PDA

View Full Version : Αποριες σχετικα με ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΟΡΑ DVD/CD απο την DISC IMPEX

loner
28-11-2004, 19:02
Παιδια κατι ειχε πει ενα παλικαρι στο προηγουμενο ποστ για μαζικη αγορα για "παραξενη συμπεριφορα" των φτηνων ΤΥ. Τι εγινε τελικα; Ηταν οντως "παραξενα"; Τα δοκιμασε κανεις;

Dark_Son20
28-11-2004, 20:23
λοιπόν για την παράξενη συμπεριφορά μπήκαν σε όλα τα writers μου νέα firmware και όλα ok....

δυστυχώς μονο σε κάποια τα 4x δεν γραφόντουσαν πλέον 8x :/

loner
28-11-2004, 20:41
Αν θυμαμαι καλα εχεις το 832; Το ιδιο εχω κι εγω. Θα κανω δουλεια η πρεπει να κατεβαζω firmware αν παρω απο τα φτηνα;

Dark_Son20
28-11-2004, 21:51
του έχωσα ένα hacked για καλύτερη συμπεριφορά με τα +R τώρα δεν θυμάμαι πιο είναι www.rpc1.com το είχα βρει πριν από αυτό δεν τα έγραφε καν....
δεν δοκίμασα όμως και last επίσημο :P

Γιάννης
29-11-2004, 12:47
Παιδιά τα CD-R της TY σαν audio cd για απλά στερεοφωνικά, τι λένε; Από συμβατότητα περισσότερο. Παλιά έπαιρνα κάτι Philips από Κασσετεμπορική και όταν τους έγραφα audio έπαιζαν παντού, ακόμα και σε παλιά στερεοφωνικά που δεν τα πήγαιναν καθόλου καλά με τα cdr. Τα ΤΥ τι λένε;

soraver
30-11-2004, 15:10
Με συγχωρείτε κύριοι που απαντάω στο ποστ χωρίς να έχω πρόθεση να αγοράσω αλλα... Ο ΔΑΡΚ_ΣΟΝ20 ΕΓΡΑΨΕ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ FONT!!!!!!!! Οφείλω να τονίσω πως είναι μια από τις ελάχιστες φορές του οπότε επιτρέψτε μου να τον κάνω ρόμπα καθότι μας λέει πως είναι και μέλος της UGC (Undergroun Greeklish Community).... Μουαχαχαχαχαχαχα ΚΡΡΡΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

φιλάκια ;p

loner
30-11-2004, 16:26
Παιδια δεν θελω να κανω τον δικηγορο του διαβολου -και φυσικα ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι δεν υποννοω τιποτα- αλλα κατι δεν μου παει καλα με τα bulk ΤΥ. Αφου ειναι ιδια ποιοτητα η και καλυτερη οπως ειχε πει και ο maddoctor με τα προηγουμενα που περναμε (μιλαω για τα εντελως bulk mat coated και απο τα αλλα με τα 22 λεπτα χωρις κουτι και λογοτυπο σε 50αδες) γιατι να χρειαζεται να κανουμε update στο firmware για να τα βλεπει (το 832 τουλαχιστον); Και επισης γιατι να μην τα γραφει σε 8Χ οπως παλια; Μηπως τα ψιλοσκαρτεψε η disk impex; Θα μου πεις αν δεν σου αρεσουν μην παιρνεις. Σωστο. Απλα μια απορια εκφραζω.........

Υ.Γ. Για να κανονικα ΤΥ ουτε λογος να γινεται.... Κορυφαια!

maglaras
30-11-2004, 16:33
Εμένα μια χαρά μου τα έγραφε το NEC ακόμα και με το μαμά firmware σε 8χ και μάλιστα με αυτά τα δισκάκια έκανα όλες τις δοκιμές εδώ: http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=3307&page=1&pp=20

spc
30-11-2004, 16:41
Παιδια δεν θελω να κανω τον δικηγορο του διαβολου -και φυσικα ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι δεν υποννοω τιποτα- αλλα κατι δεν μου παει καλα με τα bulk ΤΥ. Αφου ειναι ιδια ποιοτητα η και καλυτερη οπως ειχε πει και ο maddoctor με τα προηγουμενα που περναμε (μιλαω για τα εντελως bulk mat coated και απο τα αλλα με τα 22 λεπτα χωρις κουτι και λογοτυπο σε 50αδες) γιατι να χρειαζεται να κανουμε update στο firmware για να τα βλεπει (το 832 τουλαχιστον); Και επισης γιατι να μην τα γραφει σε 8Χ οπως παλια; Μηπως τα ψιλοσκαρτεψε η disk impex; Θα μου πεις αν δεν σου αρεσουν μην παιρνεις. Σωστο. Απλα μια απορια εκφραζω.........

Υ.Γ. Για να κανονικα ΤΥ ουτε λογος να γινεται.... Κορυφαια!

γιατί το ψάχνετε τόσο πολύ;
αφού και οι ίδιοι (στην DI) λένε ότι είναι περασμένα από λιγότερους ποιοτικούς ελέγχους (=χαμηλότερης ποιότητας)
απλά είναι τα πράγματα....

sakattack
30-11-2004, 23:38
Εφτασε η ωρα για την τελευταια μας (εκτος απροοπτου παντα) ομαδικη αγορα DVD/CD για το ετος 2004 απο την DISC IMPEX. Σας παραθετω τις τιμες για εμας...

ΤΥ 4x +R χωρις λογοτυπο,κουτι 22 λεπτα+ΦΠΑ

ΤΥ 4x +R χωρις λογοτυπο,κουτι 27 λεπτα+ΦΠΑ (mat coat)

ΤΥ 4x +R με λογοτυπο,κουτι 47 λεπτα+ΦΠΑ

ΤΥ 8x +R χωρις λογοτυπο,κουτι 39 λεπτα+ΦΠΑ

με τα 22 λεπτα , ειναι τα rev0

με τα 47 λεπτα (λογοτυπο,κουτι) , ειναι τα rev1 , σωστα ?

με τα 27 λεπτα (mat coat) ξερουμε τι rev ειναι ?

Τελος, rev1 χωρις κουτι και λογοτυπο, δεν υπαρχουν?

jdrogas
01-12-2004, 00:19
Καλησπερα κι απο μενα
Παρηγγειλα απο e-shop ΤΥ 8x +R χωρις λογοτυπο,κουτι γιατι δεν προλαβα την προηγουμενη μαζικη και σημερα χρειαστηκε να κανω μεχρι στιγμης γυρω στις δεκα κοπιες σε 8Χ με το NERO και με το LG-4081B που εχω.Τα μισα 5-6 δισκακια μου κολλησανε και τα πεταξα τι παιζεται? με verbatim X8 δεν ειχα ποτε προβλημα το ιδιο και με κατι princo Χ4 της φτηνιας.
Πρωτη φορα πεταω δισκακι.Firmware χρησιμοποιω εδω και καιρο το official της LG-A104.

jdrogas
01-12-2004, 00:30
Τωρα μολις πεταξα αλλο ενα γιατι κολλησε στο 96% και το εγραφα Χ4.

sakattack
01-12-2004, 00:30
8χ απο το e-shop πηρα κι εγω λιγα για δοκιμες

μεχρι στιγμης εγραψα 2 με το samsung-toshiba

γραφτηκαν σε 8χ (δεν εδινε παραπανω) αλλα αρκετα γρηγορα θα ελεγα
7:30-8:00 (δεν προσεξα καλα) κρατησε η εγγραφη για 4480 ΜΒ ,
και 8:30 συνολο μαζι με το lead-out

νομιζω οτι ειναι πολυ γρηγορος χρονος για ονομαστικη ταχυτητα 8χ.

