PDA

View Full Version : Σε 7 μέρες το νέο Ubuntu 7.10 "Gutsy Gibbon"

MadCatMk2
11-10-2007, 21:08
Επτά μέρες ακόμα μέχρι την επίσημη έκδοση της νέας έκδοσης του Ubuntu 7.10.
Εδώ (http://www.ubuntu.com/testing/gutsybeta) υπάρχουν οι περισσότερες αλλαγές που θα δούμε!

Περιληπτικά:

GNOME 2.2

Desktop 3D effects (μαμίσα ναι)

Desktop search (oh yeah)

Fast user switching

Firefox plugins in Ubuntu (δε δούλευαν αν δε το είχατε προσέξει)

Dynamic screen configuration

Graphical configuration tool for X (yeah baby, υψηλές αναλύσεις, χωρίς να χρειάζεται κονσόλα)

Handling of non-free device drivers

Fully automatic printer installation (για τσακ-μπαμ εγκαταστάσεις)

NTFS writing (παλιά διάβαζε μόνο)

Power consumption

AppArmor security framework

Additional installation profiles for Ubuntu Server

Profile-based Authentication Configuration

Improved thin-client support

NGF
11-10-2007, 21:54
Οσο παει και βελτιωνεται. Τιποτα για μεγιστοποιηση ταχυτητας παιζει?

MadCatMk2
11-10-2007, 21:55
Οσο παει και βελτιωνεται. Τιποτα για μεγιστοποιηση ταχυτητας παιζει?

Δε ξέρω, πάντως όσα έχει η λίστα είναι για να γίνει πιο user friendly και μερικά ακόμα. Για compatiblities και kernels δε λέει..

NGF
11-10-2007, 21:58
Παντος δικαια ειναι η πιο συχνη επιλογη των νεων στο linux η αυτων που απλος θελουν ευκολια windows σε linux. Οσο παει και πλησιαζει το τελευταιο

nognir
11-10-2007, 22:07
Ρε παιδιά μία βασική απορία έχω για το Ubuntu. Γιατί βγάζει 64bit εκδόσεις απ'την στιγμή που δεν δίνει 64bit kernel;

MadCatMk2
11-10-2007, 22:08
Παντος δικαια ειναι η πιο συχνη επιλογη των νεων στο linux η αυτων που απλος θελουν ευκολια windows σε linux. Οσο παει και πλησιαζει το τελευταιο

Ναι, ειδικά ο Packet Manager και το compatibily είναι ό,τι καλύτερο για μένα..

Ρε παιδιά μία βασική απορία έχω για το Ubuntu. Γιατί βγάζει 64bit εκδόσεις απ'την στιγμή που δεν δίνει 64bit kernel;

Όλο και κάτι θα αλλάζει στην αρχιτεκτονική για να πάρει advantage...

nognir
11-10-2007, 22:15
Σε καμία περίπτωση με το generic kernel που έχει δεν φτάνει σε επιδόσεις διανομές με φυσικό 64bit kernel

MUL
11-10-2007, 22:23
Ατι θα υποστηρίζει σε υψηλές αναλύσεις ( ξέρετε τίποτα??)

NGF
11-10-2007, 22:23
Ναι, ειδικά ο Packet Manager και το compatibily είναι ό,τι καλύτερο για μένα..

Όλο και κάτι θα αλλάζει στην αρχιτεκτονική για να πάρει advantage...

Αν εριχναν περισσοτερο βαρος στην ταχυτητα του να το κανουν πχ ανταξιο του debian η slackware τοτε θα ηταν κορυφη σε ολα

MadCatMk2
11-10-2007, 22:28
http://www.gnome.org/start/2.20/notes/en/

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ

Ξημεροβραδιάζονται κανονικότατα... εκατομμύρια πρέπει να έχουν δώσει σε καφέδες και πρέζες τα παλικάρια!!

NGF
11-10-2007, 22:40
Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ

Σε καταλαβαινω....

circular
12-10-2007, 01:15
Κανα αλλο όνομα δε του βρήκαν? παλι καλά που δε το είπαν και 'Gucci' :p

cabrinha
12-10-2007, 03:25
Εχω ηδη περασει την beta σε μενα. Αυτα που με χαλασαν ειναι οτι ενω εχει το ntfs-3g δεν κανει μονο του mount τους δισκους αλλα χρειαζεται προσθηκη στο fstab. Δηλαδη η διαφορα με πριν ειναι οτι δεν χρειαζεται το sudo apo-get install ntfs-3g.

