View Full Version : PageFile
GoldenApe
17-08-2008, 12:42
Win XP Pro SP2.
Ram 3GB.
Exω εναν σκληρο Sata1 με cache 16MB, χωρισμενο σε 2 particions, 1 (D) με το λειτουργικο(55GB) και 1 (C) ως αποθηκευτικο χωρο(224GB).
Πως θα ρυθμισω και πόσο το pagefile(εικονικη μνημη)?
Exω ακουσει οτι καλο ειναι το pagefile να μην ειναι στον ιδιο δισκο με το λειτουργικο, οποτε κι εγω το oρισα στο C και για 3GB
Στο D oρισα "no paging file".
Στο μεταξυ περιοδικά εχω μαυριλα στην οθονη μου, διαρκειας 1-2 δευτερολεπτων και αναρωτιεμαι μηπως φταιει η ρυθμιση του pagefile.
tacticalcube138
17-08-2008, 12:54
Δεν νομίζω ότι αλλάζει και τίποτα, εφόσον πάλι το page file είναι στον ίδιο φυσικό δίσκο.
Κάνε και ένα defragment.
Αν έχεις πάνω απο 2GB Ram μην βάλεις καθόλου. Αν θες να βάλεις ντε και καλά βάλε σταθερά 512 ΜΒ κάτω και άνω όριο ώστε να είναι σταθερό που είναι και το καλύτερο...
GoldenApe
17-08-2008, 13:41
Tactical, defragment κανω συνεχεια, ωστοσο το PCMark05 που αρχικα εδινε στο δισκο βαθμολογια 5087 τωρα μου δινει πολυ λιγοτερη, δε θυμαμαι πόσο ακριβως αλλα σκεψου οτι ενω αμεσως μετα το format ειχα γενικη βαθμολογια σε ολα τα υποσυστηματα 4900, τωρα εχω 4650...
Greek, εισαι σιγουρος οτι ειναι καλυτερα να μη βαλω καθολου?
Μηπως να αφησω το συστημα να αποφασιζει μόνο του?
Tactical, defragment κανω συνεχεια, ωστοσο το PCMark05 που αρχικα εδινε στο δισκο βαθμολογια 5087 τωρα μου δινει πολυ λιγοτερη, δε θυμαμαι πόσο ακριβως αλλα σκεψου οτι ενω αμεσως μετα το format ειχα γενικη βαθμολογια σε ολα τα υποσυστηματα 4900, τωρα εχω 4650...
Greek, εισαι σιγουρος οτι ειναι καλυτερα να μη βαλω καθολου?
Μηπως να αφησω το συστημα να αποφασιζει μόνο του?
Γενικά αν έχεις 2GB και πάνω μπορείς να ζήσεις και χωρίς Pagefile ... οπότε 512ΜΒ όπως πρότεινε ο Greek παραπάνω είναι μια καλή τιμή.
Βέβαια εξαρτάται και τι εφαρμογές χρησιμοποιείς ... υπάρχουν βαριές εφαρμογές που θέλουν μεγάλο μέγεθος pagefile για να δουλέψουν σωστά και δημιουργούν προβλήματα με 512ΜΒ
Σε κάθε περίπτωση η επιλογή να αποφασίσει το σύστημα από μόνο του ... ειδικά για λειτουργικό Microsoft ... είναι η χειρότερη :033:
GoldenApe
17-08-2008, 17:02
Mαλιστα... τοτε θα βαλω 512ΜΒ (και στα 2 partitions?).
Aυτη η στιγμιαια μαυριλα ξερεις που οφειλεται? Μηπως κατι με τους drivers της καρτας ή με το ZA?
Eνα αλλο προβλημα ειναι οτι μου εμφανιζει τα Win σε classic style, περιεργως ειναι η μοναδικη επιλογη, ενω κι εγω διαλεγω "best appearance".
όχι φτάνει στο ένα. Βασικά σημαντικό είναι να είναι σταθερό. Και κάνε που κσι που offline (boot) defrag
GoldenApe
17-08-2008, 21:49
Ειπαμε, defrag κανω συνεχως (με το O&O Defrag v8 Pro Edition).
To ζητημα της κακης(classic) εμφανισης το ελυσα με το ΤuneUP Utilities 2007 αλλα εξακολουθουν να με ταλαιπωρουν οι στιγμιαιες μαυριλες της οθονης.
Επισης και τα γραμματα φαινονται καπως... σκωροφαγωμενα. Καμμια ιδεα?
Επισης και τα γταμματα φαινονται καπως... σκωροφαγωμενα. Καμμια ιδεα?
