View Full Version : XP και Vista
dominator
08-11-2007, 12:17
Λέω να δοκιμάσω επιτέλους τα sVista :115: x64 ultimate
Λοιπόν έχω ένα free partition 150gb και λέω να τα στριμώξω εκεί.
Να ξεκινήσω απο restart να αλλάξω boot sequence να διαβάσει το dvd που πήρα και να του ορίσω εγκατάσταση στο partition που έχω ετοιμάσει?????
Κάπου είχα δει ένα αντίστοιχο θέμα παλαιότερα αλλά δεν το βρίσκω(έχω κάνει άνω-κάτω το forum).
Φαντάζομαι οτι αφού πάνε όλα καλά:098: κατά την εκκίνηση θα ρωτά ποιο λειτουργικό να φορτώσει (ή μήπως όχι?)
Help !!!!
Candyman
08-11-2007, 12:22
Θα φας καλά κι εσύ... :033:
Eπειδή τα έχω βάλει (μιλάω για την συγκεκριμένη έκδοση που λες), σε προειδοποιώ ότι θα σέρνεται σαν σκουλήκι στο έδαφος!
Πόσο ram έχεις; Με 2gb ξέχνα το, καλύτερα να πάς σε μια "ελαφρύτερη" έκδοση. Δεν μπορείς να φανταστείς πως δούλευει ο δίσκος στα Vista. Κουνάς το ποντίκι, κρρρρρρρ ο δίσκος, πατάς start menu, κρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρ ο δίσκος. Tο μεγάλο γέλιο δε, ξεκινάει όταν κάνεις double click να τρέξεις μια εφαρμογή. Εμένα μου φάνηκαν ΠΟΛΥ πιο αργά από τα XP (στο ίδιο σύστημα πάντα). Πηγαίνανε (σε σύστημα με 2gb ram) χειρότερα από ότι πάνε τα XP σε σύστημα με 256mb ram! Έλεος!
Σε βλέπω σε μια εβδομάδα να έχεις γυρίσει πάλι σε XP. Εγώ πάντως τα Vista τα άντεξα... 15 λεπτά!
tristeno
08-11-2007, 12:56
http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=30606&highlight=3gb+vista
dominator
08-11-2007, 14:54
Αααααααααααααααααααα , τόσο βάρβαρο λειτουργικό δεν το περιμένω:087:
Πάντως το "καλά θα φας και εσύ":021: είναι όλα τα λεφτά .
(Με 2Gb Ram Geil d/c, 800Mhz, cl4, E6600 c2d,xfx 8600gt).
Γαμ****τ,απλά μου 'χει κολλήσει το 64bito λειτουργικό , και αφού η Microsoft έχει αφήσει το XP 64 στη μοίρα του:022: είπα να δοκιμάσω Vista.
τι λέτε υπάρχει η διαφορά που ακούω οτι υπάρχει μεταξύ 32 και 64 bit λειτουργικών?
tristeno
08-11-2007, 14:59
Με τα 2GB που έχεις μάλλον όχι.
Candyman
08-11-2007, 15:07
τι λέτε υπάρχει η διαφορά που ακούω οτι υπάρχει μεταξύ 32 και 64 bit λειτουργικών?
Στις εφαρμογές, και ιδιαίτερα στο multitasking/multithreading βλέπεις διαφορές. Σε προγράμματα που έχεις δουλέψει αρκετά οι διαφορές είναι αισθητές σε διάφορες λειτουργίες (όχι παντού και πάντα).
Αλλά το να βάλεις Vista Ultimate σε σύστημα "μόνο" 2gb ram (το 'μόνο' εντός εισαγωγικών, γιατί 2gb δεν είναι λιγα) είναι σαν να βάζεις F1 να τρέξει μόνο με τις ζάντες!
Εδώ λέμε ότι κάνει paging ακόμα και όταν κάνεις scroll down στο Office! Xαχαχαχα, κανονικά έπρεπε να μοιράσουν τόσες φάπες στους προγραμματιστές, όσες και οι γραμμές κώδικα των Vista.
dominator
08-11-2007, 15:41
Στις εφαρμογές, και ιδιαίτερα στο multitasking/multithreading βλέπεις διαφορές. Σε προγράμματα που έχεις δουλέψει αρκετά οι διαφορές είναι αισθητές σε διάφορες λειτουργίες (όχι παντού και πάντα).
