View Full Version : πρόβλημα με την εγκατάσταση ubuntu(linux)
stelios_lavdedin
24-10-2007, 22:46
Έχω ένα πρόβλημα με την κάρτα γραφικών μου .η κάρτα είναι nvidia geforce 7600gs σε AGP.
το πρόβλημα που έχω είναι ότι δεν μπορώ να κάνω εγκατάσταση στο ubuntu 7.10 και γενικώς
δεν μπορώ να κάνω ούτε στα ubuntu 7.04-6.60,mandriva 2008-2005 και στο suse 10.0(μέχρι τώρα αυτά έχω δοκιμάσει).
όταν λέω δεν μπορώ να κάνω εγκατάσταση εννοώ ότι αφού κάνω boot από το cd και πατήσω enter στο (start or install ubuntu)
εκεί που φορτώνει μετά από κάποια δευτερόλεπτα σχηματίζονται κάτι γραμμές στην οθόνη και μετά κολλάει.
το ίδιο κάνει και με το (start ubuntu in safe graphics mode).
Αλλά όταν βάζω τα ubuntu 7.04 και πάω να κάνω εγκατάσταση, εκεί που φορτώνει
Μου εμφανίζει αυτά:
EIP:[<c011c706>] native_apic_write_atomic +0x6/0x10 ss:ESP 0068:d84dd74
<0> kernel panic – not syncing: Attempted to kill the idle task!
και λέω ότι έχω ένα πρόβλημα με την κάρτα γραφικών,
γιατί όταν την απενεργοποιώ από το bios και ο Η/Υ χρησιμοποιεί την onbord τότε φορτώνει κανονικά το ubuntu.
στα xp η κάρτα παίζει μια χαρά. και ο Η/Υ μου είναι intel,pentium 4 CPU 3.2GHz,και 1 GB RAM. τι λέτε να έχει;
device fd0 είναι η δισκέτα. Απενεργοποίησε την και ξαναδοκίμασε.
Εδώ (http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=434119) έχει μια ίδια με την δικιά σου περίπτωση
stelios_lavdedin
25-10-2007, 03:06
Όντως είχα ένα πρόβλημα με την δισκέτα, είχε φύγει κάτι από τη θέσει της.
Αλλά πάλι δεν ξαναμπαίνει το ubuntu.
Θυμίζω όταν χρησιμοποιεί την onbord τότε φορτώνει κανονικά.
stelios_lavdedin
25-10-2007, 11:41
Έχω ένα πρόβλημα με την κάρτα γραφικών μου .η κάρτα είναι nvidia geforce 7600gs σε AGP.
το πρόβλημα που έχω είναι ότι δεν μπορώ να κάνω εγκατάσταση στο ubuntu 7.10 και γενικώς
δεν μπορώ να κάνω ούτε στα ubuntu 7.04-6.60,mandriva 2008-2005 και στο suse 10.0(μέχρι τώρα αυτά έχω δοκιμάσει).
όταν λέω δεν μπορώ να κάνω εγκατάσταση εννοώ ότι αφού κάνω boot από το cd και πατήσω enter στο (start or install ubuntu)
εκεί που φορτώνει μετά από κάποια δευτερόλεπτα σχηματίζονται κάτι γραμμές στην οθόνη και μετά κολλάει.
το ίδιο κάνει και με το (start ubuntu in safe graphics mode),
και λέω ότι έχω ένα πρόβλημα με την κάρτα γραφικών,
γιατί όταν την απενεργοποιώ από το bios και ο Η/Υ χρησιμοποιεί την onbord τότε φορτώνει κανονικά το ubuntu.
στα xp η κάρτα παίζει μια χαρά. και ο Η/Υ μου είναι intel,pentium 4 CPU 3.2GHz,και 1 GB RAM. τι λέτε να έχει;
Μην ανοίγεις δεύτερο thread για το ίδιο πράγμα.
ειναι πολυ πιθανο να σηκλωνει λαθος οδηγο για το γραφικό περιβαλλον, δοκιμασες εγκαταστη απο alternate ?
WAntilles
25-10-2007, 20:42
1. Πάντα απενεργοποιούμε την on-board ΠΛΗΡΩΣ από το BIOS όταν έχουμε και άλλη κάρτα.
2. Πάντα στα Ubunto-ειδή εγκαθιστούμε από το Alternate.
3. Πάντα ξεκινάμε την εγκατάσταση οποιασδήποτε διανομής Linux ΧΩΡΙΣ framebuffer.
4. Διάβασε και όσα λέει η υπογραφή μου ως "γενικά για το Linux".
ΥΓ: Καλό είναι αυτό να μεταφερθεί στο Linux sub-forum.
Για να μην ανόιγω καινούριο topic:
Εγκατέστησα τα Ubuntu και μόλις έκανα restart έγραψε starting GRUB 1,5 και μετά error 18 και δεν γίνεται τίποτα...
Τι μπορεί να φταίει?
Εχεις και ΧΡ μαζι? Ψάξε για ενα utility (bootable) που τον ξαναφτιάχνει απο την αρχη.Δυστυχώς δεν θυμούμαι το ονομά του
Μόνο Ubuntu έχει πάνω...
Ψάξε για ενα utility (bootable) που τον ξαναφτιάχνει απο την αρχη.
Ποιό το grub? Με το cd των Ubuntu ή το dvd των Fedora γίνεται?
cabrinha
01-11-2007, 15:55
Tι μηνυμα ακριβως σου πεταει?
Tι μηνυμα ακριβως σου πεταει?
.........
μετά error 18 και δεν γίνεται τίποτα...
Google για το grub restore
οκ. το πρόβλημα με το GRUB λύθηκε...αλλά εμφανίστηκε άλλο...
Αφού ξεκινήσει ο grub και αρχίσει να φορτώνει το λειτουργικό...σε κάποια στιγμή μαυρίζει η οθόνη και μένει έτσι...
P.S: Το σύστημα είανι το εξής:
Core2Duo E4300
Asus P5W DH Deluxe
2x1GPB Ram
Ati X850 Pro
WAntilles
01-11-2007, 19:38
3. Πάντα ξεκινάμε την εγκατάσταση οποιασδήποτε διανομής Linux ΧΩΡΙΣ framebuffer.
Επίσης:
1. VGA driver εγκατέστησες τον σωστό;
2. xorg.conf έχεις φτιάξει σωστό;
3. Πάντα ξεκινάμε την εγκατάσταση οποιασδήποτε διανομής Linux ΧΩΡΙΣ framebuffer.Επίσης:
1. VGA driver εγκατέστησες τον σωστό;
2. xorg.conf έχεις φτιάξει σωστό;
Μπορείς να εξηγήσεις το 3 και το 2?
Δεν μπορώ να εγκαταστήσω drivers αφού δεν μπορώ να μπω σε γραφικό περιβάλλον και από terminal δεν ξέρω τπτ...
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.