Μήπως είναι ενεργοποιημένες οι ClearType γραμματοσειρές ...
Επίσης τη βάθος χρώματος έχει επιλέξει (32bit - 16bit);
GoldenApe
18-08-2008, 00:09
To βαθος χρωματος το εχω ηδη ελεγξει, ειτε 16 ειτε 32 δεν γινεται κατι.
Το clear type τι ειναι?
Παντως εγω εχω τους τελευταιους drivers της καρτας και ηδη εκανα μια απ/ση-επανεγκ/ση και τωρα θα κανω αλλη μια... Παρατηρησα οτι και τα video μου τα δειχνει λιγο θολά.
EDIT
Kαι κατι αλλο,
επιχειρησα να ελεγξω το δισκο με το ΗDDlife Pro και μου βγαζει το error msg "no HDDs with S.M.A.R.T."
Δηλαδη πρεπει να ενεργοποιησω το SMART δισκο μου? Πως γινεται αυτο?
Το clear type τι ειναι?
Είναι μέθοδος βελτίωσης της απεικόνισης των γραμματοσειρών, ιδιαίτερα χρήσιμη σε TFT οθόνες ...
Στο desktop ... με δεξί κλικ/ιδιότητες ... σε πάει στις ιδιότητες οθόνης ... στην καρτέλα εμφάνιση κάτω δεξιά έχει το κουμπί εφέ ... στην καρτέλα που θα ανοίξει επιλέγεις μέθοδος στρογγυλοποίησης γραμματοσειρών (τυπική, Cleartype) ...
Τα cleartype πολλές φορές θέλουν και ρύθμιση ... δοκίμασε αυτή την url
http://www.microsoft.com/typography/cleartype/tuner/Step1.aspx
EDIT
Kαι κατι αλλο,
επιχειρησα να ελεγξω το δισκο με το ΗDDlife Pro και μου βγαζει το error msg "no HDDs with S.M.A.R.T."
Δηλαδη πρεπει να ενεργοποιησω το SMART δισκο μου? Πως γινεται αυτο?
Αν έχεις ATA 100/133 σκληρό δίσκο θέλει ενεργοποίηση η επιλογή S.M.A.R.T. (Self Monitoring And Report Technology) μέσα στο BIOS ... αν έχεις SATA και ειδικά αν έχεις RAID μη περιμένεις να δουλέψουν τα προγράμματα αυτά που συνεργάζονται με το SMART ακόμα και αν είναι ενεργοποιημένη η επιλογή στο BIOS.
Τέλος, επειδή ξεχάσαμε το πιο απλό ... πέρασες νέους drivers για την κάρτα γραφικών στο σύστημα. Ρύθμισες τις επιλογές της οθόνης; Εμένα με plug n' play monitor δεν έχει και την καλύτερη λειτουργία και περνάω τον driver των windows για το μοντέλο της οθόνης μου (SONY CPD-G220).
Πέρα από αυτό ... ρίξε μια ματιά στο ρυθμό ανανέωσης της εικόνας ... τα windows έχουν την τάση να βάζουν default τα 60Hz που είναι εντάξει για τις περισσότερες TFT αλλά χάλια για CRT ... Σε κάθε περίπτωση δοκίμασε να βάλεις την μέγιστη υποστηριζόμενη συχνότητα π.χ. 85Hz ή 100Ηz ...θα βελτιωθεί η εικόνα ...
(ιδιότητες οθόνης/Ρυθμίσεις/Για προχωρημένους/Οθόνη)
GoldenApe
18-08-2008, 16:12
Τελικα, δεν τιθεται θεμα clear type. Τα γραμματα ηδη εξομαλυνθηκαν απο μόνα τους.
Επισης, δεν τιθεται θεμα Ρefresh Rate.
H οθονη μου ειναι η Samsung 22'' 226BW(περασμενοι οι latest drivers της) αλλα ως τωρα δουλευε κανονικα χωρις καποιο προβλημα. Το προβλημα προεκυψε ΑΦΟΥ εβαλα αυτον το δισκο στο συστημα. Δε νομιζω να εχει προβλημα ο δισκος γιατι στο αλλο pc δουλευε απροβληματιστα. Και πριν 2 χρονια με τον ιδιο δισκο ειχα παρομοιο προβλημα(στιγμιαιες μαυριλες) το οποιο ωστοσο ξεπεραστηκε σιγα-σιγα απο μόνο του.
