PDA

View Full Version : Game crashes

EliasKir
15-04-2008, 18:03
Απελπισια...
Σχεδον ολα τα παιχνιδια crashαρουν ρε παιδια. Δεν ξερω τι αλλο να κανω...
Νομιζα οτι ηταν λογω της καρτας γραφικων που ανεβαζε θερμοκρασιες, βαζω zalman παλι τα ιδια... clockαρα cpu, ram kai gpu, κατεβασα τους τελευταιους drivers για gpu και καρτα ηχου και παλι τα ιδια, για αδιευκρινιστους λογους. Ολες οι θερμοκρασιες ειναι σε φυσιολογικα επιπεδα. Τα παιχνιδια δεν τα φορτωνω, 1280x1024 παιζω, ολα high, aa0. Προβλημα με τα frames δεν εχω για να πω οτι ζοριζεται... Απλα εκει που παιζω, ξαφνικα κολλαει η οθονη (παγωνει η εικονα) και ακουγονται μονο οι background ηχοι. Απο θεμα hardware δεν νομιζω να υστερω.
Στα παιχνιδια που ειχα προβλημα ηταν το crysis, dirt, frontlines fow, kane and lynch... μεχρι και στο sniper elite κολλησε!!! To Bioshock το επαιξα κανονικα.
Υπαρχει περιπτωση να φταιει η κακη ποιοτητα ενος hardware?
Please, αν μπορει καποιος να προτεινει μια λυση γιατι εχω φρικαρει...

y3k
16-04-2008, 11:01
Στο event viewer στα Administrative tools έριξες μια ματιά? συνήθως λέει τον λόγο που crashare μια συγκεκριμένη εφαρμογή. Επίσης κάνε κάπιο memtest για errors
gl

Greek
16-04-2008, 11:16
Από ρεύμα πως πας?Στα παιχνίδια αυξάνονται η αναγκες σε φορτίο οπότε αδυνατεί το τροφοδοτικό να δώσει..

EliasKir
16-04-2008, 15:31
Στο event viewer στα Administrative tools έριξες μια ματιά? συνήθως λέει τον λόγο που crashare μια συγκεκριμένη εφαρμογή. Επίσης κάνε κάπιο memtest για errors
gl

Κολλαει το παιχνιδι και πρεπει να πατησω reset. Σε αυτη την περιπτωση το καταγραφει?
Οσον αφορα την τροφοδοσια, 750w εχω, δεν φτανουν?

stred
16-04-2008, 16:18
τις μνήμες τις έκανες καναν έλεγχο? μήπως θέλουν λίγο παραπάνω ρευμα?

Greek
16-04-2008, 16:48
Αν έχεις 750 μάλλον είσαι καλά. Οπότε αν έχεις ήχους αλλά όχι εικόνα μάλλον τρώει φρίκη η κάρτα. Κατέβασε κάνα benchmark όπως το 3Dmark και τρέξτο. Θα φανεί που κολάει απο το log του...

Επίσης δοκίμασε να τρέξεις τα παιχνίδια σε window mode (νομιζω alt& enter) το οποίο θα μεγαλώσει όσο ειναι η οθόνη.

EliasKir
16-04-2008, 17:24
Πιστευω οτι ειμαι σε καλο δρομο. Στο dirt που παιζω τωρα με κολλουσε συνεχεια και δοκιμασα να αλλαξω ρυθμισεις. Εβαλα ολα στο high και την επιλογη multisampling (?) στο 2x και παιζει κανονικα χωρις κανενα προβλημα μεχρι τωρα.

EliasKir
17-04-2008, 15:28
Λοιπον, απ' οτι εψαξα κατα 99% ειναι θεμα gpu. Σε κατι φορουm που ειδα για 8800gt διαβασα οτι ειναι θεμα drivers,ειναι προβλημα της ram και αν την κανεις underclock στα 850-880 δουλευει κανονικα και τελος οτι ειναι καποια brands που ηταν προβληματικα (πολλοι ειχαν προβλημα με xfx). Ολοι ειχαν το ιδιο προβλημα με μενα. Επισης, γιατι δεν μπορω να βαλω τους 174.74? Αυτοι δεν ειναι για την καρτα μου?

EliasKir
18-04-2008, 18:33
Underclock λοιπον στα 650/870 και μεχρι τωρα κανενα κολλημα. Να πληρωνεις τετοια καρτα για να την υποχρονιζεις... Μηπως να γινει κι ενα sub-forum underclockers.gr?