PDA

View Full Version : Linux & Άδειες Χρήσης???

Orthodox
04-12-2004, 04:35
Οι Free διανομές του Linux που κυκλοφορούν ξέρετε αν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για επαγγελματικό σκοπό??? Δλδ αν κατεβάσω ένα free SuSE κα το εγκαταστήσω σε μηχανάκι επιχείρησης θα έχω προβλήματα με ΣΔΟΕ κλπ.??
Ή ας πούμε υπάρχει κάποιο online shop να πουλάει Linux με την άδεια και απόδειξη αγοράς και αν ναι πόσο θα κόστιζε?? Ότι πιο απλό υπάρχει εννοείτε!!!!

Έχω μπερδευτεί με τις πολυποίκιλες άδειες χρήσεις του linux και όπως θα δείτε και εδώ (http://www.opensource.org/licenses/) ο κάθε ένας έχει και τη δική του άποψη για το τι σημαίνει Open Source και Free For All…

circular
04-12-2004, 11:51
Μη μπερδεύεσαι φίλε orthodox, από τη στιγμή που πλέον η SuSE δίνει ελεύθερα τα ISOs για το λειτουργικό της μπορείς να το εγκαταστήσεις αφοβα και το ΣΔΟΕ δεν μπορεί να σου κάνει τίποτα. Αν ωστόσο θες να εγκαταστήσεις μια έκδοση του Linux Που να έχει και εμπορικό λογισμικό πάνω (πχ SuSE Enterprize Server, Redhat Enterprize κλπ) τότε ναι, πρέπει να έχεις τιμολόγιο αγοράς.

DarthMoul
04-12-2004, 12:04
Ακριβώς όπως στα λέει ο circular είναι. Να ξέρεις πως η άδεια δεν καλύπτει εμπορικά προϊόντα που μπορείς να τρέξεις στο Linux, πχ Oracle for Linux. Θα πρέπει να την πληρώσεις, να έχεις τιμολόγιο και άδεια χρήσης εάν την συνοδεύει.

Alarm
04-12-2004, 16:08
Δεν υπαρχει κανενα προβλημα απολυτος. Οτι δινεται απο την εταιρια ειναι ενταξει. Συγουρα αν βρεις ενα linux distro ομως που πρεπει να πληρωσεις για να το αποκτησεις και εσυ το κατεβασεις τοτε θα εχεις προβληματα.

ΥΓ. νομιζα πως το SUSE δεν ηταν free εδω και 1-2 χρονια...

circular
04-12-2004, 16:45
Αντιθέτως Alarm, μόλις πριν από κανα χρόνο αρχισε η SuSE να προσφέρει τα ISOs της διανομής της.

Orthodox
04-12-2004, 16:50
Το μόνο πρόγραμμα που θα χρησιμοποιείται είναι ουσιαστικά ένας explorer για internet. Κάτι σαν το Netscape ή ότι έχει μέσα το CD το οποίο θα είναι free.

Είναι μια 10αριά μηχανάκια (προς το παρόν) που θα μπουν σε Lux δωμάτια σε ξενοδοχείο με σκοπό να παρέχουν στον πελάτη πρόσβαση στο internet για να διαχειρίζεται το e-mail του. Αν τους βάλω Linux λοιπόν θα πετύχω την καλύτερη δυνατή προσφορά και με ενδιαφέρει γιατί πιθανόν να βάλουν σε άλλα 10 – 15 δωμάτια.
Τα μηχανάκια πιθανόν να μην έχουν ούτε CD-Rom (λόγο κόστους) και τα Live CD δυστυχώς δεν εξυπηρετούν.
Μια διανομή με περιβάλλον KDE και το Netscape θα ήταν ότι πρέπει. Σύμφωνα λοιπό με αυτά που μου λέτε αν τους έβαζα το Mandrake 9 που έχω θα ήταν ok??

DarthMoul
04-12-2004, 17:02
Το μόνο πρόγραμμα που θα χρησιμοποιείται είναι ουσιαστικά ένας explorer για internet. Κάτι σαν το Netscape ή ότι έχει μέσα το CD το οποίο θα είναι free.