Σκεψου οτι συχνα οταν κανω scroll σε μια web σελιδα, κολλαει-παγωνει η εικονα και ακολουθει μαυριλα για 1-2 δευτερολεπτα. Το ιδιο κι οταν παιζω καποιο online game. Οταν η εικονα επανελθει εγω εχω ηδη σκοτωθει:)
Δε μπορω να καταλαβω ποιο ειναι το προβλημα, κατα τα αλλα ολα δουλευουν πολυ καλα.
Τι "ρυθμισεις επιλογης οθονης" να κανω?
Οσο για το σκληρο, οπως ειπα εχω εναν Maxtor sata1 300GB 16MB cache, χωρισμενο σε 2 partitions(το λειτουργικο δεν ειναι στο C, λες αυτο να αποτελει καποιο προβλημα?)
Αλλος δισκος δεν υπαρχει, οποτε δεν τιθεται θεμα RAID.
Aν καταλαβα καλα μου λες οτι δεν δουλευει το SMART σε αυτο το δισκο?
Δηλαδη το ΗDDlife Pro μου ειναι αχρηστο και να το βγαλω?
Btw, ευχαριστω για τη βοηθεια ως τωρα και αναμενω τη συνεχεια:)
Το τροφοδοτικό έχεις? Δοκίμασε να βγάλεις προσωρινα το δίσκο από το ρευμα και λειτουργησε το pc να δεις αν θα το εμφανίσει παλι.
Δοκίμασε να διαφοροποιήσεις λίγο την κατανομή των molex που δίνουν ρεύμα ώστε να μην είναι παραφορτωμένη η μία γραμμη , πχ να βάλεις σε διαφορετικά κανάλια τους δίσκους...
GoldenApe
18-08-2008, 17:57
Δε νομιζω οτι ειναι θεμα τροφοδοτικου(Ηeroichi 550W).
To προβλημα εντοπιζεται οταν συνδεεται αυτος ο δισκος(διαπιστωμενο) και πιστευω οτι εχει να κανει με τη καρτα γραφικων, ρυθμισεις, drivers κλπ.(υπαρχουν και ανωμαλιες στα γραφικα, ελαφρια θολοτητα σε videos).
Μηπως να εβαζα εναν παλιοτερο driver?
Εναν δισκο ειπαμε οτι εχω...
Εν τω μεταξυ το DriverAgent μου λεει οτι θελω update στον εξης driver:
SCSI and RAID controllers:
VIA RAID Controller - 3149
Μηπως ξερεις που θα το βρω?
http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/win/140882
Αλλος δισκος δεν υπαρχει, οποτε δεν τιθεται θεμα RAID.
Aν καταλαβα καλα μου λες οτι δεν δουλευει το SMART σε αυτο το δισκο?
Δηλαδη το ΗDDlife Pro μου ειναι αχρηστο και να το βγαλω?
Σε αρκετές περιπτώσεις δεν δουλεύει ... μια από τις οποίες είναι η περίπτωση RAID ... άμα δεν βγάζει ένδειξη για το SMART δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υπάρχει πρόβλημα με το δίσκο ...
Όπως λες παρακάτω ... ο ελεγκτής υποστηρίζει RAID άρα είναι πιθανό εκεί να μπερδεύεται το HDDLife Pro
Εν τω μεταξυ το DriverAgent μου λεει οτι θελω update στον εξης driver:
SCSI and RAID controllers:
VIA RAID Controller - 3149
Αν η κάρτα γραφικών είναι είναι nVidia 7600 ή παλιότερη ίσως πρέπει να δοκιμάζεις και με παλιότερους drivers ... προβλήματα συνάντησα κι εγώ με κάποιες εκδόσεις drivers της nvidia ειδικά σε DVD playback ... τώρα χρησιμοποιώ την έκδοση 169.21
GoldenApe
19-08-2008, 00:17
http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/win/140882
Eυχαριστω για το link αλλα μαλλον εχει καποιο προβλημα, αν κλικαρω στο Download Now δεν υπαρχει αποτελεσμα, εσενα σου κατεβαινει?
Ενα αλλο ζητημα που ξεχασα να αναφερω ειναι οτι καποιες φορες μετα την εκκινηση του συστηματος το ZoneAlarm μου αναφερει προβλημα και δεν δουλευει. Εχω ηδη κανει 2-3 επανεγκαταστασεις του ΖΑ.
- Αυτη τη φορα μετα την εκιννηση και 3-4 μαυριλες, αντικρυσα και μια μπλε οθονη που ελεγε
PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA
μαζι με τα υπολοιπα συνηθη, οτι πιθανον υπαρει καποια αστοχια υλικου, να κανω restart με safe mode κλπ.
