PDA

View Full Version : Τι κανουμε σε περιπτωση που δε ξεκινα το PC απο ζημια στα XP?

panos37
28-05-2008, 19:37
Καλησπερα. Σε ενα συστημα εγκατασταθηκε κατα λαθος ενα αντιβιωτικο (Νοd32) ενω υπηρχε ηδη ενα αλλο (Kaspersky).
Τωρα το συστημα δε ξεκινα καθολου.
Η ερωτηση ειναι πως κανουμε τα XP να ξαναξεκινησουν? Σκεφτομαι το recovery αλλα επειδη δεν το εχω κανει ποτε θα'θελα οποιος ξερει την διαδικασια να με βοηθησει γιατι υπαρχουν δεδομενα στο δισκο που δε θελω να χαθουν.
Ευχαριστω προκαταβολικα.

manolis
28-05-2008, 19:41
System restore. Restore to a previous point.

Αλλιως, τι backup; Με το acronis; Αν ναι : http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=16742

stealth
28-05-2008, 20:09
Μπορεις να μπεις στην οθονη που εχεις την επιλογη να μπεις σε safe mode (με F8 μετα το μπιπ)?

Επελεξε τελευταιες γνωστες ρυθμισεις που λειτουργουσαν και ισως σε μπασει,αν οχι system restore που σου ειπε και ο Μανωλης

stealth

gfk
29-05-2008, 10:15
αυτό που προτείνει o stealth με εχει σωσει αρκετες φορές
αν τελικα δεν ξεκιναει με τιποτα ,δεν χρειαζεται να ανησυχεις ,με ενα livecd (π.χ. knoppel (http://www.knoppel.org/modules/mydownloads/)) μπορεις να αντιγραψεις όλα τα αρχεια σου.

cakrit
29-05-2008, 10:53
υπάρχουν και ακόμα 2 λύσεις.. μία εύκολη και μία λίγο ταλαιπωρία.
1) βγάζεις τον δίσκο και τον βαζεις σε άλλο μηχάνημα για να παρεις τα δεδομένα.
2) κανεις πάλι εγκατάσταση τα xp πάνω από τον δίσκο φροντίζοντας να αφήσεις το partition όπως είναι. Θα σου προτείνει να σβήσει την υπάρχουσα εγκατάσταση των XP.
Με το 2 καταλήγεις με ένα λειτουργικό με όλα σου τα αρχέια μέσα.

PS: αν μπαίνει το pc σε ασφαλή λειτουργία μπες από εκεί και παρε τα αρχεία σου ;)

viper
29-05-2008, 11:52
Υπάρχουν οδηγίες στο ίντερνετ για το πώς να κάνεις manual restore μέσω recovery console.
Δηλαδή πας σε περιβάλλον cmd και κάνεις copy paste τα backup αρχεία στους φακέλους που έχουν τα corrupted αρχεία.

Δυστυχώς σε μένα προσωπικά δεν έχουν δουλέψει πάντα, αν και τις έχω εκτυπωμένες και τις ακολουθω πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις.

manolis
29-05-2008, 12:40
Μπορεις να μπεις στην οθονη που εχεις την επιλογη να μπεις σε safe mode (με F8 μετα το μπιπ)?

Επελεξε τελευταιες γνωστες ρυθμισεις που λειτουργουσαν και ισως σε μπασει,αν οχι system restore που σου ειπε και ο Μανωλης

stealth

Μα αυτό εννοούσα και εγώ ! Πως αλλιως θα κανει system restore αφου δεν μπορεί να κανει log in!?!

stealth
29-05-2008, 13:52
Μα αυτό εννοούσα και εγώ ! Πως αλλιως θα κανει system restore αφου δεν μπορεί να κανει log in!?!

Αυτο που προσπαθησα να του πω ειναι οτι πριν μπει σε safe mode(αν μπορει) για να κανει επαναφορα συστηματος σε προηγουμενο χρονικο σημειο,εχει την επιλογη να διαλεξει τελευταιες γνωστες ρυθμισεις που λειτουργουσαν.

Εμενα με εχει σωσει αρκετες φορες αυτη η επιλογη,καθως κανω overclocking και οταν οι μνημες ειναι στα ορια τους καταστρεφουν αρχεια με αποτελεσμα οταν παω να μπω στα win να μου λεει οτι το ταδε αρχειο λειπει και δεν μπορει να τα φορτωσει.

Παω λοιπον σε αυτη την οθονη και επιλεγω τελευταιες γνωστες ρυθμισεις που λειτουργουσαν και αν ειμαι τυχερος γλυτωνω το format:)

stealth