Αλλά το να βάλεις Vista Ultimate σε σύστημα "μόνο" 2gb ram (το 'μόνο' εντός εισαγωγικών, γιατί 2gb δεν είναι λιγα) είναι σαν να βάζεις F1 να τρέξει μόνο με τις ζάντες!
Εδώ λέμε ότι κάνει paging ακόμα και όταν κάνεις scroll down στο Office! Xαχαχαχα, κανονικά έπρεπε να μοιράσουν τόσες φάπες στους προγραμματιστές, όσες και οι γραμμές κώδικα των Vista.
Δηλαδή μείνε στα XP και μην πας γυρεύωντας , κάπως έτσι το ερμηνεύω.
Διαβάζω και απο αρκετούς που πειραματίζονται και υπερχρονίζουν τα συστήματα τους οτι θα αργήσουν να βάλουν vista.
Και αναρωτιόμουν όταν έκανα αναβάθμιση το καλοκαίρι γιατί σχεδόν όλες οι εταιρείες είχαν έτοιμες έως 8gb ram τις μητρικές τους.
Μάλλον έτσι εξηγούνται όλα.
Φαντάζομαι οτι και απο κατανάλωση ένα καλό σύστημα με vista θα μασάει τα watt σαν τα φυστίκια :011:
Πως πάει το laptop??
Αν και αυτη οπως και αλλες παρόμιες φρασεις δειχνουν τη διαχείρηση μνημης του λειτουργικου, εχει δοκιμασει κανεις να μας πει εντυπωσεις με 2GB χωρις page file?
Σε vmware που το δοκιμασα συμπεριφορονται πολυ καλυτερα απο οτι με page file.
Υπερβάλλετε λίγο για τα vista οπως και πολύ κόσμος βέβαια
@Candyman ...Δοκιμασες να τα παραμετροποιήσεις λίγο ?? (ερώτηση από περιέργεια ..)
Εγώ πάντως έκλεισα (μιλάω για τα business πάντα )
1) index services
2) User account control
3) και ενα σεταρισμα στο msconfig
και τα vista μου τρέχουν τελεια ( σε σχεση με το μηχανημα που εχω )
και εμένα η πρώτη εντύπωση ήταν άσχημη (τρελό paging ) αλλά μετα το σετάρισμα των 1-2-3 σας λέω οτι είχαν αλλο πρόσωπο (σταμάτησε το paging χωρίς κουλό λόγο )
EDIT: Επείσης να πω οτι τα vista ειναι πιο σκυλιά απο τα XP ... Τα εχω απο 13/8 και σας λέω αλήθεια μονο 1 φορά ειδα κουφο-error (συνήθως δοκιμάζω πολλά πράγματα)
Mooger_Fooger
08-11-2007, 21:24
μιλαμε για 64 η γενικα? εμενα παντως πανε μια χαρα χωρις κανενα προβλημα κ ας εχω 2gb ραμ! ολα ρα αλλα εγω τα βρησκω υπερβολες!!
Candyman
08-11-2007, 21:46
@Candyman ...Δοκιμασες να τα παραμετροποιήσεις λίγο ?? (ερώτηση από περιέργεια ..)
Nαι έβγαλα το pagefile τελειώς και το max δεν μπορούσε να κάνει render... Έχουν πρόβλημα στο caching όπως είπε κάπου και ο john_dr...
Αν θελεις να βαλλεις Vista αγορασε αλλον εναν σκληρο και βαλτα πανω να τα δοκιμασεις.
Ααα.....και με 2GB μνημη καλλιτερα Vista Ultimate 32bit.
stealth
Παντος εγω που τα εχω δει σε φιλο με 2GB ram μια χαρα πηγαιναν. Οχι και τοσο τραγικα οσο παρουσιαζονται
thanos21unoDK
09-11-2007, 01:20
ναι με 2 gb παει ποιο ανετα αλλα και με ενα παει αλλα οχι τοσο καλα.