Είναι μια 10αριά μηχανάκια (προς το παρόν) που θα μπουν σε Lux δωμάτια σε ξενοδοχείο με σκοπό να παρέχουν στον πελάτη πρόσβαση στο internet για να διαχειρίζεται το e-mail του. Αν τους βάλω Linux λοιπόν θα πετύχω την καλύτερη δυνατή προσφορά και με ενδιαφέρει γιατί πιθανόν να βάλουν σε άλλα 10 – 15 δωμάτια.
Τα μηχανάκια πιθανόν να μην έχουν ούτε CD-Rom (λόγο κόστους) και τα Live CD δυστυχώς δεν εξυπηρετούν.
Μια διανομή με περιβάλλον KDE και το Netscape θα ήταν ότι πρέπει. Σύμφωνα λοιπό με αυτά που μου λέτε αν τους έβαζα το Mandrake 9 που έχω θα ήταν ok?? Το Netscape είναι απελπιστικά αργό και μνημοβόρο στο Linux. Καλύτερα το Firefox ή το Mozilla.

Orthodox
04-12-2004, 17:32
Το Netscape είναι απελπιστικά αργό και μνημοβόρο στο Linux. Καλύτερα το Firefox ή το Mozilla.

Για να το προτείνεις φαντάζομαι και αυτά είναι free έτσι???

Alarm
04-12-2004, 18:13
1) Υπαρχει Mandrake 10.1 για download. Ειναι ενα παρα πολυ καλο distro για αρχαριους.
2) Να βαλεις KDE , αν δεν κανω λαθος 3.2.χ
3) Ναι Firefox και Mozilla ειναι free
4) Δεν ειμαι συγουρος αλλα το KDE προσφερει ιδη δικο του browser για το συστημα αλλα και για διαδυκτιο. Toν Konqueror. Αρα ισως να μην χριαστεις να περασεις καν browser.

DarthMoul
04-12-2004, 18:22
1) Υπαρχει Mandrake 10.1 για download. Ειναι ενα παρα πολυ καλο distro για αρχαριους.
2) Να βαλεις KDE , αν δεν κανω λαθος 3.2.χ
3) Ναι Firefox και Mozilla ειναι free
4) Δεν ειμαι συγουρος αλλα το KDE προσφερει ιδη δικο του browser για το συστημα αλλα και για διαδυκτιο. Toν Konqueror. Αρα ισως να μην χριαστεις να περασεις καν browser. Ο Konqueror στο τελευταίο KDE είναι εφάμιλλος του Firefox και πολύ πιο ελαφρύς και γρήγορος. Δεν θα βρεις plugins όμως.

CaptainMorgan
04-12-2004, 18:37
Θα πρότεινα mandrake ή suse για να μην έχουν πρόβλημα τυχόν οι πελάτες του ξενοδοχείου με τα ελληνικά....γιατί σε άλλες διανομές καμιά φορά υπάρχει πρόβλημα...φτιάχνει βέβαια με τις σωστές ρυθμίσεις αλλά γιατί να ασχολείσαι....
Αν και υπάρχει ο Konqueror σε όλες τις διανομές ρίξε και ένα mozilla ή firefox (τώρα που είναι και της μόδας!) και καθάρισες....

DarthMoul
04-12-2004, 19:02
Θα πρότεινα mandrake ή suse για να μην έχουν πρόβλημα τυχόν οι πελάτες του ξενοδοχείου με τα ελληνικά....γιατί σε άλλες διανομές καμιά φορά υπάρχει πρόβλημα...φτιάχνει βέβαια με τις σωστές ρυθμίσεις αλλά γιατί να ασχολείσαι....
Αν και υπάρχει ο Konqueror σε όλες τις διανομές ρίξε και ένα mozilla ή firefox (τώρα που είναι και της μόδας!) και καθάρισες.... Ποιά διανομή έχει πρόβλημα με τα ελληνικά;

Orthodox
04-12-2004, 20:24
Για τα Ελληνικά δεν υπάρχει πρόβλημα γιατί κατά το πλείστον ξένοι οι πελάτες άρα και English language…

Το Mandrake επίσης ενδιαφέρον, αν παίζει link για download θα είμαι υπόχρεος..!!!

