View Full Version : SuperComputer από PS3 θα προσομοιώνει τις συγκρούσεις μεταξύ μαύρων τρυπών!!!
Όταν άλλοι αγοράζουν PS3 για να παίζουν παιχνίδια ένας ερευνητής του πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης, δημιούργησε έναν υπερυπολογιστή αποτελούμενο από 16 κονσόλες PLAYSTATION 3!
Ο αστροφυσικός Gaurav Khanna που είχε την ιδέα αυτή, ισχυρίζεται ότι η επεξεργαστική ισχύ του υπολογιστή από PS3 είναι ισοδύναμη με 25 κόμβους από το σύνολο των κόμβων του BLUE GENE ΙΒΜ.
Το λειτουργικό που χρησιμοποιείται δεν είναι άλλο από το Linux το οποίο "τρέχει" σχεδόν παντού!
Ο συγκεκριμένος υπολογιστής θα χρησιμοποιηθεί για να ερευνηθούν οι ιδιότητες των βαρυτικών κυμάτων που δημιουργούνται μετά από μια σύγκρουση δύο μαύρων τρυπών. Στα βαρυτικά κύματα είχε αναφερθεί ο Einstein, μέσω της θεωρίας της σχετικότητας αναφέροντας ότι είναι "κύματα" στον χώρο και στο χρόνο που ταξιδεύουν με την ταχύτητα του φωτός.
Πηγή : http://www.reghardware.co.uk/2008/02/28/ps3s_put_to_use_simulating_blackholes/
.....με αυτά τα PS3 θα παίζει ο ερευνητής Star Wars στην κυριολεξία!
Cluster απο ps3!! Μιλάμε για δύναμη!
cast128dreams
29-06-2008, 03:09
Ρε παιδια και εγω αμα βαλο καμια 700ρια Mega drive συνδεδεμενα τοτε θα εχω υπερυπολογιστη.
Ακου 16 PS3!!!!!!!!!!!
Θελω να πω οτι αμα ειναι πολλα μαζι τοτε λογικο ειναι να εχεις κατι ισχυρο.Δεν μου κανει εντυπωση.
MadCatMk2
29-06-2008, 11:06
Ρε παιδια και εγω αμα βαλο καμια 700ρια Mega drive συνδεδεμενα τοτε θα εχω υπερυπολογιστη.
Ακου 16 PS3!!!!!!!!!!!
Θελω να πω οτι αμα ειναι πολλα μαζι τοτε λογικο ειναι να εχεις κατι ισχυρο.Δεν μου κανει εντυπωση.
Μη το παίρνεις τόσο ανταγωνιστικά, δεν είναι και μικρή υπόθεση που επέλεξε να χρησιμοποιήσει κονσόλες για τέτοιο έργο.
Και όσα mega drive και να έβαζες θα έφτανες να χρειαζόσουνα...... PoE για να συνδεθούν :p
cast128dreams
29-06-2008, 22:52
Κοιτα αντη να παρει 16 playstation 3 γιατι δεν χρησιμοποιησε δυο η τρεις υπολογιστες εφοδιασμενοι με την τελευταια λεξη της τεχνολογιας.
Εχουν γινει και αλλα τετοια στο παρελθον με αλλες κονσολες.Τετοιου ιδους κινησεις εμενα μου μοιαζουν ποιο πολυ για διαφημιστικους σκοπους.
Γιατι αραγε να κατσει να ασχωληθει αυτος ο ανθροπως με το πως θα εκμεταλευτει 16 επεξεργαστες του ps3 στο συνολο.
Απο ποιον χρηματοδοτηθηκε αραγε?
Sony....λεω εγω τωρα!!!!...
MadCatMk2
29-06-2008, 22:55
Κοιτα αντη να παρει 16 playstation 3 γιατι δεν χρησιμοποιησε δυο η τρεις υπολογιστες εφοδιασμενοι με την τελευταια λεξη της τεχνολογιας.
Γιατί πολύ απλα του βγήκε πιο φθηνά. Και δεν είχε τί άλλο να κάνει.
Την εκδοχή των cell επεξεργαστών που έχει το PS3; Την σκέφτηκε κανείς;
cast128dreams
30-06-2008, 00:00
Την εκδοχή των cell επεξεργαστών που έχει το PS3; Την σκέφτηκε κανείς;
Nαι ακριβως αυτο συζηταμε απο την αρχη.
