View Full Version : Για τι κουτι να ψαξω;
princess
21-11-2004, 04:37
Ειναι κι η ωρα τετοια... που δε δουλευει και το καζανακι μου...
Λοιπον λεω να παρω ενα κουτακι (κουταρα μαλλον) κατα προτιμηση να κλεινει μπροστα (γιατι τα drives μου ειναι ελλεεινα) αλλα το προβλημα ειναι αλλου. Εχω cd, cdrw, dvd, dvdrw, δυο floppy και δυο σκληρους. Αυτο που θελω ειναι αν ειναι δυνατον να χωρεσω και τριτο σκληρο... Για τι χαρακτηριστικα πρεπει να κοιταξω ωστε να εχω ολο το χωρο που θελω; (Αυτο που εχω ηδη ειναι στριμωγμενο και για τριτο σκληρο ουτε για αστειο!). Σορρι για τη χαζη ερωτηση αλλα ειπαμε ειναι κι η ωρα... :(
Ας πουμε τουτο δω... κανει;
http://www.e-shop.gr/sql/show_per.phtml?id=PER.700304
100-110 ευρω και καθαρισες casetek cs 1018 4x5.25 συσκευες 2 floppy και 6 σκληροι απλετος χωρος και ποιοτητα κατασκευης αξεπεραστη.Ψιλο αισχρο το μπε εγω το εχω σε μαυρο υπαρχει και αλουμινιο.
Σορρυ αλλα δεν προσεξα το λινκ λογικα το ιδιο ειναι εσωτερικα με αυτο που σου λεω.
Evolution_R
21-11-2004, 05:14
Να κανω μια ευλογη ερωτηση...ποιος ο λογος να εχεις cd + dvd και cdrw + dvdrw ?
princess
21-11-2004, 05:21
ο ιδιος που εχω και δυο floppy.... κανενας ιδιαιτερος, ειμαι κλοσαρ τυπος και δεν αποχωριζομαι τιποτα τι να κανω; (Ολοι εχουμε τις ιδιοτροπιες μας ρε παιδια, το θεμα ειναι να τις βολεψουμε και σε ενα κουτι!)
princess
21-11-2004, 05:23
jdrogas επειδη ειμαι και λιγο στοκος, εχει τεσσερεις θεσεις για drives, δυο για floppy και οι δισκοι μπαινουν καθετα η κατι χανω;
Mπαινουν εξι δισκοι στο πλαι εκει που σου εχω κυκλωσει στη φωτο.
Κατι που για μενα ειναι πολυ σημαντικο ειναι οτι δεν χρησιμοποιεις καθολου βιδες ολα ειναι συρταρωτα η κουμπωτα.
princess
21-11-2004, 05:36
οποτε καλα το καταλαβα! Thanks!!!
Γιουπι!!! Θα παρω καινουργιο κουτι (αλλα δεν εχει με ροδακια... γιατι δεν εχει με ροδακια;)
Prokopas
21-11-2004, 06:35
τα ροδάκια τα βάζεις εσύ αργότερα. Το κουτί που σου προτείνουν τα παιδιά είναι πολύ καλό και δύσκολα θα το αλλάξεις. Έχω το Xaser III (που είναι ακριβώς το ίδιο) και πρόβλημα χώρου ούτε για αστείο (άσε που μπορείς και επεμβαίνεις ελεύθερα)
pagourix
21-11-2004, 11:25
Κάτι παρόμοιο αλουμινένιο στο ίδιο μέγεθος (δεν σκιάζομαι όμως και για 6 σκληρούς) και να έχει παράθυρο στο πλαϊ έχετε κάτι να μου δείξετε?
pagourix
21-11-2004, 11:57
THERMALTAKE TSUNAMI VA3000SWA
High efficiency ventilation: Dual 12cm silent fan in front & rear, 9cm fan on side panel
Mirror coating
Ultra light: 5.6kg (12.3lbs)
Retractable foot stand
Highly flexible "Silent Purepower supply" unit supports PS/II for PC case (optional)
Color: Silver- Mirror Coating
Motherboards : Micro ATX, Standard ATX & Extended ATX(Dual CPU)
Dimension (H*W*D) : 495 x 210x 478 mm
Ειναι καλό?Έχω ASUS P4R800 -V την υποστηρίζει?
http://www.ram-shop.gr/jupload/ramshop/prodimages/4607.jpg
THERMALTAKE TSUNAMI VA3000SWA
High efficiency ventilation: Dual 12cm silent fan in front & rear, 9cm fan on side panel
Mirror coating
Ultra light: 5.6kg (12.3lbs)
Retractable foot stand
Highly flexible "Silent Purepower supply" unit supports PS/II for PC case (optional)
Color: Silver- Mirror Coating
Motherboards : Micro ATX, Standard ATX & Extended ATX(Dual CPU)
Dimension (H*W*D) : 495 x 210x 478 mm
Ειναι καλό?Έχω ASUS P4R800 -V την υποστηρίζει?
http://www.ram-shop.gr/jupload/ramshop/prodimages/4607.jpg
Το εχω και ειναι απελπιστικα καλο! Οχι 3 αλλα 5 σκληρους χωραει και ολα οσα ειπες πριν. Χωρις τροφοδοτικο μεν, αλλα αξιζει τα λεφτα του και με το παραπανω! Best Buy!!!!!!!!
pagourix
21-11-2004, 13:06
Την μητρικη μου την υποστηρίζει?Αυτο θέλω μόνο για να το παραγγείλω τώρα....
LordOfRings
21-11-2004, 13:48
το tsunami ειναι πολύ ομορφο κουτάκι ... .
Εγω πάντως θα το έπερνα.....
Τυχερέ spresv
Sheik_Yerbouti
21-11-2004, 13:57
...ειμαι κλοσαρ τυπος και δεν αποχωριζομαι τιποτα
Καλά κάνεις! Μια περίοδο ήθελα να βάλω ενα παλιό drive δισκέτας 5,25. Έτσι για το cult της υπόθεσης! Τώρα που ξέρω οτι υπάρχει κ άλλος εκτος από εμένα θα το κάνω!