Σκέφτομαι και το ενδεχόμενο με το LiveCD που ανέφερε παραπάνω και ο Circular. Δλδ να μην βάλω καθόλου σκληρό δίσκο και στη θέση του να μπει DVD-Rom. Με 256Mb DDR νομίζω θα είναι ότι πρέπει. Εξυπηρετεί πλήρως τον σκοπό του και βγαίνει και πιο οικονομικό…!!!

Να σας ευχαριστήσω όλους για τις απαντήσεις σας, αλλά stay tuned γιατί είμαστε ακόμα στην αρχή... :D

Alarm
05-12-2004, 15:53
FTP για download tha βρεις εδω: http://www.mandrakelinux.com/en/ftp.php3

CaptainMorgan
05-12-2004, 16:06
To Fedora 2 είχε πρόβλημα με τα ελληνικά και χρειαζόταν ρυθμίσεις...αυτό εννοώ πρόβλημα...ως γνωστόν όλα φτιάχνουν στο linux με λίγη προσπάθεια, απλά για να μην παιδεύεται ο άνθρωπος το λέω....
π.χ. το Fedora δεν έβλεπε καθόλου έγγραφα που το file name ήταν στα ελληνικά ενώ μπορούσε να "διαβάσει" κείμενο στα ελληνικά!Το ίδιο έχω παρατηρήσει και σε κάποιες άλλες διανομές ( κυρίως όσες στηρίζονται σε debian)
Ενώ π.χ. το Mandrake και το Suse "διαβάζουν" τα πάντα "σωστά" εξ αρχής.....
Εκτός αυτού έχουν πολύ απλή εγκατάσταση.( σε σχέση π.χ. με κανένα slackware...)

Ρε Ορθόδοξε!Τώρα πρόσεξα ότι είσαι και πατριώτης!Anyway.
Αν χρησιμοποιήσεις τη λύση με το Live cd θα πρότεινα 512 Ram για να μην έχει τυχόν καθυστερήσεις το μηχάνημα. Νομίζω όμως ότι το καλύτερο θα ήταν να βάλεις μικρούς δίσκους 40 GB πχ και καθαρίζεις οικονομικά και άψογα.
Από κει και πέρα το ζήτημα με τις γλώσσες μην το γελάς. Εκτός από τους Έλληνες για σκέψου και τίποτα σλαβόφωνους π.χ. πελάτες...!
Καλό θα είναι λοιπόν να το έχεις τσεκάρει από την αρχή για να μην έχεις προβλήματα μετά.

Αν θες να κατεβάσεις διανομές από κοντά, ρίξε μια ματιά στα downloads που έχει το linux.gr. Αλλιώς μπορείς να ανατρέξεις και στα επίσημα sites του Mandrake και Suse.

DarthMoul
05-12-2004, 19:36
To Fedora 2 είχε πρόβλημα με τα ελληνικά και χρειαζόταν ρυθμίσεις...αυτό εννοώ πρόβλημα...ως γνωστόν όλα φτιάχνουν στο linux με λίγη προσπάθεια, απλά για να μην παιδεύεται ο άνθρωπος το λέω....
π.χ. το Fedora δεν έβλεπε καθόλου έγγραφα που το file name ήταν στα ελληνικά ενώ μπορούσε να "διαβάσει" κείμενο στα ελληνικά!Το ίδιο έχω παρατηρήσει και σε κάποιες άλλες διανομές ( κυρίως όσες στηρίζονται σε debian)
Ενώ π.χ. το Mandrake και το Suse "διαβάζουν" τα πάντα "σωστά" εξ αρχής.....
Εκτός αυτού έχουν πολύ απλή εγκατάσταση.( σε σχέση π.χ. με κανένα slackware...)
export LC_LANG=el_GR
Όταν βάζεις windows, μαθαίνεις τα Windows. Και όταν βάζεις unix, μαθαίνεις το unix.