To beryl αν και υπαρχει απο την αρχη μου δυσλειτουργουσε καπως. Στην 7.04 ηταν πιο βολικο με το compiz fusion μενου στο preferences.

Με το graphic configuration tool λυνονται τα χερια μας πλεον καθως τα κανει ολα μονο του. Πολυ ωραια προσθηκη.

Το gnome2.20 πιο ευχρηστο εγινε σε ορισμενα σημεια. Εχει και καποιες προσθηκες αλλα δεν βρισκω κατι το φοβερο και τρομερο. Πιστευω αλλα πραγματα χρειαζεται να προστεθουν.

Σημειωνω οτι οι γνωσεις μου στο λινουξ ειναι πενιχρες και οι παραπανω αποψεις ενδεχομενως εσφαλμενες.

slaughterer
12-10-2007, 09:45
Να πω και ΄γω κατι μιας και χρησιμοποιω το debia unstable για κανενα 6 μηνο τωρα.Το νεο gnome (δηλ 2,20) παει σφαιρα!Μπορω να πω οτι ειναι σαν το kde πλεον.Παλια ουτε για πλακα δεν εκανες συγκριση.Διαβαζω:Graphical configuration tool for X (yeah baby, υψηλές αναλύσεις, χωρίς να χρειάζεται κονσόλα)και με τη σειρα μου λεω οτι στο kde το κανουμε απο το γραφικο!MadCatMk2 no offens φιλε.Τα plugins δουλευουν χρονια τωρα στο kde.

To βασικο πρόβλημα του οθγκαμπουγκα(ubuntu) ειναι οτι ενω εχει ως βαση το debian testing του εχουν αλλαξει τοσο πολυ τα πακετα που απλα ειναι ubuntu.Κανονικα θα επρεπε να μπορεις να δουλευεις και σαν debian.

Παντως καλος να ερθει.

DarthMoul
12-10-2007, 11:27
Παιδιά στο θέμα της ταχύτητας οι επιλογές είναι περιορισμένες. Ή θα πας σε χαμηλό επίπεδο και θα κάνεις τα πάντα compile ειδικά για την μηχανή σου, όπως κάνει το gentoo. Ή θα απλοποιήσεις τα πάντα όπως κάνει το slackware. Και τα δύο έχουν κόστος την μείωση της φιλικότητας.

Νομίζω πως δεν υπάρχει λόγος γκρίνιας. Ακόμα και η Fedora 7 που είναι 35% πιο αργή από ένα gentoo 2007.0 είναι ταχύτερη από τα XP και χρησιμοποιεί τα 2/3 των πόρων.

Όσοι θέλουν να επιταχύνουν αισθητά το λειτουργικό τους (μέχρι και 10%) καλό είναι να κοιτάξουν πως γίνεται compile το πακέτο glibc για την διανομή τους και ποιά είναι τα optimization flags της CPU. Επίσης καλό είναι να ξέρουμε και τι επιλογές από filesystems έχουμε και ποιό ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες μας.

Όλες οι διανομές έρχονται πάντα με τα πλέον συντηρητικά defaults. Αυτό συμβαίνει με όλα τα λειτουργικά, όχι μόνο στο Linux. Το καλό με το linux είναι ότι μπορούμε να βάλουμε εμείς το χεράκι μας λιγάκι πιο βαθιά στο σύστημα (έχουμε τα sources) και να το κάνουμε να αξιοποιήσει το hardware στο έπακρο.

LAGOS-DK
12-10-2007, 18:36
γιουχου!
ολε!αντε τα χρηστουγγενα που θα ειμαι για format θα περασω και τα καινουργια!
ελπιζω να υπαρχουν δωρεαν στο net.

MadCatMk2
12-10-2007, 19:53
γιουχου!
ολε!αντε τα χρηστουγγενα που θα ειμαι για format θα περασω και τα καινουργια!
ελπιζω να υπαρχουν δωρεαν στο net.