Όσο για το κουτί που προτείνεις είναι όμορφο αλλα μάλλον θα είναι λίγο στριμωγμένοι οι σκληροί κ τα drive δισκέτας, αφού έχει χώρο για 5. Κοίτα καλύτερα σε κάτι μεγαλύτερο σαν αυτό που πρότειναν τα παιδιά! Εγώ σκέφτομαι να χτυπήσω ένα Chieftec από αυτά του πλαισίου. Δεν ξέρς να σου πώ χαρ/κα όμως. :112:
PlanetmanR5
21-11-2004, 14:11
το tsunami ειναι καταπληκτικο και στο e-shop εχει αν δεν κανω λαθος γυρω στα 140ευρω!τα αξιζει και με το παραπανω τα λεφτα του!ισως και για μενα να ειναι το επομενο κουτι μου!
Παντως απο θεμα εργονομιας,χωρου,πρακτικοτητας και ποιοτητας κατασκευης παιδια θα διαφωνησω μαζι σας το casetek ειναι κλασεις ανωτερο.
Ισως το tsunami να ειναι πιο εντυπωσιακο αλλα περι ορεξεως κολοκυθοπιτα......
Chrismist
21-11-2004, 14:15
Ας πουμε τουτο δω... κανει;
http://www.e-shop.gr/sql/show_per.phtml?id=PER.700304
Το case στο link ειναι ιδιο εσωτερικα με τα xaser V και τα Tsunami και οχι με το casetek (το οποιο ειναι ιδιο με τα xaser 3). Ειναι λιγο πιο μικρο, εχει 5 υποδοχες 5,25 2 υποδοχες για floppy, και εσωτερικα παιρνει 3 σκληρους. Απο ανεμιστηρες παιρνει 1 χ 80 μπροστα στους σκληρους, 2χ90 στο πλαϊ , 1χ 90 πισω και 1χ80 επανω. Ειναι πολυ καλο και εχει πολλες ευκολιες, οπως το οτι ολα μπαινουν κουμπωτα χωρις βιδες. Εγω εχω το xaser V 7000A και ειμαι αρκετα ευχαριστημενος.:)
Chrismist
21-11-2004, 14:20
Παντως απο θεμα εργονομιας,χωρου,πρακτικοτητας και ποιοτητας κατασκευης παιδια θα διαφωνησω μαζι σας το casetek ειναι κλασεις ανωτερο.
Ισως το tsunami να ειναι πιο εντυπωσιακο αλλα περι ορεξεως κολοκυθοπιτα......
1) Απο θεμα εργονομιας ειναι ιδια.
2) Απο θεμα χωρου το casetek ειναι λιγο πιο μεγαλο σε υψος.
3) Απο ποιοτητα κατασκευης ειναι ιδια, και μαλλον καλυτερη του tsunami γιατι ειναι αλουμινενιο.
Μη ξεχνας οτι τα casetek εχουν το ιδιο body με τα thermaltake αρα και ιδια ποιοτητα (αν ειναι φτιαγμενα απο το ιδιο υλικο). Το να συγκρινεις δηλαδη Casetek με Tsunami ειναι το ιδιο με το να συγκρινεις Xaser 3 V1000 με Xaser V-Damier. Και τα 2 πολυ καλα, το καθενα με τα πλεονεκτηματα του (το πρωτο εχει χωρο, το δευτερο ειναι ελαφρυ λογω αλουμινιου και πιο εμφανισιμο).
Chrismist
21-11-2004, 14:23
Σημειωση: λεγοντας casetek στα 2 παραπανω μου post, αναφερομαι στο cs 1018 (αυτο που δειχνει ο jdrogas στο 2ο post).
Αυτο που εχει στη φωτο δεν εχει καμια σχεση με το δικο μου το casetek cs1018 το εσωτερικο αλλα και το εξωτερικο δεν εχουν καμια σχεση.
Οταν μιλαμε για casetek ειναι η εταιρια που κατασκευαζει τα thermaltake.
Τωρα οσο για το αλουμινιο φιλε Chrismist ειναι θεμα επιλογης εγω ποτε δεν θα εδινα τοσα χρημτα για κουτι αλουμινιο που μπορει να στραβωσει σε μερικα δευτερολεπτα ασε που κοβει σαν ξυραφι εχω στησει ηδη δυο casetek cs1018 αλουμινιο σε φιλους και δεν μου αρεσαν γι αυτο σου λεω περι ορεξεως κολοκυθοπιτα παντως οποιος θελει αλουμινιο υπαρχει και στο συγκεκριμενο κουτι.
Το αλουμινο ειναι αυτο.
Εγω να πω και παλι το γνωστο...
Παρε οποιδηποτε κουτι θες......αλλα ΠΟΤΕ xaser....
CaptainMorgan
21-11-2004, 15:59
Δεν πας να πάρεις το HEC 6Α19 λέω εγώ να γλυτώσεις και τα λεφτά...?
Έχει ότι ζητάς. 2 θέσεις για φλοπυ αποσπώμενες, μπόλικες για σκληρούς σε αποσπώμενο πάλι cage, 2 12αριδες ανεμιστήρες μπρος-πίσω, φίλτρο αέρα. Μόνο από μούρη δε μετράει μπροστά στα άλλα αλλά δεν ξέρω αν σε απασχολέι αυτό. Κορυφαίο κουτί για τα λεφτά του. Και γενικώς ψάξε προς Herolchi μεριά για ποιοτικά και καλά κουτιά (έχει και μεγαλύτερα από αυτό που λέω) στο μισό ή και στο 1/3 της τιμής των άλλων.
pagourix
21-11-2004, 16:18
Τελικά πήρα tHERMALTAKE TSUNAMI όπως έχω βάλει φωτογραφία από e-shop 140 ευρό και μαζί μια TFT LG1715 338 euro.......
Ναι....αν δεν σε ενδιαφερει η μουρη...παρε hec..
Yπαρχει το αντιστοιχο 6Α19 σε full tower...
