View Full Version : vista 32bit ή vista 64 bit???
DidicolA
03-02-2008, 15:55
τωρα που αγορασα τα αλλα δυο γιγα ραμ και επειδη τα 32βιτα λειτουργικα βλεπουν μεχρι 3,25 σκεφτομαι ειτε να αγορασω αυθεντικα vista 32bita ειτε 64 βιτα.
Αξιζει να προτιμησω τα 64 bit για να δω και τα 4 γιγα ραμ? η δεν θα εχει καποια ιδιαιτερη διαφορα? οποτε δεν αξιζει γιατι ειναι και ψιλοπεριεργα απ οτι εχω ακουσει τα 64 βιτα
deadlock7
03-02-2008, 19:56
Μια χαρά είναι τα 64Bit.Το μόνο που θα σκεφτόμουν είναι αν θα έπαιρνα vista,πάντως σίγουρα 64Bit..
Απορίες:
1) Είναι πραγματικά 64μπιτα τα Vista;
2) Υπάρχουν σοβαρές εφαρμογές που να τα υποστηρίζουν;
Π.χ., Office, προγράμματα της Adobe κλπ
3) Αντικειμενικά πόση διαφορά έχουν στην ταχύτητα; μηδαμινή, αξιοσημείωτη, χάνεται η μπάλα;
MadCatMk2
03-02-2008, 20:25
Απορίες:
1) Είναι πραγματικά 64μπιτα τα Vista;
2) Υπάρχουν σοβαρές εφαρμογές που να τα υποστηρίζουν;
Π.χ., Office, προγράμματα της Adobe κλπ
3) Αντικειμενικά πόση διαφορά έχουν στην ταχύτητα; μηδαμινή, αξιοσημείωτη, χάνεται η μπάλα;
1) ???
2) 3DMark08
3) 0.00001% πέραν της μνήμης..
Με όλα τα κουλά που ακούω, ψηφίζω 32bit.
deadlock7
03-02-2008, 20:29
Με όλα τα κουλά που ακούω, ψηφίζω 32bit.
Tϊ κουλά έχεις ακούσει για τα 64bit?
Αν είχε 2Gb να βάλει 32bit,αλλά με 4 δε χωράει αμφιβολία πιστεύω..
MadCatMk2
03-02-2008, 20:40
Tϊ κουλά έχεις ακούσει για τα 64bit?
Αν είχε 2Gb να βάλει 32bit,αλλά με 4 δε χωράει αμφιβολία πιστεύω..
Για ασυμβατότηες εφαρμογών, καθώς και ασυμβατότητες εφαρμογών hardware.. ρώτα τον manuel... Πάντως από πρώτο χέρι δε ξέρω να σου πω..
Μια χαρά ειναι τα 64bit.Εγω εχω ΧΡ.
Και τα games παιζουν και ολα.Το μονο που μου σπασε τα νεύρα ήταν η ασύρματη κάρτα δικτύου όπου και αυτή πλέον (να ναι καλα ο panoc) παίζει:)
Ειναι ολίγον γρηγορότερα και ΠΟΛΥ σταθερά.
deadlock7
03-02-2008, 20:51
Εγώ πάντως όσο καιρό τα χρησιμοποιούσα ήμουν αρκετά ευχαριστημένος.Τα 64bit είχαν πρόβλημα παλιά,ίσως έχεις πρόβλημα σε περίπτωση που χρησιμοποιείς κάποια συσκευή που δεν έχει drivers.
Επίσης όποια εφαρμογή δεν υπάρχει σε 64Bit (οι περισσότερες θα έλεγα),τότε εγκαθίσταται σαν 32Bit.Oϋτως ή άλλως ο λόγος που τα ήθελα είναι για τα 4Gb μνήμη..αν ήθελα ταχύτητα δεν θα είχα καν windows.
H μόνη ερώτηση για τον φίλο που ψάχνεται είναι αν θέλει να πάει σε vista,γιατί τα 64bit είναι μονόδρομος..
@DidicolA
Τα Vista τα εχεις δει? Τα εχεις δουλέψει? Αν όχι, ειμαι της γνώμης να τα δουλέψεις λίγο σε κάποιον που τα έχει ήδη πριν τα αγοράσεις....Κρίμα ειναι να βγεί μάπα το καρπούζι μετά την αγορά του.
Tassadar
03-02-2008, 22:00
Το ότι θα βάλεις 64bit Vista δεν σημαίνει απαράιτητα οτί θα δουν και τα 4GB..
