PDA

View Full Version : Αμνηστία στις πειρατικές εκδόσεις

Lnxpert
26-11-2004, 17:16
Πιλοτικό πρόγραμμα αντικατάστασης πειρατικών εκδόσεων των Windows XP με νόμιμες, ξεκινά η Microsoft στη Βρετανία σε μια προσπάθεια να περιορίσει το φαινόμενο.

Η πρωτοβουλία ισχύει για προεγκατεστημένα αντίγραφα των ΧP σε υπολογιστές που αγοράστηκαν πριν από την 1η Νοεμβρίου. Το project περιλαμβάνει δωρεάν αντικατάσταση (εκτός από τα έξοδα αποστολής) του παράνομου software, έως πέντε αντίγραφα ανά άτομο, και ισχύει μέχρι το τέλος του χρόνου. Ο στόχος της είναι διττός, αφενός να εντοπίσει τους λαθρεμπόρους και αφετέρου να νομιμοποιήσει όσους χρησιμοποιούν πλαστές εκδόσεις.

Η εταιρία, σε ανακοίνωσή της, κάλεσε οποιονδήποτε υποψιάζεται ότι διαθέτει παράνομο software, να το υποβάλει προς εξέταση το συντομότερο δυνατόν. Η διαδικασία περιλαμβάνει μια σειρά από ελέγχους στον υπολογιστή, έγγραφα και συμπλήρωση μίας φόρμας όπου ο χρήστης οφείλει να αναφέρει την προέλευση του software.

«Είναι μια μοναδική ευκαιρία για τους χρήστες να ελέγξουν την αυθεντικότητα του λειτουργικού τους και ταυτόχρονα να βοηθήσουν στη συγκέντρωση πολύτιμων πληροφοριών για τους διανομείς του παράνομου software», δήλωσε ο Alex Hilton της Microsoft.

«Είναι σημαντικό για τους χρήστες να βεβαιωθούν ότι είναι νόμιμοι, έτσι ώστε να αποφύγουν την πιθανότητα να διωχθούν ποινικά», συμπλήρωσε ο David Frost, γενικός διευθυντής του Βρετανικού Γραφείου Εμπορίου. Χαρακτηριστικό είναι ότι το 29% των εφαρμογών στη Βρετανία εκτιμάται ότι είναι πειρατικό.

H Μicrosoft ανακοίνωσε ότι θα αξιολογήσει τα αποτελέσματα της κίνησης αυτής στη Βρετανία, προτού προωθήσει παρόμοια προγράμματα σε άλλες χώρες.

maddoctor
26-11-2004, 17:25
Καλό θα ηταν να έγραφες και την πηγή του άρθρου......
http://www.cdfreaks.com/news/10969

Πάντως δεν ξέρω εαν θα εμφανιστεί κανένας να πει "ξέρετε έχω μία πειρατική κόπια...μου δίνετε μία αυθεντική" !? :050::050:

john_dr
26-11-2004, 17:35
Από ότι κατάλαβα θα τον πάρουν με τα λεμόνια αν πει κάτι τέτοιο. Από την περιγραφή που έχει ο Lnxpert ( πολύ ωραίο και ολοκληρωμένο post έστω και αν ξέχασε να βάλει το link από το cdfreaks.com ), αυτό που κατάλαβα εγώ είναι ότι η Microsoft ψάχνει να βρει τα καταστήματα που φτιάχνουν Η/Υ και εγκαθιστούν πειρατικές εκδόσεις των ΧΡ χρεώνοντας όμως τους χρήστες όπως αν τους πέρναγαν τα αυθεντικά.

maddoctor
26-11-2004, 17:45
Από ότι κατάλαβα θα τον πάρουν με τα λεμόνια αν πει κάτι τέτοιο. Από την περιγραφή που έχει ο Lnxpert ( πολύ ωραίο και ολοκληρωμένο post έστω και αν ξέχασε να βάλει το link από το cdfreaks.com ), αυτό που κατάλαβα εγώ είναι ότι η Microsoft ψάχνει να βρει τα καταστήματα που φτιάχνουν Η/Υ και εγκαθιστούν πειρατικές εκδόσεις των ΧΡ χρεώνοντας όμως τους χρήστες όπως αν τους πέρναγαν τα αυθεντικά.

Ακριβώς.Ουσιαστικά τον απλό χρήστη δεν το πολυνοιάζει κιόλας,αλλά τα μαγαζιά που κάνουν τέτοιες παγαποντιές σίγουρα θα πάθουν μεγάλη ζημιά. :077:

Lnxpert
28-11-2004, 01:39
Microsoft ακου εκει ρε παιδια απο το κακο στο χειροτερο εχετε δοκιμασει suse 9.2 professional σας το προτεινω ανεπιθυλακτα
Δεν το βρηκα απο κει αλλα http://www.pcmag.gr/articles/view-article.rx?oid=258353
πρεπει να ειστε μελη