Ποιοτητα κατασκευης κορυφαια...και πολυ καλο για τα λεφτα του...
5Χ για σκληρους....
Και το full tower εχει νομιζω 5Χ για cd-rom drives..
Βρισκεις και window...
ΕDIT...
Μεγειες...
Η οθονιτσα τι λεει? καλη?
Το τσουναμη ωραιο ειναι...αλλα πολλα τα €
pagourix
21-11-2004, 16:25
χεχε δεν κατάλαβες μόλις τα παράγγειλα...γι αυτο ρωτούσα παρπάνω εαν είναι καλό το κουτί ε και μια που πέρνω κουτί δεν πέρνω και μια οθόνη καλή γιατι με του 99 την οθόνη την 15αρα δεν λέει...
Υ.Γ Αυριο μου έρχετε το ΝΕC3500 ....
Αααααα...οκ
Εσυ δεν το διατυπωσες σωστα:p
Ρε μπας και εγινε νωριτερα η κληρωση του joker? πολλες αγορες βλεπω....
pagourix
21-11-2004, 16:50
axaxaxa αφου σας το χα πει σε άλλο Post μου.....μάζεψα λεφτά για μηχανάκι και O father είπε ότι δεν μου υπογράφη για το δίπλωμα.......ας μην αφήσω τα λεφτά στον κουμπαρά λοιπόν.....δεν θα τα πάρω και μαζί μου :)
Σωστος.....
Πλακα πλακα τη μηχανακια και μαμακιες?
Ολα τα € για τα πισια....
pagourix
21-11-2004, 17:09
ειδικά τώρα με τα κρύα και τις βρόχες........στο PC το τέλειο με τα neon ,αγκαλιά την θερμοπομπό και έξω να ρίχνει καρέκλες......
Keep Shopping
Chrismist
21-11-2004, 19:57
Αυτο που εχει στη φωτο δεν εχει καμια σχεση με το δικο μου το casetek cs1018 το εσωτερικο αλλα και το εξωτερικο δεν εχουν καμια σχεση.
Οταν μιλαμε για casetek ειναι η εταιρια που κατασκευαζει τα thermaltake.
Τωρα οσο για το αλουμινιο φιλε Chrismist ειναι θεμα επιλογης εγω ποτε δεν θα εδινα τοσα χρημτα για κουτι αλουμινιο που μπορει να στραβωσει σε μερικα δευτερολεπτα ασε που κοβει σαν ξυραφι εχω στησει ηδη δυο casetek cs1018 αλουμινιο σε φιλους και δεν μου αρεσαν γι αυτο σου λεω περι ορεξεως κολοκυθοπιτα παντως οποιος θελει αλουμινιο υπαρχει και στο συγκεκριμενο κουτι.
Το αλουμινο ειναι αυτο.
Το εσωτερικο του cs1018 δεν ειναι ιδιο με των XaserV και του tsunami, ειναι μεγαλυτερο οπως ειπα, αλλα εχει τις ιδιες ευκολιες και ποιοτητα. To αλουμινιο ειναι πλεονεκτημα ενος case γιατι το κανει ελαφρυτερο, βελτιωνει την ψυξη και πολλες φορες ποιο εμφανισιμο (αν και το τελευταιο ειναι υποκειμενικο οπως ειπες). Το οτι στραβωνει πιο ευκολα δε καταλαβαινω γιατι θεωρειται μειονεκτημα.. το pc σε ενα γραφειο ή πατωμα θα ειναι, λες να στραβωσει? Εκτος κι αν αναφερεσαι στη μεταφορα για lan parties που και παλι υπερτερει το αλουμινιο λογω βαρους.
Παντως το να λες οτι το Tsunami ειναι καμια σχεση σε ποιοτητα και εργονομια με το cs1018 ειναι εντελως λαθος. Η ιδια εταιρια τα φτιαχνει αλλωστε, κι εσυ το ειπες.
Φιλικα παντα...:)
princess
21-11-2004, 20:10
τωρα μπερδευτηκα... Πρεπει να ριξω μια ματια και σαυτα τα Hec... Δε τα βλεπω σε πλαισιο και e-shop ομως... Μου φαινεται θα παρω το δισκο και τις μνημες και θα το ψαξω κι αλλο για το κουτι.... Σκεφτομαι οτι αν παρω μουρατο κουτι -που το ζηλευω- πρεπει ναχει και μουρατη οθονη να του κανει παρεα δεν πρεπει; (Και το δωρο των Χριστουγεννων αργει). Βασικα κι αυτο που εχω υποτιθεται οτι χωραει τρεις σκληρους αλλα αν κανεις να τους βαλεις θα παθουν θερμοπληξια απο το συνωστισμο οποτε δε λεει! Γιαυτο μαλλον τεινω προς αυτα που χωρανε περισσοτερους -ποτε δεν ξερεις! Και να εχει και θεσεις για ανεμιστηρια και φιλτρα γιατι να το βρασω το μουρατο κουτι αν καταληξει να δουλευει ανοιχτο κι απο τις δυο μεριες σαν κι αυτο που εχω τωρα για να παιρνει αερα!
Εγω παντως οπως και πολλοι αλλοι εδω μεσα...εχω το hec6A19...
Απο ποιοτητα κατασκευης...κλπ...για τα 40€ που κανει ειναι αριστο....
Επισης δεν ειναι καθολου ασχημο...
Εαν κανεις τις απαραιτητες αλλαγες...παραθυρακι(βρισκεις και ετοιμο) και κανα πανελακι γινεται αρκετα ομορφο...
CaptainMorgan
22-11-2004, 01:28
Ούτε εγώ είπα ότι το Hec είναι άσχημο. Κι εγώ αυτό έχω κι αισθητικά μου φαίνεται πολύ ωραίο...αλλά εγώ είμαι και μινιμαλιστής τύπος! Κάτι πολύχρομες κουτούμπες τύπου TT εμένα δε με συγκινούν καθόλου. Αυτό που μετράει ΠΡΩΤΑ από όλα είναι η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ενός κουτιου......