Υπάρχουν και άλλοι παράμετροι σύμφωνα με ΑΥΤΟ (http://blogs.msdn.com/hiltonl/archive/2007/04/13/the-3gb-not-4gb-ram-problem.aspx) εδώ..
Συνοπτικά το τελευταίο κομμάτι του άρθρου αναφέρει
1. Can Windows access memory above 4GB?
a. 32-bit – NO
b. 64-bit – Maybe (due to chipset limitations)
2. Can your processor access memory above 4GB?
a. If it’s recent then it might, and if it’s either AMD64 or EM64T it’s almost certain
3. Does your chipset allow pages to be remapped above 4GB?
a. Probably not – and that’s what’s catching people who install 64-bit Vista to work around point 1 – they find they still cannot see above 4GB
DidicolA
03-02-2008, 22:20
δηλαδη ναι σε 64 βιτ αλλα να παω σε xp ?
vista (http://www.e-shop.gr/show_main.phtml?id=PCF.00607)
δηλαδη ναι σε 64 βιτ αλλα να παω σε xp ?
ναι ναι, τουλάχιστον μεχρι τα DX10 games να ειναι must, αλλα τοτε θα εχουμε windows 7 :)
DidicolA
05-02-2008, 00:35
εντελως υποκειμενικα απ τα 3,25 στα 4 γιγα θα δω οντως διαφορα η απλα θα εχω πιο πολυ καβα μνημη για τον firefox που την "πεταει ακαφτη"?
εντελως υποκειμενικα απ τα 3,25 στα 4 γιγα θα δω οντως διαφορα η απλα θα εχω πιο πολυ καβα μνημη για τον firefox που την "πεταει ακαφτη"?
δωσε ram στον firefox λεμε :p
Εγώ που τα έβαλα τα 64bit μου φάνηκαν πολύ περίεργα και γι'αυτό τα απεγκατέστησα! Μπορείς να τα δοκιμάσεις και τα δύο αν κάποιος έχει τα vista που θές. Μπορείς να τα εγκαταστήσεις χωρίς κωδικό για 30 μέρες!!!
pokemon640
19-02-2008, 01:09
Εγώ που τα έβαλα τα 64bit μου φάνηκαν πολύ περίεργα και γι'αυτό τα απεγκατέστησα! Μπορείς να τα δοκιμάσεις και τα δύο αν κάποιος έχει τα vista που θές. Μπορείς να τα εγκαταστήσεις χωρίς κωδικό για 30 μέρες!!!
Και εγώ αυτό προτείνω, να εγκαταστήσει χωρίς κωδικό και αν τα θέλει πληρώνει μια άδεια χρήσης(κωδικός) απο την M$ και όλα ΟΚ.
Εγώ τα 64bit έβαλα και όλα μου δουλέυουν κανονικά, σε XP είχα πρόβλημα με τον ήχο και μερικές φορές με πέταγε έξω απο το game, σε vista ΟΛΑ OK!
alexandrosss
19-02-2008, 11:44
εγω θελω να παω στα 8γιγα ηδη εχω 4γιγα(την μια 3 μου βλεπει την αλλη3,5 σε 32μπιτα), τα64μπιτα ΧΠ θα τα δουνε ????
η μητρικη ειναι ι abit ip35pro ????????????
η μνημες που εχω τωρα ειναι αυτες http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.555252
εγω θελω να παω στα 8γιγα ηδη εχω 4γιγα[/url]
8 γιγα ε? προφανως δεν την παλευεις με τα 4,πνιγεται το συστημα σου..θα βαλεις 2x4?8x1?1x8?4x2?
alexandrosss
20-02-2008, 01:05
εχω 2χ2 δουλευω πολυ μεγαλα αρχεια photoshop επαγγελματικα και την εχω αναγκη
slaughterer
20-02-2008, 02:02
Νομιζω οτι το addressing στα 64bit ειναι 64χ32 οποτε φτανει.
alexandrosss
20-02-2008, 02:14
τα χρηματα δεν με ενδιαφερουν με ενδιαφερει αν δω διαφορα στης αποδοσεις
έβαλα προ evolution 2008 στα vista 64 και τρέχει πολύ καλύτερα απότι σε χρ 32bit και με αρχαίους drivers στην κάρτα γραφικών...δεν το περίμενα...!