CaptainMorgan
06-12-2004, 00:59
Δεν ήμουνα σαφής ίσως. Μιλάω για έγγραφα που έχουν δημιουργηθεί με office 2003 π.χ. και υπάρχουν σε κάποιο άλλο partition του σκληρού. Ε τι να κάνουμε...το Fedora θέλει μια ρυθμισούλα για να τα δει αν έχουν ΤΙΤΛΟ στα ελληνικά ενώ το Mandrake και το Suse όχι....
Tα περί export στον Orthodox, εγώ αυτόν θέλω να διευκολύνω.....(για όποιον δεν το κατάλαβε...)
Και εξάλλου οι πελάτες του ξενοδοχείου δεν είναι ανάγκη να μάθουν unix για να διαβάζουν και να γράφουν ελληνικά, ρώσικα, τούρκικα, σουαχίλι κλπ.......

DarthMoul
06-12-2004, 01:25
Δεν ήμουνα σαφής ίσως. Μιλάω για έγγραφα που έχουν δημιουργηθεί με office 2003 π.χ. και υπάρχουν σε κάποιο άλλο partition του σκληρού. Ε τι να κάνουμε...το Fedora θέλει μια ρυθμισούλα για να τα δει αν έχουν ΤΙΤΛΟ στα ελληνικά ενώ το Mandrake και το Suse όχι....
Tα περί export στον Orthodox, εγώ αυτόν θέλω να διευκολύνω.....(για όποιον δεν το κατάλαβε...)
Και εξάλλου οι πελάτες του ξενοδοχείου δεν είναι ανάγκη να μάθουν unix για να διαβάζουν και να γράφουν ελληνικά, ρώσικα, τούρκικα, σουαχίλι κλπ....... Τώρα σε καταλάβα. Εννοείς το $modprobe nls_8859-7

Αυτά δεν θα τα κάνουν οι πελάτες του ξενοδοχείου. Δεν θα πρέπει καν να έχουν δικαίωμα να τα αλλάζουν. Άλλωστε η περίπτωση που λες για έγγραφα word σε άλλο παρτίσιον και μάλιστα από windows είναι αδύνατον να υπάρχει στην configuration που περιγράφει ο orthodox, οπότε δεν υπάρχει και λόγος ανησυχίας.

CaptainMorgan
06-12-2004, 01:28
Βρε άνθρωπε του θεού!
Αποκλείεται ένας πελάτης να έχει κανένα cdακι,dvdακι, usb stick , σκληρό ή floppy και να θέλει να δει τίποτα έγγραφα...?
Εγώ δε νομίζω ότι είναι τόσο απίθανο....

DarthMoul
06-12-2004, 01:36
Βρε άνθρωπε του θεού!
Αποκλείεται ένας πελάτης να έχει κανένα cdακι,dvdακι, usb stick , σκληρό ή floppy και να θέλει να δει τίποτα έγγραφα...?
Εγώ δε νομίζω ότι είναι τόσο απίθανο.... Μαζί με όλα αυτά μπορεί να έχει και σκουλικάκι, σπαστηράκι ή μικροβιάκι. Αν κατάλαβα καλά ο Orthodox θέλει να έχει internet terminal και όχι full system. Αν ήθελε full system δεν θα σκεφτόταν καν την περίπτωση του live cd γιατί τότε θα έπρεπε κάθε pc να έχει δύο cd drives που κοστίζουν παραπάνω από έναν 40άρη δίσκο.

CaptainMorgan
06-12-2004, 01:57
.......τεσπα....

Orthodox
06-12-2004, 04:07
FTP για download tha βρεις εδω: http://www.mandrakelinux.com/en/ftp.php3

Thanks man...!!! :023:

schumifer
06-12-2004, 04:17
Από όσο ξέρω δεν είναι παράνομο να πάρεις από φίλο που το έχει αγοράσει και να χρησιμοποιήσεις κάποια διανομή suse linux professional για παράδειγμα

Orthodox
06-12-2004, 04:35
Από όσο ξέρω δεν είναι παράνομο να πάρεις από φίλο που το έχει αγοράσει και να χρησιμοποιήσεις κάποια διανομή suse linux professional για παράδειγμα

Βρήκα άκρη για DSL και προτιμώ να το κατεβάσω μιας και δύσκολα θα το βρω από γνωστό. Εκτός των άλλων το Mandrake το έχω δουλέψει και λίγο και μάλλον θα το προτιμήσω…

Alarm
06-12-2004, 04:38
Thanks man...!!! :023:

NULL problemo.

