PDA

View Full Version : Δικος μου Server ?

renos
25-11-2004, 14:58
Λοιπον αποφασισα με καποιους (φιλους) να ανοιξουμε ενα φορουμ

ξερω οτι χρεαζετε να πληρωνουμε τον Server που θα εχουμε το φορουμ με τον μηνα σωστα ??(διορθωστε με οπου κανω λαθος :110: ) Εγω θελω να μαθω αν μπορω να το κανω ισνταλλ πανω στο PC μου (οπου θα ειναι μονιμα ανοιχτο) και να λειτουργα σαν server καταλαβατε (ελπιζω ) τι εννοω
Τι διαδικασια πρεπει να ακολουθησω ??

P.S. ειμαι πολυ (μα παρα πολυ) ασχετος γιαυτο εξηγηστε με το μαλακο :110:

Greek
25-11-2004, 15:09
Μπορείς να το κάνεις αλλά θες τα εξής βασικά πράγματα..

1.DSL για να είσαι 24/7 Ιντερνετ.
2. Στατική ΙΡ
3. Καλό security για να μην μπει κανείς και τα κάνει μπάχαλο (και αυτο είναι το λιγοτερο)
4. BAck-up για την περίπτωση που χαθεί τίποτα.

Αυτά σαν προυποθέσεις για μια απλή σελίδα . Το λογισμικό είναι άλλη περίπτωση.

varelasj
25-11-2004, 15:12
Nομιζω γινεται με apache server (κατι τετοιο τεσπα δε θυμαμαι ορθογραφια οποτε να ευχαριστησω προκαταβολικα αυτον που θα με διορθωσει...)

Greek
25-11-2004, 15:18
Εξαρτάται από το είδος του σερβερ.
FTP?
WEB ?
Φορουμ?
Portal?
Chat?

Ανάλογα είναι και το λειτουργικό και το λογισμικό. Μπορεί να γίνει και μέσα από τα Windows με 2000 Σερβερ πχ καλύτερα αλλά έχει μεγάλο κόστος απόκτησης η άδεια και είναι διάτρητο από παντού είτε από Linux που είναι free αλλά θέλει γνώσεις πάνω στο θέμα αλλά είναι όμως και βράχος σταθερότητας και ασφάλειας.

circular
25-11-2004, 19:06
Μπορείς αν στήσεις σε ένα linux με static ip Apache & CPanel/WebHostManager για το management (το τελευταίο κοστίζει 1500$) ή να κάνεις τη διαχείριση μόνος σου και να περάσεις με το χέρι ότι πακέτα χρειάζεσαι (mod_perl, php κλπ).

renos
25-11-2004, 19:18
ok thnx για τις απαντησεις

Alarm
25-11-2004, 20:31
Το πιο απλο θα ηταν να πληρωσεις για ενα webhosting με domain και εισαι ενταξει.
Θα σου ερθει φτηνα και δεν θα εχεις προβληματα καθως σερβις αναλαμβανουν αυτοι.