Princess, Hec φέρνει η Oktabit (βρες αντιπρόσωπο της κοντά σου) και το RAM-SHOP, ίσως και άλλοι αλλά δεν τους ξέρω.
Αξίζει πάντως να το ψάξεις, κανείς από όσους πήραν Heroichi δεν το μετάνιωσαν.....:)
princess
22-11-2004, 01:33
Κατι μου λεει οτι θα πρεπει να κατεβω Στουρναρη και μαλιστα με κουβαλητη μαζι μου... οποτε θα παρω τωρα δισκο και μνημες γιατι αμα τα δει πολλα θα τουρθει ενα κατι... Θα το ψαξω να δω με τι μοιαζει αν και δεν κοβομαι και πολυ για την εμφανιση- πιο πολυ για χωρους κοβομαι... Το πολυ πολυ να βρεθω να λυνω και να δενω δυο φορες... δε βαριεσαι...
κοιταω λαθος η εχει δυο θεσεις για floppy και τρεις για σκληρους;
κανείς από όσους πήραν Heroichi δεν το μετάνιωσαν.....:)
Kαι ειναι και παραααααααααα πολλοι...
Cerberus
22-11-2004, 07:15
Eξαιρετικά κουτάκια πράγματι... :036:
Chrisnist
Καλημερα, το κουτακι αυτο που ειδα εγω στη φωτο επιμενω οτι δεν εχει καμια σχεση με το cs1018 τουλαχιστον αυτο βλεπω απο τη φωτο.
Τωρα οσο για το αλουμινιο επετρεψε μου να εχω τις αμφιβολιες μου οσο αναφορα τις θερμοκρασιες (ολοι γνωριζουμε για το αλουμινιο)και ακριβως επειδη μονος σου αναφερεις οτι ενας υπολογιστης δεν ειναι για να μεταφερεται γιατι λοιπον να ειναι ελαφρυ δεν βλεπω τον λογο.
Δεν ειναι κακο να διαφωνουμε νομιζω οτι αντιθετα ειναι καλο και μεσα απο τις διαφωνιες βγαινουν πραγματα θετικα. :)
Φιλικα Γιαννης.
JimmyFox
22-11-2004, 10:24
To ΗΕC 6A19 το φέρνει πλέον και το e-shop αλλά ακριβά (€53) ενώ μπορείς να να το βρεις στην Αθήνα με €45.
Το 6919 κοστιζει περίπου €75.
Επ ευκαιρεία του θέματος με το κουτί θέλω να ρωτήσω κάτι.Έχω πάρει εδώ και μερικούς μήνες ένα κουτί chieftec και ενώ λέει στη σελίδα του Πλαίσιο ότι υπάρχει δυνατότητα να συνδέσεις front usb εγώ δεν την έχω δει πουθενά...Ξέρει κάποιος κάτι;Επίσης λέει ότι έχει 2 θέσεις για σκληρό δίσκο,αλλά αν βάλω εκεί που μπένει ο δίσκος 2 δίσκους θα είναι ο ένας επάνω στον άλλον.Θα υπάρξει πρόβλημα;
Το μοντέλο είναι το:CHIEFTEC FULL ATX DX-01 ΜΑΥΡΟ
JimmyFox
22-11-2004, 11:37
ρε μεγάλε? Τι νομίζεις οτι κρύβει από πίσω το μικρό πορτάκι στην πρόσοψη του κουτιού σου? (λίγο κάτω αριστερά από την κλειδαριά).
ρε μεγάλε? Τι νομίζεις οτι κρύβει από πίσω το μικρό πορτάκι στην πρόσοψη του κουτιού σου? (λίγο κάτω αριστερά από την κλειδαριά).
Μανιτάρι μαγικό :016: :016:
Ρε μεγάλε δεν ξέρω...
Για σηκωσετο :039: λιγο να δεις....
Chrismist
22-11-2004, 16:34
λολ ελεος
Για σηκωσετω λιγο να δεις....
Τώρα τα είδα όλα!!!τω σηκωσα
schumifer
22-11-2004, 17:42
Βασικά neat ίσως θα μπορούσες να κοιτάξεις και το site της μαμάς chieftec ή κάπου αλλού.Ή απλά να ψαχουλέψεις λίγο.Επίσης ρε σόλερ μερικές φορές βγάζεις μάτι άσχετα με το αν έτσι γράφεις κανονικά ή σου ξεφεύγουν.Παράλληλα ο άνθρωπος έχει και τα διπλάσιά σου χρόνια.
Κάπου στη μέση ίσως να είμαστε όλοι πιο ήρεμοι.Τι λέτε?
The Peacemaker!
Starring: George Clooney, Nicole Kidman. Special Appearance :Schumifer
Soon in theaters near you....
Καταρχας δεν γραφω ετσι....
Και δευτερον δεν τον εβρισα ουτε τον προσβαλα...
Αντιθετα αυτος μου "την ειπε" για το ορθογραφικο...
Εαν καθομασταν να κανουμε παρατηρισεις για τα ορθογραφικα τοτε σε καθε ποστ θα υπηρχε απο κατω ενα αλλο που θα ελεγε....εεεε αυτο δεν γραφεται ετσι...
Ελεος δλδ....
schumifer
22-11-2004, 18:40
ΛΟΛΟΛΟΛΟΛ σλν
Με το Γιωργάκη με έβαλες να παίζω???Χάθηκε ένας Ντένζελ???
Σόλερ, μια μικρή προσπάθεια ρε παιδί μου,σχολείο πας ακόμη αν δεν κάνω λάθος. Δεν μπορεί να μη σε ενοχλεί να βλέπεις τόσο χοντράδες .Δηλαδή είναι φορές που λέω αποκλείεται να μην ξέρει πώς γράφεται το ρήμα ας πούμε ή το τρίτο ενικό αλλά ακόμη κι έτσι σκοτώνει.Τέσπα μωρέ ας μην χαλάμε το θέμα της princess
ΛΟΛΟΛΟΛΟΛ σλν
Με το Γιωργάκη με έβαλες να παίζω???Χάθηκε ένας Ντένζελ???
