PDA

View Full Version : Άτιμα Offline Repositories

somada141
14-08-2008, 13:07
Γεια σε όλους τους Linuxάδες,

Μετά από χρόνια τυφλής πίστης στα εκτρώματα του Bill Gates και μετά από μερικές αποτυχημένες απόπειρες να δουλέψω με Linux είπα να κάνω μία ακόμη προσπάθεια.

Θα μπω στο θέμα....

Γνωρίζει κανείς links ή γενικά τρόπους να βρω offline Repositories σε μορφή DVD για λειτουργικά Linux?
Δεν έχω δίκτυο σπίτι μου και όπως καταλαβαίνετε η εγκατάσταση γίνεται δύσκολη.

Έχω πάρει σβάρνα όλα τα μεγάλα distributions Ubuntu/Kubuntu, Mandriva, openSuse και έχω βρει DVD Repositories μόνο για τα Ubuntu που αν ενδιαφέρεται κανείς :

ftp://kambing.ui.edu/pub/ubuntu-repository/

Υπάρχουν 5 DVD με πακέτα για Ubuntu/Kubuntu τα οποία αφού κατεβάσεις και κάψεις σε δισκάκια απλά βάζεις στον υπολογιστή και προστίθενται στα προγράμματα. Υπάρχουν DVD Repositories για όλες τις εκδόσεις Ubuntu/Kubuntu.

Κατά τα άλλα δεν έχω βρει πουθενά DVD Repositories για άλλα λογισμικά. Αν κάποιος γνωρίζει κάτι θα εκτιμιούσα την βοήθεια.

Ευχαριστώ πολύ

DarthMoul
14-08-2008, 13:35
The network is the computer.

Αλλά αν επιμένεις να είσαι offline, διάλεξε κάποια διανομή που δεν χρειάζεται καθόλου repos. Όπως το slackware. Και ετοιμάσου να κολυμπήσεις λιγάκι πιο βαθιά. Αξίζει τον κόπο πάντως.

somada141
14-08-2008, 13:40
Για την ακρίβεια μένω σε χωριό και δεν μπορώ να βάλω δίκτυο (τουλάχιστον αξιόλογο).

Τι εννοείς ότι δεν χρειάζεται repos? πως δουλεύει το κόλπο...Δεν τα έχω δοκιμάσει ομολογουμένως.

emnezia
14-08-2008, 14:45
Το slackware δεν δουλεύει με λογική repositories. Δουλεύει με source code. Δηλαδή αν θες κάτι το κάνεις εσύ compile. Υπάρχουν βέβαια και precompiled πακέτα καθώς και third party εφαρμογές για να δουλεύει με λογική repositories.
Πάντως έρχεται αρκετά ολοκληρωμένο για εγκατάσταση, αλλά σίγουρα θα πέσεις σε βαθιά νερά. Το τελευταίο όμως δεν είναι απαραίτητα αρνητικό μιας και θα μάθεις να δουλεύεις linux.
Βασικά όλες τις διανομές μπορείς να τις κάνεις εγκατάσταση offline και ότι πακέτο θες το κατεβάζεις μετά τοπικά (μαζί όμως και με όλα τα depedencies).
Σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο αλλά μπορεί να γίνει. Αλλιώς μπορείς να κατεβάσεις ολόκληρο το directory απ' το οποίο τραβάς (δηλαδή όλο το repository) και να το σώσεις σε δισκάκια που θα τα έχεις μαζί σου. Όχι ότι καλύτερο αλλά δουλεύει

doubleh
14-08-2008, 21:07
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα dvd της debian και όποτε βρίσκεσαι κάπου με σοβαρό δίκτυο μπορείς να κάνεις αναβάθμιση αυτών κατεβάζοντας μόνο τα νέα πακέτα μέσω του jigdo.