θα δοκιμασω και σε Nec

Για το προβλημα σου, δεν πιστευω οτι φταινε τα δισκακια

jdrogas
01-12-2004, 00:46
Aυτη τη στιγμη που μιλαμε γραφω το δευτερο dvd-princo φτηνιαρικο και κανενα προβλημα μηπως παιζει καμια ασυμβατοτητα?

loubas
01-12-2004, 14:32

Παιδες εχω το nec3500, για αυτα τα δισκακια τι ταχυτητες θα πιανω?? Εχω μαμα firm.

Greek
01-12-2004, 14:37
Και εγώ αντιμετωπίζω κάποια προβληματάκια με τα τελευταία που πήρα . Το Σονυ 500 ως γνωστόν είναι και λίγο δύστροπο και τραβάει ζόρι με αυτά. Τ ααπλά με ετικέτα δούλευαν λουκούμι...

sa1901
01-12-2004, 17:07

Στο τελευταίο RAM έχει διαφήμιση της Disk Impex και αναφέρει τα

ΤΥ 4x +R (W/O Logo) σε ΚΟΡΙΝΑ 100 τεμ. 30 λεπτα+ΦΠΑ

Πιστεύω ότι είναι αυτά :040:

PGM
01-12-2004, 18:40
Παιδες σημερα πηρα για δοκιμη απο e-shop TY +R 8X τα οποια τα γραφει με 16Χ !!!! Περασε ολα τα τεστ το δισκακι...(επαιξε κανονικα στη φετα, περασε ενα τεστ για errors του DvdInfo pro και τελος 'κατεβηκε' κανονικα στο σκληρο με το dvddecrypter).

Dvd Recorder: Nec 3500A
Firmware: Liggy & Dee Release Candidate 1

Y.Γ Πηρα και καποια TY + R 4x τα οποια δυστυχως γραφωνται μονο με 4, πραγμα που σημαινει οτι η 'φουρνια" που εχει το e-shop ειναι revision 0

loner
01-12-2004, 19:12
Μισο λιγακι, γιατι ηθελα να παρω κι εγω απο e-shop τα φτηνα με τα 29 λεπτα. Με το 832 θα συνεργαστουν η θα εχουμε ιστοριες για αγριους; Δεν νομιζω οτι φταιει το dvd recorder. Μηπως ειναι για τα πανυγυρια τα φτηνα του e-shop; Ειναι τα ιδια με αυτα με τα 22 λεπτα στην disk impex;

jdrogas
01-12-2004, 19:35
Παιδια ακουστε ενα κουφο πριν απο λιγες ωρες αγορασα το LG-4160B και εχω βαλει αυτη τη στιγμη και γραφω ενα dvd 3.56gb με δισκακι απο το e-shop TY 8+ χωρις ετικετα.Στο nero το ειδε Χ12 το βαζω να γραψει και αυτη τη στιγμη ειναι στο 62% μετα απο 21 λεπτα.τι κουλο ειναι αυτο?

viper
01-12-2004, 19:50
Παιδια σημερα παρελαβα 2 πενταδες +R απο eshop στα 4χ με logo+case.Εγραψα το ενα απο αυτα στα 8χ, του πηρε γυρω στα 8 λεπτα και δουλεψε μια χαρα.

loner
01-12-2004, 19:58
Απο οτι καταλαβα τα bulk ειναι που κανουν την ζημια. Τι να κανουμε; Να παρουμε 4Χ η να προτιμησουμε 8Χ σε bulk παντα; Απο οτι βλεπω ομως κολλανε σε αρκετους. Θεμα δισκου η εγγραφεα; Εδω σας θελω.........

loner
01-12-2004, 20:04
Ρε παιδια επι την ευκαιρια, οσοι πηρατε 4Χ χυμα απο e-shop τρεξτε το dvd identifier η το dvd info και πειτε και σε μας τι revision εχουν. Γιατι αμα ειναι 000 δυσκολα τα βλεπω τα πραγματα......

PGM
01-12-2004, 20:34
TY + R 4X απο e-shop....

loner
01-12-2004, 21:17
0 revision; Ρισκο παιδια.......... Το dvd ιdentifier μου εβγαλε revision 1 τα αλλα φτηνιαρικα απο την προ-προηγουμενη αγορα απο disk impex...... Θα τρεξω και το dvdinfo να δω.......... ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ 832 Lite on με μαμα firmware και εχει παρει TY bulk 4X απο e-shop, παρακαλειται να μας πει τι γινεται...............

sakattack
01-12-2004, 23:50
Δεν υπαρχει θεμα,
τα φτηνα του eshop ειναι ιδια με τα φτηνα της DI, δηλ rev0

εγω απορω με οσους πηραν απο DI και λενε οτι τους ετυχαν rev1
εγω παντα rev0 πετυχαινα, ακομα και απο την πρωτη-πρωτη φορα που ειχα παρει +R σε σελοφαν, οταν ακομα δεν ειχαν διαχωρισμο σε no-logo α' και β' διαλογης

επισης ειναι δεδομενο πως τα περισσοτερα DVD-RW , αυτα τα rev0 τα βλεπουν μονο ως 4x
Ακομα και το 3500 με το stock Firmware , μονο 4x τα βλεπει
ομως υπαρχουν αλλα FW που το κανουν να τα δει οχι μονο ως 8x, αλλα ακομα και ως 12x
δειτε το σχετικο thread του Maglara εδω (http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=3307&page=2&pp=20)

αλλα και το 2500 του αδελφου μου (δε θυμαμαι με τι FW) oλα τα TY, 8x τα σφαζει και τα μαχαιρωνει :003:

Αυτο ειναι και το κυριοτερο πλεονεκτημα των Nec κατα τη γνωμη μου
Για αυτο πηρα και εγω το 3500 και οχι για τα 16x και τα DL

τελος, τα ΤΥ 8x και σε μενα 16x τα βλεπει το 3500 με το stock Firmware
Αλλα δεν εγραψα ακομα κανενα να δω
(περιμενω να δω ποιο ειναι το καλυτερο FW για να το βαλω :003: )

.

sakattack
02-12-2004, 00:18
Ειπα δε βαριεσαι και εγραψα ενα TY 8x σε ταχυτητα 16x με το stock FW (2.16)

Ανεβαζε γρηγορα ταχυτητα
Στη μεση περιπου δυσκολευηκε λιγακι κανοντας μικρασκαμπανευασματα. Εκει που πλησιαζε τα 12x, επεφτε κοντα ή και κατω απο τα 10x, και μετα παλι το ιδιο

Μολις προχωρησε λιγο ακομα, ανεβηκε σταθερα, μεχρι τα 15x στο τελος

Τελικος χρονος για 4482ΜΒ ηταν 5:40 και μαζι με το lead-out 6:09

Mε την πρωτη ματια δεν φαινεται να εχει καποιο προβλημα, παιζει κανονικα στη φετα.

PGM
02-12-2004, 00:45
Σακ δοκιμασε και το φιρμ του Quikee ....μεχρι στιγμης με τον Μαγκλαρα εχουμε καταληξει στο δικο του.....Στα 4Χ +R που ειχα προβλημα και τα εγραφε 4 , με αυτο το φιρμ τα γραφει μια χαρα στα 8.
http://freeweb.siol.net/tvajng/Quikee_FW.html

sakattack
02-12-2004, 00:49
ναι, αυτο ελεγα

απλα κι εγω περιμενα να μου τα δωσει στο πιατο :040:

παντως απορω γιατι τοση δυσκολια με το 3500, ενω το 2500 παντα 8x τα εγραφε

.

maglaras
02-12-2004, 01:25
ΚΟΙΤΑ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΞΑ ΟΛΟΙ ΕΤΟΙΜΑ ΤΑ ΘΕΛΟΥΝ. :p

loner
02-12-2004, 16:43
Αρα δεν παιζει προβλημα με τα dvd δισκακια ετσι; Οπως και να εχει παραγγειλα με τον γαμπρο μου και ενα φιλο γυρω στα 250 φτηνιαρικα απο e-shop. Απο οτι καταλαβα ειναι θεμα αλλαγης firmware αν αντιμετωπιζεις καποιο προβλημα. Παντως στο site της lite on που πηγα να κατεβασω το τελευταιο firmware ηταν χαλασμενο το link. Εμενα δεν με ενδιαφερει βεβαια να γραφονται σε 8Χ αλλα να γραφονται χωρις προβληματα ΓΕΝΙΚΑ! Τελοσπαντων μου ειπαν οτι εξαντληθηκαν (φυσικο ηταν) και οτι περιμενουν καινουρια παραλαβη. Καλα να ειμαστε και θα δουμε...........

