View Full Version : ubuntu + youtube
Ως στραβαδι στο λίνουξ έχω μια απορία.Χρησιμοποιώ τον Firefox και έγω εγκαταστήσει το plugin gnash για τα flash. (Συνεχώς μου κολλάει το σύστημα χειρότερα και απο τα win#@ws! .Τι μπορεί να φταίει??? Επίσης δεν μπορώ να δώ τα videos στο youtube? τι πρέπει να εγκαταστήσω?
fsbmaniac
28-12-2007, 16:10
και μενα μια απο τα ιδια ..πολλα κολληματα ρε ****το ...
LAGOS-DK
28-12-2007, 16:40
μια ερωτηση γιατι θελω να βαλω κ εγω ubuntu.ο firefox του, παιρνει τα plug ins που παιρνει και στα windows?
Plugins μερικα η μαλλον τα αντιστοιχα στο linux (πχ δεν μπορει να παρει το plugin του media player). Addons οσα εχω δοκιμασει παιζουν κανονικα και σε linux και σε windows. Εξαρταται αν το addon κανει πραγματα που ειναι os specific αλλιως αν παραμεvει σε οτι εχει να κανει με firefox τοτε λειτουργει κανονικα και στα δυο λειτουργικα
fsbmaniac
28-12-2007, 16:48
ναι φιλε πανω κατω τα παιρνει τα περισσοτερα,αξιζει βαλτα απλα μηνα πογοητευτεις ευκολα θελουν λιγακι σκαλισμα... αλλα το οτι δεν εχεις ενα σωρο βλακειες να τρεχουν για να εισαι ασφαλης ειναι μεγαλο πραγμα
ναι σίγουρα .θέλει υπομονή και ψάξιμο. Αλλα ρε παιδιά ας μου πεί κάποιος πως μπορώ να βλέπω videos απο το youtube χωρίς πρόβλημα? γιατί εχω αυτά τα κολλήματα????
Δεν υπάρχει κάποιο άλλο plugin να δοκιμάσεις;
cabrinha
28-12-2007, 20:54
Προβλημα με το youtube+firefox ειχα και εγω. To προβλημα εμφανιστηκε οταν ρυθμισα την καρτα ηχου (πειραζοντας το asound.rc). Ενω η καρτα ηχου λειτουργουσε πληρως οταν ανοιγα καποια σελιδα με flash ειχα προβλημα. Λυση δεν βρηκα και αναγκαστηκα να επαναφερω το asound.rc. Aυτο που μου κανει απο τοτε ειναι να εχω υψηλο cpu usage (http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=36935) αλλα χωρις κολληματα.
για να μην έχεις τόσακολλήματα απεγκατέστησε το gnash και βάλε το nonfree-flash player (κάπως έτσι λέγεται). Βέβαια κ αυτή η έκδοση ψιλοκολλάει και απόσσο ξέρω περιμένουμε την επόμενη έκδοση που θα διορθώνει το πρόβλημα. Εν αναμονή λοιπόν.
schumifer
29-12-2007, 14:11
Εγώ ρε παιδιά που δεν ξέρω τι είναι το gnash γιατί ποτέ δεν είχα πρόβλημα με τον γιουτούμπη?
Βγάλε το gnash και βάλε τον adobe flash player. Και εμένα μου το έκανε, αλλά μετά λύθηκαν όλα τα προβλήματα με την παραπάνω κίνηση.
slaughterer
30-12-2007, 02:25
Ρε πεταξτε το ουγκα και βαλτε καμια σοβαρη διανομη!Το λεω γιατι στο ubuntu απο την 7.10 αρχισαν να ψιλοδουλευουν τα plug-in του firefox και αυτο σηκωνει κουβεντα.Επισης υπαρχει ενας πολυ καλυτερος web browser o konquer!
schumifer
30-12-2007, 04:08
Αστειεύεσαι βεβαίως βεβαίως.
Γιατί εγώ είμαι με edgy και 64μπιτο μάλιστ με όλα τα γνωστά προβλήματα περί plugins και προγραμμάτων και όλα παίζουν τόσο άνετα από την πρώτη στιγμή που έχω κάνα 2μηνο το cd του γκούτσι και δε βρίσκω λόγο να το βάλω
Green Dragon
30-12-2007, 04:40
Φίλοι μου καλημέρα και Χρόνια Πολλά!