Cell Processor
- PowerPC-base Core @ 3.2GHz
- 1 VMX vector unit per core
- 512KB L2 cache
- 7 x SPE @ 3.2GHz
- 7 x 128b 128 SIMD GPRs
- 7 x 256KB SRAM for SPE
- 1 of 8 SPEs reserved for redundancy
- total floating point performance: 218 GFLOPS
Δεν υπαρχουν ποιο ισχηροι επεξεργαστες στην αγορα για PC?
Η κανω λαθος?
PainkiLer
30-06-2008, 16:28
Γιατί πολύ απλα του βγήκε πιο φθηνά. Και δεν είχε τί άλλο να κάνει.
Το ίδιο έκαναν και στο ΤΕΙ που είμαι.
Αντί να πάρουν ένα μηχάνημα που κανει 3500 ευρώ για να κάνουν τη δουλεία τους.Αγόρασαν 2 PS3 και τους βγήκε πολύ πιο φτηνά.Ενώ ο καθηγητής είπε πως η αρχιτεκτονική του είναι εξερετική.
Αν υπήρχε και καμιά μόντα να βάλεις 1γιγα μνήμη θα ήταν τέλειο!
Necro{Demon}
30-06-2008, 22:30
Cell Processor
- 512KB L2 cache
- 7 x SPE @ 3.2GHz
- 7 x 128b 128 SIMD GPRs
- 7 x 256KB SRAM for SPE
Η κανω λαθος?
Κοίτα είναι δυνατό, τώρα σε τι υπολογιστή αντιστοιχεί κάποιοι εδώ σίγουρα θα ξέρουν να μας πουν, το θέμα είναι πως καθαρά λόγου κόστους και ευκολίας χρήσης θα το έκαναν γιατί ναι μεν και 700 mega drive θα έκαναν τη δουλειά, αλλά αμφιβάλλω αν δέχονται linux ή αν ενώνονται τόσα:P
cast128dreams
01-07-2008, 01:52
Κοιτα.Περισοτερο για πειραμα μου μοιαζει παρα με κατι αλλο.Ή ισως και να ειναι στην τελικη......Το ερωτημα μου ειναι το εξης
Ειναι τοσο ισχυρος αυτος ο επεξεργαστης του PS3 που ξεπερναει την υπολογιστικη δυναμη ενος τετραπυρινου AMD ή INTEL τελευταιου μοντελου?
Εαν ναι!Μηπως πρεπει να αντικαταστησουμε το PC μας με ενα PS3 οπως και αναφαιρει ο προεδρος της SONY?
και
Εαν οχι,ποιο το κερδος να συνδεσει 16 ps3 και να μην συνδεσει 4σερεις Quad core(πχ) επεξεργαστες και να το τροφοδοτισουν με τεραστια RAM,γρηγορους σκρηρους και καρτες γραφικων crossfire h sli.Γενικοτερα δυο συστηματα που ξεπερνανε σε ολους του τομεις συγκριτικα τα τεχνικα χαρακτηριστικα του PS3.
Οσο για τα mega drive τωρα..δεν ξερεις εαν θα επαιρναν linux γιατι δεν κυκλοφορησαν ποτε με σκληρο:p !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ειναι τοσο ισχυρος αυτος ο επεξεργαστης του PS3 που ξεπερναει την υπολογιστικη δυναμη ενος τετραπυρινου AMD ή INTEL τελευταιου μοντελου?
Πολύ ισχυρός αλλα δύσκολος στον προγραμματισμό...Βλέπεις όμως οτι ακόμα και οι επεξεργαστές στις καρτών γραφικών ειναι πιο ισχυρές απο τις cpu το θέμα ειναι τι δουλειά θα πρέπει να κάνει ο κάθε επεξεργαστής.. ανάλογα την δουλειά που θέλεις να κάνεις πρέπει να εχεις και την κατάλληλη αρχιτεκτονική...Επίσης παίζουν και αλλα θέματα μεγάλο παράγοντα για παράδειγμα αυτο που θέλεις να κάνεις πόση RAM χρειάζεται ..ποσο μέγεθος σε paging θα μπορείς να εχεις..κτλ..
ACHIEVEIT
16-09-2008, 14:54
Χαχα. Προτοτυπος τροπος σκεψης. Τι μας κανει η οικονομια..