Υ.Γ. Καποιος με lite on 832 να μου πει ποιο ειναι το καλυτερο firmware αυτη την στιγμη και που μπορω να το βρω; Γενικα ειχατε προβληματα με liteon και φτηνα ΤΥ;
Υ.Γ.2. Και ομως φιλε sakattack τα dvd που ειχα παρει απο DI τα ΤΥ τα φτηνιαρικα ηταν rev 1..................

cosmic
02-12-2004, 18:08
ρε παιδια γιατι υπαρχει τοση μεγαλη διαφορα τιμής ανάμεσα στα +και -???
τα - έχουν σχεδον διπλάσια τιμή!!

sakattack
02-12-2004, 23:40
σε 4x γενικα γραφονται χωρις προβλημα
το θεμα ειναι αν θα μπορεσεις να τα γραψεις σε 8x
ειναι θεμα FW, αλλα αυτο δε σημαινει οτι υπαρχει σε ολα τα drives FW που να υποστηριζει κατι τετοιο.
Αντιθετα, μαλλον σε λιγα θα ελεγα.

Αλλα αφου δεν καιγεσαι, δεν υπαρχει προβλημα :003:

παντως ησουν τυχερος που σου κατσαν rev1 για φτηνα :040:

loubas
03-12-2004, 13:29
Καταρχην sorry για τα greeklish θα τα αλλαξω μολις μπω σε μηχανημα με Ελληνικα.
Μπορει να μου πει καποιος σε τι ταχυτητες γραφονται τα +R 4x, 4x mat coat και τα 8x σε NEC 3500 με firm 2.18???
thanx

PGM
03-12-2004, 14:24
Ριξε μια ματια εδω:
http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=4162
http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=3307&page=1

loner
03-12-2004, 14:49
σε 4x γενικα γραφονται χωρις προβλημα
το θεμα ειναι αν θα μπορεσεις να τα γραψεις σε 8x
ειναι θεμα FW, αλλα αυτο δε σημαινει οτι υπαρχει σε ολα τα drives FW που να υποστηριζει κατι τετοιο.
Αντιθετα, μαλλον σε λιγα θα ελεγα.

Αλλα αφου δεν καιγεσαι, δεν υπαρχει προβλημα :003:

παντως ησουν τυχερος που σου κατσαν rev1 για φτηνα :040:

Μακαρι να ειναι οπως τα λες. Παντως στα 50 που ειχα παρει 3 ειχαν προβληματα. 1 ειχε προβλημα απο το 13 ως το 32 περιπου λεπτο. Ειχε γραφτει σε 8Χ αν και 4Χ κανονικα. Το αλλο ηταν στο τελος του (Γ@ΜΩΤΟ!!!!) αν και γραμμενο σε 4Χ. Το τελευταιο δεν το θυμαμαι.......... Κοιταξτε μην τα θελουμε και ολα δικα μας. Στην τελικη οτι πληρωσεις παιρνεις. Ε, και 5 στα 50 να ειναι μουφα δεν χαθηκε κι ο κοσμος....... :004:

tefra
03-12-2004, 22:49
παιδες οκ παιρνουμε το α2 αλλα σε ποια σταση σταματαμε , καπου πηρε το ματι μου για καποια εκκλησια αλλα αμα θυμαται κανεις την σταση θα του ειμαι υποχρεως .
απο κατω ειναι ολες οι στασεις του α2 .

ΑΦΕΤΗΡΙΑ / ΠΛ.ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ / ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ / ΣΤ.ΣΥΓΓΡΟΥ-ΦΙΞ / ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ / ΓΕΦΥΡΑ / ΠΑΝΤΕΙΟΣ / ΑΓ.ΣΩΣΤΗΣ / ΕΦΕΣΣΟΥ / ΚΥΑΝΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΣ / ΣΤΡΟΦΗ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ /ΣΚΡΑ /ΧΡΥΣΑΚΗ / ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ /ΠΕΝΤΕΛΗΣ / ΙΑΣΩΝΟΣ /ΗΧΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ /ΚΑΛΥΨΟΥΣ/ ΑΧΙΛΛΕΩ/ ΝΑΙΑΔΩΝ /ΓΕΦΥΡΑ/ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ /ΔΑΒΑΚΗ / 2η ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ/ 3η ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ /4η ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ / 5η ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ / ΑΛΙΜΟΥ /1η ΑΓ.ΚΟΣΜΑ/ 2η ΑΓ.ΚΟΣΜΑ /1η ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ /2η ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ / 4η ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ /ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΑ/ 2η ΓΛΥΦΑΔΑΣ /3η ΓΛΥΦΑΔΑΣ/ 5η ΓΛΥΦΑΔΑΣ/ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ /ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ / ΑΣΤΕΡΙΑ /ΠΙΚΠΑ / Α ΠΛΑΖ ΒΟΥΛΑΣ /ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ/ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ/ ΓΑΛΗΝΟΥ/ ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ /ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ/ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ/ Π.ΤΕΡΜΑ /ΝΗΡΕΩΣ/ ΤΕΡΜΑ ΑΠΟΒΙΒΑΣΗΣ

.

tefra
04-12-2004, 14:47
Μολις γυρισα απο την ομαδικη . Τα dvd που πηρα ειναι ΤΥ 4x +R χωρις λογοτυπο,κουτι 27 λεπτα+ΦΠΑ (mat coat) .

http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/attachment.php?attachmentid=2460&stc=1

πηρα και απο τα πολυ φτηνα αλλα ηταν για φιλο και του τα εδωσα πριν προλαβω να τα κοιταξω

sakattack
04-12-2004, 14:57
ΩΧΧΧ

αυτα ειναι Τ02 8x , που λογικα μπορουν να γραφτουν μεχρι 16x !!!

σε τιμη πολυ φτηνοτερη.... :101:

για γραψε και κανενα να μας πεις :003:

.

tefra
04-12-2004, 15:14
Μολις εγραψα ενα με αφησε να το γραψω σε 16χ αλλα η αληθεια ειναι οτι ποτε δεν ξεπερασε τα 13χ ισως να οφειλεται στο γεγονος οτι εγραφα divx (εχω βαλει το Tweak στην registry για να βλεπω στο nero την αληθινη ταχυτητα ) . Η εγγραφη εγινε επιτυχημενα και τωρα θα περασει βασανηστηρια για να δουμε πως παει . μεχρι τωρα εβγαλε επιτυχημενα το verify Του nero

jdrogas
04-12-2004, 15:48
Μολις εγραψα ενα με αφησε να το γραψω σε 16χ αλλα η αληθεια ειναι οτι ποτε δεν ξεπερασε τα 13χ ισως να οφειλεται στο γεγονος οτι εγραφα divx (εχω βαλει το Tweak στην registry για να βλεπω στο nero την αληθινη ταχυτητα ) . Η εγγραφη εγινε επιτυχημενα και τωρα θα περασει βασανηστηρια για να δουμε πως παει . μεχρι τωρα εβγαλε επιτυχημενα το verify Του nero
Μπορεις να μου θυμισεις τι εκανες στη registry γιατι ειμαι απο format?

tefra
04-12-2004, 15:55
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Ahead\Nero - Burning Rom\Recorder]
"ShowSingleRecorderSpeed"=dword:00000001

copy paste σε ενα notepad μετονομασε το αρχειο σε .reg και 2πλο κλικ επανω του και εισαι οκ. αν και νομιζω οτι ο orthodox το εχει αναφερει στον οδηγο του περι registry.