Σόλερ, μια μικρή προσπάθεια ρε παιδί μου,σχολείο πας ακόμη αν δεν κάνω λάθος. Δεν μπορεί να μη σε ενοχλεί να βλέπεις τόσο χοντράδες .Δηλαδή είναι φορές που λέω αποκλείεται να μην ξέρει πώς γράφεται το ρήμα ας πούμε ή το τρίτο ενικό αλλά ακόμη κι έτσι σκοτώνει.Τέσπα μωρέ ας μην χαλάμε το θέμα της princess
Βασικά δεν κάνεις λάθος...ακόμα στα θρανία...
Τώρα τα ορθογραφικά προέρχονται από δυο πράγματα...το ένα είναι ότι για πολύ καιρό έγραφα greeklish...και ακόμα μου είναι δύσκολο να τα ξεπεράσω...αλλά επίσης και η βιασύνη...λόγο του ότι δεν υπάρχει και πολύς ελεύθερος χρόνος...και υπάρχει μεγάλος αριθμός threads που πρέπει να διαβαστούν...Επόμενος το θεωρώ λίγο φυσικό να γίνονται μερικά χοντρά λάθη...
Εξ' αλλού υπάρχει και ο έλεγχος ορθογραφίας.... :082:
Βασικά neat ίσως θα μπορούσες να κοιτάξεις και το site της μαμάς chieftec ή κάπου αλλού.Ή απλά να ψαχουλέψεις λίγο.Επίσης ρε σόλερ μερικές φορές βγάζεις μάτι άσχετα με το αν έτσι γράφεις κανονικά ή σου ξεφεύγουν.Παράλληλα ο άνθρωπος έχει και τα διπλάσιά σου χρόνια.
Κάπου στη μέση ίσως να είμαστε όλοι πιο ήρεμοι.Τι λέτε?
Πριν κάνω post κοίταξα στη σελίδα της εταιρείας και κατέβασα ένα pdf με οδηγίες,αλλά όπως τό είδα μου φάνηκαι ότι πρέπει να αγοράσω κάποιο προαιρετικό εξάρτημα.Την "τρύπα" την είχα δει,δεν ήξερα για πιο λόγο είναι αλλά ούτε είχα και την ανάγκη να "βγάλω" μια usb όταν το αγόρασα.Τώρα που τη χρείαστηκα ρώτησα.
Cerberus
22-11-2004, 19:19
To ΗΕC 6A19 το φέρνει πλέον και το e-shop αλλά ακριβά (€53) ενώ μπορείς να να το βρεις στην Αθήνα με €45.
Το 6919 κοστιζει περίπου €75.
Δες καλύτερα προς ramshop (47Ε) και αλλού (Στουρνάρη μεριά)...
:009: Κάποτε δεν έβρισκες καλύτερες τιμές από αυτές του eshop, αλλά σε λίγο καιρό όπως φαίνεται δεν θα βρίσκεις χειρότερες...
princess
22-11-2004, 22:30
6A19 η 6919; Παναθεμα με δε μπορω να βρω σωστες φωτο, να δω τις διαφορες.... Τωρα που πηρα αποφαση οτι θα λυνω και θα δενω δυο φορες, λεω να το ψαξω.... Βλεπω οτι ειστε ολοι ευχαριστημενοι που σημαινει οτι κι απο ανεμιστηρια και τετοια θαναι οκ φανταζομαι... Και μαλλον πρεπει να παιρνει πανω απο τρεις σκληρους για να μην γινονται πιττα ο ενας πανω στον αλλο (τωρα που εννοησα τι ακριβως εννοει το δικο μου κουτι οτι παιρνει τρεις δηλαδη! καλυτερα να τον βαλω χυμα στο πατωμα του κουτιου τον τριτο!)
JimmyFox
22-11-2004, 22:44
Και τα 2 cases θα τα δεις εδώ...
http://www.compucase.de/produkte/gehaeuse.php
Έχω ένα HEC6919 ακόμα και πραγματικά είναι τρομερό κουτί....
princess
22-11-2004, 22:46
jimmyfox το Link μου βγαζει error και κατι αχωνευτα μαλλον γερμανικα!!!!!
Μμμ κατσε θα βγαλω ακρη... Thanks
JimmyFox
22-11-2004, 22:47
Έλα βρε.... τις φωτογραφίες ακολούθα... διόρθωσα το lnk.
Cerberus
23-11-2004, 00:57
Ορίστε και στα αγγλικά
6A19 Midi Tower (http://www.compucase-hec.co.uk/mainpages/product_detail.asp?pid=7)
6919 Super Midi Tower (http://www.compucase-hec.co.uk/mainpages/product_detail.asp?pid=5)
Cerberus
23-11-2004, 01:00
Το 6919 είναι λίγο μεγαλύτερο, έχει "νεύρο" (το 6Α19 δεν...), βγάζει έξοδο firewire εκτός από usb/sound (6Α19), έχει δύο 8άρηδες fans μπροστά (αντί ενός 12άρη) και λίγο δυσκολότερο άνοιγμα από το πλάι σε γενικές γραμμές.
CaptainMorgan
23-11-2004, 02:10
Το cage που έχει το 6919 για τους σκληρούς ( αυτό που είναι κάτω από το φλοππυ) παίρνει μόνο τρεις ή μου φαίνεται....???
http://www.compucase-hec.co.uk/mainpages/product_detail.asp?pid=5#
Και οι υπόλοιποι πάνω στο cage του φλόππυ...?
Παλιότερα που αμφιταλαντευόμουνα ανάμεσα στα δύο κουτιά δεν είχα προσέξει κάτι τέτοιο! Ίσως κάνω λάθος βέβαια.
Αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο, ίσως Princess σε βολέυει καλύτερα το 6Α19 κι ας είναι λίγο μικρότερο αφού χωράει καθαρά 5 δίσκους στο κάτω cage.
princess
23-11-2004, 02:15
μονο αν τα δω απο κοντα θα βγαλω ακρη μου φαινεται! Θελω να υπαρχει χωρος αναμεσα στους δισκους no matter ποσο καλη ψυξη μπορει να εχει!
