PDA

View Full Version : Πρόβλημα με το log on των Xp

Quandanamo
25-11-2004, 23:58
Παιδιά καλησπέρα...
Σας παρακαλώ, διαβάστε και δώστε μου, (εάν γίνεται), τα φώτα σας...
Πρόκειται για ένα φιλαράκι μου, ο οποίος δουλεύει σε εμπορικό πλοίο και έχει έναν φορητό. Η αλήθεια ότι δεν ξέρει πάρα πολλά πράγματα από υπολογιστές, αλλά πάντως ασχολείτε τις ελεύθερες ώρες του. Σήμερα το πρωί με πήρε στο κινητό, ενώ ταξίδευε, λέγοντας μου, (απ' ότι κατάλαβα δηλαδή), ότι δημιούργησε έναν λογαριασμό χρήστη στο Log on των Xp και επειδή έβαλε κωδικό στα ελληνικά, δεν μπορεί να ξαναμπεί μέσα στα Xp, κάνει συνεχώς Log on, πληκτρολογεί τον κωδικό που ο ίδιος έβαλε, αλλά το σύστημα του λέει ότι είναι λάθος, κοινώς έχει κλειδωθεί απ' έξω...
Το ερώτημα είναι το εξής:
Υπάρχει τρόπος να ξανά αποκτήσει πρόσβαση στα Xp του; έστω και δια της πλαγίας οδού; Ή θα χρειασθεί να κάνει κανένα format!

Edit:
Επίσης εφόσον δεν υπάρχει κανένας άλλος λογαριασμός στο φορητό του, μπορεί να συνδεθεί στα Xp χωρίς να είναι Administrator και πως;

Orthodox
26-11-2004, 02:11
Πρέπει να μπει σε safe mode για να του εμφανίσει τον admin στο welcome screen και να αλλάξει τον κωδικό του λογαριασμού. Αν δεν γίνεται τότε πρέπει να μπεί από recovery consol και να διαγράψει το αρχείο “SAM” στον φάκελο “root”:\windows\system32\config…

kagelar34
26-11-2004, 02:14
μήπως μπορεί να μπει ως guest ?
Γίνεται αυτό παίδες ?

Orthodox
26-11-2004, 03:00
Ναι νομίζω και από guest έχεις κάποιες δυνατότητες αλλά νομίζω θα ναι πιο εύκολο με τον admin…!!! Ας δοκιμάσει να μας πει….

Giannakis
26-11-2004, 03:32
Μήπως έβαλε τον κωδικό με κεφαλαία?

kagelar34
26-11-2004, 05:51
http://www.petri.co.il/forgot_administrator_password.htm

δεσ κ αυτο

Quandanamo
27-11-2004, 01:15
Πρέπει να μπει σε safe mode για να του εμφανίσει τον admin στο welcome screen και να αλλάξει τον κωδικό του λογαριασμού. Αν δεν γίνεται τότε πρέπει να μπεί από recovery consol και να διαγράψει το αρχείο “SAM” στον φάκελο “root”:\windows\system32\config…

Ευχαριστούμε Orthodox! Τελικά μπήκε σε Safe Mode και το θέμα τακτοποιήθηκε, κατάργησε τον κωδικό που είχε βάλει και όλα παλι ήρθαν μια χαρά.

emnezia
27-11-2004, 01:24
Δεν χρειάζεται να μπαίνεις σε SafeMode. Αν πατήσεις CTRL+ALT+DEL κατά την διάρκεια επιλογής χρήστη δύο φορές θα σε βγάλει να γράψεις με τι λογαριασμό να μπεις. Γράφεις administrator κωδικό και έτοιμο.

Linos80
27-11-2004, 01:32
Μια που καταφερε και μπηκε να κανω μια offtopic ερωτησουλα?
Τι μαρκα φορητος ειναι αυτος που εχει?

Quandanamo
27-11-2004, 01:47
Άσε ένας PIII στα 1200 είναι, νομίζω Toshiba δεν είμαι σίγουρος.