Το dvd τελικα ολα ok κανενα προβλημα ουτε Read ουτε rip .
ωραια φαση τα αγορασα ως 4χ τα γραφω ως 16χ με real speed καπου 11-12χ . see you next time

sa1901
04-12-2004, 21:21
παιδια, οταν τα παρετε με το καλο, καντε ενα κοπο να ποσταρετε ενα dvd-identifier απο το καθε ειδος , να ξερουμε τι παιζει

thanks

ΤΥ 4x +R χωρις λογοτυπο,κουτι 27 λεπτα+ΦΠΑ (mat coat)

---------------------------------------------------------------------------
Unique Disc Identifier : [DVD+R:YUDEN000-T02-000]
Disc & Book Type : [DVD+R] - [Not Available]
Manufacturer Name : [Taiyo Yuden Co. Ltd.]
Manufacturer ID : [YUDEN000]
Media Type ID : [T02]
Product Revision : [Not Specified]
Blank Disc Capacity : [2,295,104 Sectors = 4,482.6MB = 4.38GB (4.70GB)]
Recording Speeds : [1x , 2.4x , 4x , 6x-8x]
[ DVD Identifier - http://DVD.Identifier.CDfreaks.com ]

:001:

loner
06-12-2004, 18:37
Λοιπον αυτο εινα dvd identifier απο τα φτηνα ΤΥ 4Χ bulk του e-shop (με τα 29 λεπτα). Moλις εκανα το πρωτο backup. Κανενα προβλημα στην εγγραφη (4Χ γιατι παραπανω δεν παιζει τουλαχιστον στο Νero)........ Μολις δω και την ταινια θα σας πω τι παιζει..........

sa1901
07-12-2004, 23:22
Τέτοια θα έρθουν ποτέ στην Ελλάδα άραγε;

http://shop.cd-writer.com/acatalog/ALL_PRODUCTS_TAIYO_YUDEN_PRINTABLE_DVD_466.html

loner
08-12-2004, 01:11
Ηiouston we have a problem........
Εγραψα 3 dvd μεχρι στιγμης, αλλα και τα 3 εχουν προβληματα. Το πρωτο μετα την ωρα δεν διαβαζοταν. Ρεταρε συνεχεια η "φετα" και το dvd rom κολλαγε ολοκληρο το συστημα οταν προσπαθουσε να το διαβασει. Το μονο που το διαβαζε ηταν το dvd recorder. Λεω ας αλλαξω firmware και ας βαλω το τελευταιο official της liteon. To ξαναγραφω παλι. Αψογα τωρα (από την μεση και μετα που ειδα τουλαχιστον) εκτος ένα pixeliασμα οθονης προς το τελος (αλλα όπως ειδα και από τα data στον σκληρο ετσι το ειχε ripaρει το dvd rom οποτε δεν είναι θεμα γραψιματος).…… Οποτε χαρουμενος λεω ότι ηταν θεμα firmware. Aμ δε……… Γραφω κι άλλο dvd και τωρα παλι ένα μικρο ρεταρισμα σε μια φαση αλλα και pixeliασμα καργα. Αυτό το εκανε σε δυο σκηνες (στην μια μιλαμε Pixel-ιασε ολη οθονη)…………………
Επειδη από ότι καταλαβα, αυτά τα ΤΥ ΔΕΝ είναι ότι καλυτερο, αν παρω το e-shop και τους πω ότι οποιο και να εγραψα ειχα προβλημα μπορουν να μου το αλλαξουν (μαλλον όχι…..) ; Τελικα είναι θεμα ασυμβατοτητας η είναι για τα πανυγυρια τα DVD; Καποιος που τα πηρα αυτά από εσας ρε παιδια παρατηρησε κανα προβλημα παρομοιο; Συμπεριφερεται λιγο καλυτερα τωρα που εβαλα το τελευταιο firmware της εταιριας αλλα αυτό ηταν ολο. Τα λαθη υπαρχουν ακομα μεσα στις ταινιες σε ουκ ολιγες σκηνες………

Υ.Γ. Ηθικον διδαγμαν: Από εδώ και περα ΜΟΝΟ ακριβα αδεια DVD! Καλυτερα 25 TDK με τα ιδια λεφτα, παρα 50 ΤΥ αμφιβολου ποιοτητας. Και δεν αναφερομαι γενικα στα ΤΥ (γιατι είναι ΚΟΡΥΦΑΙΑ τα κανονικα) αλλα στις μπας κλας κατηγοριες………. Nα εχεις το κεφαλι σου ησυχο στην τελικη.…….
Υ.Γ.2. Τελικα εκανα βλακεια που πειραξα το firmware; Παθαινει ζημια το recorder; Διαβασα στο site της liteon ότι πρεπει να το αλλαζουμε μονο όταν εχουμε ζορικα προβληματα………. Εμενα μπορει να είναι και απλη ασυμβατοτητα. Μου τα ειχε κανει και πιο παλια και σε 3 στα 50 revision1 που ειχα παλια και δεν ειχα αλλαξει firmware, αλλα τωρα εχει 3/3!!!!! Αντε 2/3……… Γι’αυτό αλλαξα και firmware…….

sakattack
08-12-2004, 02:21
ψαξε να δεις αν και αλλοι με το ιδιο lite-on εχουν προβλημα και ειναι θεμα ασυμβατοτητας, ή κατι στο δικο οσυ συστημα

καθαρισε και τις συσκευες σου μπας και φταιει αυτο για τα κολληματακια :003:

παντως τετοια αποτυχια δεν δικαιολογειται.
ειδικα να κολλησει και να μην παιζει πουθενα δεν μου χει τυχει ποτε.

τωρα, ρεταρισματα κλπ, εισαι σιγουρος οτι σου τα κανει μονο με αυτα τα δισκακια?
μπορει να φταινε χιλιοι-δυο λογοι.

loner
08-12-2004, 09:08
Καλημερα. Καλα ολα αυτα που λες φιλε. Αλλα, το dvd της τηλεορασης ειναι ολοκαινουριο και LG οποτε θεμα καθαριοτητας εκει δεν νομιζω να υπαρχει. Τα εργα τo dvdrom τα ripaρει κανονικοτατα στον σκληρο. Ουτε pixeliασματα ουτε τιποτα. Τα αδεια δισκακια που εχω ειναι τα revision 0 δηλαδη τα χαμηλοτερης ποιοτητας και εν μερει ισως αυτο να δικαιολογει τα προβληματα. Αλλα 3 στα 3; Το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι προβλημα στα αδεια δισκακια. Η ασυμβατοτητα. Ειχα τα revision1 και παλι ειχα αυτα τα προβληματα σε ρεταρισματα και ρεστα αλλα μονο σε 2(!!!!!!!) απο τα 50 που ειχα παρει. Δεν εχω καποιο γνωστο που να εχει το ιδιο recorder με εμενα, οποτε δεν ξερω τι να υποθεσω. Το θεμα ειναι το εξης: Αν τους παρω στο e-shop και τους το πω παιζει να παρω λεφτα πισω, η κατι αλλο; Δεν νομιζω......... Κριμα παντως! Και ναι το πρωτο που εβαλα και μετα την ωρα δεν επαιζε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ κολλησε ολο το συστημα. Επαιζε ομως κανονικα στο dvd-recorder. Σημαινει κατι αυτο; Τι να πω..........

loner
08-12-2004, 21:57
Παιδια αρχιζω και ανησυχω. Το δευτερο DVD ειναι για τα μπαζα (μετρησα παραπανω απο 20 φορες pixelιασματα και στο τελος στα 5 τελευταια λεπτα ρεταρει πιο πολυ και απο το παλιο datsun cherry μου). Βεβαια το πιο κουφο ολων ειναι οτι το lite on δεν καταλαβαινει απο ρεταρισματα αλλα τα pixelιασματα επιμενουν. Το μονο που δεν ειχα δοκιμασει ειναι να το γραψω σε χαμηλοτερη ταχυτητα (δηλαδη στα 2,4), πραγμα το οποιο εκανα και μεχρι στιγμης εχω δει το μισο dvd χωρις ΚΑΝΕΝΑ προβλημα. Τουλαχιστον να ειναι αυτο το προβλημα........... Αμ το αλλο; Γραφω και ενα creation 4X -r σε 2Χ και ΡΕΤΑΡΕΙ ΠΑΛΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΡΕ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

sakattack
08-12-2004, 23:09
ελαττωματικο το LiteOn σου ?