TIP1: Προσεξε τι θα εγκαταστησεις. Μερικα πακετα απετουνε και 4ο CD, το οποιο ειναι μονο για τα Mandrake Club Members . Αυτο που μπορεις να κανεις για να αποφυγεις στην εγκαταση το ενδεχομενο να σου ζητηθει το 4ο CD, κανε μια κανονικη εγκατασταση με στανταρτ πραγματα, κε μετα αφου τελειωσεις περνα οσα πακετα θελεις . Οσα δεν εχεις μπορεις να τα κατεβασεις.

Συγουρα μπορεις να βρεις και το 4ο CD σε ftp αλλα αν δεν εισαι μελος δεν εισαι και νομιμος κατοχος του 4ou CD.

TIP2: To swap partition να ειναι 500-600MB περιπου. Θα ειναι αρκετα, δεν χριαστηκα ποτε παραπανω.

TIP3: Το lilo/grub εγκατεστησε το σε δισκεττα. Ο λογος ειναι πως αν εγκαταστησεις και αλλο λειτουργηκο η γινει καποια στραβη με το MBR δεν θα σε ενοχλησει καθολου καθως θα τρεξει το lilo/grub απο δισκεττα.

Orthodox
06-12-2004, 04:43
Τελικά για το LiveEval μάλλον αποκλείεται. Έχει το καλό ότι φορτώνοντας δίνει την επιλογή γλώσσας οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Το θέμα είναι ότι δεν κρατάει ρυθμίσεις και κάποιες είναι απαραίτητες όπως η σύνδεση στο internet (κωδικού κλπ). Αυτό σημαίνει ότι θέλει και δίσκο άρα θα μπει μόνο δίσκος και όχι CD.

Τώρα τα κακά νέα είναι ότι βρήκαν και άλλη προσφορά την οποία δεν μπορώ να ανταγωνιστώ οικονομικά. Θα πάρουν δειγματοληπτικά από ένα μηχανάκι για να συγκρίνουν και ποιότητα και θα αποφασίσουν…

Ρε Ορθόδοξε!Τώρα πρόσεξα ότι είσαι και πατριώτης!

Γεια χαρά, πατρίδα...

Orthodox
06-12-2004, 04:57
NULL problemo.

TIP1: Προσεξε τι θα εγκαταστησεις. Μερικα πακετα απετουνε και 4ο CD, το οποιο ειναι μονο για τα Mandrake Club Members . Αυτο που μπορεις να κανεις για να αποφυγεις στην εγκαταση το ενδεχομενο να σου ζητηθει το 4ο CD, κανε μια κανονικη εγκατασταση με στανταρτ πραγματα, κε μετα αφου τελειωσεις περνα οσα πακετα θελεις . Οσα δεν εχεις μπορεις να τα κατεβασεις.

Συγουρα μπορεις να βρεις και το 4ο CD σε ftp αλλα αν δεν εισαι μελος δεν εισαι και νομιμος κατοχος του 4ou CD.

TIP2: To swap partition να ειναι 500-600MB περιπου. Θα ειναι αρκετα, δεν χριαστηκα ποτε παραπανω.

TIP3: Το lilo/grub εγκατεστησε το σε δισκεττα. Ο λογος ειναι πως αν εγκαταστησεις και αλλο λειτουργηκο η γινει καποια στραβη με το MBR δεν θα σε ενοχλησει καθολου καθως θα τρεξει το lilo/grub απο δισκεττα.

