View Full Version : swap size - ram size
Sorry που ανοίγω τέτοιο θέμα αλλα δεν είδα να υπάρχει. Δεύτερον sorry για τα Greeklish γιατί μόλις έκανα "αναγκαστική" αναβάθμιση του pc. Μου κάηκε η μητρική οποτε έβαλα μια άλλη (βλέπε υπογραφή) άλλες μνήμες αναγκαστικά. Ποσο swap να έχω στα χρ με τόση ram (2gb)?
2048*1.5= 3072 υποτιθετε οτι ειναι το σωστο
tacticalcube138
19-09-2007, 21:48
Μπορείς να βάλεις άλλη τόση (2GB) ή να μην βάλεις καθόλου.
Προτείνω να δοκιμάσεις να αφήσεις τα XP να αποφασίσουν (System managed size).
Προτείνω να δοκιμάσεις να αφήσεις τα XP να αποφασίσουν (System managed size).
+ 1 ψήφο στο system managed swap size
DidicolA
20-09-2007, 00:00
προτεινω να μην εχεις καθολου ετσι και αλλιως τα 2GB δεν τελιωνουν ποτε
Aμα παίζει games δεν θα πάει άδικα το swap ομως
2048*1.5= 3072 υποτιθετε οτι ειναι το σωστοΟ κανόνας αυτός είναι πράγματι, αλλά πρακτικά εγώ θα έβαζα (αυτό έχω βάλει και στο σπίτι) 1024ΜΒ. Ποτέ, μα ποτέ δεν θα έβαζα System Managed, γιατί όσο γεμίζει ο δίσκος, τόσο θα μετακινείται παρακάτω το swap file. Παρακάτω θα είναι και πιό αργό...
Ο κανόνας αυτός είναι πράγματι, αλλά πρακτικά εγώ θα έβαζα (αυτό έχω βάλει και στο σπίτι) 1024ΜΒ. Ποτέ, μα ποτέ δεν θα έβαζα System Managed, γιατί όσο γεμίζει ο δίσκος, τόσο θα μετακινείται παρακάτω το swap file. Παρακάτω θα είναι και πιό αργό...
Αν βάλουμε παραπάνω ας πούμε το 2πλάσιο έχει αντίκτυπο στην ταχύτητα του υπολογιστή, είναι πιο αργός;
Επειδή έχεις αρκετή μνήμη θες να χρησιμοποιείται το swap οσο το δυνατόν λιγότερο , αν το μηδενίσεις μπορεί να προκύψουν προβλήματα π.χ. σε καποια παιχνίδια , με το να το κάνεις 2πλασιο θα σου πιανει επιπλεον χωρο στο δισκο χωρις να είναι αναγκαίο και δεν κερδίζεις τίποτα. Θα πρότεινα 1 το πολύ 2 GB.
Και το κυριότερο να είναι σε διαφορετικό δίσκο απο αυτόν που έχεις εγκατεστημένο το λειτουργικό.
Επειδή έχεις αρκετή μνήμη θες να χρησιμοποιείται το swap οσο το δυνατόν λιγότερο , αν το μηδενίσεις μπορεί να προκύψουν προβλήματα π.χ. σε καποια παιχνίδια , με το να το κάνεις 2πλασιο θα σου πιανει επιπλεον χωρο στο δισκο χωρις να χρησιμοποιείται. Θα πρότεινα 1 το πολύ 2 GB.
Και το κυριότερο να είναι σε διαφορετικό δίσκο απο αυτόν που έχεις εγκατεστημένο το λειτουργικό.
Καλά αυτό εξυπακούεται. Σε περίπτωση όμως που έχεις 2 γίγα μνήμη και δουλεύεις photoshop όπου έχεις δηλώσει ότι το photoshop μπορεί να χρησιμοποιεί το 1,5 γίγα εκεί έχω την εντύπωση ότι χρειάζεσαι οπωσδήποτε swap file γιατί ανοίγοντας το photoshop θα δεσμεύει ένα μεγάλο μέρος της μνήμης.
Εχοντας ορίσει το αρχείο σελιδοποίησης π.χ 2Gb και καθώς χρησιμοποιείς photoshop δεν επαρκει τότε τα windows θα το αυξήσουν οσο χρειαστεί χωρις να κάνεις κατι.
Αυτό θα σημαίνει βεβαια οτι δεν επαρκεί η μνήμη που έχεις και θες περισσότερη αν θες να αυξήσεις τις επιδόσεις.
Εγώ το έχω απενεργοποιήσει τελείως και δεν έχω κανένα πρόβλημα έως τώρα. (Αλλά έχω 4 γιγα ραμ).
Παλαιότερα που είχα δοκιμάσει, το photoshop έβγαζε μήνυμα ότι για να λειτουργήσει χρειάζεται τουλάχιστον 16 mb swap. Το Photoshop CS3 που χρησιμοποιώ τώρα δεν έχει κανένα πρόβλημα.
Σε παλαιότερο PC που είχα 1 γιγα ραμ και ρυθμισμένο το swap στα 1024 mb όταν έτρεξα καμιά δεκαριά προγράμματα επίτηδες για να δώ τι θα γίνει αν τελειώσει η μνήμη, μου βγήκε ένα μήνυμα που έλεγε περίπου ότι η μνήμη έχει σχεδόν τελειώσει κι άν θέλω τα windows να διαχειρηστούν μόνα τους το swap. Αν πάταγα ναι, άλλαζε από σταθερού μεγέθους σε ρυθμιζόμενο από σύστημα και συνέχιζε να φορτώνει τα προγράμματα χωρίς επανεκκίνηση.
Με 2 γιγα ραμ, λογικά σε κανονικές/ζόρικες συνθήκες δεν θα υπάρχει πρόβλημα με απενεργοποιημένο swap, παρά μόνο σε extreme συνθήκες. Εγώ πάντως θα έλεγα απενεργοποίησέ το, ζόρισέ το κι άν δεις μηνύματα για χαμηλή μνήμη ενεργοποίησέ το στα 512. Ξαναζόρισέ το κι άν δεις μηνύματα για χαμηλή μνήμη βάλτο στα 1024. Παραπάνω δεν έχει νόημα, γιατί τα windows δεν βλέπουν παραπάνω λόγω αρχιτεκτονικής 32 bit. Εγώ έχω 4 γιγα και τα windows αναφέρουν 3,25.
Αυτός ο τύπος ισχύς για μνήμη RAM μέχρι και 512. Μέχρι και 1- 1,5 ΓΒ βάζεις από αλλο 1 σε εικονική μνήμη ή και λιγότερο(512). Πάνω απο 2GB δεν βάζεις καθόλου αλλά αν θες να έχεις τότε σου προτείνω 512.
Ότι μνήμη και να θέσεις σαν εικονική , φρόντισε να είναι σταθερή πχ min768 - max768 και όχι min512 - max1024.
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.