δοκιμασε την επιλογη του Νερο που κανει ελεγχο στα δεδομενα αν γραφτηκαν σωστα

δοκιμασε και αλλο ενα δισκακι αλλης μαρκας και αν στο κανει και εκει στειλτο

loner
09-12-2004, 01:03
Σε ποια επιλογη παω; Το nero το χρησιμοποιει απευθειας το shrink για να καψει το DVD και δεν ξερω............ Εχω το 6.3.1.11. Λες να ειναι ελαττωματικο;

sakattack
09-12-2004, 01:22
στο shrink διαλεξε να σου βαλει τα αποτελεσματα σε folder και οχι να τα γραψει

μετα ανοιξε το nero,
διαλεξε DVD-video,
και βαλε ολα τα αρχεια απο το ενα video_ts (folder απο shrink) στο αλλο video_ts (του DVD-video), το κοκκινο

Μολις πατησεις burn και ξεκινησει, κατω-κατω εχει την επιλογη για verify

αν το shrink σε βγαζει κατ' ευθειαν σε αυτη την οθονη, τοσο το καλυτερο (δεν το εχω δοκιμασει ποτε :003: )

loner
09-12-2004, 15:31
Ok! Θα το δοκιμασω. Ξεχασα να πω χθες οτι το creation το εγραφε σε 2Χ και οχι σε 2,4 γιατι δεν μπορουσε λεει το nero να γραψει 2,4 στο current κατι τελοσπαντων. Τι ειναι αυτο παλι; Βεβαια τα σπουδαια ειναι τα εξης: Το δισκακι ΤΥ χυμοπουλος που πηρα απο e-shop μολις το εγραψε σε 2,4 αντι για 4 που ηταν το max (υποθετω οτι ηταν 2,4 και οχι 2,δεν ημουν και εκει να το ελεγξω) επαιξε απο την αρχη μεχρι το τελος χωρις ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ προβλημα!!!!!!! Μηπως επειδη ειναι χαμηλης ποιοτητας δεν πρεπει να τα γραφουμε στην max ταχυτητα αλλα σε πιο χαμηλη; Μακαρι να ειναι αυτο το προβλημα. Δεν χαθηκε ο κοσμος να περιμενω 10 λεπτα ακομα.............
Πηρα λοιπον να δοκιμασω το ιδιο dvd που εγραψα και γραφτηκε χαλια σε ενα bulk TY +r (αυτο που ρεταρε στο τελος συνεχεια και ειχε πανω απο 20 ''pixeliασματα''), να το γραψω σε ενα TDK 8X -r retail (εσκεμμενα -r για να δω μηπως τραβαει ζορια με τα - το lite on). Θα το γραψω σε μεγιστη 8Χ δηλαδη και εκει θα φανει πιστευω αν υπαρχει προβλημα...............

Υ.Γ. Δεν μου απαντησατε για το firmware.... Kαλα εκανα και το αλλαξα η θα εχει προβλημα τωρα το dvd recorder; Το τελευταιο official εβαλα παντα..........

maddoctor
09-12-2004, 16:05
Loner, βλέπω έχεις προβληματα με το Liteon που έχεις.Εάν θυμάσαι και εγώ έχω το ίδιο Liteon 832S.Εγώ πάλι δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα.Μόνο με τα princo που έπαιρνα παλιά.Με τα ΤΥ που παίρνουμε από την Disk Impex, μέχρι τώρας δεν έχω πρόβλημα.Μάλιστα έχω να πω ότι αυτά με την ματ επικάλλυψη σαν να είναι λίγο καλύτερα από την γυαλιστερή Και παίρνω τα πολύ φθηνά (χωρίς λογότυπο, σε ζελατίνα).Του έχω βάλει το τελευταίο modded firmware με το omnipatcher, αλλά τις ταινίες τις γράφω πάντα σε 2x.Αλλιώς είναι σχεδόν βέβαια ότι μελλοντικά θα έχω πρόβλημα.Αυτό το ξέρω από ένα φίλο μου που το έχει ψάξει πολύ το πράγμα σχετικά με τις ταινίες.Data προτιμώ να γράφω σε 4x.

sakattack
09-12-2004, 16:25
loner,
τα + γραφονται σε 1x, 2.4x, 4x κλπ
ενω τα - σε 1x, 2x, 4x κλπ

δεν γινεται να γραψεις - σε 2.4x ή + σε 2x

για το firmware δεν υπαρχει κανενα προβλημα. Ειναι οπως με τα bios. Οι εταιρειες λενε μην τα αλλαζεις αν δεν εχεις προβλημα για να περιορισουν τα αποτυχημενα φλασαρισματα (=αυξημενα RMA) απο αρχαριους χρηστες :003:

maddoctor,

αυτο για 2χ πρωτη φορα το ακουω.
Δηλ λες οτι ολοι οσοι γραφουν σε 16χ, 8χ, ακομα και 4χ, μετα θα εχουν προβλημα?
και ενταξει ας αφησουμε το overspeeding (που γραφουμε τα 4χ δισκακια σε 8χ),
αλλα ακομα κι οταν γραφεις στις επισημες ταχυτητες που υποστηριζουν συσκευη και δισκακι?
δεν το πιστευω

maddoctor
09-12-2004, 16:34
loner,
τα + γραφονται σε 1x, 2.4x, 4x κλπ
ενω τα - σε 1x, 2x, 4x κλπ

δεν γινεται να γραψεις - σε 2.4x ή + σε 2x

για το firmware δεν υπαρχει κανενα προβλημα. Ειναι οπως με τα bios. Οι εταιρειες λενε μην τα αλλαζεις αν δεν εχεις προβλημα για να περιορισουν τα αποτυχημενα φλασαρισματα (=αυξημενα RMA) απο αρχαριους χρηστες :003:

maddoctor,

αυτο για 2χ πρωτη φορα το ακουω.
Δηλ λες οτι ολοι οσοι γραφουν σε 16χ, 8χ, ακομα και 4χ, μετα θα εχουν προβλημα?
και ενταξει ας αφησουμε το overspeeding (που γραφουμε τα 4χ δισκακια σε 8χ),
αλλα ακομα κι οταν γραφεις στις επισημες ταχυτητες που υποστηριζουν συσκευη και δισκακι?
δεν το πιστευω
Κανονικά εφόσον γράφεις ένα dvd μέχρι την εργοστασιακή του ταχύτητα, δεν θα έπρεπε να έχεις προβλήματα. Όμως εάν κάνεις ένα τεστ,θα δεις ότι υπάρχει μία μικρή απόκλιση μετά αυτών των 2 ταχυτήτων. Μπορείς να το δοκιμάσεις και μόνος σου με το Nero.Γράψε την ίδια ταινία με 2x και 4x και μετά πέρασέ την από το Nero DVD Speed για να δεις. Δυστυχώς δεν έχω μαζί μου κάποιες φώτο να σου δείξω.Η αλήθεια είναι ότι η διαφορά είναι μικρή, αλλά υπαρκτή.

