View Full Version : Δικαιωματα-openoffice
πως μπορω να :κανω copy-paste ενα αρχειο [εικονας-video-ηχου η αλλου τυπου], η με drag-drop παω να το μεταφερω καπου , μου γραφει η προσβαση δεν επιτρεπετε, δεν εχετε δικαιωματα,[ οχι απο τερματικο με sudo η με sudo -i] , επισης στο openoffice εγγραφα 250-300ΚΒ κρασσαρουν,καποια λυση ?
circular
26-06-2008, 21:44
Δεν καταλαβα τιποτα, αν θες διατυπωσε πιο ξεκαθαρα το προβλημα σου.
Οσο για το οτι κρασαρουν εγγραφα στο openoffice, τα εγγραφα αυτα ειναι φτιαγμενα απο MS Office? Μηπως χρησιμοποιούν macros / ActiveX controls? Τι εκδοση OpenOffice χρησιμοποιεις?
Καλημερα,δεν εχω αλλαξει τιποτα στο Ubuntu,εχει τη διανομη 2.4 του OpenOffice, ειναι φτιαγμενα με το openoffice , ναι χρησιμοποιούν macros , δηλαδη παραπομπες σε διευθυνσεις ιστοσελιδων-αντιγραφει ενος κοματιου μιας ιστοσελιδας που με ενδιαφερει κλπ. σε παρακαλω,αν ξερεις πεσ μου , μπορω να εγκαταστησω το microsoft word,απο το Microsoft Office,στο Ubuntu,μεσω wine ?
Μπορείς εν μέρει http://appdb.winehq.org/appview.php?appId=31
Καλύτερα να το βάλεις μέσω virtualbox Θα έχεις καλύτερη χρήση του.
Με το πρόβλημά σου δεν κατάλαβα κι εγώ τι ακριβώς θες να κάνεις στο 1ο ποστ. Αν σου crashάρει δοκίμασε να τρέξεις το openoffice από console για να δεις τα μηνύματα λάθους. Θες να ανεβάσεις το αρχείο να το δοκιμάσουμε κι εμείς; (αν γίνεται αυτό βέβαια)
Μήπως ή συγκεκριμενη εικόνα είναι κλειδωμένη?
Χμμ τώρα το είδα. Όταν λες στο 1ο ποστ από cli με sudo εννοείς να ανοίξεις το openoffice ή αν κάνεις πχ copy την εικόνα. Τότε όπως σου λέει ο greek η εικόνα πιθανότατα ανήκει στον root οπότε άλλαξέ την στον χρήστη σου. (sudo chmod 777 αρχείο,sudo chown nobody:nobody αρχείο)
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.