PDA

View Full Version : Δίκτυο μεταξύ win98 & win xp

wilmott
05-12-2004, 00:05
Διάβασα το κατατοπιστικό όδηγο παραπάνω αλλά δεν λύθηκε η απορία μου. Έχω τα παραπάνω λειτουργικά στουσςυπολογιστές μου και θέλω να τους συνδέσω αλλά κάνοντας τις σχετικές ρυθμίσεις δηλαδή δίνοντας τις σχετικες Ι.Ρ. αλλά οι υπολογιστές δεν βλέπονται. Καμιά ιδέα? :119:

soler
05-12-2004, 00:15
Διαβασες τον οδηγο....οποτε να μην ρωτησω αν ειναι στο ιδιο workgroup....
Καποιο firewall μηπως σε κοβει?

kagelar34
05-12-2004, 01:49
ναι για εξήγα λίγο παραπάνω που ακριβώς κολλάς ?βγάλε τα firewall και όλες τις προστασίες

εγκατάσταση τους drivers των καρτών έχεις κάνει?Υπάρχει κανά hub ή switch?

medthom
05-12-2004, 15:52
το ιδιο προβλημα εχω και εγω...αν ψαξεις στα thread μου ισως σε κατατοπισει καποια απαντηση...παντως το δικτυο δεν στηθηκε...

wilmott
05-12-2004, 23:43
Ναι είναι στο ίδιο workgroup αλλά αυτό που με υποψιάζει είναι ότι για firewall χρησιμοποιώ το blackice και μια φορά που κάναμε δίκτυο με ένα φίλο στα ΧΡ αν και έκανα ΕΧΙΤ φαίνεται ότι έτρεχε από πίσω και έτσι δεν μπορούσε να με δει ενώ εγώ μπορούσα. Το πρόβλημα λύθηκε όταν του έκανα ένα ωραιώτατο uninstall αλλά για να πω την αμαρτία μου βαρέθηκα να το κάνω και πάλι οπότε πάτησα την επιλογή stop blackice engine που θεωρώ ότι θα έχει τα ίδια αποτελέσματα γιατί το θεωρώ κουφό για κάθε φορά που θέλω να κάνω δίκτυο να κάνω απεγκατάσταση ο πρόγραμμα.Τεσπα δεν έχω switch ένα απλό καλώδιο έχω που δοκιμασμένα δουλεύει.Αν μπορείτε βοηθήστε.

KTM
05-12-2004, 23:59
Τι εννοεις ακριβως λεγοντας "απλο καλωδιο" ?

jfx
06-12-2004, 00:03
πολύ απλά το firewall μπλοκάρει την κίνηση από το ένα πισι στο άλλο
θα του δηλώσεις να αφήνει το πάρε δώσε με την ip του άλλου πισί

wilmott
06-12-2004, 11:59
Τι εννοεις ακριβως λεγοντας "απλο καλωδιο" ?

Εννοώ ένα καλώδιο από τη μία κάρτα δικτύου στην αλλή

KTM
06-12-2004, 12:06
UTP καλωδιο?

soler
06-12-2004, 15:39
Αντεστραμενο? να συμπληρωσω....
Αν και το προβλημα ειναι 99% απο το firewall...

medthom
06-12-2004, 15:52
βγαλε το καταραμενο το firewall...και δες αν ειναι croosover το καλωδιο ντε...επισης δες αν εγατασταθηκαν σωστα η lan καρτες..ιδιως στα win98...επιπλεον στα 98 μπορει να χρειαστεις και καποια πακέτα της microsoft που περιεχουν αρχεια όπως το arp.exe κτλ

trendy
07-12-2004, 02:28
ping από τον ένα υπολογιστή στον άλλο περνάνε; Το Workgroup δεν έχει καμία σχέση με τη δικτύωση των υπολογιστών.
Το καλώδιο αφού ενώνει 2 υπολογιστές απ' ευθείας θα πρέπει να έχει ανεστραμμένα τα καλωδιάκια του. Όπως το κρατάς όρθιο και το κοιτάς από τη μεριά που είναι οι ακροδέκτες πρέπει τα καλωδιάκια 1 και 2 (από αριστερά) να είναι στις θέσεις 3 και 6 στο άλλο άκρο του καλωδίου και τούμπαλιν. Αν είναι το ίδιο και από τις δυο άκρες τσάμπα παιδεύεσαι.
Πήγαινε να πάρεις ένα cross καλώδιο.

soler
07-12-2004, 14:21
Το Workgroup δεν έχει καμία σχέση με τη δικτύωση των υπολογιστών.

εισαι σιγουρος??
Εγω νομιζω οτι εχει...