Και εγώ μόλις χτές εγκατέστησα για πρώτη φορά στη ζωή μου linux.
Και μάλιστα ubuntu 7.10. Η διανομή είναι πολύ καλή για αρχάριους.
Στην αρχή αντιμετώπισα πολλές παρόμοιες δυσκολίες.
Αλλά χρειάζεται υπομονή και τη κατάλληλη βοήθεια.
Ευτυχώς βρήκα σε άλλο site, ένα μάλλον πλήρη οδηγό που μου έλυσε τα χέρια.
Ο απόλυτος οδηγός είναι: http://www.e-pcmag.gr/forum/index.php?showtopic=38929&hl=
Ακολουθήστε τον και πιστεύω η ζωή σας θα γίνει πολύ πιό εύκολη με τα ubuntu.
Υ.Γ. Ελπίζω να μη παραβιάζω τους κανόνες του forum με το link έδωσα.
Αν το έχω κάνει ζητάω συγγνώμη και παρακαλώ να διαγραφεί το post μου.
schumifer
30-12-2007, 05:52
Όχι φίλε μου, απλά αναφέρεις αυτό που βρηκες πρώτο , γιατί σίγουρα αν ψάξεις για τον απόλυτο οδηγό τότε μάλλον η wiki σελίδα είναι λίγο πιο πλήρης
slaughterer
30-12-2007, 11:00
Αστειεύεσαι βεβαίως βεβαίως.
Γιατί εγώ είμαι με edgy και 64μπιτο μάλιστ με όλα τα γνωστά προβλήματα περί plugins και προγραμμάτων και όλα παίζουν τόσο άνετα από την πρώτη στιγμή που έχω κάνα 2μηνο το cd του γκούτσι και δε βρίσκω λόγο να το βάλω
Δεν εχω κανει τον κοπο να το ξανακοιταξω το ειχα δει ενα φεγγαρι για λιγο και δεν μου αρεσε.
Αυτα που διαβαζω λεω.Φιλικα παντα για να μην παρεξηγουμαστε.
Το καλο του ουγκα ειναι οτι εχει ΤΟ support.
Υ.Γ Για το Konqueror τι εχεις να πεις? :064:
Σοβαρα τωρα ειναι κλασεις καλυτερος της αλεπους.
schumifer
30-12-2007, 16:08
Ναι ρε συ Μάνο , εννοείται φιλικά.
Για τον κόνκουερορ θα σου πω οτι δεν μπορώ να έχω το προφίλ του σε μια ακρούλα και να το χρησιμοποιώ σε λίνουξ και σε παραθύρια , οπότε κάθεται σε μια γωνιά και με βοηθάει όποτε τον χρειάζομαι. Επίσηε θα σου πω ότι ποτέ δε θα αποκτήσει τα addons της αλεπούς -ούτε βεβαίως και το πρόβλημα διαχείρισης μνήμης της αλεπούς.ΛΟΛ
Κάτι ακόμη για τον κόνκουερορ είναι ότι ενώ με όσα διαβάζω θα έπρεπε να είναι το πλέον γρήγορο εργαλείο σε εμένα αργεί βασανιστικά. Κάτι πρέπει να κάνω λάθος γιατι μιλάμε για χρόνους φόρτωσης σελίδας που μπορεί να είναι και 3πλάσιοι του firefox.
Αλλά έχω όντως δει κάποια πραγματάκια που δεν μπορείς να τα έχεις στην αλεπού όπως το πολύ χρήσιμο detach tabs και το φοβερά βολικό change browser identification. Το οποίο δουλεύει!!!!!!
DarthMoul
30-12-2007, 17:23
Το gnash είναι ακόμα σε alpha stage. Ούτε καν beta. Το adobe flash είναι η μόνη λύση προς το παρόν. Για όσους έχουν 64 bit firefox υπάρχει ο nsplugin wrapper που επιτρέπει στο 32 bit flash player να παίζει με 64 bit firefox. Για java, υπάρχει το blackdown jre της IBM που δίνει 64 bit jni.
Tassadar
04-01-2008, 14:50
Υπάρχει και η εύκολη λύση...
sudo apt-get install ubufox
ubufox : It is the plugin that handles installing codecs/flash//java through the package manager when the browser asks for them.
πηγή (http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=595941)
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.