καταλαβαινω η forthnet κανει οτι και η vivodi.Δηλ αναλαβμανει να κανει ολες τις ενεργειες για τον τελικο χρηστη.Βασικα δεν μπορω να καταλαβω αυτο που λετε για το τελος ενεργοποιησης που κανονικα πληρωνεται απο ολους μας.Και εγω που εκανα την συνδεση μεσω της vivodi το πληρωσα.Δεν γινεται να το αποφυγεις αυτο.
Ακομα να προσθεσω πως με πολυ ψαξιμο στον οτε(κυριως στο κεντρο της περιοχης σου) θα βρεις πληροφοριες για το σε πιο σημειο βρισκεται η συνδεση σου.
[edit] Συνεχιζω να το ψαχνω το θεμα γιατι κατι μου βρομαει με τις χρεωσεις και γιατι δεν νομιζω οτι καποια εταιρεια θελει να μπαινει μεσα[edit]
Απο οτι ειδα λοιπον στις χρεωσεις το κουτακι αυτο σου κανει μια 3μηνη συνδεση 384.Οντως η τιμη του ειναι ακρως δελεαστικη.Αλλα, γιατι υπαρχει παντα καποιο αλλα, οταν θελησεις να το ανανεωσεις......... copy patse απο το site της Forthnet ..........
Μετά την πάροδο των τριών πρώτων μηνών της συνδρομής σας που συμπεριλαμβάνονται στο κόστος του ADSL in-a-box μπορείτε να ανανεώσετε την συνδρομή σας με την FORTHnet με όποιο τρόπο αποφασίσετε εσείς.
Για την ανανέωσή σας μπορείτε να επιλέξετε τον συνδυασμό συνδρομής Internet FORTHnet Fast Internet ADSL και προσβάσης ADSL FORTHnet ADSL Lines που σας ταιριάζει. Μπορείτε να παραμείνετε στην ταχύτητα 384 ή να αλλάξετε αν το επιθυμείτε. Mπορείτε να συνεχίσετε με συνδρομή αορίστου χρόνου με δίμηνη, τρίμηνη, εξάμηνη, ή δωδεκάμηνη χρέωση. Οι συνδρομές αορίστου χρόνου έχουν το χαρακτηριστικό ότι ανανεώνονται αυτόματα μέχρι να ζητήσετε εσείς την διακοπή τους. Εναλλακτικά μπορείτε να συνεχίσετε με συνδρομές ορισμένου χρόνου με τρίμηνη, εξάμηνη ή δωδεκάμηνη διάρκεια. Οι συνδρομές ορισμένου χρόνου διακόπτονται αυτόματα με το τέλος της διάρκειας τους, εκτός αν τις ανανεώσετε.........
Αν μπορω να καταλαβω σωστα θα πρεπει να πας σε καποια απο τα γνωστα πακετα της Forthnet.Το ζητουμενο ειναι αν αλλαζεις και χρεωσεις το οποιο βεβαια δεν φαινεται ξεκαθαρα αλλα δεν το αποκλειει και κανενας.
Αν ειναι να το βαλει καποιος ας κανει αυτην την ερωτηση στο τμημα πωλησεων και να μας πει τι του απαντησαν.
εγω εδωσα 90ευρω σχεδον για βιβοντι,ειναι αποτι θυμαμαι το μοντεμ και καποιο τελος για τη γραμμη.
Δεν ξερω αν απανταω στον apostolt ,αλλα εχω να πω τα εξης ε[ειδη ειχα ρωτησει πριν 1 μηνα περιπου πριν βαλω dsl:
μετα την παροδο των 3 μηνων, αν δεν συνεχισεις τη συνδεση με την φορθνετ,αλλα θελεις να αλλαξες ISP, σου απενεργοπιει την "πορτα" ,(αφου ουσιαστικα αυτη την εχει αγορασει και οχι εσυ) και πρεπει να ξανακανεις αιτηση στον πΟΤΕ για να ενεργοποιησεις ξανα την γραμμη. Αυτο δεν το γραφουν πουθενα, πρεπει να το ρωτησεις συγκεκριμενα να στο πουν επειδη προφανως ειναι προσφορα της φορθνετ για να "κερδισει" μακροχρονιους πελατες (μετα το τριμηνο δηλαδη ποιος θα ξεκιναει αλλες διαδικασιες για ενεργοποιηση ξανα κτλ, οποτε θα συνεχισει με την φορθνετ)
Και μετα το τριμηνο, αν συνεχισεις με την φορθνετ, οι τιμες θα ειναι οι τοτε ισχυουσες (και θα συνεχισεις βεβαια να πληρωνεις και το παγιο προσβασης στη φορθνετ)
Παραυτα, ειναι μια πολυ καλη προσφορα απο μια καλη εταιρια που βγαζει συχνα καλες προσφορες που πιστευω οτι αξιζει αν καποιος δεν εχει προβλημα να αισθανεται λιγο "δεσμιος"
apostolt
19-11-2004, 20:01
Χμμμμμ απο τα λεγομενα του Αvatar μπορω να καταλαβω τα εξης(μπορει να κανω και λαθος βεβαια)
Η Forthnet μαλλον μπαινει μεσα με την προσφορα αφου καποιος απο οτι φαινεται πληρωνει την ενεργοποιηση της γραμμης στον OTE και απο οτι φαινεται δεν ειναι ο χρηστης.Αυτο το συμπαιρενω απο τον υπολογισμο των παγιων και της συνδρομης απο το λινκ που εδωσε ο Leyterhs.