loner
09-12-2004, 17:12
Εγω παντως ειχα γραψει ταινιες σε ΤΥ revision01 ''χυμα'' σε 8Χ και ειχαν γραφτει μια χαρα. Βεβαια κυριως τις εγραφα στα 4Χ αλλα και στα 8Χ δεν ειχαν προβλημα εκτος 1-2 που ρεταραν σε ενα σημειο για 15 λεπτα περιπου η και λιγοτερο. Ολα τα υπολοιπα σε 4Χ με προβλημα σε 1 ταινια μονο.........
Γιατρε, το θυμαμαι οτι ειχες το ιδιο dvd recorder και σκεφτηκα αυτο που ειπες και σε ενα αλλο post για να γραφουμε σε μικρη ταχυτητα τις ταινιες. Αυτο το εφαρμοσα σε ενα απο αυτα τα ρημαδια ΤΥ του e-shop και ετσι δουλεψε καλα!!!! Δεν ξερω αν ευθυνεται αυτο για τα προβληματα που ειχα........ Αυτο που με ψιλοπροβληματησε ειναι η συμπεριφορα με το creation. Τα creation δεν ειναι τοσο της πλακας (χωρις να ειναι και κατι τρομερο) και δεδομενου οτι το εγραψα σε 2Χ περιμενα οτι θα μου το παιξει αψογα. Και ομως......... Ξεκιναει κανονικα η ταινια και στο τελος κοντα ρεταρει συνεχεια και πηδαει frames....... Το πιο παραξενο ολων ειναι οτι το liteon τα διαβαζει κανονικοτατα χωρις ρεταρισματα και τετοια ενω η φετα και το dvdrom ζοριζονται. Ιδιως το dvdrom κολλαει με το που το βαζω μεσα να παιξει και δεν το βλεπει καν πολλες φορες. Τι να πω;;;;;;;;;;;;;;;;

maddoctor
09-12-2004, 17:21
Εγω παντως ειχα γραψει ταινιες σε ΤΥ revision01 ''χυμα'' σε 8Χ και ειχαν γραφτει μια χαρα. Βεβαια κυριως τις εγραφα στα 4Χ αλλα και στα 8Χ δεν ειχαν προβλημα εκτος 1-2 που ρεταραν σε ενα σημειο για 15 λεπτα περιπου η και λιγοτερο. Ολα τα υπολοιπα σε 4Χ με προβλημα σε 1 ταινια μονο.........
Γιατρε, το θυμαμαι οτι ειχες το ιδιο dvd recorder και σκεφτηκα αυτο που ειπες και σε ενα αλλο post για να γραφουμε σε μικρη ταχυτητα τις ταινιες. Αυτο το εφαρμοσα σε ενα απο αυτα τα ρημαδια ΤΥ του e-shop και ετσι δουλεψε καλα!!!! Δεν ξερω αν ευθυνεται αυτο για τα προβληματα που ειχα........ Αυτο που με ψιλοπροβληματησε ειναι η συμπεριφορα με το creation. Τα creation δεν ειναι τοσο της πλακας (χωρις να ειναι και κατι τρομερο) και δεδομενου οτι το εγραψα σε 2Χ περιμενα οτι θα μου το παιξει αψογα. Και ομως......... Ξεκιναει κανονικα η ταινια και στο τελος κοντα ρεταρει συνεχεια και πηδαει frames....... Το πιο παραξενο ολων ειναι οτι το liteon τα διαβαζει κανονικοτατα χωρις ρεταρισματα και τετοια ενω η φετα και το dvdrom ζοριζονται. Ιδιως το dvdrom κολλαει με το που το βαζω μεσα να παιξει και δεν το βλεπει καν πολλες φορες. Τι να πω;;;;;;;;;;;;;;;;
Κοίτα και εμένα μου έχουν τύχει κουφά πράγματα.Γράφω μία ταινία σε ΤΥ σε 2x, την βλέπω ολόκληρη κανονικά και μετά βάζω επάνω στο δισκάκι ετικέττα.Ε αυτό ήταν, δεν μπόρεσα μετά να το αναγνωρίσω το δισκάκι ΠΟΥΘΕΝΑ!!!!!Ούτε στο liteon, ούτε στο pioneer, ούτε στο επιτραπέζιο dvd player.Άλλο, με άλλη ταινία, την γράφω, την βάζω να παίξει όλα οκ. Την δίνω σε ένα φίλο μου να την δει , και αυτός πήγε να την αντιγράψει.Τζίφος...δεν το αναγνώριζε πουθενά το δισκάκι, σε κανένα dvd-υπολογιστή.Στο επιτραπέζιο του όμως player, έπαιζε μια χαρά, χωρίς κανένα πρόβλημα!!!!Αυτό και εάν ήταν κλείδωμα!Ευτυχώς που δεν το έχουνε ανακαλύψει ακόμα οι εταιρίες! :050: :050:

kagelar34
09-12-2004, 20:41
Ta Creation DVD είναι τα χειρότερα media ,αγόρασα κάπου στα 10 και κάηκαν τα 8, τα έγραφα σε 1χ αλλά σε φορητό ,οπότε εδώ ίσως να τα αδικώ λίγο αλλά δεν παν να κουρεύονται τρα Creation

illusion
10-12-2004, 20:26
Loner είδα ότι έγραψες σε ένα από τα προηγούμενα posts το εξής: "Αψογα τωρα (από την μεση και μετα που ειδα τουλαχιστον) εκτος ένα pixeliασμα οθονης προς το τελος (αλλα όπως ειδα και από τα data στον σκληρο ετσι το ειχε ripaρει το dvd rom οποτε δεν είναι θεμα γραψιματος" . Με ποιο τρόπο μπορείς να δεις αν κατά την διάρκεια του ripping έχουν γίνει pixeliaσματα;

loner
10-12-2004, 20:46
Βασικα οπως λεει ο λαος αλλο πραγμα τα σκατ@ και αλλο οι παστες......... Γραφω το ΤDK σε 8Χ παρακαλω (στην μεγιστη δηλαδη ταχυτητα του) και -r και η ταινια παιζει ΤΕΛΕΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! Κραταω μια μικρη επιφυλαξη γιατι δεν την ειδα ολη την ταινια. Παντως σε ολα τα σημεια που ρεταρε και κολλαγε πριν τωρα στο ΤDK (αν και -r που λενε οτι ειναι λιγο κατωτερα απο τα +) με 8Χ επαιζε αψογα και αναγνωριζοταν κανονικοτατα χωρις μα και μου........ Απλα διαφορα στην ποιοτητα του κενου dvd....... Τι λετε;

Υ.Γ. Φιλε illusion οταν επαιζε το dvd στη "φετα" εβλεπα που pixeliαζε και σημειωνα την ωρα. Μετα πηγαινα και ετρεχα τα vob που ειχα κανει rip στον σκληρο τα πηγαινα στην συγκεκριμενη σκηνη και εβλεπα αν pixelιαζαν............. Αν δεν pixeliαζαν τοτε κατι ειχε γινει κατα την εγγραφη στο κενο. Αν pixelιαζαν τοτε πολυ απλα ειχαν riparιστει ετσι απο το dvdrom μου........... Εγω ηθελα να δω αν το κανει το pixelιασμα κατα την εγγραφη. Δηλαδη αν δεν εγινε σωστα η εγγραφη στο κενο dvd.........

codexseries2
12-12-2004, 18:25
Με όσα Taiyo Yuden dvd έχω αγοράσει (μέσω e-shop πάντα) δεν είχα πρόβλήμα, τόσο με τα επώνυμα της Taiyo Yuden τα That's, όσο και με τα bulk της (γυαλιστερά και ματ). Είτε dvd+r είναι, είτε dvd-r. Ρίχνω μια ματιά στο revision κυρίως για "ενημερωτικούς" λόγους κι έχω και 01 και 00 (στα dvd+r). Πράγματι τα Taiyo Yuden dvd+r 4x με revision 01 ανεβάζουν ταχύτητα και πάνω από 4x, φτάνοντας μέχρι 8x. Τα Taiyo Yuden dvd+r 4x με revision 00 κοντεύουν τα 12x!
Επίσης, από ότι βλέπω και στη διαφήμιση της Disc Impex, γίνεται η εξής διαφοροποίηση:

TAIYO YUDEN +R 4x (W/O Logo) SPINDLE JAPAN Made 0,22+ΦΠΑ (για 500+ τεμάχια)
THAT'S +R 4x MAT (W/O Logo) SPINDLE JAPAN Made 0,27+ΦΠΑ (για 500+ τεμάχια),
που σημαίνει πως τα πρώτα είναι τα "απλά" dvd+r της Taiyo Yuden (όχι That's), ενώ τα δεύτερα είναι ποιότητας That's, απλά δεν έχουν θήκη, λογότυπο That's, αλλά έχουν επιπλέον mat επίστρωση.