Σκεφτηκα κι εγω να μπω με safe mode with networking για να δω τι θα γινει αλλα δυστυχως δε μπορουσα να μπω γιατι δεν μπορουσα να πληκτρολογησω τον κωδικο εισοδου(για καποιον μυστηριο λογο το keyboard εμοιαζε νεκρο...)
Σε αρκετές περιπτώσεις δεν δουλεύει ... μια από τις οποίες είναι η περίπτωση RAID ... άμα δεν βγάζει ένδειξη για το SMART δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υπάρχει πρόβλημα με το δίσκο ...
Όπως λες παρακάτω ... ο ελεγκτής υποστηρίζει RAID άρα είναι πιθανό εκεί να μπερδεύεται το HDDLife Pro
Δεν εχω καταλαβει τι γινεται με το smart.
Αυτο που ειπα ειναι πως οταν τρεχω το ΗDDlife Pro μου βγαζει το error msg <no HDDs with S.M.A.R.T.> και απο κει και περα δεν δουλευει.
Οποτε το ερωτημα ειναι τι μπορει να γινει και αν μπορει να μου φανει χρησιμο το εν λογω προγραμμα ή να το απεγκ/σω.
Ολοι οι ελεγκτες δεν υποστηριζουν RAID πλεον? Δηλαδη οσοι ελεγκτες υποστηριζουν RAID αυτο σημαινει οτι το HDDLife Pro μπερδευεται?
Mηπως το HDDLife δουλευει μόνο με ide δισκους?
Αν η κάρτα γραφικών είναι είναι nVidia 7600 ή παλιότερη ίσως πρέπει να δοκιμάζεις και με παλιότερους drivers ... προβλήματα συνάντησα κι εγώ με κάποιες εκδόσεις drivers της nvidia ειδικά σε DVD playback ... τώρα χρησιμοποιώ την έκδοση 169.21
Εχω Nvidia 7800GS(agp). Nα βαλω λες κι εγω την εκδοση 169.21?
Δεν εχω καταλαβει τι γινεται με το smart.
Αυτο που ειπα ειναι πως οταν τρεχω το ΗDDlife Pro μου βγαζει το error msg <no HDDs with S.M.A.R.T.> και απο κει και περα δεν δουλευει.
Οποτε το ερωτημα ειναι τι μπορει να γινει και αν μπορει να μου φανει χρησιμο το εν λογω προγραμμα ή να το απεγκ/σω.
Ολοι οι ελεγκτες δεν υποστηριζουν RAID πλεον? Δηλαδη οσοι ελεγκτες υποστηριζουν RAID αυτο σημαινει οτι το HDDLife Pro μπερδευεται?
Mηπως το HDDLife δουλευει μόνο με ide δισκους?
Ναι αφού δεν δουλεύει κάνε απεγκατάσταση ...
Εχω Nvidia 7800GS(agp). Nα βαλω λες κι εγω την εκδοση 169.21?
Αν είναι και AGP έκδοση θα σου έλεγα να δοκιμάσεις και παλιότερη έκδοση από την 169.21. Δοκίμασε και την 84.21 που δεν μου είχε δημιουργήσει πρόβλημα με AGP κάρτες όπως την 6600 και 7600 και άρχισε να ανεβαίνεις προς τα πάνω σε εκδόσεις.
GoldenApe
19-08-2008, 20:06
Mε τη βοηθεια του RadarSync (πολυ καλο free προγραμμα για drivers) εγκατεστησα την εκδοση που μου προτεινε(95.97) αλλα και παλι χωρις αποτελεσμα.
Ειχα και μια νεα μπλε οθονυη, αυτη τη φορα το μυνημα ηταν
ΒΑD_POΟL_CALLER
Και τοτε σκεφτηκα κατι αλλο: να απενεργοποιησω το cool & quiet:115:
Kαι απ οτι φαινεται αυτη ηταν η λυση! Εδω και 1 ωρα δεν εχω καμμια μαυριλα:045:
Αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι γιατι το cool & quiet εμποδιζε την ομαλη λειτουργια του συστηματος αφοτου εβαλα τον sata δισκο:confused:
Προηγουμενως ειχα ενα δισκο sata2 που ομως εργαζοταν ως sata1 αφου η μητρικη δεν δεχεται sata2. Mε αυτον δεν ειχα μαυριλες.
Μηπως παιζει το να αλλαζα port συνδεσης του κοκκινου κονεκτορα του sata στη μητρικη?
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.