View Full Version : KDE 4.1
Το έχει δουλέψει κανείς; Προσωπικά κόλλησα μαζί του. Έχει σίγουρα ακόμα δρόμο, αλλά έχει μία αρκετά διαφορετική προσέγγιση του desktop η οποία μου αρέσει. Πιστεύω πως χαράσει δρόμο για αλλαγές πλέον.
Και ένα screenshot από το laptop για να βλέπουμε και τι λέμε:
http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/attachment.php?attachmentid=21378&stc=1&d=1219165632
schumifer
20-08-2008, 08:12
fak τώρα νώθω την ανάγκη μιας 24άρας για το γραφείο μου!!!
Εγώ ακόμα απολαμβάνω το dual δύο 19'' σπίτι. Βλέπω να μπει και μια 22 wide ανάμεσα να πάμε σε triple εν καιρώ
schumifer
20-08-2008, 11:58
Να υποθέσω ότι η σταθερότητα δεν είναι καν θέμα έτσι;
Κοίτα η 4.0 ήταν υπερβολικά ασταθής. Η 4.1 έχει γίνει πολύ σταθερή. Ούτε στο desktop ούτε στο laptop μου έχει κρασάρει ως τώρα. Έχει μια τελείως διαφορετική προσέγγιση του desktop χρησιμοποιώντας παντού widgets. Το desktop, η μπάρα, τα πάντα.
Μόλις της συνήθισα μου φαίνεται αρκετά βολική
schumifer
20-08-2008, 12:06
Από βάρος;
Η γενική αίσθηση που αφήνει στην χρήση είναι πιο γρήγορη από 3.5.x
Μάλιστα με όλα τα effects στο full. Στο arch linux είναι πλέον η standard εγκατάσταση kde.
Chris Kaf
20-08-2008, 12:37
Μάλιστα με όλα τα effects στο full. Στο arch linux είναι πλέον η standard εγκατάσταση kde.
Kdemod ή απλό? Ποιό έχει standard την 4.1?
Και τα δύο. Το kdemod όμως έχει ένα σπαστικό bug με το tray και δεν εμφανίζει icons. Διορθώνεται αλλά κάνει λίγο μπάχαλο τις βιβλιοθήκες.
Το 3.5.x υπάρχει ακόμα για εγκατάσταση πάντως (και στους δύο).
schumifer
20-08-2008, 20:16
ΟΚ ένα από τα επόμενα βράδια που δε θα με πάρει ο ύπνος πάμε για αναβάθμιση kubuntu σε 8.04
Πρέπει απο οτι κατάλαβα να βγάλω τελείως το 3.5 για να μπει το 4.1.
Μου βγάζει dependecy problems αν και προσθεσα αυτά που λέει στο site. :( Damn και βαριέμαι!
Chris Kaf
05-09-2008, 12:16
Και ένα screenshot από το laptop για να βλέπουμε και τι λέμε:
http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/attachment.php?attachmentid=21378&stc=1&d=1219165632
Το πάνω widget στο κέντρο ποιό είναι? Δεν το βρίσκω με τίποτα :074:
Chris Kaf added 9 Minutes and 40 Seconds later...
Ωπ, άκυρο, Folder View είναι σε shortcuts :)
Ωπ, άκυρο, Folder View είναι σε shortcuts :)
:098: Ξεγελάει. Προσωπικά το βρίσκω βολικότατο να έχω έτσι τα shorcuts.
Ένα χαρακτηριστικό του 4.1 δυστυχώς αρνητικό είναι πως δεν δουλεύει τόσο καλά με nvidia (ναι ναι όχι ati!). Γενικά είναι πιο αργό σε χρήση, εξ'αιτίας του plasma interface.
Chris Kaf
05-09-2008, 20:45
emnezia,
Στο KDE 4.1 δε μου ανοίγει τα αρχεία ο Dolphin όταν πατάω το Enter του Numpad. Με το άλλο Enter ανοίγουν κανονικά. Σου συμβαίνει το ίδιο?
Chris Kaf added 19 Minutes and 39 Seconds later...
Και το Prt Scr δε λειτουργεί από default. Στο 3.5.x άνοιγε το KSnapshot, εδώ τίποτα. Το έκανα να λειτουργήσει, αλλά δε θα έπρεπε να υπάρχει από default?
Ρε παιδια αξιζει λέτε να περάσω το 4.1;
Πρέπει βασικά να βγάλω πρώτα το 3.5.9 για να μπεί το άλλο μετα....και ετσι το σκέφτομαι αρκετά.
Τι λετε και εσεις;
Chris Kaf
05-09-2008, 20:59
Προσωπικά μου κακοφάνηκε η αλλαγή. Από την άλλη όμως, αν ειναι να μείνεις σε KDE θες δε θες θα περάσεις σε 4.χ κάποια στιγμή. Οπότε γιατί να μην το κάνεις νωρίτερα για να συνηθίσεις σιγά σιγά τη φιλοσοφία του με τα Widgets? Εγώ με αυτό το σκεπτικό δεν το έσβησα και παιδεύομαι ακόμα.
Το enter του numpad δεν δουλεύει ούτε εμένα. Δεν το είχα δει αυτό. Είναι πάντως στα bugs απ'ότι διαβάζω.
Μανώλη ίσως να μην σου αρέσει η αλλαγή διότι θα νοιώθεις λίγο beta-tester.
Προτείνω να το δεις με κανα livecd και αποφασίζεις
Chris Kaf
05-09-2008, 21:21
Εκείνα τα + και τα - (πράσινο και κόκκινο αντίστοιχα) που δείχνει ο Dolphin σε κάθε αρχείο με το Hover του mouse που ακριβώς εξυπηρετούν?
Επίσης,
Τα shortcuts που έχεις πάνω emnezia (τα οποία έκανα και εγώ) γίνεται να μπούν στο κέντρο του πλαισίου? Με το resize δεν κατάφερα και πολλά, διότι έβγαινε scrollbar και μου την εσπαγε.
Κατέβασα 2 εξτρα widgets (crystal monitor + piconet) αλλά δεν εμφανίζονται στη λίστα με τα widgets, πού πήγαν?
Τα + και - είναι για να επιλέγεις πολλαπλά αρχεία. Σαν να πατάς το control χωρίς όμως να το πατάς. Με + επιλέγεις, με - αποεπιλέγεις. Για κεντράρισμα όχι δεν βρήκα κάτι για αυτόν τον τρόπο.
Τα widgets που έχει στο kdelook τα περισσότερα θέλουν compile. Αυτά που είναι για superkarmba δουλεύουν μια χαρά χωρίς πρόβλημα με απλή επιλογή των αρχείων που κατέβασες, απ´το menu του add new plasmoid.
Γενικά τα extra widgets είναι σε ψιλο-beta ακόμα φάση
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.