Aggelos21
27-01-2009, 14:11
κοίτα το πρόβλημα δεν είναι αν υπάρχει επεξεργαστής η κάποιο hi-end pc που να ξεπερνά το ps3..αυτό εννοείτε..το θέμα είναι ότι το ps3 είναι ανταγωνιστικό απέναντι στα σημερινά pc..όπως είπαν και παραπάνω το ps3 έχει εξαιρετική "αρχιτεκτινικη"..εγώ έχω linux στο ps3 μου και δουλεύει άψογα..μπορεί και καλύτερα από μερικά pc..επειδή έχω στα χερια μου κάποια στοιχεια για το πως θα είναι το ps4 η psx όπως θα λέγεται...σε όσο αναφορά την ισχύ twν πυρήνων του είμαι σε θέση να πω ότι σε μερικά χρονια..και όχι πολλού μακριά από το σήμερα το playstation θα έρθει να αντικαταστήσει τα pc.."πραγματiκα" είναι τρομακτικές οι δυνατότητες που θα έχει το ανερχόμενο ps4....από δω και περα ο χρόνος θα δείξει..
cast128dreams
29-01-2009, 02:15
Φιλε αγγελος!!!!!!
Μονο που η crytek εχει δηλωσει εδω και πολυ καιρο οτι το crysis δεν θα κυκλοφορισει σε ps3 διοτι δεν μπορει να σηκωσει τα γραφικα του.
http://www.joystiq.com/2006/08/30/crytek-says-360-and-ps3-cant-handle-crysis/
Να μια διαφορα που εχει ενα συχρονο pc με μια κονσολα τελευταιας γενιας:045:
Επισης το linux δεν μου λει τιποτα.Linux τρεχει και το Dreamcast 10 χροννια πριν.
http://www.youtube.com/watch?v=8iNBS9CxGlQ
Παιδια αν μιλαμε για το ΜΙΤ δε νομιζω οτι επαιξε ρολο το κοστος.....Απλα ειναι αυτο που λεει ο MUL.Ισως για την δουλεια που το θελει να βοηθανε καλυτερα οι πυρηνες του PS3.Παιζει κ ενας αλλος παραγοντας.Τον να παρεις μια αρμαδα quad κ να τους βαλεις μαζι δεν ειναι τοσο δυσκολο...Ενω αυτο που εκανε ειναι μια προκληση.Για την πλακα του μπορει να το κανε κιολας.Αυτοι οι επιστημονες ειναι να τους δωσεις ενα τετοιο "παιχνιδι" κ να τους παρεις τη ζωη...χαχαχα
"πραγματiκα" είναι τρομακτικές οι δυνατότητες που θα έχει το ανερχόμενο ps4....από δω και περα ο χρόνος θα δείξει..
Δηλαδη. Για δωσε κανα στοιχειο φιλε μου. :)
Aggelos21
04-02-2009, 00:31
για παράδειγμα λένε ότι το ps4 θα εχει 4πύρινο επεξεργαστή που θα θα δουλεύει στα 3ghz..το ποιο τελείω είναι ότι ανάλογα με τις ανάγκες του παιχνιδιού και twn γραφικών μπορεί να ανεβεί στα 4.2ghz..είναι σαν να κάνει το playstation αυτόματα μονο του overclock..ποια κονσόλα το έχει κάνει αυτό..?βεβαια όλα αυτά είναι το ότι λέγεται σε ανεπίσημες πληροφορίες που διαρρέουν από τη sony..τίποτα δεν είιναι ακόμα σίγουρο και έτοιμο..απλά θα είναι φανταστική κονσόλα...
MadCatMk2
04-02-2009, 00:58
για παράδειγμα λένε ότι το ps4 θα εχει 4πύρινο επεξεργαστή που θα θα δουλεύει στα 3ghz..το ποιο τελείω είναι ότι ανάλογα με τις ανάγκες του παιχνιδιού και twn γραφικών μπορεί να ανεβεί στα 4.2ghz..είναι σαν να κάνει το playstation αυτόματα μονο του overclock..ποια κονσόλα το έχει κάνει αυτό..?βεβαια όλα αυτά είναι το ότι λέγεται σε ανεπίσημες πληροφορίες που διαρρέουν από τη sony..τίποτα δεν είιναι ακόμα σίγουρο και έτοιμο..απλά θα είναι φανταστική κονσόλα...