Cerberus
23-11-2004, 04:24
Το 6919 έχει όπως δύο 3,5inch cages με 3 θέσεις το καθένα.
Το 69u6a που είχε δύο 12άρηδες ανεμιστήρες και το ίδιο σασί, ερχόταν με 2+4... αλλά δεν ξέρω αν το φέρνουν ακόμα.
Rommel.Gr
23-11-2004, 05:06
Εγω εχω το 6919B και εχει 2χ12 ανεμιστηρια ο ενας δροσιζει τους σκληρους,εχει θεσεις για 6 δισκους και ενα φλοπυ `η 5 δισκους και 2 φλοπυ.Το κουτακι αυτο ειναι παρα πολυ καλο και ανετο :002:
princess
24-11-2004, 00:26
στο pc store που περασα σημερα μου ειπαν οτι δεν φερνουν πια.... Στο ram δεν προλαβα να παω.. Στο eshop που πολυ θα με βολευε δε το βλεπω, κι αντε να παρω τηλεφωνο και τα πω αυτο το ονομα (πως διαολο προφερετε;). Αχ, αποχωριστηκα τελικα το cdrom (εξαλλου απο που θα εδινα ρευμα στον σκληρο; Ολο κατι λεπτομερειες ξεχναω!) κι ειμαι ακομα στην αναζητηση...
JimmyFox
24-11-2004, 00:45
Άμα θες να το δεις live έλα σπίτι μου να πιούμε και ένα καφεδάκι να δεις και το κουτί....
princess
24-11-2004, 00:56
Ναι, μια και μενεις εδω διπλα!!!! Δε θελω να το δω live, να το παρω να βρουνε σπιτι τα καλουδια μου θελω καλε!!!! Αλλα απο που θα το παρω το ρημαδι! (Πω πω τωρα καταλαβα ποσο στενοκ...λο ειναι το δικο μου... για να βαλω τις μνημες εφαγα τα χερια μου στα τυφλα αναμεσα απο τις καλωδιοταινιες... ναμουνα κι αρσενικος να χα χερουκλες θα το ειχα πεταξει απο το παραθυρο!). Τελικα ξερει κανεις σιγουρα που μπορω να το βρω; (και να θυμηθω να παρω ενα διακλαδωτη, ενα διακλαδωτη, θα το γραψω στο κουτελο μου!)
Άμα θες να το δεις live έλα σπίτι μου να πιούμε και ένα καφεδάκι να δεις και το κουτί....
@princess
Δεν ξέρω αν το κατάλαβες...αλλά σου την πέφτει... :112: :060: :077: :112:
princess
24-11-2004, 01:04
:009:
ντροπη του μικρο παιδι! Στη γιαγια!!!
Μα οχι, κοιταξτε χαλι
JimmyFox
24-11-2004, 01:20
Soler είσαι πολύ χυδαίος.... Σε δε ντρέπεσαι λίγο.... Αθώο παιδί...
Πάντως η πρόταση ισχύει... Αλλά μην έρθει και ο άντρας σου γιατί δε θα μου φτάσει ο καφές!!!!
Rommel.Gr
24-11-2004, 03:16
Εγω το πηρα απο εδω www.msystems.gr μεχρι πριν μιαμιση εβδομαδα ειχαν σιγουρα.Παρε τους ενα τηλεφωνο,δεν χανεις και τιποτα ;)
ΥΣ:Jimmy σαν δεν ντρεπεσαι αλητη :021: :077:
JimmyFox
24-11-2004, 10:45
ΥΣ:Jimmy σαν δεν ντρεπεσαι αλητη :021: :077:
Γιατί να ντραπώ??
Ρε μη μου κάνετε χαλάστρα ρε!!!!! :106: :106: :106:
schumifer
24-11-2004, 16:02
www.pctechnology-find-a-girlfrieng.gr
princess
24-11-2004, 21:44
:053:
πω πω για κουτι ξεκινησαμε κι ανακινηθηκε θεμα ηθικης ταξης! Rommel ευχαριστω για το λινκ μαλλον θα δοκιμασω να τους παρω αυριο (ας μου πει καποιος πως διαολο προφερεται αυτο το πραγμα) αν και μου πεφτει στου διαολου την ξαδερφη -παλι καποιος θα κανει αγγαρειες μαλλον! Αραγε αν παω στο pcαδικο της γειτονιας μου και του ζητησω να μου φερει δε θα μπορεσει; Ψηνομαι και για κεινα τα μουρατα που ειδα στην αρχη αλλα απο την αλλη τα λυπαμαι τοσα λεφτα για το κουτι.... Θα μπορουσα να ριξω τη διαφορα σε ενα καλυτερο τροφοδοτικο...
JimmyFox
24-11-2004, 21:58
:053:
Θα μπορουσα να ριξω τη διαφορα σε ενα καλυτερο τροφοδοτικο...
To καλύτερο... Το κουτί δε χρειάζεται να είναι πολύ "μουράτο" για να είναι όμορφο αλλά το τροφοδοτικό πρέπει να είναι γερό... Σκέψου και το Chieftec του Πλαισίου. Καλό κουτί με προσεγμένο εσωτερικό και καλό τροφοδοτικό.
princess
24-11-2004, 22:13
Νομιζω οτι το μονο που θα μπορουσε να μου κανει ειναι αυτο
http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=15&Nav_Section_Id=15&Catalog_Id=1&Product_Id=225997&Merchant_Id=1&sts_cid=3
αν και δε βλεπω να λεει για τροφοδοτικο (μαλλον καλυτερα γιατι 340 που εχει ενα αλλο μαλλον λιγα μου κανουν). Παλι απο τα 140 του tsunami καλυτερα ειναι.... Ετσι κι αλλιως
για τροφοδοτικο θα παω μαλλον (375 που εχω αν βλεπω καλα μαλλον τοχω παραφορτωσει;)
JimmyFox
24-11-2004, 23:02
Εγώ τυχαίνει να έχω αυτό:
http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=15&Nav_Section_Id=15&Catalog_Id=1&Product_Id=212655&Merchant_Id=1&sts_cid=3
To οποίο πήρα για 2 λόγους. Είναι μαύρο/ασημί (και ταιριάζει με τη οθόνη και το keyboard μου) και λόγω της διάταξης των σκληρών. Αν αυτό που λές εσύ έχει το ίδιο εσωτερικό τότε μάλλον σε βολεύει πολύ καλά. Παίρνεις και ένα Chieftec 420W και είσαι κομπλέ...
