View Full Version : Δικος μου Server ?
Λοιπον αποφασισα με καποιους (φιλους) να ανοιξουμε ενα φορουμ
ξερω οτι χρεαζετε να πληρωνουμε τον Server που θα εχουμε το φορουμ με τον μηνα σωστα ??(διορθωστε με οπου κανω λαθος :110: ) Εγω θελω να μαθω αν μπορω να το κανω ισνταλλ πανω στο PC μου (οπου θα ειναι μονιμα ανοιχτο) και να λειτουργα σαν server καταλαβατε (ελπιζω ) τι εννοω
Τι διαδικασια πρεπει να ακολουθησω ??
P.S. ειμαι πολυ (μα παρα πολυ) ασχετος γιαυτο εξηγηστε με το μαλακο :110:
Μπορείς να το κάνεις αλλά θες τα εξής βασικά πράγματα..
1.DSL για να είσαι 24/7 Ιντερνετ.
2. Στατική ΙΡ
3. Καλό security για να μην μπει κανείς και τα κάνει μπάχαλο (και αυτο είναι το λιγοτερο)
4. BAck-up για την περίπτωση που χαθεί τίποτα.
Αυτά σαν προυποθέσεις για μια απλή σελίδα . Το λογισμικό είναι άλλη περίπτωση.
varelasj
25-11-2004, 15:12
Nομιζω γινεται με apache server (κατι τετοιο τεσπα δε θυμαμαι ορθογραφια οποτε να ευχαριστησω προκαταβολικα αυτον που θα με διορθωσει...)
Εξαρτάται από το είδος του σερβερ.
FTP?
WEB ?
Φορουμ?
Portal?
Chat?
Ανάλογα είναι και το λειτουργικό και το λογισμικό. Μπορεί να γίνει και μέσα από τα Windows με 2000 Σερβερ πχ καλύτερα αλλά έχει μεγάλο κόστος απόκτησης η άδεια και είναι διάτρητο από παντού είτε από Linux που είναι free αλλά θέλει γνώσεις πάνω στο θέμα αλλά είναι όμως και βράχος σταθερότητας και ασφάλειας.
circular
25-11-2004, 19:06
Μπορείς αν στήσεις σε ένα linux με static ip Apache & CPanel/WebHostManager για το management (το τελευταίο κοστίζει 1500$) ή να κάνεις τη διαχείριση μόνος σου και να περάσεις με το χέρι ότι πακέτα χρειάζεσαι (mod_perl, php κλπ).
ok thnx για τις απαντησεις
Το πιο απλο θα ηταν να πληρωσεις για ενα webhosting με domain και εισαι ενταξει.
Θα σου ερθει φτηνα και δεν θα εχεις προβληματα καθως σερβις αναλαμβανουν αυτοι.
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.