Τωρα για αυτο που γινεται μετα το 3μηνο που σου βγαζει τη γραμμη δεν το πολυ καταλαβαινω.Απο πρωτης οξεως ακουγεται λες και σε εχει βαλει σε δικο της dslam, γιατι να ειναι στου ΟΤΕ και να σε βγαζει η Forthnet λιγο κουλο μου φαινεται.
Δεν ξερω δεν μπορω να καταλαβω, δεν ξερω και λεπτομερειες, παντως η πολιτικη του μπαινω για λιγο καιρο μεσα για να κερδισω καποιες εκατονταδες πελατες φαινεται πως γινεται εδω οπως και παλιοτερα με τις εταιρειες κινητης τηλεφωνιας.
εγώ που είμαι φοτιτητής τώρα και σε 4 μήνες τελειώνω οπότε δε με πολυνοιάζει η γραμμη του τηλεφώνου συμφέρει να το πάρω αυτό το πακέτο. Pls ας πει κάποιος που να το έχει. Δηλαδή δίνω αυτά τα λεφτά και μετα έχω dsl?
_daemon_
19-11-2004, 20:40
Εγω πηρα το Adsl in a box by forthnet και ακουστε τη φαση παιζει. Εχει ολα τα καλωδια κλπ modem [ενα crypto μουφα αλλα νταξει αν θελει καπιος παιρνει καλυτερο] Απο παγια κλπ τα πληρωνει ΟΛΑ η forthnet για ενα τριμηνο. Το κακο ειναι οτι ο πΟΤΕ κανει 15 εργασιμες κιολασ μερες να ενεργοποιησει το dsl οποτε ακομα περιμενω. Κατα τα αλλα εδωσα 175 euro και πηρα το dsl in a box. Φαινεται καλη προσφορα και επισης για καθε απορια [πηρα τηλεφωνο το service να ρωτησω] με εξυπηρετησαν πολυ καλα. Αντε να δουμε και απο ταχυτητες ;)
andrip ναι , θα δώσεις 175 Ε και σε καμιά 20αρια μέρες θα έχεις dsl για την οποία δεν θα ξαναπληρώσεις για τρείς μήνες. Αν το αφήσεις θα στο κόψουν και αυτό ήταν ... Πάντως για καλό και για κακό πάρε στο 801 100 8000 της forthnet ..
και τώρα που έχω εγω isdn θα συνεχίσω να έχω το τηλέφωνο έτσι? Και θα πληρώνω δηλαδή μόνο τα πάγια του isdn Κάθε δίμηνο έτσι. Αντε να δουμε καλό ακούγεται απο ταχύτητες λέει; Εννοω αξίζει τα 175 (ε δεν είναι και λίγα)
ΥΓ: Εγώ που είμαι μεσολόγγι τώρα θα γίνεται για adsl? Πάντως forthnet έχει εδω οποτε πάω και ρωτάω thanks για τις απαντήσεις
Τωρα για αυτο που γινεται μετα το 3μηνο που σου βγαζει τη γραμμη δεν το πολυ καταλαβαινω.Απο πρωτης οξεως ακουγεται λες και σε εχει βαλει σε δικο της dslam, γιατι να ειναι στου ΟΤΕ και να σε βγαζει η Forthnet λιγο κουλο μου φαινεται.