pagourix
24-11-2004, 23:04
Ρε παιδιά πήρα σήμερα το Tsunami και το 12ρι φαν με το μπλε φως πίσω...το νιώθω όταν βάζω το χέρι μου ότι έξω βγάζει πιο πολύ αέρα απο μέσα....υπάρχει περίπτωση να το έχουν βάλει οι κατασκευαστές ανάποδα?
princess
24-11-2004, 23:05
μηπως, λεω, ειναι για να διωχνει το ζεστο αερα απο το κουτι;
Jimmy το ειδα και γω αυτο αλλα δεν το πιανω οπως το γραφει για το ποσες συσκευες παιρνει τελικα και δεν βοηθαει και η φωτο... Αν παιρνει πανω απο 5 συσκευες 3,5 μου κανει κι αυτο (ναχω και μια εναλλακτικη αν καταληξω τελικα στο πλαισιο!)
(ας μου πει καποιος πως διαολο προφερεται αυτο το πραγμα)
Προφέρεται "χερολτσι"(HEROLCHI 6A19) η αλλιώς "χεκ"(HEC)
princess
24-11-2004, 23:10
αμαν νασαι καλα soler γιατι που να παρω τηλεφωνο και να κανω παντομιμα για να καταλαβουν! (τελικα με κεφαλαια διαβαζεται πιο ευκολα).
jimmy.... το κουτι που λες παιδι μου παει 99 χωρις φπα.... αρχιζει να πλησιαζει το tsunami... Το αλλο γιατι ειναι φτηνοτερο; (Αυτο το πλαισιο πια, κατατοπιστικοτατο ειναι το site του, μεσα στη λεπτομερεια!)
JimmyFox
24-11-2004, 23:16
Το καλύτερο είναι να βγαίνει ο αέρας από το κουτί. Αναγκαστικά, από κάπου θα μπαίνει (αφού βγαίνει) συνεπώς σε ένα κουτί με πχ ένα μόνο case fan το καλύτερο είναι το fan αυτό να βγάζει αέρα παρά να βάζει.
JimmyFox
24-11-2004, 23:18
jimmy.... το κουτι που λες παιδι μου παει 99 χωρις φπα.... αρχιζει να πλησιαζει το tsunami... Το αλλο γιατι ειναι φτηνοτερο; (Αυτο το πλαισιο πια, κατατοπιστικοτατο ειναι το site του, μεσα στη λεπτομερεια!)
Ε δε σου είπα να πάρεις το κουτί που πήρα εγώ. Αλλά μάλλον ανήκουν στην ίδια σειρά οποότε σκέφτηκα οτι θα έχουν τον ίδιο σκελετό. Άλλωστε ούτε εγώ έδωσα όλα τα λεφτά που ζητάει....
Cerberus
25-11-2004, 01:11
Προφέρεται "χερολτσι"(HEROLCHI 6A19) η αλλιώς "χεκ"(HEC)
Καλύτερα ζήτα το όπως προείπε ο Soler.
Στην Ελλάδα έτσι το λένε συνήθως αν και η εταιρία ονομάζεται heroichi (i όχι L)...
Οντως ετσι λεγεται....αλλα με search στο google...βρισκεις περισσοτερα με Herolchi...παρα με heroichi...
princess
25-11-2004, 01:20
σαν hec δεν το ξερουν (το δοκιμασα σαν πιο ευκολο). Το θεμα ειναι οτι μαλλον ακριβοθωρητα ειναι και θα μου τη δωσει και θα καταληξω σε κανενα πλαισιο... Αληθεια με ολο αυτο το συρφετο που κουβαλαει πανω τι τροφοδοτικο λετε να παρω; (Ειπαμε, τρεις σκληρους, δυο floppy, cd, cdr, dvd, dvdr, εξι νομιζω usb συσκευες.. πρεπει να υπολογισω και τις Pci καρτες; Ελπιζω οχι!)
Rommel.Gr
25-11-2004, 04:23
σαν hec δεν το ξερουν (το δοκιμασα σαν πιο ευκολο). Το θεμα ειναι οτι μαλλον ακριβοθωρητα ειναι και θα μου τη δωσει και θα καταληξω σε κανενα πλαισιο... Αληθεια με ολο αυτο το συρφετο που κουβαλαει πανω τι τροφοδοτικο λετε να παρω; (Ειπαμε, τρεις σκληρους, δυο floppy, cd, cdr, dvd, dvdr, εξι νομιζω usb συσκευες.. πρεπει να υπολογισω και τις Pci καρτες; Ελπιζω οχι!)
Μην το περασεις στο ντουκου το θεμα κουτι...καλο ειναι να πας να τα δεις και τα δυο απο κοντα(εαν εισαι αναμεσα σε αυτα τα δυο)εγω απο το δικο μου ειμαι υπερευχαριστημενος π.χ(πηγα ψαχνοντας :003: )και βλεποντας αποφασιζεις.
Τωρα για τροφοδοτικο πιστευω πως ενα Tagan 480W ειναι οτι πρεπει και θα σηκωνει και μελλοντικες αναβαθμησεις:)
Rommel.Gr
25-11-2004, 04:29
Α και καλο κουραγιο :023:
Να βρε princess...έφερε το e-shop το 6Α19...
http://www.e-shop.gr/sql/show_per.phtml?id=PER.700372
Υ.γ.Υπαρχει και σε άσπρο...
princess
06-12-2004, 22:36
τελικά τό e-shop τόφερε και δε τόφερε το hec, δηλαδη θα το φερει αν το φερει και κολοκυθια, χριστουγεννα ερχονται, εχετε δει το tsunami μου; ( Πανεμορφο είναι μηπως να παω το pc στο σαλονι να φαινεται; θα χαθει εδω πανω!). Βρεθηκα με ενα τροφοδοτικο της chieftec 420w, τι λετε να το κρατησω; Αυτο που εχει τωρα πανω ειναι ενα SinoTec 375 (οχι οτι δεν εχει βγει σκυλι μαυρο βεβαια).
τελικά τό e-shop τόφερε και δε τόφερε το hec, δηλαδη θα το φερει αν το φερει και κολοκυθια, χριστουγεννα ερχονται, εχετε δει το tsunami μου; ( Πανεμορφο είναι μηπως να παω το pc στο σαλονι να φαινεται; θα χαθει εδω πανω!). Βρεθηκα με ενα τροφοδοτικο της chieftec 420w, τι λετε να το κρατησω; Αυτο που εχει τωρα πανω ειναι ενα SinoTec 375 (οχι οτι δεν εχει βγει σκυλι μαυρο βεβαια).
Το tsunami πηρες τελικα?????
princess
06-12-2004, 23:56
Ναί, δέν πάει στά κομμάτια ἄς τοῦ κάνω τοῦ ἔρμου ἕνα καλό δῶρο γιά Χριστούγεννα! Τόσα ἔχει τραβήξει στά χεράκια μου! (Βέβαια γιά οἰκονομία τροφοδοτικό βρῆκα διά τῆς πλαγίας ὀδοῦ γιαυτό ἔχω τίς ἀμφιβολίες μου....). Μά εἶναι ἕνα κουκλί (μέ βλέπω νά τό τρίβω ὅλη μέρα γιά νά μήν ἔχει δαχτυλιές, το πῆρα καί μαῦρο τρομάρα μου!)
Μά εἶναι ἕνα κουκλί
So true.....
το πῆρα καί μαῦρο τρομάρα μου!
Μεγιστο λαθος!!!!!! Γι αυτο το πηρα ασημενιο! Και γω τον πρωτο μηνα το χα ξεφτιλισει το πανακι του! Απο γκρι ειχε γινει ασπρο(εχω και σκονη στο δματιο μου γενικα ..)
Κι εγω που μολις πηρα το Stalker σε μαυρο αυτο παρατηρω...
Ειχα το αμαξι μαυρο που λερωνει και οτιδηποτε σημαδι κανει μπαμ, θα εχω και την κουταρα τωρα να γυαλιζω...;)
princess
07-12-2004, 00:14
Μόλις εἶδε ὁ ἄντρας μου το ἀσημένιο στή φωτογραφία ἄρχισε νά τό λέει "δίπορτο ψυγεῖο μέ ντιζάιν inox" μοῦ ἔκανε τά νεῦρα μανταλάκια (το παράγγειλες το ψυγεῖο;βγάζει παγάκια;Πόσων ἀστἐρων εἶναι ὁ καταψύκτης;Ε, ἄει σιχτίρι πιά!). Τώρα δέν πρέπει νά πάρω καί μιά ἀναλογη ὀθονίτσα κι ένα πληκτρολογιάκι;(αὐτό ἦταν, τώρα θά μέ σκοτώσει).
Γιά το τροφοδοτικούλι δέ λέτε τίποτα, κι αὔριο θά τό στήσω!!!!!
Μια χαρα το τροφοδοτικουλι...
Οθονη ελα να χαζεψεις την 19αρα tft L1920PT που ταιριαζει χρωματικα να παθεις το εγκεφαλικο...
Τροφοδοτικουλι Enermax 470Noisetaker με κλειστα ματια. Tsumami & Enermax ειχα και γω.
Οθονη ελα να χαζεψεις την 19αρα tft L1920PT που ταιριαζει χρωματικα να παθεις το εγκεφαλικο...
I hate to admit αλλα ο admin εχει δικιο :003: :003:
princess
07-12-2004, 00:31
spresv το τροφοδοτικό τό ἔχω ἥδη ἁπλά δέν εἶμαι καί πολύ σίγουρη (ἔβαλα ἕνα chieftec στή βαφτιστήρα μου καί τό καλοκαίρι ἕγινε bbq στά καλά καθούμενα!). Lino ἐγὠ νά ἔρθω νά τή χαζέψω γιά να φᾶς τά κόλλυβα μετά πού θά μέ σκοτώσει ε; Λιχούδη! (Μήπως νά βάψω τήν ὀθόνη;Τό πλαστικό ἐννοῶ.. Καί κείνες τίς μαύρες προσόψεις ποῦ τίς ἔχει κρυμμένες το e-shop; Διότι ἄν άνοίξει τό πορτάκι θά εἶναι κομμάτι καραγκιόζ-μπερντές!)
Καλά τό πλαινό του εἶναι ἄπαιχτο! Κοίτα πού στά γεράματα ἐρωτεύτηκα ἔνα κουτί ἡ γυναίκα!
Here you are....
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.806031
princess
07-12-2004, 01:00
α.... νἄσαι καλά καλέ!!! Καί ἔλεγα τί νά πάρω γιά την πρωτοχρονιά.... Τώρα πρέπει να διαλέξω καί κατιτις ἄλλο να μή φέρω τόν ἄνθρωπο μόνο γιά τίς προσόψεις! Γιά 3,5 δέν ἔχει;Πάω νά ψάξω!
Οχι δυστυχως δεν υπαρχουν....
Η μονη λυση ειναι το βαψημο...
Παρε εναν ανεξιτηλο μαρκαδορο και βαψτο...μην παιδευεσαι με σπρευ...μια χαρα θα ειναι...
princess
07-12-2004, 01:15
Ευτυχῶς πού ἔχει πόρτα!!!!! Τέτοιο κουκλί κρίμα νά τοῦ χαλάσεις τή φατσούλα! Ἄν ξαναπάει ὁ σκύλος νά το μυρίσει θά τόν κρεμάσω!!! Μοῦ τό θολώνει!
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.