Αχαχαχ! Θα αστειεύεσαι!
Εννοείται πως είναι δωρεάν.. πότε έγιναν επί πληρωμή και δε το κατάλαβα; :074:

pokemon640
19-10-2007, 21:30
Μόλις εγκατέστησα την 7.10 server έκδοση, και όσο περίεργο και αν σας φαίνεται, όταν εγκαταστάθηκε κανονικά, έκανα restart, φόρτωσε στην αρχή, έκανα login αλλά δεν μου έχει γραφικό περιβάλλον! Γράφω startx, μου λέει ότι πρέπει να εγκατασταθεί ξεχωριστά αυτό γράφοντας sudo apt-get install xinit, το έγραψα, το εγκατέστησε, ξαναγράφω startx, τζίφος! Μου λέει:
Xauth : creating a new authority file /home/pokemon640/.serverauth.4327

X: Cannot start /etc/X11/X (No such file or directory), aborting.
Giving up.
Xinit : Connection refused (errno 111): unable to connect to X server
Xinit : No such process (errno 3): Server error.
Καμιά ιδέα;

nognir
19-10-2007, 22:07
Αφού κι εσύ πήγες κι έβαλες την server... Η κανονική δεν σου έκανε;

panoc
19-10-2007, 22:13
ειναι προφανες οτι δεν εγκατεστησες X server, για να μη παιδευεσε τσαμπα, βαλε τη κανονική εκδοση.

pokemon640
19-10-2007, 22:39
ειναι προφανες οτι δεν εγκατεστησες X server, για να μη παιδευεσε τσαμπα, βαλε τη κανονική εκδοση.
Λίγο δύσκολο γιατί ήδη το έχω προχωρήσει κάμποσο,
apt-get install xserver-xorg xvattr
apt-get install ratpoison xterm
dpkg-reconfigure xserver-xorg
dpkg-reconfigure x11-common

μετά από όλα αυτά τι άλλο κάνω; με έχει μπερδέψει λίγο και η διεύθυνση της κάρτας γραφικών :S FX5200 128M Agp σε ASUS A8V-Deluxe έχω..

Έκανα άλλη μια προσπάθεια και μου εμφανίζει :

(Εμφανίζει κάποια άλλα πράγματα ποιο πάνω)
Fantal Server Error:
No valid fontpath could be found.

XIO: Fantal IO error 104 (Connection reset by peer) on X server “:0,0”
After 0 requests (0 known processed) with 0 events remaining.

Λογικά κάτι πρέπει να ρυθμίσω ακόμα για να ρυθμιστούν και τα fonts:017:
Την όρεξη για ψάξιμο την έχω πάντως :p

LAGOS-DK
20-10-2007, 00:11
Αχαχαχ! Θα αστειεύεσαι!
Εννοείται πως είναι δωρεάν.. πότε έγιναν επί πληρωμή και δε το κατάλαβα; :074:

ναι???
τοτε σιγουρα θα με δουλευαν.

cabrinha
20-10-2007, 01:18
Ακομα και cd να παραγγειλεις χωρις χρεωση θα σου τα στειλουν.

nognir
20-10-2007, 08:12
Ακομα και cd να παραγγειλεις χωρις χρεωση θα σου τα στειλουν.Α ναι; Πόσο καιρό θέλει να έρθει Ελλάδα σ'αυτή την περίπτωση;

manolis
20-10-2007, 11:49
Α ναι; Πόσο καιρό θέλει να έρθει Ελλάδα σ'αυτή την περίπτωση;

2 βδομάδες μου είχαν κανει εμένα

MadCatMk2
20-10-2007, 14:57
Ακομα και cd να παραγγειλεις χωρις χρεωση θα σου τα στειλουν.

Γίνεται να σου το στείλουν κανονικότατα χωρίς χρέωση. Μπορείς όμως να το ζητήσεις και με χρέωση (ως καλός σαμαρίτης δηλαδή)

pokemon640
23-10-2007, 00:14
Γίνεται να σου το στείλουν κανονικότατα χωρίς χρέωση. Μπορείς όμως να το ζητήσεις και με χρέωση (ως καλός σαμαρίτης δηλαδή)
Βασικά αν με καλύψουν 100% και 50Ευρώ άνετα θα τους έδινα:p
Κάνα μπλουζάκι θα έχει δώρο;:042:

Πληρωμές εδώ (http://www.ubuntu.com/community/donations).