LOL. Την κατανάλωση προσπαθούν να χαμηλώσουν και να διαφημιστούν. Σα να ανεβάζει multi από κάτι χαμηλότερο στο κανονικό mode θα είναι.
Το "φανταστική κονσόλα" δε ξέρω από που προκύπτει...
backgroundman
04-02-2009, 10:59
Cell Processor
- 512KB L2 cache
- 7 x SPE @ 3.2GHz
- 7 x 128b 128 SIMD GPRs
- 7 x 256KB SRAM for SPE
Η κανω λαθος?
Σύμφωνα με το wikipedia (http://en.wikipedia.org/wiki/FLOPS)
ο QX9775 έχει περίπου 37GFLOPS.
Ένας φίλος που είχε PS3 και έκανε folding μου είχε πει οτι είναι πολύ πιο
γρήγορο απο PC...
MadCatMk2
04-02-2009, 14:24
Ένας φίλος που είχε PS3 και έκανε folding μου είχε πει οτι είναι πολύ πιο γρήγορο απο PC...
I lol once again.
PS3: ~900 PPD
Q9550: ~5500 PPD
Q9550 @ 4Ghz: σχεδόν 7000PPD
Καμμία συζήτηση για folding σε GPU φυσικά.
backgroundman
04-02-2009, 16:11
I lol once again.
PS3: ~900 PPD
Q9550: ~5500 PPD
Q9550 @ 4Ghz: σχεδόν 7000PPD
Καμμία συζήτηση για folding σε GPU φυσικά.
Απο το Folding@home PS3 FAQ (http://folding.stanford.edu/English/FAQ-PS3)
It seems that the PS3 is more than 10X as powerful as an average PC. Why doesn't it get 10X PPD as well?
We balance the points based on both speed and the flexibility of the client. The GPU client is still the fastest, but it is the least flexible and can only run a very, very limited set of WUs. Thus, its points are not linearly proportional to the speed increase. The PS3 takes the middle ground between GPUs (extreme speed, but at limited types of WU's) and CPU's (less speed, but more flexibility in types of WUs). We have picked the PS3 as the natural benchmark machine for PS3 calculations and set its points per day to 900 to reflect this middle ground between speed (faster than CPU, but slower than GPU) and flexibility (more flexible than GPU, less than CPU).
Απο τη στιγμή που ο Cell έχει περίπου 6 φορές περισσότερα GFLOPS απο τον QX9775 είναι λίγο δύσκολο να είναι πιο αργός στο folding...
Δεν είναι μόνο ο επεξεργαστής που μετράει στα παιχνίδια.Είναι και η κάρτα γραφικών και η μνήμη.Ο επεξεργαστής του PS3 είναι πάρα πολύ δυνατός.Αλλά το ότι η Crytek βγήκε και είπε ότι το Crysis που γονατίζει όλα τα PC αυτή τη στιγμή δεν μου λέει κάτι :P
Βέβαια το PS3 είναι δύσκολο στον προγραμματισμό.Χμμ η όλη υπόθεση μυρίζει το Sega Saturn πριν 12 χρόνια περίπου.Για όσους δεν ξέρουν το Saturn είχε 2 επεξεργαστές στα 28MHz ο καθένας αλλά δεν είχε τσιπάκι για επιτάχυνση 3D γραφικών όπως είχε το Playstation τότε με τον 1 επεξεργαστή στα 33MHz.
Αυτό σημαίνει πως δεν μετράει μόνο ο επεξεργαστής αλλά και η κάρτα γραφικών.Το Playstation έβγαζε πολύ πιο όμορφα και γρήγορα παιχνίδια από το Saturn.Τέσπα I rest my case.
cast128dreams
05-02-2009, 03:31
Συν της αλλης τι να το κανω το super επεξεργαστη του ps3 οταν ξερω ενα pc core i7 και με μια 4870χ2 ειναι ποιο μπροστα απο αυτο στα παιχνιδια.
Διοτι οπως και να το κανοθμε οταν βγαινει ενα παιχνιδι στο ps3 πχ δεν εχει anti alising x 16, motion blur στο full,water effetcs very high,graphic effects very high.
Tα ριχνουν ολλα για να τρεχει ομαλα.Εαν εχεις ομως ενα high end pc απολαμβανεις και το παραμικρο frame:033:
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.