Υπερβάλλετε λίγο για τα vista οπως και πολύ κόσμος βέβαια
Εγώ πάντως έκλεισα (μιλάω για τα business πάντα )
1) index services
2) User account control
3) και ενα σεταρισμα στο msconfig
και τα vista μου τρέχουν τελεια ( σε σχεση με το μηχανημα που εχω )
και εμένα η πρώτη εντύπωση ήταν άσχημη (τρελό paging ) αλλά μετα το σετάρισμα των 1-2-3 σας λέω οτι είχαν αλλο πρόσωπο (σταμάτησε το paging χωρίς κουλό λόγο )
EDIT: Επείσης να πω οτι τα vista ειναι πιο σκυλιά απο τα XP ... Τα εχω απο 13/8 και σας λέω αλήθεια μονο 1 φορά ειδα κουφο-error (συνήθως δοκιμάζω πολλά πράγματα)
Έχεις να δώσεις κανένα link με ρυθμίσεις για Vista Home Premium με 1 giga RAM?
Θέλω να τα στρώσω όσο μπορώ.
tacticalcube138
09-11-2007, 14:15
:046:
Δυστυχώς link δεν έχω :022: παρατήρησα όμως οτι τα vista κάνουν συνέχεια indexing .Τα index services μπορείς να τα κλείσεις απο τον πίνακα ελέγχου (indexing Options).. .. Επειδή σε μερικούς φακέλους δεν σε αφήνει (επειδή τυχαίνει να κάνει real time indexing)
1)ανοίγεις τον task manager και σκοτώνεις την διεργασία με όνομα Searchindexer.exe (κάπως έτσι ) ... (θα την καταλάβεις γιατι τρώει 50% cpu πάντα )
2) Αφαιρείς όλους τους φακέλους που "κοιτάει"
Αν αργείς πολύ η διεργασία ξανα γενίεται οποτε μπορεί να χρειαστεί να την σκοτώσεις πολλές φορες :046: μεχρι να αφαιρέσεις ολους τους φακέλους .. Τεσπα μετα απο μια επανεκκίνηση η διεργασία αυτή δεν ξανα βγαίνει ποτε
Να κλείσεις και το schedule scan που κάνει καθημερινά ο windows defender και γενικά οτι υπάρχει στα schedule tasks (λογικά θα σου ειναι ενεργό και το schedule defragment )
Ρυθμισεις οχι αλλα μπορεις να "σκοτωσεις" αρκετα services που τρεχουν στο start-up.
http://www.blackviper.com/WinVista/servicecfg.htm
stealth
http://www.blackviper.com/WinVista/supertweaks.htm
@stealth Ευχαριστώ ..πολύ καλό link .. εχει τα 1) 2) που ειπα πιο πριν
Αν απενεργοποιηθουν services τότε φτιάχνει αρκετά η κατάσταση. Ειδικά το superfetch και indexing προκαλούν μεγάλη επιβάρυνση και πρέπει να βγαίνουν μονομιάς. Επίσης απενεργοποίηση θέλει το αυτοματο defragmnet και το hibernate. Αν και λινουξαν εδώ και καιρό, ασχολήθηκα με το λειτουργικό λόγο λαπτοπ που πήρε αδερφός μου.
dominator
09-11-2007, 16:10
Μετά απο τόσες γνώμες ...θα το δοκιμάσω.
...και επανέρχομαι:033:
Candyman
09-11-2007, 18:02
Αν απενεργοποιηθουν services τότε φτιάχνει αρκετά η κατάσταση. Ειδικά το superfetch και indexing προκαλούν μεγάλη επιβάρυνση και πρέπει να βγαίνουν μονομιάς. Επίσης απενεργοποίηση θέλει το αυτοματο defragmnet και το hibernate. Αν και λινουξαν εδώ και καιρό, ασχολήθηκα με το λειτουργικό λόγο λαπτοπ που πήρε αδερφός μου.
Μα αν είναι να τα κάνεις σαν τα XP... γιατί να μην βάλεις XP ?
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.