Ούτε δισκέτα δε θα έχει, οπότε όλα στο σκληρό…!!!
Όσο για το 4cd ούτε που θα χρειαστεί. Θα μπουν τα απαραιτήτως απαραίτητα και ένα firefox, τπτ άλλο…
Τα tips βέβαια παραμένουν χρήσιμα, για μένα, καθώς σκοπεύω να αφιερώσω περισσότερο χρόνο στο Linux μιας και χρειάζεται περισσότερο απ’ όσο νόμιζα…!!

Υ.Γ.: Για να γίνω μέλος του Mandrake Club υπάρχει κάποια επιβάρυνση οικονομική ή οτιδήποτε άλλο???

Alarm
06-12-2004, 05:27
Απλα στο λεω με το 4ο CD γιατι την πατησα εγω και επρεπε να διακοψω την εγκατασταση καθως δεν ειχα 4ο CD.

Οσο για το Club. Ναι πρεπει να πληρωσεις . Δεν ξερω ομως κατα ποσο αξιζει. Support θα εχεις ετσι και αλλιως, τωρα για το ενα CD? Οπως προειπα. Τα πακετα μπορεις να τα κατεβασεις οποτε θελεις μονος σου.
Περισσοτερα εδω: www.mandrakeclub.com

Alarm
06-12-2004, 05:34
Τώρα τα κακά νέα είναι ότι βρήκαν και άλλη προσφορά την οποία δεν μπορώ να ανταγωνιστώ οικονομικά. Θα πάρουν δειγματοληπτικά από ένα μηχανάκι για να συγκρίνουν και ποιότητα και θα αποφασίσουν…

Τι εννοεις με αυτο?

CaptainMorgan
07-12-2004, 01:55
Τι εννοεις με αυτο?

όντως!
τι δι@@λο καλύτερη προσφορά από μηχάνημα με Linux βρήκαν...???!!!
Εννοώ πως είναι δυνατόν να βρήκαν οικονομικότερη προσφορά...???!!!

Orthodox
07-12-2004, 03:29
Και όμως παίδες υπάρχει. Τα PC είναι πολλά και γι αυτό και όλος ο κόπος. Εγώ τους έδωσα τη δική μου προσφορά για 10 PC με Linux και παραμένει μη ανταγωνίσιμη σε αναλογία τιμής / ποιότητας. Στο πακέτο συμπεριλαμβάνεται μια TV CRT για ταινίες και TV που δυστυχώς ανεβάζει το κόστος. Βρέθηκε λοιπόν ένας κόΦανος με Φanasonic TV και ένα σύστημα που παρέχει e-mail services μέσω τις TV και κάτι σαν server που τα συνδέει όλα μαζί σε μια τηλεφωνική γραμμή. Από τα λίγα που είδα σαφώς το δικό μου είναι κατά κλάσεις ανώτερο αλλά δυστυχώς οι επιχειρήσεις προτιμούν το οικονομικότερο… Του βγαίνει στα 2/3 της δικής μου τιμής ανά κομμάτι και μάλλον θα το χάσω…
Γι αυτό που είμαι όμως σίγουρος είναι ότι στα μέσα της σεζόν θα τα ξηλώνουν και θα με φωνάξουν να τους τα μπαλώσω….

circular
07-12-2004, 11:23
'Αστους να πάθουν για να μάθουν...

DarthMoul
07-12-2004, 11:33
Και όμως παίδες υπάρχει. Τα PC είναι πολλά και γι αυτό και όλος ο κόπος. Εγώ τους έδωσα τη δική μου προσφορά για 10 PC με Linux και παραμένει μη ανταγωνίσιμη σε αναλογία τιμής / ποιότητας. Στο πακέτο συμπεριλαμβάνεται μια TV CRT για ταινίες και TV που δυστυχώς ανεβάζει το κόστος. Βρέθηκε λοιπόν ένας κόΦανος με Φanasonic TV και ένα σύστημα που παρέχει e-mail services μέσω τις TV και κάτι σαν server που τα συνδέει όλα μαζί σε μια τηλεφωνική γραμμή. Από τα λίγα που είδα σαφώς το δικό μου είναι κατά κλάσεις ανώτερο αλλά δυστυχώς οι επιχειρήσεις προτιμούν το οικονομικότερο… Του βγαίνει στα 2/3 της δικής μου τιμής ανά κομμάτι και μάλλον θα το χάσω…
Γι αυτό που είμαι όμως σίγουρος είναι ότι στα μέσα της σεζόν θα τα ξηλώνουν και θα με φωνάξουν να τους τα μπαλώσω….Υπάρχει τρόπος να κατεβάσεις κι άλλο το κόστος με linux αλλά θέλει πολύ εμπειρία πάνω το λειτουργικό.

