View Full Version : θέλω να γράψω cd σε 4χ αλλά δεν μπορώ
tsompanos
30-11-2004, 23:28
Έχω 1 image αρχείο το οποίο πρέπει να το γράψω με 4χ. Το αρχείο είναι από το alcohol 120%. Όταν παώ να το γράψω σε cd μου δίνει χαμηλότερη ταχύτητα 8χ αλλά εγώ θέλω να το γράψω σε 4χ. Προσπαθω να το γράψω με το nec ND-3500AG με firmware 2,17. Όταν πάω να το γράψω σε επανεγράψημο cd που γράφετε με ταχύτητα 4χ μου βγάζει κανονικά την ταχύτητα 4χ αλλά όταν πάω να το γράψω σε ένα απλό cd 48χ μου βγάζει ταχύτητα 8χ και ανώτερες. Μπορώ να το λύσω αυτό το θέμα ???
maddoctor
01-12-2004, 11:20
Έχω 1 image αρχείο το οποίο πρέπει να το γράψω με 4χ. Το αρχείο είναι από το alcohol 120%. Όταν παώ να το γράψω σε cd μου δίνει χαμηλότερη ταχύτητα 8χ αλλά εγώ θέλω να το γράψω σε 4χ. Προσπαθω να το γράψω με το nec ND-3500AG με firmware 2,17. Όταν πάω να το γράψω σε επανεγράψημο cd που γράφετε με ταχύτητα 4χ μου βγάζει κανονικά την ταχύτητα 4χ αλλά όταν πάω να το γράψω σε ένα απλό cd 48χ μου βγάζει ταχύτητα 8χ και ανώτερες. Μπορώ να το λύσω αυτό το θέμα ???
Δυστυχώς ότι ταχύτητα σου δίνει το πρόγραμμα, αυτή είναι. Θα πρέπει να δοκιμάσεις σε κανένα πιο παλιό recorder. Γιατί όμως πρέπει να το γράψεις σε 4x!?
tsompanos
01-12-2004, 12:54
δεν γνωρίζω τον ακριβής λόγο αλλά τέτοιες είναι οι οδηγίες που έχω. Η αλήθεια είναι πως το δοκίμασα να το γράψω με 8χ αλλά δεν πέτυχε οπότε πρέπει να γράψω με τα 4χ να το δοκιμασω
maddoctor
01-12-2004, 12:59
δεν γνωρίζω τον ακριβής λόγο αλλά τέτοιες είναι οι οδηγίες που έχω. Η αλήθεια είναι πως το δοκίμασα να το γράψω με 8χ αλλά δεν πέτυχε οπότε πρέπει να γράψω με τα 4χ να το δοκιμασω
Τότε πρέπει να δοκιμάσεις σε παλιό recorder.Δεν γνωρίζω κανένα κόλπο που να αναγκάζει κάποιο πρόγραμμα να γράφει πιο αργά. Θα το ψάξω όμως μήπως και βρω κάτι, αλλά αμφιβάλλω. :105:
tsompanos
01-12-2004, 14:22
Δοκίμασα να το γράψω με το παλίο recorder που έχω (artec wrr4048) αλλά και αυτό δεν γράφει στα δισκάκια που έχω λιγότερο από 8χ. Το έγραψα σε ένα δισκάκι wr που έχω αλλά όταν το βάζω να αρχίζει η εγκατάσταση δεν κάνει τίποτα και κολλάει. Τι στο καλό??
tsompanos
03-12-2004, 15:10
κανένας μωρέ παιδια καμιά ιδέα??
Hemispasm
03-12-2004, 17:12
Οι επιλογες ταχυτητας εγγραφης διδονται κατα κανονα συναρτησει του fw και ειναι ανεξαρτητες του προγραμματος εγγραφης. Αν δε σου διδεται δυνατοτητα να γραψεις σε μικροτερη ταχυτητα (και το προγραμμα εχει αναγνωρισει το drive κανονικα) τοτε δε μπορεις να γραψεις σε μικροτερη ταχητυτα με τον συγκεκριμενο οδηγο οπως σωστα παρατηρησε καιο Maddoctor.
Τωρα οσον αφορα στο προβλημα εγγραφης στο οποιο αναφερεσαι θα βοηθουσε να ενημερωσεις για τι ακριβως προκειται να γραψεις, αν εχει προστασια, σε τι μεσο etc
tsompanos
03-12-2004, 18:44
Μιλάω για εγγραφή 3 αρχείων (3 cd δηλαδή). Το 1 cd είναι σε μορφη mdf (image από alcohol) και τα άλα 2 cd (bin, cue). Γιε το 1 που με ενδιαφέρει έχει γίνει image αρχειο με alcohol όπως είπα και έχει safedisk 2/3. Στις οδηγίες για κάψημο λέει πως πρέπει να γραφτεί με ταχύτητα 4χ. Εγώ κατα λάθος το έγραψα με ταχύτητα 8χ και έχει τα κάτοθι αποτελέσματα. Βάζω το πρόγραμμα να κάνει εγκατάσταση από το 1ο cd. ξεκινάει η εγκατάσταση κανονικά. τελειώνει η εγκατάσταση από το 1ο cd και ζητάει να βάλω το 2o cd. To βάζω στο cdrom και πατάω ΟΚ. Αυτό ψάχνει για λίγο και εμφανίζει ξανά το ίδιοο μύνημα να μου ζητάει το 2ο cd.
Hemispasm
06-12-2004, 15:11
Καταρχας θεωρω δεδομενο οτι προκειται για μια διαδικασια backup ενος παιχνιδιου το οποιο σου ανηκει.
Προκειται λοιπον για παιχνιδι το οποιο προστατευεται απο safedisk στο 1ο CD, ενω τα υπολοιπα 2 δεν εχουν προστασια. Καποια σημεια που πρεπει κανεις να προσεξει:
- Το 1ο CD θα πρεπει να γραφτει απο καποιο drive SD capable καθως δεν μπορουν ολα να το κανουν. Απο αυτα που περιλαμβανονται στην υπογραφη σου δεν υπαρχει καποιο που θα μπορεσει να το κανει απο οσο γνωριζω δυστυχως. Η ταχυτητα εγγραφης δεν εχει καμια σημασια ανεξαρτητα απο οτι σου εχουν πει/διαβασες. Αρκει να γραψεις σε καλα media.
- Τα αλλα 2 CD αφου δεν προστατευονται μπορουν να γραφτουν με οποιοδηποτε προγραμμα σαν το Νερο με μια διαδικασια απλη ως CD copy.
- Η προστασια δεν εχει να κανει με την εγκατασταση του παιχνιδιου αλλα με την εκτελεση αυτου, οποτε το προβλημα που εσυ αντιμετωπιζεις κατα την εγκατασταση - δηλ αν καταλαβα καλα τη μη αναγνωριση του 2ου CD, δεν εχει σχεση με τη προστασια του παιχνιδιου. Προσπαθησε να γραψεις σε καλυτερα media αν δεν το εχεις κανει ηδη και με καποιο recorder που ειναι δυνατο να γραψει SD 3.x
PS: Και αφου το προβλημα της εγγραφης 4χ απαντηθηκε, και πλεον αφορα μονο τη διαδικασια backup μεταφερω το thread στην αντιστοιχη κατηγορια
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.