Φίλε loner, μήπως δεν πάει κάτι τόσο καλά με το dvd recorder σου (ή ενδεχομένως κατι άλλο στο σύστημά σου) και δε φταίνε τα Taiyo Yuden dvd και γενικώς τα dvd; Γιατί αν είναι ένας κατασκευαστής που έχει την αποδοχή όλων σχετικά με ποιότητα, συμβατότητα, αξιοπιστία και αντοχή, αυτός τότε είναι σίγουρα η Taiyo Yuden. Και αυτό το λένε, αν όχι όλοι, οι περισσότεροι (βλέπε τα τόσα post σε αυτό το thread, και γενικά στα forums), και δεν είναι κάτι που το λέω αυθαίρετα -μόνο- εγώ. Τέλος, νομίζω πως δεν είναι σωστό να συγκρίνεις ανόμοια πράγματα μεταξύ τους: τα επώνυμα -και ακριβότερα!- dvd της TDK ταχύτητας 8x, με τα bulk dvd της Taiyo Yuden ταχύτητας 4x! Καν'το σωστά: τα ακριβά με τα ακριβά και τα φθηνότερα με τα φθηνότερα! Τέλος, άλλο πράγμα η συμβατότητα και άλλο η ποιότητα. Μπορεί ένα dvd να προσφέρει υψηλή συμβατότητα εγγραφής, αλλά τα δεδομένα του μετά από 1-2 μήνες να έχουν χαθεί. Και αντίθετα, ένα dvd με χαμηλότερο βαθμό συμβατότητας στην εγγραφή, να προσφέρει αξιοπιστία και αντοχή στο πέρασμα του χρόνου. Φυσικά, άριστα θεωρούνται τα dvd που συνδυάζουν και τα δύο χαρακτηριστικά! Όπως κι αν έχει, πιστεύω και σου εύχομαι να βρεις λύση στο πρόβλημά σου! :023:

loner
12-12-2004, 19:34
Οk! Δεκτες οι αποψεις σου φιλε μου! Θα ηθελα ομως να κανω καποιες διευκρινησεις..... Σαφως και δεν ειμαι αυτος που θα κρινω τα ΤΥ, απο την στιγμη που εχουν καθολικη αναγνωριση απο το συνολο των users....... Το "αλλο τα σκατ@ και αλλο οι παστες" δεν πηγαινε στα φτηνα ΤΥ και στα ακριβα (και σαφως καλυτερα ποιοτικα απο τα φτηνα ΤΥ) ΤDK. Το ιδιο θα ελεγα και για τα bulk ΤDK σε σχεση με τα retail TY. Να εχεις ομως υποψην σου οτι δεν ειμαι ο μοναδικος που τραβηξε ζορια με τα συγκεκριμενα "χυμα" ΤΥ απο το e-shop. Αυτο μπορεις να το δεις και στα προηγουμενα ποστ στο συγκεκριμενο thread. Τα ΤΥ εχουν τα revision για να ξεχωριζουν ποιοτητα με ποιοτητα. Τα 00 πανω απο 4Χ ΔΕΝ πανε. Ετσι και αλλιως και οι ιδιοι στην disk impex λενε οτι εχουν περασει λιγοτερους ποιοτικους ελεγχους. Αλλιως ολοι θα επαιρναν τα φτηνα. :) Τωρα οσο αφορα τα lite on η αληθεια ειναι οτι ειναι λιγο εκλεκτικα σε media. Παρολα αυτα, δεν πιστευω να φταιει το recorder μου. Η αν τελοσπαντων αν φταιει κατι δεν μπορω να βρω τι ειναι......... Σε οσα παντως που συναντησει προβλημα δεν ειμαι ο μοναδικος. Ειτε ειναι τα "απλα" ΤΥ (που ειχαν προβλημα αρκετοι) ειτε ειναι τα creation που οπως ειπε και ενα αλλο παιδι πηρε 10 και του καηκαν τα 8................. Τελικα ειναι θεμα το τι "αρεσει" στο καθε recorder. Αν ενα recorder εχει προβλημα νομιζω οτι δεν θα εγραφε καλα γενικα, και δεν θα εκανε διακρισεις. Μπορει να κανω λαθος απο την αλλη. Παντως θα ηθελα να ακουσω και την δικη σου αποψη φιλε αλλα και των αλλων παιδιων.................

sakattack
13-12-2004, 01:11
Με όσα Taiyo Yuden dvd έχω αγοράσει (μέσω e-shop πάντα) δεν είχα πρόβλήμα, τόσο με τα επώνυμα της Taiyo Yuden τα That's, όσο και με τα bulk της (γυαλιστερά και ματ). Είτε dvd+r είναι, είτε dvd-r. Ρίχνω μια ματιά στο revision κυρίως για "ενημερωτικούς" λόγους κι έχω και 01 και 00 (στα dvd+r). Πράγματι τα Taiyo Yuden dvd+r 4x με revision 01 ανεβάζουν ταχύτητα και πάνω από 4x, φτάνοντας μέχρι 8x. Τα Taiyo Yuden dvd+r 4x με revision 00 κοντεύουν τα 12x!

γεια και καλως ηλθες.
για δωσε μερικες λεπτομερεις παραπανω στα +R που εχεις παρει απο eshop:

πηρες απο eshop 4x +R (δηλ ΤΥ01) bulk και εκτος απο γυαλιστερα, σου ηρθαν και ματ?
ή ματ ηταν τα επωνυμα That's ?

επισης, με ποιο drive και ποιο firmware τα γραφεις και πετυχες 8x στα rev1 και 12x στα rev0 ?!!
μεχρι τωρα το προβλημα ηταν οτι τα 0 δεν γραφοντουσαν πανω απο 4x, ενω τα 1 (που υποτιθεται ειναι καλυτερης ποιοτητας) γραφοντουσαν 8x σε μερικα drives, αλλα και παλι οχι σε ολα.
Αυτο λυθηκε κυριως στα Nec drives με unofficial firmwares , που "εβλεπαν" τα rev0 ως rev1 και αρα τα εγραφαν ολα 8x

12x να τα γραφει εχουμε ακουσει μονο για ενα beta FW, που μετα στην κανονικη του εκδοση το γυρισε παλι πισω σε 8x (προφανως λογω κακης ποιοτητας εγγραφης στο 12x)

Aλλα και παλι, 12x εγραφε και τα 0 και τα 1.
Πως ειναι δυνατον τα 1 να τα γραφεις εσυ 8χ και τα (χειροτερα υποτιθεται) 0 να τα γραφεις 12x ?

Εκτος αν τα εμπλεξες καπου, και δεν αναφερεσαι αποκλειστικα σε ΤΥ01 (4x) rev0 ,
αλλα στα ΤΥ02 που ειναι 8x και απο οτι εχω δει αυτα ειναι μονο rev0.

