PDA

View Full Version : δεν βρισκω λυση

fontas21
13-04-2008, 13:01
έχω το εξής πρόβλημα.όταν προσπαθω να ενεργοποιησω τα visual effects απο το appearance μου βγάζει ένα ξερό:visual effects can not be enabled.Εχω κάνει εγκατασταση dual boot με windows xp μεσω του wubi και έχω κάρτα γραφικών xfx 8800 gt xt nvidia δηλαδη.Οταν πάω να ενεργοπιησω τους restricted drivers μου βγάζει :your card does not require restricted drivers.Καμια γνώμη για να δω και εγω κανενα εφέ που βλεπουν όλοι οι άλλοι?

gfk
13-04-2008, 14:24
δοκίμασε και τους οδηγούς για λίνουξ από την ιστοσελίδα της nvidia

fontas21
13-04-2008, 16:39
δοκίμασε και τους οδηγούς για λίνουξ από την ιστοσελίδα της nvidia

τους κατεβασα αλλα πως τους εγκαθιστω?

manolis
13-04-2008, 18:12
Εχει how to στο site της nvidia :)

fontas21
13-04-2008, 18:55
λες να μην κοιταξα how to και faq.απλα δεν ξερω πως να τα εγκαταστησω.ειναι σαν να μην εχει καρτα γραφικων και compiz εγκατεστημενα.οτι λεω στο πρωτο post γινεται συνεχεια.ευχαριστω όσους απαντησαν αλλα αν ξέρει κανεις να με βοηθήσει τον παρακαλώ να μου πει λεπτομερώς.Το να ψαχνω σε guides και βιβλια θα το κάνω σιγά σιγά αργοτερα(ήδη έχω ξεκινήσει τα βασικά)πριν μια εβδομαδα το εβαλα.

bourlas
13-04-2008, 19:43
http://albertomilone.com/nvidia_scripts1.html
στο παραπάνω λινκ έχει ένα προγραμματακι που κάνει ότι ακριβώς θες αυτόματα δηλαδή βλέπει τι κάρτα γραφικών έχεις κατεβάζει τον αντίστοιχο driver κάνει compile και install

fontas21
19-04-2008, 20:41
μου ζηταει το envy να βαλω το cd ubuntu.εχω βαλει δυο cd χωρις συνεχεια.πως θα βαλω επιτελους τους drivers?

dimitris74
20-04-2008, 01:28
μου ζηταει το envy να βαλω το cd ubuntu.εχω βαλει δυο cd χωρις συνεχεια.πως θα βαλω επιτελους τους drivers?
τσεκαρε μηπως στο add remove εχεις δηλωσει να ψαχνει σε cd για update. δεν θυμαμαι που ακριβως ειναι αλλα αν ψαξεις εκει θα βρεις καπου που λεει για cd η για online.
ισως παιξει με αυτο

bourlas
20-04-2008, 02:28
πήγαινε πάνω στην μπάρα στο desktop και κανε κλικ στο system μετά administration, software sources και βγάλε τα 2 τικ που έχει στο installable from cd rom μετα close reload και τρέξε το envy

fontas21
20-04-2008, 12:17
bourla εισαι θεος,θα επρεπε να λατρευεσαι σε ναους!!!δουλεψε!τωρα περάσαμε σε αλλο επίπεδο λειτουργικού.Τσεκαρε καμια φορά παλικαρι μου αυτο το thread γιατι μεχρι να ξεστραβωθω,πολλες δυσκολιες και αποριες θα υπαρξουν!

Eko
20-04-2008, 12:35
bourla εισαι θεος,θα επρεπε να λατρευεσαι σε ναους!!!δουλεψε!τωρα περάσαμε σε αλλο επίπεδο λειτουργικού.Τσεκαρε καμια φορά παλικαρι μου αυτο το thread γιατι μεχρι να ξεστραβωθω,πολλες δυσκολιες και αποριες θα υπαρξουν!

Συγγνώμη για το offtopic, αλλά αυτό το κομμάτι μου έφτιαξε τη μέρα :046:!!

fontas21
23-04-2008, 16:43
προσπαθω να βαλω το sopcast σε ubuntu για να βλεπω κανενα ματσακι.βρηκα εναν τροπο αλλα λεει στα αγγλικα να cd το αρχειο σε ενα φακελο χρησιμοποιωντας κοσολα.παραθετω το κειμενο.με απλα λογια τι κανω?
Downloading the latest SopCast binary

Link: Sopcast ix86 binary

Unzip it and cd into that directory using terminal. Then run:

sudo cp sp-sc-auth /usr/bin/sp-sc

stred
23-04-2008, 18:41
το κατεβαζεις καπου.. το ξεζιπαρεις καπου και πας εκει με το τερματικο και πατας την τελευταια εντολη..

αν δε ξερεις να κανεις κατι απο τα παραπανω πες ;)

fontas21
24-04-2008, 11:25
ευχαριστω.ακομα παιδεύομαι με το sopcast.αλλα αυτο που με καιει τωρα πολυ είναι ότι όταν κάνω check στον update manager μου βγάζει ότι λείπει το :http://ppa.launchpad.net/reacocard-awn/ubuntu/dists/gutsy/gutsy/binary-amd64/Packages.gz
θέλω να κάνω και αναβαθμιση σήμερα στην τελική έκδοση οπότε έχει κανεις καμιά ιδέα περί τίνος πρόκειται και τι πρέπει να κάνω?

fontas21
24-04-2008, 22:02
παιδες εκανα update στην τελευταια εκδοση και μου βγαζει κατι set root/floppy grub κτλ κτλ δεν bootarei καν!!!!!!τι κανουμε τωρα??εκοψα και το τσιγαρο

fontas21 added 16 Minutes and 22 Seconds later...

συγκεκριμενα μου βγαζει το εξης μηνυμα κατα το boot :Booting 'Ubuntu 8.04.,Kernel 2.6.24-16-generic find --set-root--ignore-floppies/boot/grub/menu.lst
Error 17:File not found
Press any key to continue

Chris Kaf
25-04-2008, 05:44
Για δοκίμασε να αφήσεις ένα κενό μετά το --set-root--ignore-floppies και το /boot/grub/menu.lst

Όσο για τους nvidia drivers, http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showpost.php?p=411802&postcount=9

Δουλεύει και για nvidia. Συγκεκριμένα για τους drivers για την 8800gt μου χρειάστηκε "χειροκίνητη" εγκατάσταση μέσω του envy. Επειδή το ποστ που σου δίνω αναφέρεται στην 7.10, κατέβασε το τελευταίο envy από το site που σου είπαν παραπάνω ( http://albertomilone.com/nvidia_scripts1.html )

fontas21
25-04-2008, 11:05
εχει μονο του κενο,εγω το εγραψα λαθος.¨Ομως εγω δεν μπορω να παρεμβω στο μηνυμα λαθους.εγω μονο μπορω να press key to continue.Ειναι παγκοσμια πρωτοτυπία αυτο που μου συμβαινει?ξέρει κανεις την λύση?που πρέπει να απευθυνθω?ποτε θα έρθει ανασταση?