View Full Version : windows xp χωρίς sp και ιοί
Καλημέρα. Εχω ακούσει από έναν γνωστό οτι βγαίνοντας στο internet με win xp χωρίς κανένα service pack κολλάς με το καλημέρα διάφορους ιούς και σκουληκαντέρες.Επειδή δεν μου αρέσει να βγαίνω γυμνός στα αγγούρια ρωτώ αν τα παραπάνω αληθεύουν. Αν ναι με ενημερωμένο νορτονα και firewall είναι ασφαλής η βόλτα..... διαφορετικά πείτε μου τι πρέπει να κάνω..
εκτος βέβαια από εγκατάσταση service pack.
JimmyFox
22-11-2004, 11:40
και με Service Packs κολλάς αμέσως. Βασικά, ίσως είναι καλύτερα χωρίς καθόλου Service Packs αλλά με ένα καλό AntiVirus/FireWall να τρέχει.
Υ.Γ. Και με τα Service Packs θες αναγκαστικά Firewall απλά επειδή τα service packs της Microsoft είναι για γέλια γι'αυτό είπα χωρίς καθόλου αυτά.
Service pack, critical updates, antivirus, firewall, ad-aware, spyweeper(traybar).
Αυτα ειναι το minimum που πρεπει να εχεις.
Αν δεν βάλεις service pack θα είναι πολύ χειρότερα τα πράγματα.Εγώ με sp2+updates+avast 4.5 που έχει και μινι firewall είμαι ok και έχω και dsl router με firewall.Δεν μου έχει τύχει τίποτα παρά μόνο προχθές που κοιτούσα ένα site με torrents μου πετάει μύνημα το avast για ιο!Και φυσικά τον έσβησα αμέσως...
Βασικα το update για το Mydoom χρειαζεται γιατι ειναι το πρωτο που κολλας συνηθως οταν μπεις στο ιντερνετ χωρις προστασια.
Chrismist
22-11-2004, 15:01
και με Service Packs κολλάς αμέσως. Βασικά, ίσως είναι καλύτερα χωρίς καθόλου Service Packs αλλά με ένα καλό AntiVirus/FireWall να τρέχει.
Υ.Γ. Και με τα Service Packs θες αναγκαστικά Firewall απλά επειδή τα service packs της Microsoft είναι για γέλια γι'αυτό είπα χωρίς καθόλου αυτά.
Δε θα λεγα οτι τα service packs ειναι για γελια καθως διορθωνουν και προβληματα (πχ ασυμβατοτητες στα παιχνιδια, ασταθειες στο λογισμικο κλπ) εκτος των security updates τα οποια ειναι επισης σημαντικα. Το firewall που δινουν μαζι ειναι της πλακας. :059:
Αν κ θα εισαι "γυμνος" χωρις sp καλο ειναι να ενεργοποιήσεις το firewall της συνδεσης στο ιντερνετ κ να βαλεις κ το πατσακι για τον blaster-sasser για να μην εχεις επαννεκινησεις συνεχεια οταν μπενεις + spysweeper να τρεχει απο κατω , δεν νομιζω να κολησεις ετσι τπτ εκτος αν μπενεις σε site επικινδινα
schumifer
22-11-2004, 15:37
Αν είσαι σίγουρος ότι δεν χρειάζεσαι κάποια ενημέρωση για τυχούσες ασυμβατότητες τότε μην εγκαταστήσεις.Κι εγώ έτσι κάνω-αν εξαιρέσεις το update του Blaster που το βάζω ανελλιπώς σε κάθε εγκατάσταση
JimmyFox
22-11-2004, 16:05
Είδαμε και από το SP2 τις ασυμβατότητες που διορθώνει... Πιο πολλές δημιουργεί παρά φτιάχνει.
Μόνο τα Security updates αξίζουν για μένα τα οποία κυκλοφορόύν και μεμονωμένα και φυσικά το update για το USB2.0.
Security updates, Firewall, Antivirus και όλα πάνε ρολόι.
Παμε αλλη μια....
Zone alarm pro....+Ad-aware 6 pro....+Spysweeper.....+Eνα a/v της προκοπης π.χ. mcafee virus scan enterprise 8.0i...(μακρια απο τα νορτον)...
Και εισαι οκ....
Νορτονας με τα τελευταία virus definitions δεν αντιμετωπίζει blaster sasser my doom????
Χρειάζεται να κατεβάσω patces απο microsoft για αυτούς τους ιο΄υς???/
ΤΟ θεμα είναι τι να κατεβάσω .....
Τα security updates δεν αναφέρουν απο ποιους ιούς σε προστατεύουν....
Το τελεθταιο ειναι το ΚΒΒ35732 αλλά υπάρχουν και ενα σκασμό άλλα.
Τα τελλευτέα update περιλαμβάνουν και τα παλαότερα?
...........Το firewall που δινουν μαζι ειναι της πλακας. :059:
Δεν θα το έλεγα ακριβώς έτσι. Είναι απλά μονοδιάστατο. Λειτουργεί προστατεύοντας μόνο από "εξωτερικές επιθέσεις", αλλά δεν έχει την δυνατότητα να ελέγχει (και να "κόβει") την πρόσβαση στο ίντερνετ προγραμμάτων που είναι εγκατεστημένα στον Η/Υ, με αποτέλεσμα το σύστημα να είναι ευάλωτο σε "επιθέσεις εκ των έσω".
schumifer
22-11-2004, 18:23
Και ο Νόρτονας δεν είναι τόσο κακός .Ιδιαίτερα η corporate έκδοση καλή είναι.Εγώ είχα πάθει ζημιά από τον blaster γιαυτό και το εγκαθιστώ κάθε φορά.Κατά τα άλλα το update το έχω κλειστό. Αν έχεις μόνιμα ανοιχτό fιrewall και ΑV τότε θα είσαι μάλλον εντάξει
maddoctor
22-11-2004, 19:12
Θα συμφωνήσω και εγώ.....Zone alarm pro+Spysweeper+mcafee virus scan enterprise 8.0i... είσαι πλήρως καλυμένος!
BloodyHeaven
22-11-2004, 21:37
Παμε αλλη μια....
Zone alarm pro....+Ad-aware 6 pro....+Spysweeper.....+Eνα a/v της προκοπης π.χ. mcafee virus scan enterprise 8.0i...(μακρια απο τα νορτον)...
Και εισαι οκ....
LOL ad-aware + spysweeper? Ή σε έχουν πολυμ@μησει τα spyware ή παραείσαι επιφυλακτικός :110:
schumifer
22-11-2004, 23:53
Bloody ποτέ ένα spyware δεν είναι αρκετό!!!Εγώ έχω και το Κασπέρσκυ για καβάντζα.Τσεκάρω συχνά κι έχω μόνιμα ανοιχτό το νόρτον αλλά το κασπέρσκυ αναλαμβάνει κάθε 1-2 βδομάδες.
χωρίς SP νομίζω θα δέχεσαι παραπάνω επιθέσεις. κάποιοι ιοί πρέπει να τσεκάρουν καταρχήν αν το PC της IP που διάλεξαν έχει παλιά έκδοση των XP αυτό φαίνεται και στα Site στο WEB.
LOL ad-aware + spysweeper? Ή σε έχουν πολυμ@μησει τα spyware ή παραείσαι επιφυλακτικός :110:
Αν προσέξεις σε όλα τα thread που γίνονται σχετικές συζητήσεις...θα καταλαβεις..πως πολύ εδω..δεν θεωρούν αρκετό μόνο ένα antispy...
Γιατί ακριβώς το ένα βρίσκει ότι δεν βρίσκει το άλλο...
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.