Ουσιαστικα με το που παιρνεις το adsl-in-box εσυ δεν ασχολεισαι καθολου με τον πΟΤΕ. Ολα τα πληρωνεις μεσω της φορθνετ. Αυτο που συμβαινει ειναι το εξης: ουσιαστικα η φορθνετ κανει αιτηση για την ενεργοποιηση της δικης σου γραμμης και επειτα στην "υπενοικιαζει", οποτε αμα εσυ σταματησεις την φορθνετ, αυτη σου απενεργοποιει την προσβαση dsl (η οποια ουσιαστικα ειναι δικια της, αφου αυτη εκανε την αιτηση, απλα εσενα στην νοικιαζει. Η απενεργοποιηση ουτως η αλλως ειναι δωρεαν). Ολο κολπα ειναι αυτες οι εταιριες (κολπα στα ψιλα γραμματα βεβαια)
πάρε τηλ ρε συ. Από ταχύτητες θα σας πω από εβδομάδα που εβελπιστώ να γίνει η σύνδεση επιτέλους, μου ανοίχτηκε πόρτα και μπηκα στην λίστα αναμονής...
Δεν θεωρουνται του πεταματου απλα η usb τρωει αρκετους πορους του συστηματος και καμια παρουσιαζονται και κατι ψιλοκολληματα οπως σε π.χ σε μενα,τα οποια εξαφανιστηκαν μετα την αλλαγη συνδεσης σε ethernet.
Ψιλοκολλήματα στο pc ή στην σύνδεση ?
Στο pc κολληματα, οχι στην συνδεση. Στο θεμα του adslgr λεει εκτενως τα πλεονεκτηματα του ethernet vs usb. Το κυριο παντως ειναι οτι ολο προβληματα δημιουργουν τα usb γενικα στον υπολογιστη. Δεν εχει επιπτωση στην ταχυτητα.
ε τοτε όλα οοοοοοοοοοοοοοκκκκκκκκκκκ ;]]]
λοιπόν .. για όσους ενδιαφέρονται .. οι ταχύτητεσ που πιάνει είνια πολύ καλές....
40 κβ όλη την ώρα.. και ποιοσ μασ πιάνει...
λοιπόν εμένα σήμερα ενεργοποιήθηκε. Η αλήθεια είναι οτι με isdn διαφορά ΜΕΓΑΛΗ! Αλλα το ανώτερο που έχω πιάσει πχ στο dc είναι 27-28kb/s. Γιατί ρε ****το;
Μεσολόγγι είμαι, πόσυ κίνηση να έχει πια εδω πέρα;
Μπα , εχει σχέση και σε ποιόν server μπαίνεις....
Επιπλεον παιζουνε και κοφτες.
Δοκιμασες να παρεις απο 2 χρηστες?
Αυτη ειναι η μεγιστη ταχυτητα που επιασες απο εναν χρηστη?
dsl kai p2p moufa re.. δοκίμασε torrent και θα δεις .. direct download σε συνδιασμό με flashget δεν το συζητώ ...
Ουσιαστικα με το που παιρνεις το adsl-in-box εσυ δεν ασχολεισαι καθολου με τον πΟΤΕ. Ολα τα πληρωνεις μεσω της φορθνετ. Αυτο που συμβαινει ειναι το εξης: ουσιαστικα η φορθνετ κανει αιτηση για την ενεργοποιηση της δικης σου γραμμης και επειτα στην "υπενοικιαζει", οποτε αμα εσυ σταματησεις την φορθνετ, αυτη σου απενεργοποιει την προσβαση dsl (η οποια ουσιαστικα ειναι δικια της, αφου αυτη εκανε την αιτηση, απλα εσενα στην νοικιαζει. Η απενεργοποιηση ουτως η αλλως ειναι δωρεαν). Ολο κολπα ειναι αυτες οι εταιριες (κολπα στα ψιλα γραμματα βεβαια)
Εισαι σιγουρος οτι η απενεργοποιηση ειναι δωρεαν?
Ρωτησα εταιρεια χονδρικης πωλησης συνδεσεων ιντερνετ (μεσω της δουλειας μου) και μου ειπαν οτι αφενος μεν αν θες να συνεχισεις τοτε το κανεις ΜΟΝΟ με forthnet ,το ειπαμε και πιο πανω, ΑΛΛΑ αν ΔΕΝ θες να συνεχισεις τοτε ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ το κοστος υποβαθμισης της γραμμης.
Αυτο ξερω οτι ισχυει απο isdn se pstn στο dsl δεν το λεω με σιγουρια απλα μεταφερω τα λεγομενα της πωλητριας.
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.