Greek
07-12-2004, 14:43
Επίσης στα 98 πρέπει πέρα από το TCP/IP να είναι ενεργοποιημένο και κ΄να δύο άλλα πρωτόκολλα όπως το file sharing .....

tefra
07-12-2004, 14:44
το Workgroup και βεβαια εχει μεγαλη σημασια αν ειναι διαφορετικο τοτε οι υπολογιστες ποτε δεν θα συνδεθουν μετακυ τους .

trendy
07-12-2004, 19:37
Τι λέτε ρε παιδιά. Το Workgroup το μόνο που κάνει είναι να επιτρέπει σε μηχανήματα συνδεδεμένα να κάνουν decentralized administration (http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;299909&sd=tech) σε αντίθεση με το domain που κάνει centralized administration.
Η σύνδεση tefra γίνεται αφότου βάλεις στους υπολογιστές IP και subnet mask. Τα υπόλοιπα είναι π@π@ριες που πασάρει η microsoft.

Morph
07-12-2004, 21:18
Quote:
Originally Posted by trendy
Το Workgroup δεν έχει καμία σχέση με τη δικτύωση των υπολογιστών.

εισαι σιγουρος??
Εγω νομιζω οτι εχει...
Κι εγώ
Σε μένα πάντως ΠΟΤΕ δε δούλεψε δύκτιο αν δεν είχαν και τα 2 ΠΣ το ίδιο σκριβώς workgroup...

trendy
07-12-2004, 21:37
[size=3][font=Times New Roman]
Κι εγώ
Σε μένα πάντως ΠΟΤΕ δε δούλεψε δύκτιο αν δεν είχαν και τα 2 ΠΣ το ίδιο σκριβώς workgroup...
Morph τα ping περνάνε αν βγάλεις το workgroup; Αυτό είναι απόδειξη για το αν δουλεύει το δίκτυο, όχι αν δουλεύει ένα file sharing.
Καταλάβετε κάτι: Το δίκτυο δουλεύει είτε βάλεις workgroup είτε όχι. Εγώ ποτέ δε βάζω workgroup και όμως δουλεύει. Τώρα το τι θα σηκώσετε μετά (windows file and printer sharing κλπ) είναι άλλου παππά ευαγγέλιο και καμία σχέση δεν έχει με το αν έχουν πετύχει σύνδεση τα pc.

tefra
07-12-2004, 23:05
αντι να επιτιθεσαι ετσι γιατι απλα δεν δοκιμαζεις να βαλεις ιδιο workgroup και στα δυο Pc δεν γνωριζω πολλα απο δικτυα , το οδηγο τον εφτιαξα μετα απο πολυ διαβασμα στο internet επειδη δεν ειχα βρει κατι αντιστοιχο στα ελληνικα . οπου και εαν διαβασα ελεγαν πως εαν θελεις να δουλεψεις δικτυο με windows πρεπει να εχεις το ιδιο workgroup παντου . και σχεδον παντα η πρωτη λυση στα faq ξενων οδηγων εαν δεν δουλευει το δικτυο ειναι να ελενξεις το workgroup .

wilmott
08-12-2004, 00:02
Τα ping περνάνε μια χαρά.Όσό για το καλώδιο δεν ξέρω τι ακριβώς είναι αλλά έχει ξαναχρησιμοποιηθεί σε άλλες περιπτώσεις οπότε δεν παίζει να μην δουλεύει το δίκτυο εξαιτίας αυτού. Έδωσα τελικά τις I.P. sto black ice για να μην τισ μπλοκάρει αλλά τζίφος.

jfx
08-12-2004, 00:23
Παιδιά το workgroup δεν εχει σημασία με τη δικτύωση των υπολογιστών.
Εννοώ ότι μιλάνε όπως είπε και ο trendy και χωρίς να είναι στο ίδιο workgroup.

trendy
08-12-2004, 03:53
αντι να επιτιθεσαι ετσι γιατι απλα δεν δοκιμαζεις να βαλεις ιδιο workgroup και στα δυο Pc δεν γνωριζω πολλα απο δικτυα , το οδηγο τον εφτιαξα μετα απο πολυ διαβασμα στο internet επειδη δεν ειχα βρει κατι αντιστοιχο στα ελληνικα . οπου και εαν διαβασα ελεγαν πως εαν θελεις να δουλεψεις δικτυο με windows πρεπει να εχεις το ιδιο workgroup παντου . και σχεδον παντα η πρωτη λυση στα faq ξενων οδηγων εαν δεν δουλευει το δικτυο ειναι να ελενξεις το workgroup .
Που είδες να επιτίθομαι; Σας λέω ότι αυτό δεν είναι απαραίτητο. 2 υπολογιστές είναι συνδεδεμένοι όταν ανταλλάσουν επιτυχώς μεταξύ τους πακέτα. Αυτό μπορεί να φανεί στα properties της κάρτας δικτύου να έχει send και received και από pings.
Οι οδηγοί που διάβαζες μήπως δεν αναφέρονταν απλώς σε θέματα σύνδεσης 2 υπολογιστών, αλλά και στην ενεργοποίηση του netbios; Γιατί τότε θα είχε νόημα αυτό που λες.

το Workgroup και βεβαια εχει μεγαλη σημασια αν ειναι διαφορετικο τοτε οι υπολογιστες ποτε δεν θα συνδεθουν μετακυ τους .
Αυτό που είπες είναι μεγάλη ανακρίβεια και αν γράφεις κάτι τέτοιο σε οδηγό καλύτερα να το βγάλεις. Αν διάβασες το link που έδωσα πιο πάνω θα δεις τι είναι το workgroup. Αυτά που λέτε για τα workgroup ΙΣΩΣ έχουν σημασία να είναι ενεργοποιημένα αν θες να έχεις τις υπηρεσίες του netbios (κάτι που προσωπικά δεν έχω) ή ό,τι άλλο έχει υλοποιήσει η Microsoft στο λειτουργικό. Αλλά αυτό είναι υπηρεσία (όπως το ftp, το dns κλπ) και όχι κριτήριο συνδεσιμότητας.

Τα ping περνάνε μια χαρά.Όσό για το καλώδιο δεν ξέρω τι ακριβώς είναι αλλά έχει ξαναχρησιμοποιηθεί σε άλλες περιπτώσεις οπότε δεν παίζει να μην δουλεύει το δίκτυο εξαιτίας αυτού. Έδωσα τελικά τις I.P. sto black ice για να μην τισ μπλοκάρει αλλά τζίφος.
Τι ακριβώς θέλεις να κάνεις και δε σου δουλεύει; Γιατί η επικοινωνία των 2 υπολογιστών σου είναι δεδομένη, άρα κάποια εφαρμογή πας να τρέξεις και δεν ξεκινάει.

wilmott
08-12-2004, 11:09
Θέλω να μεταφέρω αρχεία μεταξύ τους αλλά δεν βλέπονται και φαίνεται σαν να είναι μόνος του ο καθένας στο δίκτυο..

Morph
08-12-2004, 11:29
Morph τα ping περνάνε αν βγάλεις το workgroup; Αυτό είναι απόδειξη για το αν δουλεύει το δίκτυο, όχι αν δουλεύει ένα file sharing.
Καταλάβετε κάτι: Το δίκτυο δουλεύει είτε βάλεις workgroup είτε όχι. Εγώ ποτέ δε βάζω workgroup και όμως δουλεύει. Τώρα το τι θα σηκώσετε μετά (windows file and printer sharing κλπ) είναι άλλου παππά ευαγγέλιο και καμία σχέση δεν έχει με το αν έχουν πετύχει σύνδεση τα pc.
Τα ping δουλεύανε, αλλά αρχεία δεν έβλεπα, τα shares δεν έβλεπα, printers το ίδιο, ούτε ιντερνετ (που τότε μοίραζε την ΙΣΔΝ o ένας υπολογιστής). Αν θέλεις να δοκιμάσεις, βάλε άλλο workgroup name στο ένα και άλλο στο άλλο να δούμε τι θα γίνει. Σε μένα πάντως δεν "βλέπονταν" ανεξάρτητα αν τα Pings ήταν ΟΚ!

trendy
08-12-2004, 22:13
Θέλω να μεταφέρω αρχεία μεταξύ τους αλλά δεν βλέπονται και φαίνεται σαν να είναι μόνος του ο καθένας στο δίκτυο..
Άρα έχει πρόβλημα το file sharing των windows. Σαν πιο απλή λύση θα σου έλεγα να βάλεις έναν ftp server. Αλλιώς θα πρέπει να τσεκάρεις
Αν είναι ενεργοποιημένο το πρωτόκολλο winodws file and printer sharing στα propertiers της σύνδεσης.
Αν έχεις κάνει share κάποιο φάκελο.
Αν έχουν άλλοι χρήστες άδεια να διαβάσουν το φάκελο αυτό (ή και να γράψουν)
Να μην είναι hidden.
Ενδεχομένως να χρειάζεται να είναι στο ίδιο workgroup.
...και γενικότερα να προσεύχεσαι να μην έχει γίνει καμία άλλη κουλαμάρα και δεν παίζει.

Τα ping δουλεύανε, αλλά αρχεία δεν έβλεπα, τα shares δεν έβλεπα, printers το ίδιο, ούτε ιντερνετ (που τότε μοίραζε την ΙΣΔΝ o ένας υπολογιστής). Αν θέλεις να δοκιμάσεις, βάλε άλλο workgroup name στο ένα και άλλο στο άλλο να δούμε τι θα γίνει. Σε μένα πάντως δεν "βλέπονταν" ανεξάρτητα αν τα Pings ήταν ΟΚ!
Το file-printer-internet connection sharing είναι ανεξάρτητο από τα pings. Τα pings δείχνουν αν επικοινωνούν κάποιοι υπολογιστές μεταξύ τους. Αφού βεβαιωθείς ότι 2 υπολογιστές επικοινωνούν ξεκινάς να ρυθμίζεις τις υπηρεσίες τους (δηλ file-printer-internet connection sharing), το οποίο είναι άλλο κεφάλαιο.