Μπορείς να στήσεις τα pc's σαν X-terminals με 64 MB μνήμη και χωρίς καθόλου δίσκους, cd drives και floppies. Σου κατεβάζει το κόστος κάπου 100 ευρώ στο τερματικό. Ένα από όλα μόνο θα έχει λίγο μνήμη παραπάνω, ένα δίσκο 40άρη και έναν cd drive και θα παίζει τον ρόλο του X server. Αν είναι με gigabit ethernet ακόμα καλύτερα, αλλά και χωρίς θα παίξει πολύ καλά. Το καλό με αυτό το σύστημα είναι πως όταν θέλεις αναβάθμιση σε software πειράζεις μόνο τον server, αφού τα τερματικά είναι diskless και κάνουν network boot από τον server.

Για να το διασκεδάσεις κιόλας κάνεις και Cluster και φολντάρεις και 10 κονσόλες ταυτόχρονα :p

DarthMoul
07-12-2004, 11:35
'Αστους να πάθουν για να μάθουν...Νομίζω πως θα πάθουν και θα μάθουν ακόμα καλύτερα αν πάρουμε την δουλειά.
Οι μεν θα μάθουν (ξενοδοχείο) και οι θα πάθουν (M$ resellers).

Orthodox
07-12-2004, 17:57
Καλό αυτό με τα diskless αλλά και δύσκολο για μένα. Τώρα βέβαια δεν την αλλάζω την προσφορά μου και αν όντως με φωνάξουν είτε στη μέση της σεζόν είτε πάλι στο τέλος, τότε κατά τύχη θα έχουν πάρει επάνω οι τιμές… :003:

DarthMoul
07-12-2004, 18:58
Καλό αυτό με τα diskless αλλά και δύσκολο για μένα. Τώρα βέβαια δεν την αλλάζω την προσφορά μου και αν όντως με φωνάξουν είτε στη μέση της σεζόν είτε πάλι στο τέλος, τότε κατά τύχη θα έχουν πάρει επάνω οι τιμές… :003: Αυτό με τα diskless terminals είναι που δίνει 2-3 χρόνια ζωή παραπάνω στο hardware. Έχω κάνει έτσι παλιούς Pentium στα 133 MHz που κανονικά θα έπρεπε να έχουν πάει στα σκουπίδια από χρόνια. Αν το linux κάνει μια φορά ζημιά στην M$, στους κατασκευαστές hardware κάνει πέντε. Τους μόνους που ευννοεί ουσιαστικά είναι αυτούς που παρέχουν software, services και support. Hint για επιχειρηματική δραστηριότητα στο μέλλον ;)

Orthodox
08-12-2004, 00:26
Αυτό με τα diskless terminals είναι που δίνει 2-3 χρόνια ζωή παραπάνω στο hardware. Έχω κάνει έτσι παλιούς Pentium στα 133 MHz που κανονικά θα έπρεπε να έχουν πάει στα σκουπίδια από χρόνια. Αν το linux κάνει μια φορά ζημιά στην M$, στους κατασκευαστές hardware κάνει πέντε. Τους μόνους που ευννοεί ουσιαστικά είναι αυτούς που παρέχουν software, services και support. Hint για επιχειρηματική δραστηριότητα στο μέλλον ;)
Πολύ χρήσιμο… Επιμηκύνεις τη ζωή όλου του συστήματος (το σύνολο των μηχανημάτων) απλά αναβαθμίζοντας τον Server. Ευφυέστατο……!!! :023: