PDA

View Full Version : Απίστευτο πρόβλημα ! ! !

Pieros
21-11-2004, 15:02
Δεν μπορώ να βάλω win XP + win 2003 στο pc μου.
Το σύστημα αποτελείται απο Α64 3000+ Μ/Β Chaintech NF3 250 , 9800 pro . Maxtor 80GB SATA. Για κάποιον λόγο που δεν γνωρίσω όταν κάνω εγκατάσταση στα 32 min που λέει να βάλουμε Γλώσσες κτλπ μόλις διαλέξω σε όλες τις επιλογές Greek εκεί μου ζητάει να βάλω το cd των ΧΡ ή των 2003 γιατί λοίπουν καποια αρχεία κ μου βγάζει την επιλογή browse κ γράφει E:I386 κ δεν μου δείχνει το cd καθόλου. Ακόμα κ να μην βάλω παντού ελληνικά κ προχωρίσω όπως τα έχει default μου βγάζει μετά καποια files missing αναγκαστικά παταω cancel μπαινω windows αλλά μετα δεν δουλεύουν σωστά. Πχ πατάω iexp κ δεν ανοίγει μου λέει οτι λείπει καποιο αρχείο κ αμέσως επιλογή browse για να το βρω. Το CD δεν φταίει τπτ γιατί έβαλα κ άλλο. Είναι η 1η φορά που χρησιμοποιώ Α64 λέτε να μου βγει ξυνή?

Sakis
21-11-2004, 16:56
Αν και δεν εχω πολυ ιδεα,μηπως αν τοποθετησεις τα αρχεια που λοιπουν σε καποιο σημειο του δισκου τα δει;

Pieros
21-11-2004, 17:46
K που ξέρω πόσα αρχεία λείπουν?

outlaw
21-11-2004, 17:59
Έλενξε την θέση του drive σου (master-slave στο jumper και αντίστοιχα στο καλώδιο) και όποιας άλλης συσκευής έχεις στο ιδιο chanel (αν έχεις). Σε περίπτωση που δεν είναι αυτό και το δισκάκι της εγκατάστασης το έχεις ξαναδουλέψει επιτυχώς τότε μπορεί απλά να ήρθε η ώρα του (του cd).

KTM
21-11-2004, 18:30
Επισεις δοκιμασε να αλλαξεις cdrom drive μηπως ταχει παιξει.

schumifer
22-11-2004, 02:30
Μήπως μπορείς να χρησιμοποιήσεις cd που αποδεδειγμένα να έχει δουλέψει σε άλλο μηχάνημα?

john_dr
22-11-2004, 03:56
Σε διαφορετικά partitions ή στο ίδιο? Βασικά με πολλαπλές εγκαταστάσεις λειτουργικών της Μ$ σε ένα Partition δεν έχω ιδιαίτερη εμπειρία αλλά αν είναι σε 2 partitions τότε να τι πιστεύω ( αν και μπορεί να λέω κοτσάνες - απλά υποθέτω ).
Ας πούμε ότι βάζεις π.χ. τα XP στο πρώτο Partition. Κάνεις την εγκατάσταση όλα καλά.
Πας τώρα να βάλεις τα 2003 στο δεύτερο partition. Ίσως εσκεμένα ίσως επειδή όπως όλοι ξέρουμε οι προγραμματιστές της Μ$ είναι ιδιαίτερα προικισμένα άτομα, ακόμα και αν έχεις κάνει hide το partition των XP τα 2003 επειμένουν να πάνε να βρούν κάποια αρχεία στο partition των ΧP!!! Αν πέσουν σε τοίχο ( hidden partition ) δεν βρίσκουν τα αρχεία. Αν προσπεράσουν αυτό το εμπόδιο βρίσκουν μεν τα αρχεία αλλά τις εκδόσεις των XP, οπότε πάλι τρώνε φρίκη.

Η καλύτερη λύση? Εγκαθιστάς π.χ. τα XP και τα κάνεις image με κάποιο πρόγραμμα για αυτή τη δουλειά π.χ Norton ghost.
Καθαρίζεις το partition και κάνεις εγκατάσταση τα 2003. Μετά το τέλος της διαδικασίας με το ghost περνάς τα XP στο δεύτερο παρτιτιον ( ούτε 10 λεπτά υπόθεση ).
Εγκαθιστάς έναν bootmanager όπως το Bootmagic και είσαι έτοιμος. Πολύ ποιο απλή διαδικασία από όσο φαίνεται.

Pieros
23-11-2004, 00:09
outlaw με έσωσες όσα παρτισιον κ να εκανα δεν πέτυχα τπτ.
με το που αλλαξα το πλεξτορ απο slave σε primary τελείωσαν όλα τα προβλήματα.
guys many thanks