Επίσης, από ότι βλέπω και στη διαφήμιση της Disc Impex, γίνεται η εξής διαφοροποίηση:

TAIYO YUDEN +R 4x (W/O Logo) SPINDLE JAPAN Made 0,22+ΦΠΑ (για 500+ τεμάχια)
THAT'S +R 4x MAT (W/O Logo) SPINDLE JAPAN Made 0,27+ΦΠΑ (για 500+ τεμάχια),
που σημαίνει πως τα πρώτα είναι τα "απλά" dvd+r της Taiyo Yuden (όχι That's), ενώ τα δεύτερα είναι ποιότητας That's, απλά δεν έχουν θήκη, λογότυπο That's, αλλά έχουν επιπλέον mat επίστρωση.

δεν νομιζω να υπαρχει ξεχωριστη ποιοτητα Τhat's, (αλλα δεν εχω παρει και ποτε)
ισως απλα ποτε δεν βγηκαν σε That's τα φτηνα 4x rev0, αλλα μονο τα rev1, οπως αλλωστε και τα Plextor.

εσυ που αγοραζεις, εμφανισιακα ειναι παντα ματ τα That's?

παντως απο οτι εδειξαν τα παιδια που πηραν αυτα τα ματ, προκειται για ΤΥ02, δηλαδη κανονικα ειναι 8x και οχι 4x που τα αναφερει η DI

loner
13-12-2004, 13:22
γεια και καλως ηλθες.
για δωσε μερικες λεπτομερεις παραπανω στα +R που εχεις παρει απο eshop:

πηρες απο eshop 4x +R (δηλ ΤΥ01) bulk και εκτος απο γυαλιστερα, σου ηρθαν και ματ?
ή ματ ηταν τα επωνυμα That's ?

επισης, με ποιο drive και ποιο firmware τα γραφεις και πετυχες 8x στα rev1 και 12x στα rev0 ?!!
μεχρι τωρα το προβλημα ηταν οτι τα 0 δεν γραφοντουσαν πανω απο 4x, ενω τα 1 (που υποτιθεται ειναι καλυτερης ποιοτητας) γραφοντουσαν 8x σε μερικα drives, αλλα και παλι οχι σε ολα.
Αυτο λυθηκε κυριως στα Nec drives με unofficial firmwares , που "εβλεπαν" τα rev0 ως rev1 και αρα τα εγραφαν ολα 8x

12x να τα γραφει εχουμε ακουσει μονο για ενα beta FW, που μετα στην κανονικη του εκδοση το γυρισε παλι πισω σε 8x (προφανως λογω κακης ποιοτητας εγγραφης στο 12x)

Aλλα και παλι, 12x εγραφε και τα 0 και τα 1.
Πως ειναι δυνατον τα 1 να τα γραφεις εσυ 8χ και τα (χειροτερα υποτιθεται) 0 να τα γραφεις 12x ?

Εκτος αν τα εμπλεξες καπου, και δεν αναφερεσαι αποκλειστικα σε ΤΥ01 (4x) rev0 ,
αλλα στα ΤΥ02 που ειναι 8x και απο οτι εχω δει αυτα ειναι μονο rev0.

δεν νομιζω να υπαρχει ξεχωριστη ποιοτητα Τhat's, (αλλα δεν εχω παρει και ποτε)
ισως απλα ποτε δεν βγηκαν σε That's τα φτηνα 4x rev0, αλλα μονο τα rev1, οπως αλλωστε και τα Plextor.

εσυ που αγοραζεις, εμφανισιακα ειναι παντα ματ τα That's?

παντως απο οτι εδειξαν τα παιδια που πηραν αυτα τα ματ, προκειται για ΤΥ02, δηλαδη κανονικα ειναι 8x και οχι 4x που τα αναφερει η DI

Αυτο λεω κι εγω sakattack. Πως ειναι δυνατον να γραφονται τα 00 σε 12Χ και τα θεωρητικα καλυτερα 01 σε 8Χ (εμενα το 832 τα εγραφε 8Χ τα 01 ενω τα 00 που πηρα απο e-shop σε 4Χ και αυτο οπως ειδα αναγκαστηκα να το ριξω στο 2,4 για να ειμαι ησυχος........). ; Μηπως εχεις μπερδεψει τα revision; Ψαχτο αν σου ειναι ευκολο, και πες μας γιατι ειναι κατι που μας ενδιαφερει ολους..............

PGM
13-12-2004, 13:48
Στα Nec ισxυει το εξης:
Με stock fw τα 00 τα γραφει μεχρι 4 και τα 1 μεχρι 8.
Με του Quikee το fw και τα 2 γραφωνται μεχρι 8 με παραπολυ καλη ποιοτητα. Μιλαω για το 2.28 millestone extreme edition. Εχει βγαλει ομως και μπετα οπου μπορουν να γραφτουν με 12χ... για την ποιοτητα δεν ξερω . Προφανως δε θα ειναι τοσο καλη για να εχει στο επισημο 8χ. αλλωστε καλυτερα 8 και πολυ καλη ποιοτητα , παρα 12 και μετρια....
υπαρχει και ενα αλλο fw του liggy R3 to opoio εχω δοκιμασει αλλα νομιζω οτι γραφει τα 00 se 4x και τα 01 σε 8...διορθωστε με αν κανω λαθος........

sakattack
13-12-2004, 23:25
η μονη εξηγηση που βρισκω ειναι να εβαλε ΤΥ02 και να μην το προσεξε, αλλα να ειδε μονο το rev0 τους.

ΕDIT:

YΓ.
--------------------------------------------------------------------------
Unique Disc Identifier : [DVD+R:YUDEN000-T02-00]
--------------------------------------------------------------------------
Disc Type : [DVD+R]
Manufacturer ID : [YUDEN000]
Media Type ID : [T02]
Product Revision : [Not Specified]
Disc Application Code : [General Purpose]
Recording Speeds : [2.4x - 4x - 8x]

γραφονται ανετα 12x και 16x σε διαφορα drives

loner
13-12-2004, 23:54
Μισο λεπτακι......... ΤΥ02 δεν ειναι rev2; Τα δικα μου γραφουν ΤΥ01 και ειναι rev0. Τι σημαινει αυτο;

PGM
14-12-2004, 00:15
4x Rev.0

sakattack
07-01-2005, 16:14
πηγα κι εγω λοιπον και πηρα τα mat 4x :118: :055:

μη το πειτε ουτε του παπα :044:

ΥΓ
Eχει γουστο λεει να ειναι απο εκεινα τα fake που λεγαμε (http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=1175)και να μου βγουν ξινα τα γελια...
Ηemiiiii .....

.

Hemispasm
07-01-2005, 22:46
lol :) Μια εγγραφη 16χ και ενα scan μετεπειτα θα σε πεισει υποθετω

Δεν νομιζω οτι υπαρχει τετοιο προβλημα :)

Stelaras
22-01-2005, 19:41
Σακη , τελικα τι εγινε με τα Τ02 ???? Λεγανε τιποτα ?

sakattack
23-01-2005, 02:15
μια χαρα, κανενα προβλημα σε οτι εχω γραψει, παντα 16χ.
(δες και στο thread με τα FW test για το 3500)

βρηκαμε νεο στανταρ :003:

n1ck0s
23-01-2005, 17:25
Με 16χ σε πόση ώρα σου γράφει ένα δισκάκι?

Υ.Γ. Θα κανονισελί καμμιά νέα ομαδική από Disk Impex?

sakattack
23-01-2005, 23:45
μαζι με το lead out περιπου 6 λεπτα αν θυμαμαι καλα.

Linos80
23-01-2005, 23:48
Με 16χ σε πόση ώρα σου γράφει ένα δισκάκι?

Υ.Γ. Θα κανονισελί καμμιά νέα ομαδική από Disk Impex?

Αν οχι αυτο το Σαββατο, σιγουρο το επομενο!!!

Shaman
24-01-2005, 00:07
Αν οχι αυτο το Σαββατο, σιγουρο το επομενο!!!

Πάνω στην ώρα! ;)

jdrogas
24-01-2005, 01:25
Κι εμενα μην με ξεχασετε θελω κι εγω :033: