PDA

View Full Version : UBUNTU 8.04 ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΜΕ POCKET PC

cosotas
16-06-2008, 02:00
Καλησπέρα. Έχω εγκαταστήσει το ubuntu 8.04 και το μόνο μου πρόβλημα είναι οτι δεν έχω κάτι αντίστοιχο του activesync. Αναγκάζομαι να γυρίζω στα windows μόνο και μόνο γιαυτό. Υπάρχει καμία λυση? Δοκίμασα μετά απο την εγκατάσταση του wine μήπως και μπορέσω να το τρέξω αλλά τίποτα. Στο ppc έχω εγκατεστημένα wm6.1

manolis
16-06-2008, 04:10
Δες το wammu και ψαξε και στον synaptic για άλλα προγράμματα αν δεν σου παιξει.
Επισης πες τι μοντέλο ειναι το Pda.

Τέλος αν δεν βγεί ακρη μπορεις να βάλεις XP με vbox ή καποιο άλλο virtualization prog ωστε να το βλέπεις απο εκει.

NEVER REBOOT AGAIN!!!!

cosotas
16-06-2008, 16:24
Το ένα είναι το mio a701 και το άλλο το htc s730.

cosotas
18-06-2008, 03:09
τελικά εγκατέστησα το virtualbox αλλά τα έχω βρεί μπαστούνια διότι δεν μου δίνει δικαιώματα χρήσης. Σαν vboxusers έχει σαν ιδιοκτήτη τον root. Τι κάνω? Αλλάζει αυτό και πως?

emnezia
18-06-2008, 10:36
Πήγαινε στο Administration > Users and Groups > Manage Groups
Βρες το vboxusers και διπλό click πάνω του. Τσέκαρε το όνομα του χρήστη σου και είσαι έτοιμος.

cosotas
19-06-2008, 01:50
οκ όλα καλά. Αύριο θα προσπαθήσω να εγκαταστήσω στα εικονικά windows το activesync για να δω αν θα μπορέσω να συγχρονίσω το pda.

cosotas
20-06-2008, 15:35
Λοιπόν. Κατέβασα και εγκατέστησα το activesync . Το άσχημο είναι ότι όταν συνδέω το htc δεν βλέπει την συσκευή ( ο υπολογιστής μου, υπάρχει το εικονίδιο κινητη συσκευή) αλλά όταν προσπαθώ να ανοίξω την επαφή δεν βλέπει τίποτα και βέβαια δεν ξεκινάει το activesync. Κάτι άλλο που θέλω να ρωτήσω. Πρέπει να εγκαταστήσω antivirus στα εικονικά xp?

manolis
20-06-2008, 17:55
Δεν σου χρειάζεται. Ας κολλήσουν τα παντα. Στο σύστημα δεν περνάνε εκτος και αν εχεις κοινους δισκους οπου με την σειρά τους διαβάζονται απο μια κανονική εγκατάσταση ΧΡ για παράδειγμα.

stred
20-06-2008, 18:29
Λοιπόν. Κατέβασα και εγκατέστησα το activesync . Το άσχημο είναι ότι όταν συνδέω το htc δεν βλέπει την συσκευή ( ο υπολογιστής μου, υπάρχει το εικονίδιο κινητη συσκευή) αλλά όταν προσπαθώ να ανοίξω την επαφή δεν βλέπει τίποτα και βέβαια δεν ξεκινάει το activesync. Κάτι άλλο που θέλω να ρωτήσω. Πρέπει να εγκαταστήσω antivirus στα εικονικά xp?

φίλε μου διάβασε λίγο εδω
http://www.overclockers.gr/vbull/showthread.php?t=39693&page=2 μπας και σε βοηθήσει..

cosotas
21-06-2008, 01:11
Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας. Θα το δοκιμάσω και θα σας πω τα αποτελέσματα. Μπορείτε να μου λύσετε και μια άλλη απορία? Οταν πήγα σήμερα να μπώ στο ubuntu με έβγαλε σε εντολές και όχι σε παραθυρικό περιβάλλον. Τι εντολή πρέπει να δώσω για να γυρίσω στο παραθυρικό περιβάλλον γιατί με τις εντολές δεν τα καταφέρνω?

φίλε μου διάβασε λίγο εδω
http://www.overclockers.gr/vbull/showthread.php?t=39693&page=2 μπας και σε βοηθήσει..

Λοιπόν. έκανα τις κινήσεις που περιγράφει ο φίλος αλλά δεν μου αναγνωρίζει το τηλέφωνο. Τι άλλο μπορώ να κάνω?