View Full Version : Θέλω ο windows media player να τα παίζει όλα
Γίνεται χαμός από διαφορετικά πρότυπα για μουσική και ταινίες και το καθένα έχει και από ένα δικό του πρόγραμμα αναπαραγωγής. Κάπου είχε πάρει το μάτι μου κάποια όλα σε ένα πακέτα αλλά είτε ήταν τερράστια και δεν ήξερες ποια να διαλέξεις είτε σου βάζανε το media player classic κτλ. Πάντως όταν είχα βάλει κάποιο απ' αυτά (ace mega codeck pack6) μπορούσα χωρίς να κάνω κάποια ρύθμιση να παίζω τα αρχεία realmedia (και μουσική και ταινίες και ροής) αλλά όχι και τα quicktime παρόλο που εγκατέστησα τον αποκοδικοποιητή όπως είχα κάνει και με το real. Ξέρει κανείς κάπιο τρόπο να εισάγω τους αποκωδικοποιητές που θέλω στον κανονικό (όχι τον classic) mediα player 9/10; Θέλω να χρησιμοποιώ μόνο ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων για DVD, μπ3, divx κτλ κτλ ώστε να μπορώ ας πούμε να φτιάχνω μια λίστα αναπαραγωγής που να έχει μέσα διάφορα αρχεία ήχου και εικόνας και να τα παίζει με τυχαία σειρά. Μια εναλλακτική λύση θα ήταν να μετατρέψω όλα τα αρχεία quicktime, (και όσα άλλα δεν έχω καταφέρει με τίποτα να τα παίξω στο media player) σε mpg, mp3 κτλ αλλά ούτε αυτό είναι τόσο εύκολο. Ξέρετε κανένα πρόγραμμα που να μετατρέπει τα quicktime ας πούμε; Θέλω να έχω ένα πρόγραμμα για όλα και να μη χρησιμοποιώ άλλα. Επίσης θέλω το πρόγραμμα αυτό να είναι ελληνικό (ελληνικά μενού) και γιαυτό έχω κολλήσει στο windows media player. Έχει κάνει κάποιος κάτι παρόμοιο ή μόνο εγώ την έχω αυτή τη λόξα; :)
τα codec packs σε γενικές γραμμές κάνουν μπάχαλο το σύστημα.
"Ξέρει κανείς κάπιο τρόπο να εισάγω τους αποκωδικοποιητές που θέλω στον κανονικό (όχι τον classic) mediα player 9/10" τους codecs δεν του εισάγεις στο πρόγραμμα αλλά στα windows πήγαινε στο device manager -> video audio controllers να τους δεις.
συνήθως για να εγκαταστήσεις χειροκίνητα ένα σε μορφή DLL γράφεις σε command line
regsvr32 XXXXXX.dll
Για το κεντρικό ερώτημα 1 σε όλα μάλλον ο media player είναι και ο καλύτερος, αν και το ιδανικό κατά τη γνώμη μου είναι να έχεις τρεις ένα για audio (winamp), ένα για μικρά windows video (media player) και ένα καλό για DVD- Divx (powerDVD- winDVD)
Στο φάκελο C:\Program Files\ACE Mega CoDecS Pack υπάρχουν δεκάδες ίσως και παραπάνω dll σε υποφακέλους όπως C:\Program Files\ACE Mega CoDecS Pack\SystemS\RealMedia\Codecs κτλ. Να κάτσω να τα κάνω όλα αυτά χειροκίνητα; Αν είναι να έχει αποτέλεσμα θα το κάνω, αλλά θα έχει;
schumifer
23-11-2004, 00:31
Είχα την εντύπωση ότι τα παίζει όλα ο BSplayer ,τώρα για ΜΡ δεν μπορώ να βοηθήσω και πολύ γιατί δεν το χρησιμοποιώ.Γιατί ντε και καλά ο ΜΡ?
Πολύ καλό προγραμματάκι για μετατροπές που το βρήκα και πρόσφατα είναι το GTTanscoder.Αλλά και το κλασσικό TmpgEncPlus
Αν ο BSplayer έπαιζε DVD και είχε εκτεταμένες δυνατότητες διαχείρησης αρχείων (βιβλιοθήκη πολυμέσων) τότε θα τον χρησιμοποιούσα αφού υποστηρίζει και ελληνικά μενού. Απ' όσο θυμάμαι όταν τον δοκίμασα, ούτε DVD έπαιζε ούτε βιβλιοθήκη είχε
Αν θέλεις ο media player να παίζει τα αρχεία σε format real και Quick time θα πρέπει να εγκαταστήσεις τα παρακάτω:
QuickTime Alternative (http://www.free-codecs.com/download/QuickTime_Alternative.htm)από http://www.free-codecs.com/QuickTime_Alternative_download.htm
Real Alternative (http://www.free-codecs.com/download/Real_Alternative.htm)από http://www.free-codecs.com/Real_Alternative_download.htm
εγω παλι δεν εχω καποιο προβλημα με:
Wmp,
Divx
Quicktime.
Εως τωρα τα παιζει ολα οσα εχω δοκιμασει.
Το Ace codec pack ειναι μεν καλο , αλλα πολλα πραγματα τα οποια δεν χριαζονται και κανουν το συστημα....κ**ο
Δηλαδή όλα αυτά τα παίζεις από το windows media player 9;
Chrismist
24-11-2004, 18:03
Kι εγω ειχα καποια προβληματα με το ACE pack γιατι τα χε κανει ολα μπαχαλο.. Αυτο που εκανα ουσιαστικα ηταν να κατεβασω τον τελευταιο Media player, να τον κανω install τσεκαρωντας ολα τα αρχεια που θελω να παιζει (ρωταει κατα την εγκατασταση), μετα το winamp (το θελω για τα mp3) και μετα επανεγκατασταση του ACE, αφηνοντας ολα αρχεια (που ρωταει κατα την εγκατασταση αν θελω να παιζουν με το BSplayer και τα υπολοιπα progs) UNCHECKED. Με αποτελεσμα να εγκατασταθουν μονο οι codecs και να παιζουν ολα ρολοϊ με τα προγραμματα που θελω εγω. :)
Δηλαδή αν κατάλαβα καλά αυτό που ζητάω στον πάνω τίτλο γίνεται, έτσι; ΟΚ άρα θα ψαχτώ λίγο ακόμα με τα διάφορα πακέτα που κατέβασα και θα τη βρω την άκρη. Πάντως μέχρι τώρα έχω καταφέρει να παίξω αρχείο quicktime στον mp9 αλλά δεν έπαιζε όλα τα quicktime ενώ ο classic τα έπαιζε όλα. Απορώ γιατί. Το ίδιο και με τα αρχεία real. Αυτό που δεν έχω καταφέρει να κάνω είναι να παίξω DVD στο media player 9 στα windows 2000. Ή μάλλον το έχω καταφέρει αλλά όχι τέλεια. Π.χ. δεν εμφανίζονταν καλά τα μενού. Θα το τιγκάρω στα Mpeg2 decoders να δω τι θα γίνει.
Πάντως ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια, απ' ότι φαίνεται θα βρεθεί η λύση ψιλοεύκολα. Ευχαριστώ όλους
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.