Mooger_Fooger
04-03-2008, 11:40
παρολαυτα και στην υπογραφη σου και στην εικονα σου τα κραζεις!!!!!!!
έβαλα προ evolution 2008 στα vista 64 και τρέχει πολύ καλύτερα απότι σε χρ 32bit και με αρχαίους drivers στην κάρτα γραφικών...δεν το περίμενα...!
Και μενα γιατι δεν το περναγε, ως μη συμβατο??? :(
παρολαυτα και στην υπογραφη σου και στην εικονα σου τα κραζεις!!!!!!!άλλο ήταν το θέμα αλλα θα σου απαντήσω.--> από περιέργεια και μονο να δω αν αξίζουν τα 64bit λειτουργικά επειδή για χρ 64bit δεν έβρισκα drivers για το laptop μου....φιλικά θάνος
edit: και για να συνεχίσω , ήθελα απλά να ρωτήσω αν ισχύει αυτό η είναι απλός κάποιος άλλος παράγοντας που επηρεάζει το game να παίζει ελαφρώς πιο γρήγορα!
slaughterer
04-03-2008, 23:55
Για να μην εχουμε παραπληροφοτιση τα vista 64 ειναι ΟΚ.Αν εχεις 4 γιγα ram και πανω που λογικα αργοτερα θα πας σε 8 αναγκαστικα θα πας σε 64 bit λειτουργικο.Τελος δεν πιστευω οτι υπαρχει καποιο προβλημα με τα 64bitα ΟS kαι αν το pc σου ειναι σε amd βλεπεις μεγαλη διαφορα.
είμαι σε laptop , πολύ δυνατό μεν αλλα με intel και 2gb ram...και δεν αξίζει τώρα τρελα λεφτά!δηλαδή με amd υπάρχει διαφορα e?από τους παλιούς διπυρήνους η phenom?
Varvaros
17-07-2008, 16:19
Eχεις καποιο νομιμο λink για κατεβασμα trial 64bit γιατι με ενδιαφερει κι εμενα πριν τα αγορασω;
Επισης το trial δε σε κοβει απο τιποτα; ειναι ΤΕΛΕΙΩΣ FULL για 30 ημερες;
thanks
Reptile64
27-07-2008, 23:13
Εγω ειχα τραυματικη εμπειρια με την καρτα ηχου μονο που μου κανει κατι χαζα κι'αυτο η γιατι κατι τρεχει με το BIOS η δεν ειναι καλοι οι drivers για 64. Παντως ειμαστε σιγουρα ακομη σε πειραματικο σταδιο και θα ειμαστε για πολυ ακομη
Varvaros
28-07-2008, 09:57
Αν εχεις 4πυρηνο επεξεργαστη απλα βαλε 64αρια χωρις δευτερη συζητηση. Η διαφορα δεν ειναι μικρη, ειναι απλα τεραστια σε βαρια προγραμματα και παιχνιδια. Τα αγορασα πριν 10 μερες και απλα εχω παθει πλακα.
Ετσι στεγνα.
Reptile64
28-07-2008, 11:30
Με 4πυρηνο σε benchmark δεν ειδα διαφορα, ισα ισα τα 32 τα πηγαν λιγο καλυτερα, οσο για την εκκινηση του συστηματος ειναι πιο βαρια τα 64.
Varvaros
28-07-2008, 11:39
Το καλυτερο benchmark ειναι η τριβη, ειμαι κατα τετοιων προγραμματων οταν λαμβανονται ως μοναδικες ενδειξεις.
Ειδα διαφορα μεγαλη σε 3ds max 9, σε converxtodvd , σε video converting γενικοτερα με διαφορα προγραμματα, μεγαλη διαφορα στους ρυθμους κωδικοποιησης/αποκωδικοποιησης και τελικο χρονο καθως και ελαφρα αλλα αισθητη διαφορα σε game loading.
Τα οποια τα ετρεξα πρωτα σε 32bito φρεσκοινταλαρισμενο για 15-20 μερερες και μετα κατοπιν σε 64μπιτο φρεσκοινσταλιρασμενο.
H εκκινηση ειναι οντως πιο μεγαλη σε διαρκεια αλλα και; μια φορα κανεις εκκινηση, δεν εισαι με το χερι στο reset συνεχεια, απο κει και μετα αφου loggareis φυσαει.
Ιδιο μηχανημα παντα, ιδιος δισκος, ιδιο partition
Ηοme Premium Vista 32 ==> Home premium vista 64
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.